Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

• 36 399
  • 292
  •   1
Отговори
# 135
и това го гледах, как според теб са направени рюшчетата на пачката?
аз някъде в компа имам как се прави ама ми трябва малко време да намеря имаш ли

# 136
  • София
Благодаря на всички за пожеланията  Hug Не съм си объркала лентичката, въпреки, че и аз бях  Shocked  #Shocked  smile3544 и карах докторката хубаво да погледне  Crazy
destini сложих боичка на прах във водно-глюкозената смес и после всичко в разтопеният бял кувертюр. Може би заради боичката много се късаше  ooooh! Едва успях да покрия тортата. Миналата седмица пробвах със същите пропорции, без цвят и стана разкошно.

# 137
Бадемче честита , лека и безпроблемна бременност и две здрави бебета на финала  Hug

Танита много добро изпълнение както винаги.

Нели честито 4 ходещи крачета.

Момичета да питам тези от вас които знаят, ще правя тирамису и искам да го направя с шоколад и точки като това на Танита http://tannitta.multiply.com/photos/album/1#16
или на Ванчето кутията с бонбони http://van444eto.multiply.com/photos/album/10#53 Как да си направя тази лента отстрани , със шоколад , но какви пропорции и как да я закрепя. Ванче ако можеш се включи. Някакви трикове ако има?

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 12:36 от estrella

# 138
destini,блатовете са по тази рецепта:
125 г. крема – сирене (Philadelphia),60 г. масло,185 г. пудра захар,2 яйца,100 г. тъмен шоколад (разтопен),250 г. брашно,30 г. какао,1 ч.л. сода.,1/2 ч.л бакпулвер
Крема е от заквасена сметана, крема сирене и желатин за стягане, като всеки блат се маже с бял шоколад преди нанасянето на сметаната и кремата и се покрива с ягоди(на парченца).Блатовете стават много вкусни!Ако те интересува мога да ти пусна цялата рецепта.
Много са и хубави розите!И как беше с шок.тесто?Нещо което те впечатли по време на правенето, някой сьвет да дадеш?Аз сьщо правих, и всички беше ок, до момента, в който тр.да го разточа..тогава започна да се кьса и нищо не помогна да го оправя.Ти с какьв шоколад го прави?

Tannita, много красива снимка, а за тортата само хубав коментар и оценка мога да дам  bouquet
бадемче, безпроблемна бременност и много щастие Hug.Тортата ти е майсторска  chef
eli_c, хареса ли ти Бонд-а?А тортата ти е хубава.
Нели, честито..  bouquet
Nandelche, постарала си се много с тази нестандартна торта.Много е нежна!
Пепи, слага ли друго в глазурата на Сахера, освен масло и шоколад?

# 139
silrai, с какво оцвети колата?Много ми хареса тази торта  bouquet
barcela, цвета е много нежен,хубава идея.Само от моя поглед(може и кривоглед да е) и ьгьл на гледане си мсиля, че бих разменила местата на обувките
Албена, БМВто е страхотно, цветовете са супер.А каква рецепта използва?

# 140
  • София
Бадемче мерси за отговора.

Оранжево небе впечатли ме това че лесно се правеха розите и си прилепваха.Не съм пробвала да го точа и незная, но ще опитам и ще ти кажа Peace. Иначе и аз съм от групата на Илчовски Mr. Green-с техен кувертюр

# 141
Пепи ,браво за сахера.
Ели хареса ми и твоята тортичка.
Бадем ,честито и от мен и лека бременност.
Нели ,перфектна си.
Танита браво.
Дано не съм пропуснала някой.
Силрай използвам пандишпан с маслен крем.
Детина 33 аз също ползвам кристалин а не желатин само да добавя,че за да запазя свежест на банан и ябълка,които потъмняват за около 5 мин. ги държа в разтвор от малко вода с малко лимонтозу слагам на око пробвай ,ефекта е страхотен.След като ги извадя ги подсушавам с кухненска хартия.
Лек ден на всички.

# 142
 Отдавна не съм писала тук, но аз нямам извинение като Бадем
Бадемче лека бременност
момичета може ли да ми помогнете.Търся някава еклерова торта??? нещо интересно и изпробвано.
Видях страхотни торти -Браво   bouquet да не споменавам имена,че виж съм изпуснала някого
 Оранжево небе-ето къде се подвизаваш ,а ние те чакаме в отчетна WinkПусни рецептата

# 143

УУУф най-накрая намерих го ама че  съм задръстена ето линка към балеринката късмет Анда
http://picasaweb.google.com/marisolportillo/TortasEncantadasDebbieBrown#

Бадемче честито желая мнооого лесно бременеене и две много здрави бебчета

# 144
  • София
Бадем, страхотна изненада! Две! Лека бременност и хубави, здрави бебета накрая:) Тортата добре си я направила - не се претоварвай!

Ванче, вчера още мислех да ти казвам, ама забравих тогава да пиша, ти споменаваше нещо за основата, на която ще сложиш тортата-елха...Аз за РД на малкия през септември (тази с мечо Пух и останалите) за първи път ползвах ПДЧ плоскост - 2 см дебела, облечена отогоре с фондан...В Практикер се продават маломерни парчета, за по 1-2 лева. Има размери всякакви, но мисля под метър повечето...

Това ми виси от снощи неизпратено, сега отивам да видя какво сте писали и показали днес и ще дописвам...

# 145
Танита, това са прахчетата, които имам.А тортата ти е, както винаги на ниво  Peace .

estrella , най-лесно става на ацетат,но и на лента от пекарска хартия ще стане.Правиш първо точките с бял шоколад и като се втвърдят,заливаш всичко с тъмен шоколад.Изчакваш малко да стегне (да не е твърдо,но и да не се стича,докато обвиваш тортата) и лепкаш внимателно за бордовете.Слагаш в хладилника докато стегне съвсем и след това отлепяш лентата.  Simple Smile

destini заповядай  Flutter .

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 15:47 от 2в1

# 146
  • София
еli_c, наистина айсингът ти е се е късал...но идеята ти е била много нежна, а и тази решетка в средата без чертеж ми се вижда непосилна задача да се направи без кривини, в този смисъл - добре си се упражнявала:)

Танита, много добре изработена торта:) Тирамисуто с бишкоти ли беше, и имаше ли отсрани блат, или пак вертикални бишкоти, защото въпреки недоволството ти от формата, доста добре се е задържала, а и понесла фондановото покритие? А, щях да забравя, аз още чакам онези постъпкови снимки на чудесната торта с влакче, която пусна преди доста време:))))  Hug

НелиДи, честити ходещи крачета! Обувчицете са много сладки, съвсем разбираемо е, че не си имала време за повече тъкмене на тортата:)

# 147

УУУф най-накрая намерих го ама че  съм задръстена ето линка към балеринката късмет Анда
http://picasaweb.google.com/marisolportillo/TortasEncantadasDebbieBrown#

Горещо благодаря!
Бадем,  леко бременеене и чудесни бебчета!

# 148
  • Vaudreuil Canada
Темата за кристалина ми идва точно навреме. Пепи и тези, които са работили с кристалин може ли да ми кажете как изглежда и как точно се приготвя. Аз купих един който доста се доближава на вид до желатин само че е по-бял цвета. Като гранули е - така ли изглежда и вашия?

# 149
  • София
бадем, добре дошла в мойта група! Лека и безпорблемна бременност!
2в1, розите ти не бяха ли от шоколад? Ако е така според мен в това е причината да не се разнася, както по друг фондан.

Момичета, ето подащата ми Барби  Simple Smile Нещо не ми станаха добре всички ъгли с шоколадов фондан, не ми се заглаждат така, както с ММФ например. Другото е, че никога повече не бих го ползвала за рокля. Не е добър "плат". Само ММФ стоеше чудесно и ако не беше толкова целулитна не бих и сложила отгоре нищо. За тортата с рулата, амо и на мен ми стяга добре, но след няколко часа навън, няма как да не поддаде.

http://www.foto.bg/data/4887/medium/DSC015554.JPG

Общи условия

Активация на акаунт