ДЕКЕМВРИ близо е вече, чакаме те мъничко човече!

• 17 061
  • 288
  •   1
Отговори
# 165
Чаено момиче докторката не я определи със степен, но явно си идва момента....Но и аз вече им се чудя на определенията - преди месец в един и същи ден двама различни доктори ми казаха - Іва единият, другият ІІра степен...днес вече зряла Simple Smile

# 166

Момичета, Бамбина се обади с една молба - вече има кърма, усеща гърдите си пълни, но каналчетата са запушени и не тече.
Някой има ли инфо как да се справи с това?  С масажи, определена храна или нещо друго?? Сега ще пробва с топъл душ, но ако знаете някой трик, моля споделете.  Hug
Всички имате поздрави и целувки от нея. Heart Eyes
Масаж на гърдите не е много добре да прави, освен да ги обтрива под душа с гъба. Не се мачкат, не се стискат. Ако има възможност за баня /не съм в течение/, може душа да "бие" върху гърдите, с леко топла вода, да не е вряла, да не е студена. Топлината знаете отпуска наистина, но възпалението се подсилва от нея, затова горещи компреси не се правят.
Да ползва помпа, това според мен е важно. Ако бебето цока, а нея я боли и гърдите не пускат кърмата, да си вземе силиконови зърна, така бебка ще цока все едно от шише, а нея няма да я хапе по зърната, та от вакуума ще тръгне кърмата.

Вече 2-ма лекари обясняват, че се кърми от едната гърда, после се доизцежда съшата, другата почива и не се пипа. След 3 часа е другата на ред, а предишната не се закача. Така всяка гърда се включва на 6 часа, в това време събира кърма и почива.
Не се пие боза, не се ядат щуротии. Ако иска човек повече кърма , то приема повече течности. Ако има повече кърма отколкото му трябва, то намалява течностите, както са писали и момичетата.

Аз бих й казала, че ако има затруднение, то може да застава на 4 крака, или да се навежда подпряна на нещо -  така гърдите увисват от тежестта си и се освобождават, а притеглянето върши също работа. И да махне сутиена ако може, поне докато не се регулират нещата.

За бодежите в шийката. От седмица се засилиха и зачестиха. Започне ли бебето да шава много и шийката ще ме скъса. Или уретрата, не ми е ясно точно. Да не говорим, че чувството ми за "пишка ми се" стана много начесто и лъжливо. Тази сутрин чаках за документите си пред кабинета на доки и на моменти мучах от това прерязване - все едно се изтегля някаква жилка , не по коремната стена, а в шийката.

Сасано, точно защото се ошашках, сега си записвам час за частната лекарка, тя да ме погледне и да каже какво мисли. Днес ме успокои, че тези замервания са взе пак ориентири, но ще отида другата седмица и при нея, за да погледне.

Последна редакция: чт, 13 ное 2008, 22:29 от Чаено момиче

# 167
Добър вечер от мен!
Аз днес най-сетне намерих време да седна пред компа и да ви изчета!!!
Благодаря на всички за пожеланията Hug Hug Hug
Днес бях на ЖК-казаха ми,че всичко е ок!!!Бебчо се е обърнал с главата надолу,имам достатъчно води и плацентата още си е ок,т.е има още време до раждането пък и то си ми е рано още де!!!Взех си и болничния за 45 дена преди раждане!Давах кръв и урина за изследвания и ми взеха влагалищен секрет!След 20 дни пак съм на консултация-тогава ще ни мерят,теглят и т.н!Днес кръвното ми беше 100/60.Мисля си,че е ок?
По принцип за отпушване на каналчетата има някакви хомеопатични лекарства,но трябва Бамби да пита някоя акушерка,а най-добрия начин е цедене,за да се отпушат каналчетата!
Желая лека и спокойна вечер на всички!Дано да не будуваме,а да си спинкаме сладко,сладко!!!

# 168
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ехо май само аз се любувам на пректрасното пълнолуние!  Laughing

# 169
Нинка, не си сама  hahaha и аз нещо не мога да спя тая вечер, а така ми се спи  smile3511
Добре, че при мен се редуват вечерите на безсъние  Shocked и на спане като труп  Joy Joy Joy , че иначе какво щях да правя незнам

# 170
Добро пълнолуние на неспящите.
И аз да се отчета... бебчо е добре, шийката е добре, плацентата е добре... а секциото ще бъде 15-20 декември... при доктора, при който раждах и предния път. Ще пия магнерич, да се успокои матката, и да порасте бебо спокойно.
Главично е, но има достатъчно води, дори плували от тези белите мазнотии дето бебетата се раждат с тях....
От днес имам официално болничен и ще ходя на работа по половин ден следващите няколко дни...
За обръщането на бебето - зависи не само колко е голямо, но и колко място има... Дарин беше нормално бебе (3,200, 50 см) но корема ми не беше голям и въпреки хомеопатичните които пих за обръщане - така си и остана седалищно.
Нормалното раждане наистина е най-добро, защото подготвя бебето чрез хормоните, които отделя тялото на майката.
Йоана, за Пламито - не разбирам дали е в къщи вече или още в болницата... и съответно дали сама е определила че има запушени канали, или акушерките са й го казали.. Ако е още в болницата - помпа и акушерки му е майката Simple Smile ще тръгне млякото, след малко тормоз и масажи.
Eternity, може би кърмата ти е по-малко заради първоначалния стрес от по-ранното раждане. Пожелавам ти да се кърмите с успех по-дълго време. А ти имаш опит, и сигурно знаеш как да увеличиш кърмата.
Поли, аз бях със спинална упойка и сега искам пак спинална, бързо ме хвана, понесох я много добре, и за мен беше важно поне да съм будна, когато се ражда детето ми. В АГ Варна моя оператор работи с определени анестеолози, явно не всички са специалисти по поставянето й.

# 171
Добро утро Simple Smile , аз също неможах да спя и съм на крак от 4 часа. Стягам се да ходя на изследвания, дано да няма опашки, че на гладно не се търпи  Laughing
Хайде лек ден на всички.

# 172
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро!

И аз трябва да гоня Йоана с шишето за стерилна урина. Ако знаете само какъв купон пада!  Joy Joy Joy

Дано само всичко да е  наред с изследванията й и да можем в понеделник да я кръцнем, а аз във вторник да постъпя в болницата спокойно, че поне тази работа съм я свършила!  Praynig

Желая ви един прекрасен петък!   bouquet

# 173
Добро утро и от мен! Записвам се и после сядам да ви чета, че много сте изписали.
Стискам палци на всички тревожни мами.
Ние утре с таткото ще ходим за количка и кошарка. Heart Eyes
Деси, едното предложение е на Нина. Blush

Последна редакция: пт, 14 ное 2008, 09:34 от Karacheviyska

# 174
Добро утро мамчета  Hug
Ако знаех, че в ранните часове на нощта е имало компания тук щях и аз да се включа. Не мога да заспивам. Само като си помисля, че е време за лягане и лошо ми става. Всичко ме боли като легна, обръщам се от една страна на друга със скоростта на костенурка. Срамната кост направо ме скъсва от болка. И бебка не може да спи от мен- аз все ставам, лягам, мърдам се и тя с мен. Лоша работа  Sad
Вени честита ти дата за секцио  Peace
Нина скоро ще ти олекне, блазе ти  Hug
Аз във вторник съм на ЖК и да видим какво ще е моето положение. Последно бебка беше седалищно. Тя е толкова активна, че имам чувството, че излезе през пъпа  Laughing
Това е от мен за сега. Приятен ден   bouquet
Исках да питам нещо, но забравих докато пиша, ако се сетя ще питам  Embarassed

# 175
Добро утро на всички!!!

# 176
Добро утро и от мен  smile3525
Гевито и аз вече съм в отбора с болежките  Weary
От вчера насам така ме болят костите на таза и срамната кост, че чак се чудя да не взема да се разраждам без време  Joy Joy Joy
Айде аз отивам да  cook закуска.
Лек ден на всички и на мамите с болежки - повече почивка   bouquet

# 177
ООоо, мацки, добро утро!
Вчера луната беше наистина много красива. Малкият реши, че е слънце дори  Joy
Сънувах, че ми изтичат водите  Rolling Eyes
Ставам да си оправям кочинката.

# 178
Добро утро....

kaffeetrmker_2

plam_ добре че вярно се редуват безсънните със спокойните нощи, щото няма оправия, аз тъкмо се похваля с добър сън и айде почва голямото въртене #Crazy Тази нощ беше обаче сравнително добре Tired

Лек и спокоен ден на всички Flutter

# 179
  • София
Добро утро Simple Smile

Гледам среднощни срещи е имало тук Laughing

Аз в последно време спя доста добре (да не казвам голяма дума) и дано така да се задържи съня ми, че това обикаляне по нощите хич не ми е приятно.

Довечера съм на ЖК и на тонове, само дето не знам от колко часа бях ooooh! Трябва да звънна да проверя, че съм забравила да си сложа напомняне. Ще видим какво ще каже доки ще минавам ли под ножа или не. Аз вече свикнах с мисълта за секцио, така че ми е все тая общо взето само бебо да е добре.

Тези бодежи ги имам от 4-5 месец и доки ми каза, че от разширяването на таза и че няма да усетя когато получавам разкритие. Така, че и аз вече незнам от какво се получават. Днес пак ще питам.

Лек и усмихнат ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт