"АПРИЛче с поглед сладък очаква коледен подарък"

• 12 208
  • 274
  •   1
Отговори
# 75
Дано да няма повече трусове, че наистина си е стресирщо!  Praynig
Коледните сладки и тази година ще са от магазина! Горките ми мъже не са случили на кулинарка! Доста задобрях, откакто се гледаме сами, но чак до такива висоти не съм достигнала! Има време, а и нали някой трябва да прави оборот на сладкарниците! Wink
Момичета-кокичета, да вземем да изберем дата и място за срещата, за да не изпуснем момента! Надявам се като наближи да се включат и повече софиянки, защото засега май сме сигурни само 5! newsm78 Може би 26.12. е по-добре, защото 27ми е празник и може някой да е зает /АлексиWink/ Аз нямам предпочитания!
Ето и от нас малко снимки и две клипчета: http://irinama.multiply.com/photos/album/21/21#; http://irinama.multiply.com/video/item/15/15; http://irinama.multiply.com/video/item/14/14
Покрай болестите почти не сме излизали и снимките са само домашни!
Не смея много-много да се хваля, но Александър трети ден заспива без залъгалка. Все още я търси и малко мрънка, но се надявам да успея! Рано е още да се каже, че я е забравил!

# 76
Здравейте, милички!
Тук усещам вече коледно настроение.  santa2 И аз се заглеждам по украсите и съм си харесала някои неща, но ще изчакам поне още седмица-две. Коледен подарък за Крисуна-муцуна - бебешко-детски лап-топ и маса с 4 столчета за нейната стая.
Ние иначе сме добре, Криси вече месец ходи на ясла, едни сополки се появяват и изчезват, но за сега се разминаваме само с това  Praynig , дано си остане и така, а тя с такъв кеф ходи на ясла, че чак не мога да повярвам, сутрин като стане и още по пижама отива до варатата и сяда на столчето, на което я обуваме, и тропа с крака да излиза. Тя е най-малката в групата, но госпожите казват, че е вечно усмихната и това много ме успокоява. Благодаря на Господ, че ме е дарил с такова послушно и лесно за гледане дете. Praynig
Айде стига съм си хвалила гарджето Mr. Green
Дано бързо оздравяват всички болнички! Hug Hug Hug
Много хубави снимки, редовно ви гледа и ви се радвам....и все по-често се питам кога пораснаха нашите бебчета, особено като видя някоя снимка на "кака" или "бати"-априлчета до малки бебчета Blush.
Като чета колко много неща могат априлчетата и малко се притеснявам, защото Криси почти нищо не говори, едно "тати", "кака", "биби", "ам-ам" и "бау", дори и "мама" не иска да каже, вика ми "сиси" и ми се смее като я моля да ми каже "мама".
Отказваме залъгалката  Wink , търси я само вечер, но понякога заспива и без нея. Гърнето знае за какво се използва, но не показва интерес да ни уведомява, когато й се прави нещо, а ни оставя да гадаем smile3530. Другото нещо е, че пие мляко като за три малки бебета  Misc Baby Bottle, въпреки че вечеря изпива по 300 мл мляко малко след като се унесе, а ако откаже да вечеря стой та гледай, стига до 600 мл на нощ Shocked. Зная, че не е полезно за стомахчето й, но не признава вода, не признава чай....само мляко. Също така я забелязвам, че по принцип обича млечни продукти. Като влезем да пазаруваме и стигнем до щанда със сирената ще се побърка, започва да крещи и да вика "ам-ам", на мама мишлето  Laughing. По незнайни начини онзи ден си беше отворила хладилника и взела шиешето с прясно мляко, развъртяла капачката и пие, останах  #Shocked
Много прегръдки от нас на порасналите априлчета!  Hug Hug Hug

# 77
  • София
МАРТА, сигурно са зъбките, при К. такова неядене основно се явяваше при зъбоникненето. Ако не продължи повече от няколко седмици /така пише в моята всичкознаеща книга/, няма страшно. А колкото до баткото, наистина звучи страшничко, но може пък наистина да е полезно и да се калява така. Thinking

Пепе, много сладко спинкат Василена и малкия й батко, като някакви кукли с различна големина са. Hug

Марини, Алекс е много слядко момченце и докато гледах клипчето, в което чете, Калина си изостави Мечо Пух и дойде да го гледа, а когото свърши искаше 'па, па' /пак/ да й го пусна. Laughing
В тая връзка, намерих начин да ми е свободен компютъра, просто й записах на ДВД филмчетата и сега си ги гледа на телевизора.... както казва татко - 'малко акъл, ама навреме да ти дойде'. Wink

Алекси, пързалката, която си показала е чудесна, НО заема доста място. Проблемът е, че търся стабилна, но и малка. В момента стаята на свеки сме я обърнали на склад за играчки и обслужващи вещи на Калина. Когато се преместим обаче, ще имаме само 5 кв.м. мазенце за всички неща, които не се ползват на момента. Така че ще търся по-малък вариант.

Коледни вкусотии обожавам, но не знам как ви се занимава с толкова пипкава работа и така бързо изяждаща се. Joy Браво на всички ентусиазирани мамчета. Аз ще купувам сладки. Embarassed

Коледното парти е добре наистина отсега да го планираме. Колкото до мястото за родителите, пишете мен и В. през повечето време при хлапетата. Той, за да гледа Калини, а аз за да щракаммммм.  Mr. Green Много ще се радвам, ако и от другите градове се включат, макар да знам, че е трудна работа идването чак до тук. Обаче неци поне ни е наблизо и няма извинение да не дойде. Whistling

# 78
сега като прочетох какво е написала Илит се сетих Александра вместо ПАК казва ПКА  Laughing

За партито, ако не е на 27 и ние ще се включим отново.Не бих  пропуснала!!!!

# 79
Привет , момичета! Hug
Сиси,радвам се,че си намерила време за нас.Пиши по-честичко,липсвате ни! Heart EyesМноооооооого целувки за Криси!Защо и моето дете не е толкова спокойно и лесно за гледанееееее   Sad
Незнам дали само зъбоникненето е проблемът,но при Калина яденето е голям зор.Види ли супа или някаква манджичка,извръща глава и чудо да стане, не можеш да и тикнеш лъжицата в устата. NaughtyИма ли обаче макарони,ориз,картофи,някоя кифличка или баничка се нарежда по два пъти на масата.От два месеца вече не взимам храна от кухнята,защото си я ядях сама.Хапва от общата храна .Единственото ,което ме успокоява,макар и мъничко,е това,че хапва кисело мляко,плодове и зеленчуци/предимно моркови и краставици/.Много обича и шоколад,чипс,близалки........което ме дразни страшно,но при батко,който яде такива неща,пак е голям успех,че досега удържах положението. ooooh!
И да не го хокам само детето,да ви я похваля,че се научи да брои до 5. LaughingС дядо си намерили някакви котенца,окотени под терасите в техния вход и така се научила да брои.Явно много се е впечатлила. Laughing
Една позната ми каза онзи ден,че не бивало да давам мандарини и портокали все още.Нейните момиченца /близначки/ са родени март .Вие давате ли от цитрусовите плодове?Не виждам причина да не се дават,но на нея лекарката така и казала и сега се замислих.... newsm78
Това е засега от мен,че Калина се е покатерила на раклата и се чуди как да си разбие главата.... LaughingЦелувки на всички и спокойна нощ! Hug Heart Eyes Hug

# 80
И да не го хокам само детето,да ви я похваля,че се научи да брои до 5. LaughingС дядо си намерили някакви котенца,окотени под терасите в техния вход и така се научила да брои.Явно много се е впечатлила. Laughing
Вие давате ли от цитрусовите плодове?

Larsen, мисля, че на 4г. Калина ще е напълно готова за първи клас! Ако не и по-рано! Браво на умната главица!
 HugНа малкия му даваме цитрусови плодове, но не по-много! Колкото "да му мине мерака", както се казва, защото иначе нямаме шанс и ние да ядем! Същото е положението и със сладоледа!

# 81
Цитруси давам от около половин година, не ми е направила алергия така че не мисля ,че може да има нещо вредно в тях.
А Алето брои до 3 хе хе Laughing

# 82
  • София
Цитруси - от скоро взех да купувам мандарини и портокали, че много обичам, а и вече са хубави, но Бобо не проявява кой знае какъв интерес към тях. Днес изяде 2 парченца мандарина. Миналта зима си спомням, че нашата педиатърка ни беше казала до 1 г. да не даваме, а след това внимателно (а и още поня едно момиченце, на 1 г беше тогава, как се обеше обринала от цитруси). Честно казано, не бих го ограничавала от цитрусите (а и се съмнявам да изяде кой знае колко), както и от другите плодове. В началото просто по-внимателно да се следи за реакции на оргнаизма. Грейпфрут и лимон също е опитвал, първите не ги хареса, но лимоните много  Mr. Green

Момичетатата определено ни засрамват - какво е това броене, Бобо едвам се научи да казва, че е на 1 годинка  ooooh!

emily_ska, какво стана с Алето, водихте ли я на психолог?

# 83
Ха, и Бобчо брои до пет. И нашият дядо е "виновника", ама ако Ви кажа как го научиииии: броят цигарите в кутията на дядо #Crazy.  Много е смешен, защото не ги изговаря хубаво, а така: ино, де, ти, тетири, пет. А на мен вече не ми казва "мама" или "мамо", а "Тетлеее" (в превод "Светлеее"). Дядо му е Качо ("Калчо"), а всички останали мъже са "тати"  Joy.

Коледна среща: кажете за кога се договаряте (остава ли 26-ти?), за да проверя за самолетни билети и да започна да уговарям таткото. За преспиване не се притеснявам: голямото сърце на Марини вече ни приюти  Heart Eyes.

# 84
По повод на гостуването на Све, ние в къщи можем също да поемем някое априлско семейство с едно април4е, или ако има по-голямо ще спи при мама и татко  Hug Така че ако има желаещи - насреща сме Hug

# 85
Чудесно ще е, ако още някое семейство се навие да дойде! Аз потвърждавам поканата за Све и компания / Heart Eyes/ и си мислех, че май наистина ще е по-добре да е на 26ти, петък, за да може гостите ни да се приберат в събота, в неделя да починат и в понеделник - на работа!
Но все пак голяма част от софиянки все още не са взели отношение по въпроса, така че трябва изчакаме всички да се изкажат!  clock
Броите, значи, а? Ами, бройте...Александър ще ви танцува! dance 

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 23:41 от marini

# 86
Све,и  мен Калина ме вика по име,често съм :мамо Ачеееее",а понякога направо "Аче". Laughing
Много примамливо звучи това със софийската среща.Аз на варненските се вясвам от време на време,ама току виж съм се затътрила до София  Mr. Green

Броите, значи, а? Ами, бройте...Александър ще ви танцува! dance 
LaughingИ то какви танциииииииииии,който може го може! Laughing Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 87
само да кажа за срещата-купон 26ти декември е идеално. и 27ми да е пак идваме, няма да изпуснем.
марини, Александър си и ма и хореография даже  Laughing голям сладур е.
ларсен, емили, Све - е вашите дечковци са готови , почти, за първи клас. браво на тях.
утре повече, че сефа съм с една ръка, лява, дясната кърми  Mr. Green
много хубава и усмихната седмица

# 88
Здравейте!
Първо да кажа, че на снимките на пепена видях две малки спящи ангелчета направо. Пу-пу...

И ние броим. Може да се каже, че е до 6, защото на седем казва ... мама и се хили Party
Познава също буквите на баба, дядо, вуйчо, топката, водата, кучето и неговата, която е и на мама и тати.

# 89
Добро утро

Браво на малките априлчета , чудесни умения !

Даная говори доста и се опитава да повтаря всичко, вчера баба и и вика да викат писето " писе ела " и тя веднага писе ла , опасна е постоянно ходи и вика тати буи, или тати пии, тати какво ли не, като каже тати , веднага иска и мама, примерно като целуне баща си и веднага бърза мамо , или като прави нездраве с чашата, докато каже на баща си почва мамо докато не и направо не ме остав, вика мамо, мамо , вече незнам какво може да казва, на стринка си и  вика - тика, но все нещо, доста е трудна тая дума, на чичо си - чичи, като види батковци на вън - започва да вика бати , бати, а на каките - како , како !
Дълго стана, но ако пиша какво прави ми трябва цял ден ! Децата са толкова изобретателни , че .. !

Илит - и аз съм и записала филмчето и го гледа на телевизора, може да гледа доста време, но вече го научи , знае кое след кое следва и така се вживява.

Све - с коя компания летите до София и кави цени са билетите , питам информативно, защото ние по това време ще сме в Търново , по банкети ! Но обещавам вече , че ако има среща тук идваме!
Вчера навръщане от баба и дядо и заспа в колата и то 15 мин път и тя толкова спа, и следобед няма сън, ходихме да пазаруваме , тя бодра все едно е спала 2ч. !

гърнето - имаме някакво постижение, защото казва пиш и го носи , и като я слоа пиша или а...!

Пепена - такива малкит ангелчета, така са сладички и толкова е мило !

Изчезвам че е станала вика ме !

Общи условия

Активация на акаунт