Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 531
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 855
  • София
Много ви благодаря!!!  Hug Hug Hug Отивам да довършвам.

# 856
Малко спам от мен. petia_tag, май децата ни са родени на една и съща дата. /загледах се в линийките ни/

# 857
Ауууу Диди викам си къде се загуби тази жена в темата за снимките и гозбите пък тя месила сладки.Разкошни са Диди Peace Peace Peace.С какво сладко ги лепи - бяло ми се вижда newsm78.
Кати и твоите сладки на Зори са супер PeaceБраво бе момичета.Аз още не съм почнала сладките.След АКК - то нещо съм така Sad

# 858
Абе Бъни, ти къде видя сладко, newsm78 според мен още не ги е слепила, само си ги е подготвила долна и горна Joy Как пък го видя туй сладко hahaha (знам, че имаш чувство за хумор). Даже се връщах пак да гледам. Joy

Диди, страшни са, те верно са толкова хубави, че Бъни затуй се е заблудила според мен Joy, но остава сега и да ме изненадаш и да кажеш че си ги лепила с някакво магическо сладки и съвсем ше #Crazy

# 859
catty m , много хубави сладки си изпекла !  Peace

Аз сега довърших моите , направо ми се взе акъла , няколко часа се въртя около тях !  Crazy

irrrina , формичките са си най-обикновени.Като не можах да намеря метални , влезнах в първия магазин за 1 лев и се снабдих с три комплекта - пластмасови , но вършат същата работа !
 Wink

Бъни , като не готвя нямам работа там , само ви хвърлям по едно око !  Mr. Green Не са слепени още , само съм ги наредила в комплект.Една седмица преди Коледа ще ги намажа с мармалад и поръся с пудра захар. Ако ще правиш сладки , ориентирай се към започване , голяма играчка са !  ooooh! Добре , че се правят седмици преди Коледа , иначе на празника просто нямаше да седна на масата , а щях да го изкарам леглото !   Grinning

Krische , нищо не съм лепила - неАм силииии ! Направо съм ........  #Crazy Въпреки , че седях на стола пред фурната , пак се изморих много.

# 860
И аз завърших линцеровите сладки,само че нещо формичките ми се разляха във фурната при печенето и не са особено симетрични. Sad Sad
Но пък от друга страна като за първо месене на сладки съм доволна от себе си. Догодина ще са по хубави. Утре почвам с меденките. Само не разбрах сега ли се мават с  глазурата или преди коледа newsm78

# 861
  • София
Не станаха  Cry Cry Cry

Нямат нищо общо с кравайчетата на Наталина. Нещо съм объркала. Първо, хубавите кръгли кравайчета се разпльокаха във фурната и вече не са кръгли а сплескани. Второ, като ги вадих от тавата се изпочупиха. Къде сбърках според вас?? newsm78 newsm78 newsm78 newsm78 newsm78

# 862
desi_go , глазурата и сега можеш да я започнеш !  Peace

etomira , може би тестото ти не е било с необходимата консистенция и ако си ги препекла ...?! Не знам ! Моите линцерови сладки си запазиха формата и не са деформирани.

# 863
  • София
Не мога да си намеря боя за сладки, ако някой знае къде се продават да сподели?  HugИ същите ли са като тези за  великденските яйца?

# 864
Не мога да си намеря боя за сладки, ако някой знае къде се продават да сподели?  HugИ същите ли са като тези за  великденските яйца?
Аз си купих от пазара Кирков преди седмица.Нямаше такава,която става за яйца и си взех течна...но казаха,че ще заредят.Купих я като тръгнеш от страната където са плодовете и зеленчуците в посока Пиротска...след шадраванчето от същата-лява страна....всъщност като минеш  цветята./обаче не тези,които са в началото,а другите....по нагоре...където има и риба./Надявам се да съм била полезна и да си разбрала.

# 865
Ето ги моите творения:

Ванилови кравайчета
Пак
Джинджифилови сладки - правила съм ги преди няколко седмици. Ухаят страхотно сега Simple Smile
Меденки - бялото по едната е някакъв странен ефект от снимката (с телефон са).

От ваниловите кравайчета и на мен ми се счупиха няколко. Като цяло тестото ми беше много ронливо. Предполагам, защото мелничката ми за ядки всъщност ги троши, а не ги смила и парченцата лешници ми бяха по-големички. Но ми се счупиха 3-4, тъкмо ги опитахме. Може би следващия път бих ги направила на цилиндърчета, без да ги извивам. Иначе са много вкусни и може би ще правя пак - за похапване преди Коледа.

Сега се връщам назад да чета какво сте направили и вие през почивните дни Grinning

# 866

До колкото знам някой от боите за яйца са доста вредни и могат да се ползват за сладки само ако изрично пише. Аз си купих един в тубички от метро, които се водят за рисуване върху сладките, но тук прочетох, че могат да се ползват и за боядисване на тесто, още не съм ги пробвала.

# 867
Здравейте и от мен
Ирини не е фатално че си изпуснала да го полееш До Коледа имаш да го поливаш Mr. Green аз поливам с една голяма лъжица като се старая на всякъде да полея.Ванеса не харесва сладки но е такава помощница в правенето им.
Етомира една тайна и на мен не ми станаха много на каравайчета но пък колко са вкусни(поне според семейството ми де )Аз направих кръгчета  и ги сплесках и нещо като каравайета.
Линцерките ми се получих също доста добре.Не се разтекоха може би Деси ти е поредичко тестото.
Днес направих джинджифиловите сладки и омесих да преседи тестото за Коледните звезди на Мишел Овалват ли се във захар след печене?
Благодаря за шаблоните на шейната -Хедра,Зори  bouquet
Диди прекрасни сладки
Тези дни ще пусна и аз снимки на моите

# 868
emy_emy , днес видях, че има в 345: едни розови кутийки, на които пише Боя за кремове и сладкиши. НО не ползвай лилавия цвят: съдържа едно от трите забранени в БГ Е-та Sick

# 869
  • Czech Republic
Момичета, аз бях казвала и миналата година, за да не ви се чупят много кравайчетата, трябва да са по-дебелички и да изчакате да поизстинат преди да ги оваляте в пудрата захар. Но и просто трябва да се внимава!

Ето още малко меденки които останаха(другите не успях да снимам Tired)  - малкия само ходи около мен и си избира вече украсени, не иска без украса. Twisted Evil Да не говорим, че днес нищо друго не е ял ( а правих лазаня....) Големия и таткото поне не посягат на украсените....

Последна редакция: нд, 30 ное 2008, 19:58 от natalyna

Общи условия

Активация на акаунт