Бойните редици оредяха, НОЕМВРИйска мама иска да е всяка!

• 15 064
  • 286
  •   1
Отговори
# 135
Темичка  fingerscrossed fingerscrossed

Май утре с таткото ще сглобяваме количката, тук времето е хубаво.

Имам още един въпрос за кърменето. След всяко хранене ли е редно да се цедя? Предварително мерси  Hug

# 136

опитвам сега.
абе ще се науча аз един ден- до следващите рождени дни догодина  Wink
е, не се получи от първия път- не схванах май кое трябва да цвъкна за са пратя картинката, но ще се получи   Praynig 
Юле, мерси за обяснението- все ще схвана как става, стига дяволчето да не писне преди това и да ме откаже!

Ихааа, стана, стана!

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 16:49 от Didi_83

# 137
Гергана ,ако гърдите ти са препълнени мойта педка ме съветва да цедя след всяко кърмене .Аз съм така,но дали е правилно ...незнам .За сега нямам грижи с лактацията  Praynig
 Само,че аз не се цедя до дупка ами оставям по малко  Peace

# 138
# 139
Шопи-мими, аз цедих почти до последно, и не се получи хиперлактация или нещо такова. Просто имах достатъчно, за да пълня в шише с надеждата някой да ме замести на някое от храненията.
Сега вече явно кърмата се нормализира- има за бебка като суче, накрая като стисна пак се показва по някоя капка- значи и стига, но за цедене- нямам. А тъкмо си намерих торбички за кърма и утре ще ми ги доставят... Но здраве да е- важното е за бебка да има, а за склад- ако има...

# 140
Яка разходка му дръпнах днес аз да ви кажа,кой знае колко километра навъртях  #Crazy След малко тръгвам на преглед да видим кво става,поосле ще пиша  Hug Успех на всички.Честит рожден ден на мъжо на Диди да е жив и здрави,да помага и да слушка!Тонеса айде тая вечер ще е да знаеш малко търпение,ще ти дойде изведнъж Crazy Ние сме с теб.Темичка и твойто ще мине бързо и леко и ще гушкаш бебче   bouquet

# 141
Привет мамита - ЧЕСТИТО НА ОБЕБИЛИТЕ СЕ - а на още чакащите - стискам палци скоро да си гушнете бебоците Hug
За коластрата - и аз като Шопи първоначално имах само капчици - ама на беба явно и стигаше щото не мрънкаше за още - ааа и мене ме резнаха, ако никой не е разбрал де Laughing - та така два дена, и после леле какъв млеконадой - ужас  ooooh! - направо си отсмука лапето Joy. Сега сме на няколко хапвания през 2-3 часа, тя така си иска де - не я насилвам и нощем хапва на два пъти към2 и към 4 - та така с кърменето - и който разправя, че при секциото имало опасност да не можеш да кърмиш - е не е вярно - начина на раждане не е определящ!
Иначе за сега нямаме колики - ама то се не знае кога ще я треснат - ох дано да минат лекичко!
 И такаааа - абе най - досадно е цеденето

# 142
Диди какви са тези торбички за кърма? На мен милото ми донесе контейнери за кърма на Авент, но 10 бр струват малко над 20 лв. А са 180 мл. Вижда ми се доста неикономично. Вие как съхранявате кърма?

# 143
Гери, аз от 2 дни нямам нищо за съхраняване, но се надявам да мога пак да цедя скоро.
Торбички нямаше тук по магазините и си поръчах от Данет- на Плайтекс- 50бр за 11лв- утре трябва да дойдат, дано да мога да ги използвам по предназначение...   Praynig 

# 144
  • София
Хайде и аз да пожелая успех за утре на Лора и Темичка и за тази вечер или нощ на Тонеска. Леко, бързо и безпроблемно да мине всичко и утре чакаме смс-чета. А като гледам може и Тинкатинк да ни изненада.

Вале, добре си се завърнала.  bouquet

Аз нещо изобщо не бързам newsm78. Чакам си следващата седмица Mr. Green. В 7 м. имах някакви предчувствия, че ще родя по-рано, а то какво стана, ще си откарам почти до термин Rolling Eyes. Днес чистих кухнята, прах и простирах.

И да ви се похваля - ИМАМЕ СИ ПАРНО Laughing. С такова нетърпение го чаках, не за друго, а че много бавно ми съхне прането и ме е страх да не се появи пак мухъл. Иначе изобщо не ми беше студено. Сега всички радиатори са на 5 и са накачулени с пране Laughing. А утре май ще дойде времето и на последната пералня за бебето. Така до понеделник-вторник трябва да съм приключила всичко. Не мога да повярвам, че този път успях да си подготвя всичко самичка.

Хайде, до утре и стискам палци, ако има и други бебета решилида се появят тази нощ на бял свят  bouquet

# 145
На всички, които ще раждат скоро, им пожелавам успех Hug
Аз довечера съм на преглед и отсега съм се размечтала да не се връщам без бебе. Подозирам обаче, че грубата действителност е друга Laughing
За всеки случай днес направих една целодневна разходка, едва сега сядам, дано съм му помогнала на дребчо. Simple Smile
Тонеска, прости ми, но много се смях като прочетох как си помогнала на бебока да излиза с разходка, а той пък взел, че кротнал Laughing Heart Eyes

Темичка, няма какво повече да се каже за това с изпаренията. Просто когато бебето започне да диша трудно, се пуска здраво вряла вода, така че да не можеш да виждаш нищо в банята и влизаш с бебето в банята, без да се мокрите, без нищо, само да диша изпаренията. Обясненията бяха, че от влажния въздух бронхите на детето се отварят и затова помагат.
На мен когато ми се случи, бях голяма картинка, защото мъжът ми зачезна и по едно време идва и ми казва да взема детето и да вляза в банята с него, а аз не мога изобщо да осъзная какво ми говори (беше 3ч. през нощта) и само мигах на парцали, накрая той почти ни завлече дотам.  Но както казах и преди, надявам се да не ти се налага нито на теб, нито на някой друг да го изпробва този опит.

За цеденето който пита - не е задължително, ако не са напрегнати гърдите. Ако са напрегнати, по-добре цедете, за да не си докарате мастит или запушване, но не до дупка, а колкото да се успокоят. Simple Smile

Вале, добре дошла обратно в нашите редици Hug

Гергана, аз си накупувах от аптеките контейнерчета за стерилна урина от 100мл, 10бр излизат 4-5лв. Авент да си слагат тяхната кърма в позлатените им чашки Laughing

Айде, стиснете по един палец, аз отивам да го изпържа под душа бебока и се запътвам към болницата с бодра крачка, белким има добри новини Praynig

# 146
Тонеска, Темичка, Тинче - 14 е хубава дата, давайте  Grinning Hug
Феъри, дано и при теб потръгнат нещата и да ни изненадаш с новинки.
Аз цял ден чистих, прах, готвих, свърших всичката работа из нас и така ме заболя кръст и корем че се изплаших да не е утре планово секцио ами днес - по спешност  Grinning Та легнах и се наспах едно хубаво, и сега до сутринта ще броя овце май...
Лошото е, че доки не ми дава да ям до утре и ме вика чак в 8.30 в болницата и до тогава ще умра от глад... Rolling Eyes
Малката оздравя, което е най - хубавото нещо за днес. Дано не се разболява повече милата, че и за бебенцето ме е страх. Но постоянно плаче - взех че и казах какво е секцио и как ще дойде сестричето на този свят утре и тя сега мисли, че като ми разрежат корема няма да се събудя повече. Нова беля... на главата ми... - цяла вечер ще обяснявам сега.

За съхранение на кърма и аз ще пробвам пликчетата, че не ми се стерилизират контейнери.

Момичета, благодаря за подкрепата  Hug
Стискам палци и желая успех на всички, които скоро ще родят  Hug

# 147
Момичета гледам заглавията съвсем се свършиха.Някой да му се е развихрила литературната муза скоро. Peace

# 148
Момичета гледам заглавията съвсем се свършиха.Някой да му се е развихрила литературната муза скоро. Peace
Ноември е, и радостта голяма споходи ме - и ето че съм мама

Прекрасен Ноемврийски, светъл ден - донесе щастието и при мен

Гальовен Ноември, сияе, цъфти, донесе на мама желани мечти

Разпукна тихо ноемврийски цвят - в усмивката на бебе - моя свят

Родихме ноемврийските бонбони и вече няма да сме кат' балони  Grinning

Ох, смешно ми е и ще излязат само смешки. Ако тези стават, ползвайте ги  Grinning

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 18:45 от Norass / Лора

# 149
Лора, хайде утре с такава лекота да си родиш и една цяла поема от нежност, обич и всеотдайност!
Леко, бързо и безпроблемно раждане!

Общи условия

Активация на акаунт