Радостни сме ний мадами, че сме вече НОЕМВРИйски мами!

• 16 032
  • 285
  •   1
Отговори
# 195
  • Попово
Yuliya2008 ЧЕСТИТО Hug

# 196
  • Монтана
Добро утро.
Честити бебещоци на всички майки защото вече ви изпуснах края.
Ние с Магдаленка сме добре минахме само на АМ но по важно е че си папкаме добре в момента сме на 90гр.
Относно пъпчето нас ни изписаха с все още не паднало пъпче и лекарката каза да си е къпя без да се притеснявам за него така и правих падна на 6 ден

# 197
  • София
Честити бебчета на Юлето, Валпург, Ивето и Комарче!!! Да са ви живии здрави и многооо да ви слушкат!!!!!  bouquet  bouquet  bouquet

# 198
Честита дъщеря на Валпург! Честит син на Юлия! Да са ви живи и здрави дечицата!  bouquet  bouquet  bouquet
Пепена, щерка ти е мн. сладка! Heart Eyes Да е все така послушна и да папка!

Ели, относно обичая за 40дни зная следното: Детето и майката ходят на църква, там се четат специални молитви. У дома се канят гости- може да са близки, приятелки или колежки. Гостите се черпят с пита за здраве, с питата се предлагат шарена сол и мед  и се подканят гостите да опитат с всичко за да е сладък живота на детето (меда), да му е шарен живота (шарената сол ). Та при нас така е обичая, ако някоя мама знае нещо друго, моля да го сподели.

Знам, че ставам банална, но може ли някой да сподели на лични как се слагат картинки, аз нещо неуспявам.

# 199
  • Попово
за питата - ходи се на църква и се чете чиста молитва, след това се сбират гости у дома лично аз знам само баби Crazy и се дават монето на детенцето, които накрая се хвърлят вързани в кърпата от питката на най-високото място в къщата. с питката се поднася мед,шарена сол и сирене.дребни сладки и безалкохолно Laughing е може и алкохол де  Mr. Greenлично аз смятам да поканя бабите съседки на следобедно кафенце   Party
vita- http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4825

# 200
добро утро и от нас 
честито на новите мами
по-късно ще се вкюча че няко пак е гладен

# 201
  • някъде там......
Честито на всички нови мами! Да са ви здрави бебоците и много радост да ви носят!
Почти не ми остава време за форума, но се "вясвам" за по 5-10 минути. Ние нещо не можем да влезем в ритъм - през деня почти през цялото време спи, но нощем..... Shocked Тази нощ общо-взето от 1.30 нататък сън не сме спали - тя подремва за 10-15 минути и после пак - мятане на ръце, крака, проплакване, нямам думи - аз се чудя вече какво да правя. Как да й обърна режима? Давайте съвети, моля!
За пъпчето - падна още в болницата, но там казаха да я къпя на течаща вода до 1-вия месец, а пък педиатърката - че мога да я къпя в корито - иди, че разбери. Не знам кого да слушам, макар в коритцето й да ми е по-удобно. Дали е безопасно
С една дума, да ви кажа, чувствам се адски нескопосна майка. Cry

# 202
  • Попово

За пъпчето - падна още в болницата, но там казаха да я къпя на течаща вода до 1-вия месец, а пък педиатърката - че мога да я къпя в корито - иди, че разбери. Не знам кого да слушам, макар в коритцето й да ми е по-удобно. Дали е безопасно
С една дума, да ви кажа, чувствам се адски нескопосна майка. Cry

не си, просто си малко объркана, ще се оправи с времето  Hug Hug Hug
къпя василенка под чешмата в банята- държа я с една ръка под гърдичките а с другата я сапунисвам Simple Smile лесно е. и се свиква бързо, просто трябва време да се свикне

# 203
Честито бебенце на Юлия  Hug

Добро утро на всички мамчета и пухчовци  Hug

# 204
Първо на всички нови мами ЧЕСТИТО и много ,много щастие с малките слънца!!!Аз отдавна не съм писала,ама редовно чета всичко...Успокоявам се,когато видя че при вас положението не е по-различно.Ние вече сме на 16 дни ,имаме колики и много не искаме да заспиваме.Правим около час -два в дундуркане,пеене и говорене.За съжаление в Бургас,няма много медикаменти за колики.От проверката ми в няколко аптеки само Саб симплекс,Еспумизан и КОЛИЙФ.Някой ползвал ли е последните?Щото са адски скъпи и ако нямат ефект #Crazy
И ние хълцаме редовно след ядене,май сме много ящни и лакоми,понякога връщаме.Абе,явно е нормално.Спим по 3-4 часа ,не я будя-когато тя реши да си става.
На края на първата седмица ме разтресе една следродилна.Като започнах да рева,та няма спиране.И мъжа ми се притесни,майките ме гледат с присмех.Малко ми стана гадно-все едно и те не са се притеснявали едно време дали ще се справят, дали всичко ще е наред с бебка.Ама беше за два дни и се стягам сега.Казвам си ,че все пак не съм сама-мъжът ми адски помага и бабите не ме оставят.
Наистина е много важно да имаш подкрепа от най-близките и много повече съм доволна от свекърва си,отколкото от майка Hug.Пък и явно с времето се свиква и ставаш по-сигурна Praynig

На нас преди 3 дни ни падна пъпа и вече се къпем нацяло.После почиствам само със спирт.
Малко се чувствам виновна,защото цялото това ежедневие ми идва еднообразно.Всеки ден е един и същ,броиш дните които минават...Чувствам се страхотно ,когато излизам навън -поне за малко.
Може ли Бейлис ,бе хора newsm78Аз засега пия по една бира вечер-мисля че не е вредно Thinking
Целувки на всички майчета и бебенца Heart Eyes
А на тези ,които още чакат по-бързо и леко раждане !!!

# 205
lunes, от месеци постоянно си чета темичките на октомврийките и те споделят, че от всички капки най - добре действат Саб симплекс-а. Те всъщност пукат балончетата в стомахчето на бебенцето и така го спасяват от газове. Иначе всички капки били с един и същи състав...
Според мен най - доброто лекарство против колики е спокойствието на майката... опитай да не се депресираш, намирай си занимания... прави неща, които са ти приятни, може да помогне на бебенцето. Те сега кореспондират с истинските ни чувства и усещания и улавят и най-малкия стрес, а това им се отразява...  Hug
Знам и едно бабешко средство за колики - в лъжичка кърма капваш една капка бадемово масло и прахче индийско орехче/с върха на ножа/ и даваш, два пъти на ден стига, преди ядене. Помагало доста. Ние още нямаме колики, мънички сме, но когато се появят ще опитам и аз...
Успех и повече усмивки, мила Hug

# 206
  • София
ЮЛЕ, ЧЕСТИТ СИН!!! ЖИВ И ЗДРАВ ДА ТИ Е МНОГО РАДОСТ ДА ТИ НОСИ

ВАЛПУРЯ, ЧЕСТИТА ТИ РОЗОВА РАДОСТ

Здравейте и от нас!
Ние продължихме режима от клиниката, храним се през 3 часа като последното е в 01:00 и след него вече спи до 7 сутринта, първите 2,3 дни докато свикна се будеше и посред нощ, но вече спи, даже аз я будя за храненето в 7. Първите дни се будеше и между храненията или не искаше да яде ако е сънлива, но вече си следва режима и даже се буди 5,6 минути преди часа за хранене.  PeaceПробвайте да направите режим.
Само не мога да разбера защо вечер е неспокойна и по-трудно заспива. Казаха ми, че бебетата по принцип вечер били по- ревливи newsm78
Хана, коланът за прибиране на корема не е ли с гащи??? Гледах няколко такива, но всичките имат, а пък  още не съм сигурна, че мога да изтърпя стягане в шевовете???

Ели, все забравям да ти благодаря за линка към възглавничката, взех я и съм много доволна, вечер я слагам до спалнята и малката спи все едно при нас. Достатъчно е да си сложа ръката зад нея и е кротка цяла нощ.  Hug

За пъпчето, май всички са на различни мнения. В клиниката ми казаха да си я къпя без да се притеснявам защото после като сложа спирт на пъпчето той изсушава. Майка  ми каза, чак като падне и спре да секретира тогава може да я къпя във ваничката???

Пепена, и аз моята така я къпя, но не над мивката а над леген, ама хич не й харесва такъв рев наддава, като че ли съм я изпуснала Mr. Green

Нелка, мила и твоя разказ ме разплака! Hug

lunes, най-важното е да си спокойна! Вие съвсем скоро ще може да излизате или поне да оставяте малката на бабите за 1,2 часа. Нашите са на график, събота едната баба, неделя - другата баба и сме в гарнизонна за няколко часа. Иначе и на мен ми идва малко в повече, напрегнатото ежедневие на което сме свикнали и сега с това спокойствие и мен ме поизнервя. Важното е да не го предаваш на бебка. И това ще мине докато се усетиш. Вчера си гледах бременните снимки и още не ми се вярва че ми го няма тумбака  Joy

Последна редакция: ср, 19 ное 2008, 12:10 от valya_76_08

# 207
  • Попово

Пепена, и аз моята така я къпя, но не над мивката а над леген, ама хич не й харесва такъв рев наддава, като че ли съм я изпуснала Mr. Green

и наш'та кикимора се дере  #Crazy к'ви моми са, мразят водата  Joy Joy Joy

# 208
ние още от първия ден в къщи се къпем във ваничката и за сега страшно много се кефи във водата

# 209
Нашият юнак пък реве докато го сапунисвам. Щом усети водата и веднага млъква. МОже с часове да го поливам и той си мълчи и си кротува. Вчера за първи път го сложих във ваничката и пак си беше кротък, щом го вдигнах да го изплакна веднага се разрева. И като усети водата, пак млъкна. Плувец ще става май  Laughing

За питката съм чувала, че се канят само жени. Разчупва се над главата на майката и детето от две неомъжени момичета с двама живи родители. Черпи се само със сладки неща, някъде четох, че трябва да има и алкохол.

Общи условия

Активация на акаунт