Коледа и Нова година - сладки изкушения !

• 320 098
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 345
  • София
аз за съжаление няма да имам възможност да направя джинджифилови и линцерови сладки, въпреки че съм им хвърлила око. От години правя едни коледни сладки, които после украсявам с различно оцветен айсинг. Стават много красиви и могат и на елхата да се сложат. Само те сигурно ще ми отнемат 2 дни. Живот и здраве следващата година по-голямо разнообразие.

# 346
А, аз мисля, че темата трябва да се прекръсти на "НВ АКК"... Thinking Laughing
Много вкусна тема! eat

# 347
Krische    bouquet Утре ще мръдна до Хит в Младост /вече живеем в симеоново и да слизам до центъра с бебоците заради едни череши - сложно ще ми дойде/ Ако не открия там - ще действам с коктейлните!

# 348
  • Плевен
Момичета ,ще ми кажете ли каква е "структурата" на изпечените ванилени кравайчета? Моите станаха едни чупливи и като се ядат се разпадат. Не можах да го обясня добре, но дано да разберете какво имам предвид и да ми кажете къде съм сбъркала Embarassed

# 349
Ето моят работен плот днес...така ми стана уютно Joy
 А ето и резултатът след това:
Аз си взех черешките от Метро. Сместта сега престоява 12 часа, после ще я варя и накрая в буркани за Коледа Grinning Сигурно прилича на плодовата смес за вашите АКК и най-вероятно ухае като него...ммммммммммм

# 350
нади_миши, на мен ми се разпадаха,тези които бяха по-тънички. Затова вече ги правя малко по-дебелички. Току- що поръсих поредната доза. Mr. Green От както ги  "открих " /десетина дена/ ги правя за четвърти път. Crazy Това поражда следния въпрос- може ли да си забъркам по- голяма доза и да я сложа във фризера, защото разполагам с ограничено време?
А ето и първият опит:
http://www.greta4wpetrova.snimka.bg/album.php?album_id=219944&pid=8792098

# 351
Krische    bouquet Утре ще мръдна до Хит в Младост /вече живеем в симеоново и да слизам до центъра с бебоците заради едни череши - сложно ще ми дойде/ Ако не открия там - ще действам с коктейлните!
Ако си с кола на пазара в красно село има сушени черешки,аз от там се сдобих Peace

# 352
  • Разград
Направих половин доза от Дрезденския щолен по рецепта на Джемма.Ама то голямо тесто се получи,та направих 2 щолена.В момента се пекат,много приятно мирише,на Коледа.Идея си нямам какво ще се получи,ще разберем на 1 декември,така съм решила,тогава ще го опитаме.
Някой питаше за печенето.Та,слага се формата с тестото във фурната(моята е на пет нива,аз сложих на второто),като най-отдолу(под самите нива,един вид топлината да минава през тази тава)сложих една от тавите на печката-голяма,четириъгълна.И това е.

Преди малко извадих щолените,пекох точно 35 минути,освен 15-те минути в началото на силна фурна,даже ми се струва,че ги попрепекох,но нищо.
Щолените,които съм яла са твърдички,а моите са меки като кекс,така ли трябва да бъдат?
В крайна сметка,каквито-такива,сигурна съм,че няма да останат.
Снимки-утре.

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 08:12 от max-mama

# 353
  • Земя създадена от Бог Mallorca
Привет на всички!
Много са ми се прияли едни сладки,които се правят в България по Велик ден.
Проблема е там че не им знам името,приличат на полумесец и са поръсени обилно с пудра захар,
усеща се вкус на бадеми и са много пръхкави newsm78
Ох искрено се моля,дано някой от вас да се сети за кои става дума и да ми пусне рецепта Praynig
Ще следя с нетърпение  chef

# 354
  • Пловдив
carmelina, както го обясняваш приличат на ванилените кравайчета. Просто си замени орехите с бадеми. Виж по-горе има и снимка

# 355
  • София
Ето и моите Джинджифилови сладки:

# 356
  • ГОре на черешата...
Жужка, страхотни са, браво  bouquet!

Я кажете кога мислите да правите меденките на Джули, така че на Коледа да са омекнали Rolling Eyes?

# 357
  • Пловдив
Жужка, страхотни са, браво  bouquet!

Я кажете кога мислите да правите меденките на Джули, така че на Коледа да са омекнали Rolling Eyes?

Меденките на Джули са меки и без да се държат в кутия, но за да не изсъхнат и да не се втвърдят се слагат в кутия. Миналата година ги праих около 10-тидекември и пак си бяха меки  Simple Smile (поглднах датата 13.12.07  )

Jujka, много апетитни сладки  Simple Smile

# 358
  • ГОре на черешата...
  bouquet

# 359
Момичета,имам нужда от вашата помощ! Embarassed Много искам да си направя ето такива сладки за празниците,но незнам как.В темата където ги видях,пише само че са от оцветено маслено тесто.Ще ми помогете ли с повечко информация?Много ви моля... Praynig  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт