Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

• 36 395
  • 292
  •   1
Отговори
# 120
  • Plovdiv->Toronto
Честито, бадемка  Peace ...

Ето моята домашна торта от вчера Simple Smile. В руския магазин до нас се продават готови блатове Медовик, украински. По пет в опаковка, много сухи, като бисквити. Направих крем от варена сгущенка ( пак оттам Wink) готов пудинг карамел и заквасена сметана. Намазах ги и омекнаха Simple Smile, но доста ниско торте стана, може би десет блата трябва да метна. Кой каза преди време че има вкус на бисквитена торта, и аз мисля така. Бисквити с лек вкус на мед  Simple Smile. Може би трябва да си разточа сама блатове да видя имат ли нещо общо с украинските.
Отгоре излях един разтопен шоколад, отстрани има кокосови стърготини. Отгоре си играх да си пробвам различни накрайници докато гледах новия Бонд в десет вечерта Laughing. Малко криво, няма как, интересен беше филма  Joy .... С готов айсинг, блях, гаден и твърд, другия път ще си набавя бита сметана за украса  Peace ...

# 121
Clairette,Ванче точно дъстове са.Просто по инерция казвам боички.
Пробвала съм и само с наръсване на леко навлажнена повърхност - изобщо не си личи,не само на шоколад,но и на готова маса в различни цветове (пробвала съм да постигна ефект примерно като на цветчетата на тази торта на Тандури)
А само с топкане на четката във водка ставаше на гранули и изобщо не искаше да се разнесе равномерно.
Знам,че причината е в мен.Или по скоро съм си поръчала не това, което трябва  Confused .
Благодаря ви момичета за съветите  Hug .

2в1 твоето да не е pearl dust, ето от тези на Уилтън

Те според мен стоят най-добре, ако се нанасят със суха четка, без да се разтварят. Макар пише, че може да се разтвори с водка и да се нанася и го дават че става плътно, аз съм пробвала със златно, но не покри плътно, чела съм и в ам.форуми, че не са доволни от тях. Те са по-скоро само за блясък. Тези които Ванчето е показала, са по-добри за покриване.

Отдавна не бях правила торта, но снощи правих за бейби шауъра на учителката на дъщеря ми, тя си беше избрала да е с дрънкалка. Първо мислих само дрънкалката и цветята да са с блясък, но без да искам изтървах четката с прах върху тортата и трябваше цялата торта да направя с блясък. Вътре е дабре напоено тирамису и затова тортата придоби такива заоблени форми Simple Smile

# 122
  • Пловдив
Бадем, лека и безпроблемна бременност, а на финала две сладки здрави бебчета. Тортата се е получила много добре- малкия я призна.
NellyDi, като те знам какви торти можеш да правип и тази ми се струва недовършена и недодялана. Но знам какво е да нямаш вода и да те чака куп домакинска работа. Честити 4-ри ходещи крачета.
eli_c, чудна домашна тортичка, виждам опити за работа с крем Wink . Само да ти кажа, че на медовик пасва най много крема от заквасена сметана и блатчетата трябвада са около 10  Mr. Green
Tannita, всяка твоя торта е изпипана до съвършенство.

# 123
nendelche, Албена, Пепи, бадем, NellyDi, eli_c, Tannia страхотни торти момичета   bouquet 
Таннита, много нежна и изпипана торта, без излишни елементи   bouquet
бадемче невероятна новина.... Две.... Ами, лека, безпроблемна и спокойна бременост  preggo  И накрая едни здрави и руменни бебчета   ylinfant  ylinfant 1stroller 1stroller smile3504 smile3504 newsm07 newsm07

Ванче нещо важно щях да ти казвам, ама докато си напиша поздравителната реч и забравих  ooooh!  Whistling  Crazy  Joy  Пък ако искаш да се събираме Коледно софейенци, що трябва да се мешаме с Клюкарника, които като гледам вече няколко пъти са изпълнили капацитета на въпросното заведение...  newsm78

# 124
  • София
Петя личи че си имала проблем с барбито и ще ми интересно да покажеш как се е свлякла отзад. Иначе като замисъл е много добре и с много нежна рокля Peace
Виолет жалко че така са  те разочаровали. Като знам с какво желание се правят тези торти при нашите условия, колко труд се влага.Но наистина е важно удовлетворението което си изпитала. И това че надобряваш с шприца Wink
Бадем Ето че излезе от нелегалност Laughing Кажи сега за белия шоколад как  процедира и как го оцвети, че искам и аз да пробвам вече. И тази торта не е ли доста голяма Shocked С целите блатове. Май тук всеки се заразява с нещо hahaha hahaha Много ми хареса  bouquet Честито и леко бременеене.
Оранжево небе Би ли казала тортата с какъв крем и блатове е. Много си преглъщах по нея Blush
Пепи,2в1   разрежче newsm22
Nandelche,Silrai,Barcela, Eli  smile3501
Tannita наистина изпипана работа, и цялата блести от нежност Wink

# 125
  • ВАРНА морето сините вълни
здравейте момичета имам нужда от вашите препоръки -искам да направя нещо като плодовата пита на НЕДЕЛЯ та се чудя като дойде ред на плодовете и желатина как точно да стане всичко -върху блата ли направо да редя или трябва някакъв крем но пък ако има такъв какво ще стане като сложа желатина и в кой момент да го сложа-няма ли да изтече изобщо не ми е ясно как да го направя -така че ще съм ви много благодарна ако ми помогнете че сина ми откога ме врънка за такава торта smile3547

# 126
Ама вие умора нямате...
Влизам набързо да ви кажа ,че вчера попаднах на първия български кулинарен тв канал.Който гледа Еуроком -кабелна,каналът е FIESTA.TV.Има много канадски предавания,и италиански.

# 127
  • Пловдив
betina33, плодовете на Питата не са обработени с желатин а с фарситура (аз ползвам натурална Кристалина). Виж ако искаш в албума ми плодовите торти. Само на първата се опитах да заливам с желатин и не стана това, което исках. Плодовете се подреждат върху намазана с крем торта Wink

# 128
  • ВАРНА морето сините вълни
пепи-ти ми говориш на китайски какво ще рече това фарситура и няма ли да стане с желатин newsm78

# 129
  • Пловдив
пепи-ти ми говориш на китайски какво ще рече това фарситура и няма ли да стане с желатин newsm78

ФАРСИТУРА

С желатин ще ти потъмнеят плодовете след нялолко часа. А и киви и ананас не се желират.

Момичета, някой искаше да покажа парче на тортата- сори, ама тъй като съм качила 1-2 килца откакто захладня (и сега съм над 45кг, което за моят ъст е непоносимо  Embarassed ), я пратих цялата в офиса на мъжа ми- да си я хапнат там  Simple Smile

# 130
betina33 Пепи ме е изпреварила с отговора. Не че няма да стане с желатин, но много по бързо е с Кристалина. И аз използвам само натурална Кристалина, разтопявам в МВ-то и после с лъжица си поливам. Имай предвид, че кристалината е нещо като сладко желе. А ти като си във Варна, можеш да посетиш Илчовски-94 и да си закупиш от там.  Peace  За желатина, мисля Петя беше тази която ги правеше така нейните плодови (ммммм има една със смокини.... още я сънувам....)

рИдакцийка - ето, че Пепи отново ме изпреварва с отговор  Mr. Green

# 131
Искам да направя балетна торта за именния ден на дъщеря си.
Чудя се дали да е нещо от този тип:
http://www.flickr.com/photos/29565788@N05/2774679616/
или нещо такова, както тя май предпочита:
http://www.flickr.com/photos/happycakes/2903424322/
Въпросът е, че не съм сигурна с какво да напълня туфлите, че да мога да го извадя после  newsm78
и как да постигна лъскавия сатенен ефект

ако ще ти е от полза ето ти една идея която отдавна си бройкам
http://www.debbiebrownscakes.co.uk/enchanted_cakes/pages/sugar%2 … fairy_jpg_jpg.htm

# 132
и това го гледах, как според теб са направени рюшчетата на пачката?

# 133
Здравейте, момичета!
Аз редовно ви чета, но се включвам само с въпросчета.
Сега имам идея за една торта, но не съм правила досега шоколадова глазура и ми е нужен съвет. Подходящ ли е белият LZ за глазура? И пак ли трябва да сложа 80 гр. масло на 100 гр. шоколад или за белия шоколад е по-подходящо друго съотношение?
И още нещо, колко горе-долу глазура е необходима за 23 см.-ова форма?

# 134
  • София
преди няколко дни правих шоколадово тесто. Пропорций на око Embarassed, нямам кантар. И правих рози newsm44 много лесно стават.Сега ми се иска и с белия кувертюр да пробвам, но ме притеснява оцветяването.

http://bgphoto.net/photos/31449/o633625173428906250.jpg

но нещо не съм много доволна newsm78

Малкото мишле е болно и мога да се заигравам от време на време.

Общи условия

Активация на акаунт