"АПРИЛче с поглед сладък очаква коледен подарък"

• 12 191
  • 274
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря ви мами за инфото! И аз знам, че живачния мери точно, но ми се изправят косите от това какво може да стане ако се счупи  no Мисля , че някоя от нашите мами беше споделяла за разсипан живак.
Ориентирала съм се към този на Руми-ушен на Браун, ще видя къде мога да го купя.  Thinking Снощи Томи вдигна почти 39 гр. и така се изнервих докато му съблека гащеризончето да му набутам термометъра в дупенцето, а той милия реве та се къса и въобще не иска да стои. Пробвах и с живачния на слабините, но така и не можах да разбера кой от двата е верния.  ooooh!

Ара, честити визи и честит цикъл! Звучи невероятно 4г. с 1 цикъл. Сега ще има да се леееее....

Пепенка, честита ви едномесечна Василена! Чакаме снимчици да и се порадваме!

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 14:54 от smooth

# 61
Термометър като на Nijntie се продава в Технополис  Peace.  Бързо оздравяване на Томи!

Пепена, честита Ви месечинка! И по този повод ни се разглеждат снимки.

Ара, желая Ви приятно прекарване и да се забавлявате максимално! Пиши ни повече подробности кога и къде...

Днес след обяд ще се подвизаваме в детския кът на Central Plaza. Много ще ми е приятно да си имаме априлска компания!

И една молба: моля, дайте рецептата за медената къщичка  Praynig! Нашият бати пощуря по идеята.
Ама много съм тъпа: има един пордфорум, в който гледам никога, ама никога да не влизам, защото вечно съм гладна и изкушена, а там има 8 (засега) рецепти със снимки за коледни къщички. Ето:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=346860.new#new

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 13:16 от Sve_dim

# 62
  • Варна
Светле къщичките се правят от медено тесто. И да в тези теми има страшно много неща, но ако все пак искаш мога да ти дам рецепта.  Peace Но според мен къщичката не е толкова добра на вкус, колкото са самите меденки, въпреки, че се прави от същото тесто. Аз се замислям дали да не направя медена кутийка в която да има меденки за хапване. Е и къщичка може да спратна, ще видим.

# 63
Лина, много ще съм ти благодарна  Hug!

# 64
  • Попово
http://pepena.multiply.com/photos/album/22/10.XI.2008_tati_si_doide_# ето малко снимки, че пак ми дават зор  ooooh!

# 65
  • Варна
pepena големи са сладури! Пу-пу! Душици.

Светле ще ти пусна на лични малко по-късно, че големите тефтери са в другата стая, а беба и тати спят в момента.

# 66
Марта - и на мен ми е все топло, пък не съм "батко" и рядко се разболявам  Wink  Heart Eyes Той Сашко си се калява, нали е мойта зодия, няма да е изнежен като теб  Twisted Evil
За пързалките - ние ще отложим закупуването за новата къща, почнахме покрива и вече като че ли ми се вижда все по възможно пренасянето... е има доста време поне година, но пък важното е че се строи и се работи по нея.  Heart Eyes Баща ми от сега е направил план къде ще е детската площадка за Мая  ooooh! Ние покрив нямаме, но пък площадка - да Crazy
Пепенка, честита ви месечинка  Heart Eyes Толкова сладко спят двамата с малкото мъжле, че да ги изпапка човек - сладурчета  Hug
Мая - и тя не спя преди 2 нощи, един рев едно чудо, чак се носихме на ръце, което не е било от 2-3 месечна възраст, когато е имало 3 пъти носене, заради колики  ooooh! Но на сутринта и беше избил единия кучешки и разбрах от какво е. Снощи, обаче нямаше ревове, ами нашата просто и се гледаше телевизия до 2 през нощта, не искаше да спи и това е. Затворихме вратата на спалнята, да не излиза и двамата с баща и бяхме капнали, той се предаде към 12, аз към 1 и се пробуждам тя се смее и се опитва да ми отвори очите и аз да гледам  ooooh! Исках да я пренеса в хола, но тати не можел да се раздели с глезанка и не даде  Twisted Evil Та така той спа, а ние гледахме ТВ до 2:30  Crazy Затова сега е командировка в Младост, за да се наспим като хората
Blush

# 67
  • В красивите ми сбъднати мечти!
ААА, Страчуно да си гледаш работата изобщо не съм изнежена , аз тоолкова рядко боледувам , че чак не е истина. Майка казва , че за мен и сестра ми е взимала само един болничен докато сме ходели на ясла и дет. градина. Heart Eyes Наистина и вярвам , защото вече като ученичка /когато си спомням вече/ боледуванията ми се броят на едната ръка, при положение , че всеки ден имах по две тренировки в басейна.  А това , че обичам да живея в  супер топли помещения /26 градуса/ не е тайна за никой , който ме познава добре , като теб!!! Hug И вместо да ми пишеш във форума  идвайте вече , че масата е сложена!

Пепе, страхотни малки коледни гевречета си имаш! Да са ти живи и здрави!

# 68
  • София
Само в София ли ни удари земетресението?

# 69
pepena, много сладки и хубави дечица си имате! Hug

Земетресение?!?! Сега по БТВ показаха текущи новини, че се е усетило по-силно в южните части на София. Надявам се да няма пострадали и щети! Praynig
При нас нищо не се усети.

Последна редакция: сб, 15 ное 2008, 23:07 от Linofrina

# 70
Във Варна нищо не се усети. Сега прехвърлих темата в Клюкарника:страшничко си е било  ooooh!

# 71
  • София
Абе южни, южни, ама в Люлин бая силно си тресна  Shocked

# 72
  • София
Мда, силно си раздруса SadSadSad Как мразя земетресения Sad Това сутрината не съм го усетила, слава богу.

Аз лично ще правя меденки и медена къща по тази рецепта:

Коледни сладки /меденки/

(немска рецепта и държи се тестото в хладилника 3 дни, за да поеме подправките)

150гр захар; 100гр вода, 1 яйце, 150гр масло, 2 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер, 3-4 с.л. мед
Подправки: 1 зърно кардамом, 1/2 к.л. млян анасон, 1к.л. канела, 1-2 ванилии, 1-2 зърна черен пипер, 1 малко зърно бахар, 4бр карамфил, по 1к.л. майоран, инд. орех4е, джинджифил   

Захарта се карамелизира до по-тъмен цвят, изсипват се 100-те гр вода. В по-голямата част брашно / да кажем 1 1/2 ч.ч. / пресята с бакпулвер се слагат всички смлени подправки, стопеното масло, яйцето, карамелизираната захар; след което се меси с лъжица до меко тесто и се оставя в хладилника, където може да седи 2 дни или по-дълго за поемане на миризмите. След което се прибавя и останалата част брашно и се точи на кора около 1см. Реже се с формички и пече на умерена фурна. Много бързо се изпичат, внимава се да не изгорят,  да не потъмнеят. Тавата да е намазана с масло. Аз ги махам като станат златисти.

Меденките мисля да ги направя в началото на декември, да ги украсим преди Коледа, кътщичката също мисля 2-3 дена прведи Коледа да я направя (или поне да се опитам да я направя)

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 09:57 от catty m

# 73
  • Beyond the Frontiers
Добро утро,
аз пък въобще не съм разбрала. Последните нощи почти не съм спала заради Борис и още в 21:30 се отнесох А, то имало и второ сутринта Embarassed Уж, съм точно в южен квартал, че и на високо, ама  newsm78

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 15:25 от elku - elena

# 74
  • София
Абе и сутринта си го усетих. И Вики се събуди и баща и. Не може да е съвпадение всички да се ококорим в 7.05 сутринта. Хем сме на ниско  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт