Колко съм щастлива вече, шава AПРИЛското човече!

• 12 412
  • 301
  •   1
Отговори
# 135
  • Някъде там...
На Qnika серклаж ли ще й правят? Надявам се всичко да е наред. Помня, че беше писала в края на ноември, че всичко с шийката е наред, но има ежедневно контракции.  Sad  
На курса ни обясниха, че появата на тези контракции е нормална, но обикновено се случва след 20 г.с.  Аз също имах доста неприятна серия от контракции в събота, но след няколко приема на но шпа и подновяването на магнезия коремът ми е спокоен. Но в събота много се притесних - сутринта се събудих с втвърдявания на корема буквално на 10-15 минути. После вечерта пак имах една такава серия, особено след стреса от земетресението. Мислех да ходя на лекар ако продължаваха в същия дух, но вчера бях добре. Попреуморих се напоследък, а и нали бях спряла магнезия за да пия желязо... Лекарят ми ме беше предупредил ако се появят отново да започна отново приема на Магнерот и така и направих. Лошото е, че магнезият пречи а усвояването на желязото и обратно. Отделно и с калция не се разбират.

# 136
Добро утро и от мен Simple Smile
Момичета и аз ще помоля за парола на албумчето, но снимки ще кача сигурно в събота или неделя. Аз още нямам кой знае какво коремче щом в офиса още не са ме заподозряли Wink.
Djreni   не си права мила Simple Smile ще видиш че като се роди твоето слънце няма да повярваш че си искала момиче ще знаеш че само него си чакала. Аз бях така при първата си бременност исках момиче, но като се роди синът ми си казах "какво момиче той е всичко което съм искала и чакала Simple Smile". Пък и второто ще е момиче или ако не второто третото Wink, затова не унивай важното е да са живи и здрави бебчетата ни. Момичета или момчета те са нашите слънца и ние ще си ги обичаме много.
Момичета аз съм на ФМ в сряда и вече нямам търпение.
Шоки и аз гледах креватчето страхотно е да си го ползвате със здраве.

# 137
Ей, радвам се, че Qnika е по-добре!  Hug За да не изпадне бебчето ли ще я шият?!? Ух, това не боли ли?
Земетресението ние го пропуснахме - бяхме извън София.  Peace

Да попитам нещо, тъй като с този термин не ми се е налагало да се сблъсквам - какво точно представлява серклажа и кога се прилага?

Pininka, аз до преди 1-2 седмици се притеснявах от същото нещо, обаче сега мъничето вътре май прави кълбета напред и назад, усещам го навсякъде от пъпа надолу...Така че предполагам скоро и при теб ще се промени ситуацията...Матката ми се е повдигнала с 6 см и докторите се поучудиха - доста било.... newsm78 Отеснява му на човечето вътре явно.  Joy

chockolina, поздравления за покупката! Изглежда много сладко креватче! А пък най-сладко ще е това, дето ще спинка вътре от април...  Heart Eyes

Аз преди 3-4 дена като се мерих бях 60 кг на 1.73см, от преди да забременея съм с 1 кг огоре. Сега лекарят ми каза, че трябва да качвам по около 2 кг на месец, да видим дали ще го бъде по този начин. Но смея да твърдя, че не изглеждам дебела и коремчето ми не е грамадно, е, не е и малко - таман си е Simple Smile
Обаче един колега на 2 пъти се изцепи, последното беше, че преди к'ъв плосък корем съм имала, пък сега бил "тумбак" и съм била понаедряла. На въпроса "Къде", той - "В корема". Ами ма*а му стара, това бебе нали трябва да живее някъде...  #Cussing out Ей, на някои хора мозъчната им клетка освен, че е самотна, е и доста закърняла ... #2gunfire Може ли да говориш така на бременна жена?!?!? Не, че неговото мнение ме касае, обаче се издразних на тъпотията му...

# 138
Nadeto_K, в петък на доц.Балев май му е вървяло на момиченца. Твоят бъдещ татко как реагира? Защото моят само се усмихваше и нищо друго. Абе момченце му се е искало напоследък, ама каквото си го е направил, такова. А иначе на сватбата ни имаше една игра, на която трябваше и двамата с гръб да кажем какво искаме да бъде, и двамата казахме момиче. Абе мъжка му работа. Ама каквото сме си го поръчали, такова и ще си бъде  Wink . Има една приказка, че момчето е на татко гордостта, а момичето е на татко слабостта. Аз нямах никакво усещане какво ще бъде, но знам, че като се роди ще си го обичаме с цялото сърце и душа. 

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 10:52 от sisely

# 139
Здравейте и от нас с бебчо.
Nadeto_K честито момиченце.
Шоки  и на мен страшно ми хареса това легълце, малко и компактно и много симпатично.
Засега съм качила 2 кг., но ми се струва, че няма дълго да се задържа в това положение.
no_name не се дразни от тъпи коментари, те някои мъже се дразнят от голямата роля на жената в живота.

Да попитам Коледа и Нова година как мислите да ги карате и с какви дрехи? Хайде да обсъдим новите модни тенденции за бременни в празничните дни,а? bowuu

# 140
Здравейте, майчета!

При мен всичко е наред като изключим само това, че в събота докато бях на лекции получих някакви болки... така се притесних и като се прибрах един рев и веднага на д-р Ганева. Та вчера бях на лекар и тя ми каза, че няма никакъв проблем, всичко си е наред с бебо, развива се, само ми каза да си почивм повече, защото аз този месец много пътувах, тъй като живеем в Сърбия и сега съм на лекциии и се налага да пътуваме всяка седмица! Та сега съм си вкъщи и по цял ден ще лежа. Аз съм качила 3 кг. Бях 49 като забременях, а сега съм 52 и д-р Ганева ми каза да ям повече, та чак ме пита дали паза диети. А аз и да искам не мога, постоянно съм гладна!

Да ви се похваля и аз усетих моя бебок  smile3521 preggo dance newsm18 Толкова съм щастлива! Решила съм днес да ходя малко по магазините и ако ми хареса нещо много да му го взема  Simple Smile

Желая ви приятна и успешна   bouquetседмица!!!!

# 141
atlantica, снощи моят мъж направи много щастлив коментар, че най-накрая ще си бъдем у дома за Нова година. Щял да си прави скара за радост на целия блок и едни такива скромни работи.  Simple Smile А на Коледа по традиция си седим вкъщи. Някои хора сме си избрали този хубав ден да разходим мама до родилния дом, та сега си търпим последствията от това си своеволие.
За дрешки - преди време бях пуснала разни красоти от немски сайт за трудни дами. Къде ги тези работи само се чудя по местните магазини. Уж си имат и тук някакви търговски обекти, но там са внесени няколко стари модели, които се продават на цените на последните колекции, че и нагоре.  Rolling Eyes
Ето тук
no_name, серклажът се прави като се тропосва шийката на матката (лаишки казано), за да стане по-устойчива на тежестта на бременността. Не е панацея обаче, подсигурява в известна степен. После основно лежане и никакво вдигане на разни предмети.  

Жабче, посети и чичо доктор. После пак ще лежиш много.  Hug

# 142
  • Някъде там...
Рони, засега мисля, че няма нужда от чичо доктор. Контракциите бяха само в събота. Ако пак започнат, ще се обадя и вероятно ще ида. Според мен е от преумора и от интензивното растене на корема. А и все пак няма и седмица от последния преглед, когато всичко беше наред.

# 143
Здрасти на всички мамчета и бебоци JoyАз сега се прибирам от доки и всичко ми е ОК Peace.Даже тя беше малко учудена,защото бебока е доста големичък за седмиците си.Вече е 550гр,а по всички други мерки изпреварва с седмица.Според доки,ако продължава тъка може и да се роди над 3500гр CrazyАма аз и казах и повече да е само да е здраво,малкото слонче smile3541 smile3535

Виждам се подхванали доста темички:

За сега съм добре с кг,поне според док,с 5кг отгоре съм.За мен са мн,ама нямам избор.А на всички дето не съм им пораснали още мн коремчетата,да не се притеснят.Сега като се засилят няма да имат спирка.

По въпроса за празниците,тази година ще изкараме всички вкъщи Sadза първи път от 4год.насам

Аз имам едно питане:вие какви витамини пиете?Днес доки ми препоръча Матерна,но имам спомени,че не сте мн доволни от тях.Ако някой има наблюдения за други нека сподели.

Благодаря на всички.Приятен ден,дано сте ОК и да усещате по-често мъниците Grinning

# 144
Здравейте момичета,
Чоколина, много сладко легълцето  Peace
Ще взема да намеря снимка и на нашата кошара да ви я покажа. Досега търсих, но на работа нямам такива бебешки снимки. Намерих едни само на 4 месеца и досега съм се смяла.
И моят корем е много по-голям от предната бременност. Може по-нататък да расте по-бавно и по-малко.
И това бебче явно няма да е такова шило като предното. Не рита толкова много, пак рита постоянно (чувствам го и ниско долу и високо към пъпа), но не е толкова активно, колкото беше Габи. Надявам се да е по-кротко и по-малко ревливо  Praynig

Аз вече няма да казвам, че съм добре, защото веднага следва някаква криза. Не съм суеверна, но вече няколко пъти стана така.
От няколко дни чувствам някакви странни придърпвания в горната част на корема, почти до гърдите, явно се разширява корема нагоре, ама не е ли много рано Thinking
Днес се обаждах да си записвам час за ЖК по ЗК. Имало чак за 03.12, това тотално ме убеди да я сменя. Ще си отида на частната консултация и ще се запиша на друга по ЗК.
Относно периода на майчинските, аз не се притеснявам, че ще изпусна много материал, така да се каже. И в моята работа нормативната база се мени много динамично, но смятам, че ще мога бързо да наваксам. Предният път, започнах направо на нова работа и доста бързо навлязах, хем бяха се променили много неща. И сега въобще не смятам да се притеснявам и да мисля това. Единствената причина да се върна по-рано на работа, би била финансова.
Ще видим дали ще можем да се справяме и, ако можем смятам до 1г.-1г. и пол. да бъда в майчински.

# 145
На Qnika серклаж ли ще й правят? Надявам се всичко да е наред. Помня, че беше писала в края на ноември, че всичко с шийката е наред, но има ежедневно контракции.  Sad 

аз от три месеца имам ежедневни контракции това каква връзка има със шийката?заради разкритието ли?на мен не са ми споменавали за серклаж!

# 146
Здравейте на всички!!!!!!!!!!
В този хубав ден искам да се похваля ,че ще имаме момиче!!!!!!!!!!! stork-girl
Каката още на градина и не знае, а тати е много щастлив! Веднага се размечта, че в нов апартамент няма сега да прави две детски (ако момче, щеше да има две), а ще направи кабинет Grinning Девойката е много добре, развива се като по учебник и тежи цели 280 грама. Каката в градина ще има празненство по случай деня на христианского семейство, и дадоха й стихчето:
" Кротко е заспала моята сестричка, лекичко подпряла бузката с ръчичка..."
Сега е толкова актуално! А и тя го дърдори в коремът ми по 20 пъти на ден. newsm06

Някой пита за витамини. Аз пия френските "Supple maman". Също така продължавам и с фолиева киселина. Действат ми добре, повишават тонус, обаче малко запичат Rolling Eyes ,защото имат много железо.

Пожелавам на всички приятна седмица и само усмивки!!!!!!!!!! Hug

# 147
Здравейте милички,не можах да изчета всичко че ми е малко лошо и набързо ще пиша.

От няколко седмици вече през деня ми прилошава прималява и не ми е добре.По някое време се окопитя и ми мине,но всеки път ме хваща различно.Вчера бяхме на вън с моя приятел и пак така.Влязохме в една аптека мериха ми кръвното беше доста ниско,а пулса щеше да ми хвръкне.Мн се притесних,но момичето ми обясйни/тъй като има детнце/че за бременните е нещо типчно но е добре да се следя може и анемия да направя.Ужас ShockedА аз се храня нормално не се лишавам,но дори когато хапвам не ми минава винаги Sad
Др седмица ще поскам пак да ми пуснат кръвна картина дано вскичко е наред Praynig

Иначе мъничето ме ритка нежно вече всеки ден.Аз го усещах в началото само вдясно,но сега вече отвсякъде,и мн му се радвам Heart EyesПонякога по-ниско,понякога по-високо различно,зависи къде се е настанило.

Иначе също като аничка,си получавам ежедневно котракций но засега не са ми казали че се налага някаква процедура,но може би то зависи от определени неща не знам newsm78

Хайде оставям ви да полегна малко,хубав ден и мн здраве на всички ви  bouquet

# 148
  • Някъде там...
Серклаж се прави ако има скъсяване на шийката на матката или е по-къса по рождение. Моят лекар е на мнение, че не трябва да пада под 3 см на дължина, а от други лекари съм чувала и за 2,5 см. Наличието на контракции не е задължително да е съпроводено със скъсяване на шийката, но пък прекалено честите контракции могат да доведат до омекването й и оттам да дойде скъсяването в по-късните месеци под тежестта на бебето. Иначе въпросните безболезнени контракции са нормални, те са подготвителни, но все пак не е хубаво да са много начесто... Обикновено се появяват при преумора или стрес. Пиенето на магнезиеви препарати води до намаляване или напълно спиране на контракциите, а понякога и те самите се дължат на недостиг на магнезий. Друг признак на недостиг на магнезий са крампите на мускулите, обикновено на прасците.
Аз също се учудих, че на Яника й правят серклаж при положение, че беше споменала за контракции, но не и за скъсяване на шийката, но е възможно да са се променили нещата. Не помня тя дали беше от Русе, за тамошните лекари съм останала с впечатлението, че прекаляват с тази процедура. Според моя лекар тя вече е остаряла и носи колкото полза, толкова и вреда и е нужно да се прави единствено, когато е крайно наложителна и неизбежна.  А за русенските лекари съм чувала например, че я правят "профилактично".

За витамини - бих ви препоръчала Пренатал на Джеимисон.  Peace Аз все още не пия никакви обаче.

За легълцата аз засега се спрях на обикновени ПДЧ и чам на асеновградската фирма Арбор, видяха ми се много симпатични.

# 149
  • София/Люлин
Здравейте.  bouquet
Не съм се записвала тези дни, но и аз като други мами имам контракции или едно постоянно стягане на корема особено след земетресенията, макар че всеки ден си пия магнезия. Кръвното ми вчера отново беше вариращо от 140/90 падна на 90/40 и след като пих но-шпа и валериан се нормализира. Явно стреса насъбран от 15 дена насам си каза думата, то не беше катастрофа, здравословното състояние на баща ми, земетресения. Дано свърши тази черна серия, че вече се притеснявам много за бебчо. Иначе ме ритка вече всеки ден ниско долу или отстрани на корема.
Корема ми е видимо пораснал, но килограмите ми от 2 седмици не са мръднали.
Днес смятам да ида при Доки и дано ми обърне малко повече внимание... внимателна е много, успокоява ме, но дори не ме прегледа да види с тези контракции дали всичко е наред.
Момичета вие като пиете магнезий и лежите имате ли контракции, защото на мен и тогава ми се случва.
Възможно ли е да са на нервна почва?
Извинявайте за дългото писане, но адски много съм притеснена.
На всички мами с проблеми желая скорошно оправяне.  Hug, а на другите повече ритничета и усмивки.

Общи условия

Активация на акаунт