До Дядо Коледа писма, пишат септемврийските деца

• 32 769
  • 294
  •   1
Отговори
# 75
Раздвиж, раздвиж коледната ни темичкааа...
Ренка, как е обекта? Какви магарии си измисляте с децата за създаване на предколедно очакване? Думай!
марлелита, само да си посмяла да кажеш, че не си кулинар  Naughty Гледам пуйката ти и ми се пълни устата /а не съм голям фен на пуйките по принцип/ Пребори ли грипа, а запази ли момиченцето с умните очички?
МарияФ, честит ви първи сняг. Чудесно е, че дечицата са поиграли с него - нали точно това ти липсваше  Simple Smile
Мила, засичам те честичко в коледната кулинарна тема. Пускай снимки и се хвали - знаем ти възможностите! /с тея сладки вкусотии, после да не се чудигте за кариесите... шегичка  Wink/
Чочи, забравихте ли вече з аоперацията?
Денис, как е при вас одисеята с ДГ?
Доника, драсни 2 реда за бременността си!

Фиби, Ави, Меги............. да не изброявам - явете се незабавно в изповедалнята на бай форум!

# 76
  • София
Ейго ме и мен Simple Smile
Ирини, Меги сигурно открива ски сезона в Банско и затова не се разписва Joy
Вчера и аз напазарувах коледните подаръци за децата, останаха само дребни нещица. На възрастните съм казала - след Коледа, че тогава ще съм финансиална(както казваше баба ми), че не върви сега с парите на Мартин да му купувам подарък...
Иначе за мен  - ами корема расте...Определено сега ми е по-голям от колкото с Хриси, но с тази одупена госпожица-няма как. Преди беше лесно-последните месеци се падаха в жегата и го карах с джапанки, а сега с тия ботуши...едва се сгъвам. Доживях дори собствения ми син да ми се подиграва и имитира стойките, които заемам, за да се обуя...Иначе ми подава обувките горкия, помага ми с прането - негово задължение е да извади дрехите от пералнята и после ми подава щипки hahaha Ето ви малко снимки да погледате, ако ви се гледа Rolling Eyes
Марлелка, и аз подкрепям Ирини за пуйката-много добре изглежда Simple SmileХа честит ви нов компютър Wink
От няколко дни се мъча да привлека вниманието на Хриси към коледни филмчета, но уви иска си Бейби Айнщайн и това си е...Вече наизуст ги научи, но не му пречи да си ги гледа...И се чудя дали днес да не украсим елхата или да изчакаме Никулден все пак newsm78

# 77
 Grinning здравейте дружинааа!
Вчера накупихме разни неща за елхата,лампички,свещи и направихме украста у дома.Арен сам украси една изкуствена педя голяма елха с гирлянди и топки,много се стара,мъчи и след 50 минути заключи:"ехличко,ша чакаш!Арин се измори,ша амка,ша спинка...после пак правиме" Laughing днес я преподреди още няколко пъти  Mr. Green
В градината занесох всички материали който марлелка бе така добра да пусне като линкчета с въпросите за оценка на децата.Преведох ги и ги подвързах.Сигурно с радост ще ни изпратят лятото  Mr. Green .Децата са много сензетивни както знаете и определено след грандиозните скандали,посещения от министерствата,отложения ремонт и т.н.сега полагат големи усилия поне спрямо Арен,защото той очевадно е щастлив за момента и разказва съвсем различни неща и е факт,че всяка вечер го взимам с усмивка ,по няколко пъти се връща да целува учителката и ми се дава подробен отчет какво е правил през деня.Въобще нещата изглеждат такива каквито си ги представям,че са нормални.Онази леля е в друга група.Това разбира се не ме радва,само мога да се надявам да има повече родители който да вярват на децата си и да реагират своевременно.
Мариаф,супер че е валнал снежец да му се порадвате макар и за кратко.Аз днес успях да купя грейка на Арен,че се тревожих да не навали голям сняг и да няма как да го изведа,но вече сме подготвени.
Марлелка,да ти кажа апетитно изглежда тази пуйка.Аз към тях сам малко предубедена,че ми изглеждат сухи,но тази бих я пробвала.Дано дребното не го ловят болести.А за шопинга американците май нямат равни  Laughing честит ви нов компютър,сега ще има да си сърфираш на воля.Я,това с гледането на театрите онлайн е много интерестно  Laughing
DZ, стисвам палци! Peace Аз напоследък от свои познати непрекъснато чувам,че им се говори това на работното място и за световната финансова криза.Сякаш това се смята от работодателя за вид мотивация ли!?
Рени,кажи какви веселби си правите?Аз ако видя представление направено от такива щураци като нашите деца на тази възраст направо ще припадна,това си представям какви усилия са от страна на хората който трябва да ги подготвят.
Доника,мернах ви вчера в Джъмбо,ама голяма лудница беше....Хех това с прането ми е мнгоо познато.В някой неща могат да са вече помощници децата.
Някой да каже една хубава коледна книжка!Убих се да ровя по книжарниците само глупотевини.А искам да взема да четем коледни приказки с картинки хубави.Исках да ви питам,някой взимал ли е книжка за оцветяване и как се справя детето,интерестно ли му е?
Ирини,Мила покажете някоя от красотите и вкусотийките който сте направили  Flutter
Аз се мъча с първият ми тутманик в живота.Много скептично съм настроена,пече се да видим какво ще излезе  Whistling

# 78
  • София

Доника,мернах ви вчера в Джъмбо,ама голяма лудница беше....
Аз се мъча с първият ми тутманик в живота.Много скептично съм настроена,пече се да видим какво ще излезе  Whistling
Ми то направо среща е трябвало да организираме там, че и с Ренката се засякохме там, като не можем в квартала hahaha
Бе и аз се каня да правя опит с тутманик, но да видим Wink

# 79
Hello!

Пуйката наистина стаха много вкусна, мариновах я 14-15 часа преди да я пека и стана доста крехка и сочна. Това ми е първата пуйка в живота. За тутнамик ще чакате.  Mr. Green
Ако ви кажа, че слагам капки за нос и след час отново е запушен едва ли ще повярвате, но е факт - такова чудо ми се случва за първи път. Мисля си, че се подредихме така от децата на приятелите, които ни бяха на гости за Деня на благодарността. Два дена преди това ги гледах у дома, а момиченцето кашляше лошо и бършеше со(у)поло в ръкава (докато я видя какви ги прави...).  ooooh! Молех се за малката, пък то каква стана. Мими снощи имаше температура, но не висока, дори не я будих да я меря. Тази сутрин е добре, надявам се все така (пу-пу). Оплаках се, ма много ме е яд, че така се получи. Можеха да ме предупредят поне. Както и да е, станало е.
И аз ще се прехвърля май в коледната кулинарна тема, идеи ми трябват.

Доничка, проблемът не е само с филмчетата, опитвам се да чета приказки, тя повтаря след мен каквото кажа - ако й е трудно да запомни всичко си говори каквото й хрумне. Ето и преди малко ми донесе едно "Бърборино" и аз взех да чета приказка за Ванко и старото легло на баба... забрави просто - набързо я претупах. После решихме, че ше режем жабки, гледа внимателно как режа по контурите, после вдигнах щорите заради светлината и дотук - лепна се на прозореца. Аз затова сега пиша.  Mr. Green
И аз имам твоите идеи за парите - все му викам на мъж ми, че не мога да му купя подарък от мен, ма с неговите пари, а той все ми се сърди.
Мими е същата - само че вади така дрехите от сушилнята, сгъва (да не казвам как), носи, помагачка ми е тя.
Ани, Арен пак ме хвърли в музиката с приказките си. Сладур! Най се радвам за яслата. Дано нещата да са се оправили завинаги. Тая лелка бях сигурна, че няма да я махнат.  #Cussing out  #Cussing out  #Cussing out За книжки не мога да кажа, но да си рекна за "Бърборино"-то - много го харесвам това списание, нищо че е за по-големи деца. Донесох си няколко броя, но за жалост толкова само. Като намериш някоя хубава книжка - сподели. Театрите май, май... сайта не работи. Ей го - http://www.bgteatri.com/forproject.pcgi
За книжките за оцветяване да споделя - Мими имаше такива от Lufthansa, и една подарък. Мисля, че вече се справят с контурите (не прекрасно разбира се), но е добре да им купим с по-едри картинки, щото размахът (поне при Мими) е още сравнително голям. Интересно й е със сигурност.

irinii, дай да го видя коледния кекс, моля!

# 80
Здравейте, сладурани! Hug
Днес е моят трети работен ден и съм много щастлива. Харесвам си новата работа и се чувствам чудесно. Веднага казвам, че съм технически сътрудник в отдел ISO, нещо което на този етап ме удовлетворява. И да почерпя виртуално по този хубав за мен повод:

Веси ще ходи на ясли след Нова година. Сега я гледа свекърва ми, но петъците са ни проблемни, защото тя тогава е заета. От 15-ти декември до 10-ти януари ще ми гостува мама и ще я погледа и тя. Чакам си я с нетърпение!  Grinning
Мими си ходи в предучилищната група. Не мога да кажа, че всичко върви гладко, но се борим. Скоро ще и осигурим учител, който да влиза в часовете по писане, за да и помага. Кандидатсвам по една програма в "Социални грижи" и силно се надявам да бъдем одобрени. А в петък в ДГ ще има тържество и Мими ще участва със стихче и танц. Определено вече гледам по-спокойно на тези и изяви. Ама аз това вече ви го казах. Ех, старост - нерадост. hahaha
Чета ви редовно, но най-вероятно няма да мога да коментирам всичко, моля за извинение. Разгледах всички снимки, дечицата са прекрасни! irinii, ти си знаеш, че дечицата са ти прекрасни!  Heart Eyes
Марлелка, много е сладка Мими, а пуйката ти изглежда страхотно, сигурна съм че е била много вкусна!
dennis, помня че преди години и в нашите ясли имаше някакъв скандал с грубо отношение на лелка към дете и процедираха по същия начин - просто отиде в друга група. Което съвсем не е решение. Confused
Много усмивки днес! Hug

# 81
ееее марианка, супер новини! Честита ти нова работа - разнообразие си е! Таа и повече търпение ще имаш с мими - трябваше ти малко откъсване от дома. Мерси за милите думи за децаТА /малеее още няма свикване, че съм с няколко деца  Rolling Eyes Wink/
Денис, супер, че нещата в градината са под контрол - поне за нашето момче. Арен как бърбориии... ех - дали дядо коледа ще ми донесе и на мен няколко нови реплики от устата на спаси...
Ние дне купихме елха. Голям екшън беше с двете бебета в Бриколаж, но е справих. Довечера май ще я украсяваме. Трябва да изкарам и другата украса от миналата година, а тати има задължението за светлинните гирлянди по оградата и барбекюто
Аз вече украсих меденките си  и изпекох кравайчетата . Мирише на коледа, макар да нямат много вид... Марлелака - кледния кейк се държи на хладно в тенджУра защото прз 3 дни се опиянчва с ром  Crazy Ето ти рецпетата и снимка http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=137696.msg2612172#msg2612172
Дони, Хриси е станал неузнаваем!!!! Какво голмо бузесто хубаво момче - истински батко!

# 82
Мари_Анка, честита ти работа! Все така да те радва!  Hug Стискам палци и за програмата! И да се похвалиш за тържеството!

irinii, аз вече се убедих каква кулинарка си. Разкош, разкош! Мерси за рецептата, обаче като видях технологията... вероятно ще се въздържа тази година.  Hug

Дребното все пак бори нещо, че снощи към 22.00 пак вдигна температура, но не висока и я свалих за 5-6 минути с Нурофен. Лошото е, че аз започнах да кашлям, а това значи по-голяма опасност да я заразя. Пфуууууууу... Аз съм парцал, а точно тези дни толкова работа ме чака покрай Коледа, че сигурно няма да успея да свърша всичко. Хайде стига съм се оплаквала, ми да ида да отметна нещо. (преди това вижте какви жабки си напарихме с детето)

# 83
 Марианка, честита ти нова работа! С желание да си я ползваш!  Rolling Eyes
 Ирини, сега ако кажеш и рецептата за кравайчетата, ...  bouquet
 Марлелка, коледния кейк е мноого вкусен и ще видиш, че си заслужава. Пък при такава пуйка, няма какво да му мислиш. Аз миналата година го правих малко по-късно и не беше много пиян. Добре, че бях направила и един по-малък, та имаше и за Коледа  hahaha.
 Моята половинка малко липсваше и си беше взел лаптопа, та и аз затова ви поизтървах. Миши още е на гости при баба си. По телефона ми казва едно слаадко "мамо" и хуква да играе. Аз и батко му пишем домашни, ходихме на "Уоли". Планирах и театър за мен, но малко несериозно, та ако имате желание може да спретнем една културно масова дейност.
 Иначе като говорите за новите домове, ние ще посрещнем Новата година в квартирата. Е, имам и предложения за гостита, но къде да ходя сама с двете деца. Та ми е малко  Confused.  Е, хайде стига съм досаждала.
 Лека вечер на всички!

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 21:27 от Amaretto

# 84
ехооо

Ние до сега писахме писма на Дядо Коледа, та ми скъсаха нервите  #Cussing out, обаче поне резултата е подобаващ, апликирахме коледни човечета, оцветяваха нарисувани от мен кутии-подаръци, отпечатахме ръчичките им и писахме  ooooh! 2 часа за 2 листа  Mr. Green
И на човека Боян са дали стихче в яслата
                                                                    Колко е красива
                                                                    нашата елха,
                                                                    алена звезда
                                                                    свети на върха
той цица още, ама и стихче трябва да учи  Laughing Надявам се да нямат много надежди в яслата  Mr. Green
Предколедните ни занимания не са нищо особено. Имаме си Предколедни календари и за всеки ден по нещо, днес писахме писмо, Дядо Коледа предупреди да го направим  Laughing например утре ще оцветяваме гипсови топки ( не ми се мисли какво мазало ще настъпи), ще правим гирлянди от гланцови блокчета, всеки ден ще добавяме украса, пускаме и пеем зимни песни, и танцуваме в кръг  ooooh! аз много не изкарвам на този танц  Whistling И ще гледам да ги водя на театър, в Моловете има разни организирани веселби. Такива неща.
Ирини, както винаги си се справила страхотно  Peace Меденки и аз ще правя. Ти се справяш с какво ли не, та с 2 бебета и елха  Laughing Уффф, не е лесно, но пък е много мило и забавно.

Марлелка, страхотна е пуйката... Браво, гледайте да се оправяте с Мими, я какви красоти творите... И ние с Ивайло сме фенове на Бърборино, миналата година имаше много интересни неща в него за Коледа и НГ.

Марианка, браво, ще се справите  Hug

Денис, битката е спечелена, дано и войната  Peace Много хубава книжка е "Моя Бяла Коледа" Има много стихчета, песнички и разказчета за това как се празнува в някой страни. Ивайло много харесва поредицата, нищо, че няма много картинки  Laughing
 Heart Eyes

# 85
          Явявам се в изповедалнята при първа и единствена, тъй кат гледам, възможност до края на седмицата....Направо не помня от кога не съм се вясвала на отчет, от преди Боженци май. Ето малко снимки от тогава да видите хем каква е новата фризура на Йоана /ако изобщо може да се нарече фризура/.... както вика сестра ми - прилича на някое детенце от сиропиталище.  Mr. Green Добре, че е чаровница по природа, та не берем голям дерт по тоз повод. Ето: http://www.snimka.bg/album.php?album_id=313792.
      Инак ние сме добре. Йониче най-после тръгна отново на ясла, за всеобща наша радост. Само ми повтаряше - "мамо искам на гадинката....стига вече вкъщи" Sad . Стискам само палци да не се разболява повече, че ми омръзна. Давам и разни илачи за имунната система, белким има файда. Сега е доволна - знае вече сумати песни, може да изнесе самостоятелен рецитал. Чакаме Дядо Коледа с трепет и вълнение. Всичко ни е на коледна тематика. Четем книги, гледаме филми, ядем бонбони...абе Дядо Коледа е навсякъде около нас. Написа му вече 100 писма /почва сама и после ми казва - "мамо, пиши ти"/ с единствено желание, да и донесе много подаръци. До колкото го познавам белобрадия старец - ще и изпълни желанието.  Grinning
Rени, Amaretto - не се изпреварвайте де..... Stop
Марлела - много сладки жабки сте сътворили. Айде свежи, здрави и ентусиазирани да се готвите за Коледа.
irinii - коледното ти настроение и радостта с която чакаш празниците са адски заразителни. Но с това богатство, което имаш край себе си, няма начин да не е така. ДецаТА - звучи прекрасно....
Мари_Анка - много се радвам за теб. Промяната винаги е свързана с много вълнуващи неща, които предстоят. Дано за теб са повече! Hug
dennis - аз днес пак 1 час не можах да изляза от книжарницата. Има страхотни коледни книжки. ДНес и взех една със стикери и до преди малко се забавлявахме да лепим джуджета и и дядо мразовци. Мин седмица и взех една малка панорамна - казва се "Нощта преди Коледа" и ми хареса точно за това, че нагледно се вижда как пътува Д.К. с шейната, как влиза през комина, оставя подаръците и т.н. Елхата, снежния човек....всичките са там. Книжки за оцветяване и взимам, за справяне - не се справя, но се забавлява, а това е по-важното.
    Оффф, много бих искала да остана още във вашата прекрасна компания, но трябва да се оттеглям, затуй много предколедни целувки за всички ви и до нови предколедни срещи!

# 86
Привет и от нас!  Heart Eyes
Ирини, завиждам за кулинарните ти умения, меденки ми се доядоха... За Коледния кейк, сигурно е много вкусен, но и сложен. Не е за мен. Аз съм решила тази година вместо баница да правя Пълнена Коледна тиква с орехи, сушени плодове, мед и локум. Да видим каква ще я свърша...  ooooh!
Марлелка, не съм фен на пуйките, но и от твоята ми се дояде  Flutter

И тук цари предколедна треска, купихме изкуствна елха, след като предната, над 2 метра висока и красива, умря. Решихме, че ще сме с изкуствена, че е и по-безопасно  /Подозирам че Филип ще я пренарежда всеки ден по няколко пъти/.
Написахме писмо на Дядо Коледа, аз писах, Филип ми диктува  Mr. Green
 'Скъпи Дядо КолеНа, Филип много слуша. Иска Mc Queen' !

Аз дописах на Дядо КолеНа, че и Виктор много слуша и иска топка. Тези писма си ги събирам и ще пазя. Намерих миналогодишното, където с Филип сме писали, че искаме здраво братче или сестриче  Blush

# 87
Привет...

Влизам само забързо да се похваля, че до края на седмицата ще си имаме комп в къщи и вече на спокойствие ще си ви чета и пиша... Това е коледния ни подарък!!!

За писмото до Дядо Коледа писахме поне 3 до сега а има време и още 5 може да сътворим... Искала балони, после кукла, после ютия, после шоколад.......и т.н. Чакаме го вече с нетърпение...

Марлелка, ами като ти е мъчно пали моторетката и идвайте... Mr. Green Joy

Чао за сега имам доста работа... Hug Heart Eyes

# 88
 Верно е , че откривам сезона... там бяхме ама сняг нямаааа
 Ирини и аз тук при първо повикване, няма да се оплаквам , че съм много натоварена защото ми е приятно
 Лаци ходи с огромно удоволствие на градина, пее Джингъл белс до откат и репертуара му вече е безкраен
 Ние пък ще позаминем малко на ски както обикновено в Италия и ще покараме качествено, вчера лепихме тапети .. мм невероятни в спалнята, но ще снимам като е за показване.. абе много напредваме, ще видим ще стане ли за Коледа, защото това заминаване ми бърка малко в плана , но факт е , че аз настоявах да заминем и нямам право на мрънкане....
 Марлелка, честит ти комп.. представих си онези с палатките, по тоя повод и аз миналата седмица си получих подаръка за рожденния ден - нов лап топ - бял 14 " много му се кефя. Мими е много сладка и виж колко й е пораснала косата, а и какви хубави пързалки имате и пуйката наистина е . . . ммммм ще се опитам и аз ама за другата Коледа
 Марианка, честито наистина това е нещо , което ще те накара да се чувстваш полезна и ще имаш сили и за домашните и майчински дели... Успех
 ДЗ, как пък теб ще изгонят, я стига, а пък аз смятам, че ако го мислиш дърпаш дявола за опашката.. така, че недей по добре
 Доника, представям си колко е гадно да си с 100 дрехи бременна през зимата.. дано леко за минат последните мигове.. Хриси е колям купонджия
 Е аз бързам отново... та ще пиша пак.. целувам ви всички и до сокро

# 89
Хей коледни Снежанки с джудженца веселушки, цунки от нас с Ваньо и Стефи Grinning!!!
Трета коледа вече настъпва и настроението е все по-празнично и коледарско Hug Страхотни сте Peace
При нас    : цяла вечер изкарахме на общинската елхица с игри и забавления наоколо.Стефи вече насочва поглед ккъм предмеи и хора които знае и познава Flutter
Ние на коледа сме при едните баба и дядо а за новата - при дугите Laughing Така ни е по-весело и лесно, а нататък ще му мислим.ТТтази семица започваме украсите а сладостите от моя страна ще са чак към 20сти или в снежна неделя.Тиквеник курабии и кекс без сложни изпъления /нямам намерение да лудвам я Mr. Green/ДДДецата ми изпиват силите въпреки баби и гледачки така че по-пестеливо го давам. Правим вечерни камини и това ни носи много настроение.
Иван сега е на тема Хензел и Гретел а и се държи така сеейки след себе си трохи бисквитки и гроздови зърна Laughing аз се преструвам на добрата фея но към 12ч. новата ми природа избива навън и яхвам метлата, тогава татито мечтае да се првърне вероятно в жребец но докарва до тиква.../е ' шегичка но с доза истина/ Живеем в приказка Heart Eyes
Подаръка на Иванко ще е малка истинска прахосмукачка и маркучета и кабели с контакти от мен - тези неща най го задържат за сега. Вече знае и  ;-)5-6 думи на английски .
 Трудното е при мен с заспиването следобед и  на двамата. С повечко късмет се случва понякога без много тичане но рядко.

ей заредихте ме с много настроение и нямам търпени за украсата Flutter Благодаря ви момичета!

Добро - Иван ака в гърне без запек вече Whistling сле 7 месеца писъци Rolling Eyes Simple Smile

Лошо - Не искам вече само вкъщи искам нощен купон - купони.ДДДомашния уют ми идва в повече.

Дайте идеи за места нови около извън и вътре в София моля ви с и без децата... А? Може ли...

Ново Гледаме детски филмчета

Тъпо - не съм правила за себе си никакви изследвания след раждането Wink

стефи се събуди....чао

Общи условия

Активация на акаунт