Великобритания - тема 19-та, последна тийнейджърска (пак празнична)

• 32 193
  • 295
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, благодаря на всички за съветите къде да си търся глинен съд. А този български склад в Уембли къде се намира? Да не би да е този в Тоттенхам от тук: http://www.bulgarianfood.co.uk/catalog/our_shops.php ? Май ще му направим една визита, че и кори за баница си трябват и други нашенски благинки за празниците.

Биляна, аз ще меся сладки-меденки съм планирала, торти, еклери, даже мислех да се пробвам за медена къщичка, обаче докато четях твоите патила в Бритишгаз и ви съчувствах, взе че ми се развали фурната снощи. Сложих една тавичка с браунис да се пече и тъй си остана неизпечена. Ако успеят да ми я ремонтират навреме и правя нещо, ще споделя. А на вас стискам палци час по-бързо да ви оправят проблема!

Мери, и аз така знам, че за вдигната висока Т няма да ни обърнат кой знае какво внимание. Но понеже вече бяхме ходили при джи пи и детето беше от 2 дни на АБ и тази Т в последствие дойде, затова си изкарахме акълите. Но ми се стори малко нелепо докато аз свалям Т с оцетени чаршафи, те да казват, че нямат в момента свободни  компетентни лица да говорят с нас, щели да ни наберат и след час говорене казаха- идете до болницата- извод, до който и сами бяхме стигнали. Първо казаха, че ще пратят линейка, дори казаха, че вече е по пътя, и ние седим и чакаме, но се обадиха след 15 минути и казаха, че няма да пратят, защото имали по-спешни случаи. Не знам, нелепо ми се видя всичко в онази изнервена нощ. Дано никога повече не ми се налага и на всички пожелавам да не им се налага да се обаждат. Явно е до човек и до ситуация-на един му действа успокоително, на друг-изнервящо.

Чета какво пишете за ученето на езици и мен ме интересува, разбира се. Английските баба и дядо ни засипват с книжки и българските роднини едва насмогват на темпото с български. В къщи аз и майка ми говорим само на български, гледаме и българска телевизия, оставяме роднини да говорят по телефона на български с детето, слушаме диск с български Коледни песнички. Аз чета само българските книжки, като ми донесе английска я връщам. Баща й говори и чете само на английски. Много ще държа на писането и на всяко ходене в България ще пренасям по един комплект учебници. Имам идея в неделя, примерно, да се занимаваме по български език като дойде времето, но да видим как ще проговори, че засега всичко й е по 2 в главичката. Но мога да кажа със сигурност, че посочва правилната картинка на предмет запитана и на български, и на английски. Забелязвам, че за всякакви други въпроси и насърчавания се ориентира по интонацията засега, ще видим по-нататък. Детето ще си покаже.

# 166
Еха... снимките са супер!От срещата до сега всеки ден получавам оферти за нов професионален фотоапарат от съпругът ми.Отказва се даже и от мечтаният Iphone, и иска за Коледа да си подарим топ модел на Никон или Канон ...а пък преди по малко от седмица си подарихме нов Тв.И видя той снимките преди малко и пак ме подхвана...
Срещата беше супер.За следващият път обещавам да бъда по организирана с кафето.Винаги когато ви се идва ( на всички), заповядайде!

Фиши, расте гъбушка!Даже вчера с баща и направиха първото официално падане, слава богу върху възглавница!Така се изплаших, не ми се мисли.Вече е много подвижна и бързо наема ...
Лека, че късно стана вече!

# 167
  • София
Мили мами, мога ли да ви попитам като сте излизали оттук искали ли са ви английските паспортни служби декларация от таткото, че мога да извеждам малката от Англия? Хич не се сетих да го преведа това пълномощно... Да поясня, че таткото си е българин...

# 168
Не, Ани, няма изходна проверка. Пълномощното ти трябва само на излизане от БГ, ако си сама с детето.

Кори за баница има в Tesco, Waitrose и Sainsbury's - и от замразените, и пресни. Пресните ги държат до маслото; замразените са в хладилниците - аз винаги питам да не се мотам из рафтовете, "fillo pastry sheets" се казват. До тези складове не сме ходили; аз поръчвам по интернет от тях, много бързо доставят.

S T A R D U S T, за писането нищо не мога да кажа още; като ме пита за букви показвам и двете; в градината учат английските. Като ти гледам подписа; твоите деца имат същата разлика и са горе-долу точно колкото моите!

Хубави снимки  Simple Smile Вярно кротушки изглеждат всички Mr. Green

# 169
  • София
Не, Ани, няма изходна проверка. Пълномощното ти трябва само на излизане от БГ, ако си сама с детето.
Както се казва по едни други географски ширини, Господ здраве да ти дава  Mr. GreenHug Аз уж ги проверих тези неща преди да замина, обаче мъжът ми тука ми вся паника в последния момент.  Утре излитаме, но аз и от София ще ви правя проверки  Wink Лека на всички сега заспиващи.

# 170
Мишолина кротушки изглеждат защото още не са проходили Mr. Green
Пумпалче направете си подарък, няма да съжаляваш. И ние си мечтаем за по добър модел, или поне за един нов обектив...ех човек никога не е доволен от това което има. А иначе снимките не са много хубави.....снимките като снимки искам да кажа, но това е защото не снимам аз Wink Но виж затова пък моделите са 6.
Скоро пак ще ви посетим, и идеята за пързалката ни допадна.
И да се оплача, и нас ни настигна кризата. Този месец таткото ще си е в къщи и само от време на време ще ходи на работа. Но всяко зло за добро, надявам се с новата година и нов късмет да ни настигне.
За езика още ми е рано, но аз не се притеснявам сякаш. Мислили ли сте за Българско училище. GIще се включи по темата, надявам се.
Ани лек полет и приятно изкарване в Б-я.
Смятам да поръчвам това http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/stores/servlet/productdispla … 76197_10001_14570столче за кола, че нашето вече ние малко нищо че го дават до 12 месеца. Някой да е ползвал такова, да ме разубеди или подкрепи в избора? Предложения за други марки също приемам.

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 17:04 от trollipen

# 171
Здравейте мамчета от UK. Скоро ни предстои местене, но все още не сме избрали град.  За това реших да се обърна към вас. Като цяло районите са  ни около Бристол, Бат,....... . Обаче когато човек не е бил, не може лесно сам да прецени.  Най-общо търсим райони с добри училища и млади семейства с деца. Моля ви майчета дайте предложения, че на следващата среща мъж ми ще трябва и на тези въпроси да отговаря.

Ще пусна направо нова тема.

# 172
Здравейте мамчета от UK. Скоро ни предстои местене, но все още не сме избрали град.  За това реших да се обърна към вас. Като цяло районите са  ни около Бристол, Бат,....... . Обаче когато човек не е бил, не може лесно сам да прецени.  Най-общо търсим райони с добри училища и млади семейства с деца. Моля ви майчета дайте предложения, че на следващата среща мъж ми ще трябва и на тези въпроси да отговаря.

# 173
  • Bristol
S T A R D U S T, ако имаш търпение прегледай темата Как да научим нашите деца да четат и пишат на български?!  Crazy Дорет беше дала интересно предложение там, първо да запознаем децата с буквите, които са еднакви като изписване и звучене в двата езика Simple Smile Аз за сега така процедирам и Ели вече ги разпознава. С удоволствие разпитва и за останалите, но още не може да асимилира разликата кирилица, латиница. За разлика от баткото, който е доста напред с материала, но никакво желание няма да се усъвършенства  Tired В Лондон, до колкото знам, има българско училище. Аз бих се възползвала от него, ако ми беше под ръка.
trollipen, нова година, нов късмет!
Шу, не мога да кажа Бристол или Бат е по-доброто. Навсякъде има семейства с деца и хубави училища. Бристол е голям град ( е не като Лондон Wink ) с всичките плюсове и минуси на града. Бат е по-малко туристическо градче. Ние често си правим разходки до там. Мисля си, че в Бат жилищата ще са по-скъпи, но това по-добре сами го проверете по сайтовете. На първа страница има много полезни линкове, един от тях е http://www.upmystreet.com/ , погледни в Local Area и Property&Moving.

# 174

Шу, ние също не сме в Бристол - в югоизточен Лндон сме. Единия от братята на мъжа ми обаче живее в Бристол и ние ходим често на гости там. Бристол на мен лично много ми допада, но наистина големия град си има някои недостатъци ако сте с деца - шумно, натоварено, а и по-малка жъзможност за интеграция в местното общество. В покрайнините му обаче има доста хубави малки градчета - Клифтън, Портисхед, Абътс Лий. Впечатленията ми от там са чудесни - изключително приятелски съседски отношения, много деца, всички се познават - чустваш се част от местното общество. Бат също е много красив и каточе ли по-спокоен град. Зависи за колко време идвате и какви са ви приоритетите. Според мен добро решение е близо до, но не във големия град. Важно е къде ще работи мъжа ти и колко трябва да пътува. А пък и ако сте в някои от тези по-малки градчета, хубаво е лесно да може да стигате до Бристол например.
Само нещо да добавя или по-скоро да те предупредя - в югозападна Англия (районите, за които говорим) времето обикновено е по-лошо - има повечко вятър и вали по-често... Sorry.

Не знам до колко съм ти била от полза, но това общо взето е моето мнение.

# 175
  • Bristol
... ние също не сме в Бристол ...
Ние сме баш в Бристол  Laughing Имаше и една мама във форума от Бат, но тя отдавна не е писала.

# 176
Merry, някой друг беше пуснал линка и попрочетох и ми се струва добра идея. бабата ни донесе Буквенка от бг и ако намеря и нещо подобно на английски ще е супер. бг училището ни е много далеч - на противоположния край на лн е и не си струва биенето на път, освен това все пак живеем тук и мисля, че трябва да ходят в английски училища, ако впоследствие искаме да продължат, вкъщи така или иначе се говори само на бг.

# 177
  • Bristol
S T A R D U S T, в българското училище занятията са след редовното училище, веднъж или два пъти седмично. До колкото знам ги занимават с предмети характерни за България, езика, историята. Но ако е противоположния край на Лондон, наистина не е близко. Твоят играе ли си с Буквенката. Ели я отсвири.
Личи си, че днес съм безработна и без кола  Crazy

# 178
Zdravejme Mami,ziveem v Tilbury,Essex..ako ima naokolo njakoj mami neka da se zapoznaem.Az po cjal den sum sama s deteto i bih se radvala da sreshnem za kafe.

# 179
Merry, някой друг беше пуснал линка и попрочетох и ми се струва добра идея. бабата ни донесе Буквенка от бг и ако намеря и нещо подобно на английски ще е супер. бг училището ни е много далеч - на противоположния край на лн е и не си струва биенето на път, освен това все пак живеем тук и мисля, че трябва да ходят в английски училища, ако впоследствие искаме да продължат, вкъщи така или иначе се говори само на бг.

http://www.noggin.com/
http://pbskids.org/
 безплатни Simple Smile)
или подарък за Коледа Simple Smile)
и

Изпринтиран лист с буквата имаше по-голям успех, отколкото буквенка и цифренка! Могли са да се постараят, да направят нещо наистина интересно!

Общи условия

Активация на акаунт