Коледа и Нова година - сладки изкушения !

  • 321 044
  • 2 129
  •   1
Отговори
# 765
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
здравейте
Добро утро
natalyna,аз вчера направих меденките,но още не съм ги украсила.  Глазурата трябва ли да съхне ??, и после за съхранението  проблем ли е да са една върху друга????
roska_ps аз ги правих ето от тази рецепта http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,181.msg740.html#msg740
 Днес е ред на АКК, има ли друг  да печеме заедно
 
аз току що  го сложих във фурната мойто АКК до тук добре всичко е наред от опитване май намалихме количеството но е много вкусно това нещо бе -всички си цопнахме гагите в сместа кажете ми само след колко време мога да го проверя на къде е  да ви кажа голяма newsm50 с този кекс ама пък весело


много моля ако има някой тук да ми помогне -след колко време след като пъхнах АКК във фурната мога да отворя да видя на къде е    от 1.5часа вече се пече и незнам кога да погледна

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 11:25 от betina33

# 766
  • Мнения: 1 818
Наталина,колко са сладурски отново меденките ти ...както всичко,което правиш Peace! Тези дни и аз ще се захвана да ги направя.

Момичета,защо ви притеснява марципана в щолена на MamaChrisi...тук при нас в немските магазини продават щолени с марципан...страшно приятен вкус имат ...а от кога търся рецепта подобна...за това ще направя този на МамаКриси . Heart Eyes

# 767
  • София
  • Мнения: 618
Тъй като се въздържах да се присъединя към кралските особи Laughing Реших да се присъединя към Дрезденската група Mr. GreenХаресах си рецептата за щолен на MamaChrisi. Та питането ми е сухите плодове не се ли киснат предварително Thinking?

# 768
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
още едно въпросче- като се изпече АКК веднага ли поливам с 5 с.л. ром или трябва малко да поседи и така newsm78

# 769
  • София
  • Мнения: 3 271
За формичките - отидох в Джъмбо ( може във всеки магазин, книжарница) на щанда за пластелин, и от там си купух за 2лв окло 10 формички, има голяямо разнообразие. Е, не са с Коледна тематика, но пък са разнообразни Hug

# 770
  • Мнения: 276
destini, аз лично не накисвам плодовете предварително, но ако искаш да сложиш някакъв алкохол за аромат, трябва да ги накиснеш за няколко часа ( поне 3-4). Тъй като тестото  има мляко, масло , различни течни аромати, то плодовете си поемат от влагата на тестото докато щолена втасва. Не се притеснявай, няма да останат сухи.

Аз ползвам такива портокалови и лимонови корички. Много са ароматни и са готови директно за употреба! Дано и при вас има подобни Hug

По план трябваше да творя моят щолен вчера, но не успях, но за това  пък тази вечер със сигурност  chef  Нямам търпение!

betina33 , аз напоих моят АКК след като беше напълно изстинал.

# 771
  • София
  • Мнения: 618
MamaChrisi Благодаря ти  bouquet аз днес или утре ще го направя незнам с времето как ще съм. И още нещо се сещам като количество колко се получава горе-долу?

# 772
  • Мнения: 123
Искам помощ. Почнах да правя меденките на Джули, сложих всичко както е описано по рецептата за тестото и вече го меся час, сигурно и нищо не става. Седи като пясък и въобще няма и видимост да стане, като тесто. Имате ли си на идея защо стана така и какво мога да направя за да го оправя? Много ми е спешно, дано може някой да ми помогне Sad.

# 773
  • Мнения: 276
 destini , получават се 2-3 щолена големи колкото един хляб. Аз ще направя 1 голям и 3-4 малки (Ако се наложи да подаря някой от тях....  Когато са цели изглеждат много по-добре)
Имам правоъгълна форма за кекс 30/12 см, която ще използвам за големия щолен. За малките съм приготвила такива . Миналата година също изпекох два малки в подобни формички и се изпекоха добре. Премерила съм фурната, всички се събират едновременно  Wink


pisankata
, на мен рецептата ми изглежда добре и даже е една от избраните,който ще правя.  Да не ти е много студено маслото  Thinking. Ако е така остави сместа малко на топло или продължавали да месиш . Ще се отпусне от топлината на ръцете ти! Ако след още няколко мин не се получи гладко тесто ще трябва да добавиш още масло.

Последна редакция: сб, 29 ное 2008, 12:24 от MamaChrisi

# 774
  • Мнения: X
Точно меденките не съм правила,но когато правя маслено тесто и на мен ми е ставало така.Добавям по малко течност,може би вода,докато започне да стяга.
Дано се включи някой ,който ги е правил.

# 775
  • ВАРНА морето сините вълни
  • Мнения: 449
pokahontas- докъде стигна с АКК- наред ли е всичко аз пека почти 2.40 минути май още малко трябва

някой прави ли ванилените кравайчета-да ми даде някакви препоръки

# 776
# 777
  • София
  • Мнения: 3 271
Krische , каква е тази бисквитена торта в снимките ти, дай рецептата моля те Praynig, така ми се приядеее....толкова апетитно изглежда Blush

# 778
  • Мнения: 2 708
Жужка, ето тук я писах, ама беше в другата тема  Wink

# 779
  • Мнения: 1 265
НАТАЛИНА БОЖЕСТВЕНИ СА - меденките ти, а ни не само те! /правиш ли и по поръчка, че докато пристигнат до "гръчко"......? / !!
Моля те ако имаш възможност да предложиш рецептата за "Шомлой галушки" - имах я преди повече от 20 години, но.... Благодаря на всички за чудесните сладкиши.

Общи условия

Активация на акаунт