Половината ноември отлетя, а ФЕВРУАРЧЕТО ни буди през нощта

• 12 274
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
Desika, кажи за това кремче, нали се сещаш кое? Как се казва и къде мога да си го купя! Аз имам тример за обезкосмяване на деликатни зони, но там точно не действа така, както аз искам, имам и приставка към епилатора за деликатните зони, но незнам дали ще стане, но все пак кажи за кремчето! Надявам се, че вече болките са отминали и си по - добре! Hug

Dideroncho, за изгаряне знам Deflamol, а от домашната аптека знам, че могат да се налагат сурови картофи върху компресче, но не направо върху кожата! Дано да се оправите бързо и двамата!

И да кажа, че селянията е навсякъде! Не мислете, че тук в София всички са толкова любезни! Както и навсякъде, така и тук има места, където те обслужват подобаващо, а пък има и места където ти идва да  af! И тук промоциите понякога се пропускат, ако не попиташ досадните лелки в супермаркета, или пък ако самата промоция не е отбелязана някъде върху плакат или друго! Просто махаш с ръка и отминаваш, не се палете!
И аз доста ви завиждам за твърдият характер и за това, че можете да си отстоявате правата! Аз рядко попадам в такива ситуации, но за жалост в повечето не мога да си взема моето !

# 211
  • Велико Търново
Здравейте коремки  Hug
Минавам набързо да се отчета, че сме добре и да не ме забравите, че аз май повече чета, отколкото пиша  Laughing
Десика дано това с болките да не се окаже сериозно, че аз така се правех на герой и ходех на работа с болки и накрая ме вкараха в болницата за задържане. Затова се пази и си почивай, колкото можеш повече  Peace
Албена искрено ти завидях за изненадата, която са ти приготвили! Много мила ми се струва тази традиция с бебешкото парти. А при нас - точно обратното - нищо да не се купувало, докато не се роди бебето! Добре, че не съм от суеверните, а и свекърва ми не смее да влиза в пререкания с мен  Wink
Дидерончо мисля, че Ивето добри съвети ти е дала. Дано бързо да се оправите и двамата  Peace
А относно обслужването - ми няма оправия и това си е! Миналата седмица чак се шашнах от една касиерка в ЦБА. Тъкмо се нареждах на опашката и две лелки ме избутаха и се нагласиха пред мен все едно не съществувам Confused В момента, в който им дойде реда, касиерката само ги изгледа и каза: "Айде сега се отдръпнете да обслужа първо момичето!!!". Ония веднага: "Ооо ама разбира се! Не сме видели, че е бременна". Да бе, да ! Аз съм вече малък слон, не ме били видели  #2gunfire Ама ми стана много приятно от реакцията на касиерката! Явно все още има и свестни хора!
Айде стига съм писала, че се увлякох! И докато не съм забравила, моля някой да ми изпрати user и pass за файлчето с данните  Praynig

# 212
Здравейте на всички, реших и аз най-после да се регистрирам в форума, досега само съм чела по някои теми, които ме интересуват. Страшно мн се радвам, че мога да си споделям с други бъдещи февруарски майчета,аз очаквам момиченце в началото на февруари и ми е за първи път, може би затова непрекъснато чета и търся отговори на многобройните си въпроси. По повод обслужването в заведения и магазини мн често просто го оставям без коментар, като цяло на българина му липсва възпитание и елементарни обноски. Когато ходех на работа и пътувах с маршрутка, а аз ходех до 5тия месец мн ама мн рядко някои да ми отстъпи място да седна, а на мен ми личеше. Незнам защо, но това страшно мн ме разстройваше, а аз винаги съм ставала на бременни жени и малки дечица. Сега вече се возя с кола, карам си я сама и се чувствам супер. Мамчета, искам да ви попитам колко от вас вече са започнали с покупките за бебенцето,защото аз и мъжът ми все още не сме, май ни гони някакво суеверие. В много магазини можеш да купиш стока, която да ти доставят след раждането, разбира се това е пожелание. Интересува ме с какви покупки сте започнали най-напред?

# 213
  • София
Здравейте пак, аз пак да подосаждам, днес съм малко по-досадна тук, ама работа както обикновено нямам, въпреки че стоя по 8 часа на тъпия офис стол пред тъпия компютър, добре че поне стола си го купих аз, за да ми е удобен, днес тъкмо имах да свърша нещо и се оказа, че няма да стане, защото на австрийския ми шеф не му пука всъщност дали ще си свършим работата или не, много ме ядоса, та се разсейвам с четене и вижте какво открих в темичката на декемврийките, не знам дали сте забелязали и вие тази тема, ама на мен ми се струва доста полезна, ако я няма на първа страница бих помолила и foxy да я качи, ако прецените, че е полезна естествено:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247825.80

Тук е на 5 страница, че до там съм стигнала, ама иначе още от началото си е интересна:)

# 214
Dideroncho,много неприятно е това с изгарянето!Отиди в някоя по-добре заредена аптека и фармацевтът ще ти предложи нещо!Имаше на URGO мехлеми и пластири според степента на изгаряне.Това,че мъжът ти не е отишъл веднага за превръзка не е много добре.Обясни му,че подобни рани може да се инфектират и тогава лечението е значително по-дълго! И мен от сутринта ме боли гърлото...така се надявам да ми се размине !

me4ence, welcome

# 215
Аз пак съм тук Mr. Green Досега спинках..бях се увила като пашкул с едно топло мекичко одеалце...чудесийка!!!
bibi_iv знам,че не си искала да засегнеш никого.Аз затова ти и казах,че искрено се смеех на историята ти...Може би и аз не бях права,защото наистина не можеш да дадеш правилна оценка за някого,с който работиш или се виждаш всеки ден...Не знам как е отстрани,права си.Извинявам се и аз на тебе  bouquet
Албена13 и аз много си харесвам града,но честно казано не мога да кажа с точност кой град в БГ харесвам най-много.Обожавам Бургас,това го знам със сигурност Mr. Green,харесвам София,или поне хубавата лъскава част от нея...Не напразно всички от провинцията казват,че София е друг свят... Харесвам всички малки градове на България,просто защото аз живея в голям, а в малките градчета и селца,ако щеш, цари такова спокойствие...ох,как искам къща на село с градинка,дето да си гледам чушки и доматки и да си имам кокошчици,които да ми снасят яйчица...Еееех,живот!!! Mr. Green
dideroncho никакво разболяване не искам от тебе!!! Да не чувам за сополи и подобни Naughty А за изгарянето-преди години моята баба се беше заляла с вряла вода и кожата на ръката и почти "падна".Тя се мажеше с мехлемче от мас и невен.Те обикновено бабите го правят и помага страшно много за всякакви кожни проблеми...
За успокоение на carbo ще кажа,че аз също се изпуснах преди няколко вечери и то от смях...А преди да забременя имах един случай,за който ако ви разкажа ще ми се смеете много...Затова по-хубаво да не казвам какво могат да ви докарат прилично количество сушени кайсии Embarassed
me4ence   Hug добре дошла!!!Кажи  нещо повече за себе си /име,рожд.дата,местоживеене,термин.../,за да те вмъкнем на първата ни страничка.
iva_angel ама разбира се,че ще сложа линка на първа страничка.Всяка полезна информация е добре дошла Mr. Green

# 216
Първа помощ при изгаряне http://www.segabg.com/online/article.asp?issueid=2340&sectio … 21&id=0001601
Имаше един много ефикасен аерозол за пръскане ама като не се сещам как се казваше WinkБяла шише с оранжеви букви - дано се сети някой.
me4ence,добре дошла сред нас   bouquet Аз лично спокойно си пазарувам за бебо и не робувам на някакви суеверия.
foxy81,добре дошла си в Бс!!!!!!!

# 217
foxy81 Много ме разсмя с кокошчиците  hahaha  Пожелавам ти го от все сърце да се сбъдне мечтата ти за къщичка с дворче за доматки.

naiema Искам и аз в Бургас.  Имам семейство там.

me4ence Добре дошла в храбрата сектантска дружина.

dideronchoОт моята баба знам, че се слага свинска мас на изгорено.

# 218
  • Велико Търново
А това, за което споменава Naiema май, че е това http://www.panthenolspray.com/bg/panthenol_spray.htm
Меченце добре дошла   bouquet
Фокси а на връщане от Бургас, мини и през нашия град! Ще се постараем да ти хареса  Laughing

С риск да съм досадна моля някой да ми изпрати user и pass за файлчето с данните  Heart Eyes

# 219
tutubutu Ние с теб сме от един град.  Hug

# 220
Foxy,ти не обясни какво се случва след изяждане на "порядъчно количество сушени кайсии",но поне ме подсети,че в хладилника ме чака една пълна тарелка с такива...та сега лично ще проверя.. Joy

И аз,да не остана по-назад,попрочетох темата на ноемврийките,а и на декемврийките....ами те МАСОВО са родили по 3 седмици преди термин,а някои по цял месец!!! Shocked  Това ме изненада!Имам предвид тази масовост.Мислех,че е по-скоро изключение,а аз самата преносих 2 дена..Значи в края на декември,горе-долу,трябва да сме подготвени с нужните неща за бебето и стегната чанта за болницата newsm78

# 221
  • София
Диде, за изгарянето Дефламол, Пантенол - да... ВИШНЕВСКИЙ - ДА, ДА, ДА!!! но се прави, не се купува... става за всякакви рани.. баща ми е много кьопав с ножа /и по тоя повод си е купил всякакви сатъри/ та най-редовно се реже и веднуж само дето не му падна пръста /е, малко преувеличавам, но раната беше нечовешки дълбока/ Ако беше отишъл на лекар, сигурно щяха да го шият.  За късмет имахме Вишневский /беше ни го донесла една позната сестра от Пирогов/... Вярвате ли че в момента дори белег няма... и много бързо му мина..
но ако е на голяма повърхност раната е най-добре на лекар... да се сложи превръзка - така може да се замърси, че после да се лекува много дълго време, вместо сега - бързичко да заздравее...
А за тебе - както Ивето е казала - чай с мед и лимон...
и ти, както и толо - никакво разболяване.. нали имаме среща Sad

me4encewelcome /за отстъпването на места... ми ние вече сме в 7я месец... на мен продължават да не ми отстъпват, а съм ОЧЕВИДНО бременна... вече дори не приличам на просто дебела.. Ама разни хора - разни идеали Simple Smile/

А за обслужващия персонал - след сервитьорките във Виктория на предната среща /пицария с реноме?!/ вече не виждам смисъл да коментирам каквото и да е... Само се чудя какъв ни е манталитета, та е нормално да се учудиш ако те обслужат добре, вместо обратното  Tired

# 222
me4ence добре дошла в нашия отбор. Лека и безпроблемна бременост до края ти пожелавам.  Hug

vasi_k Кремчето, което позлвам е Veet, една много голяма опаковка

По този начин изглежда, аз ползвам синята разфасовка. Мисля, че тя беше за чувствителна кожа. Това ми е втората туба и досега проблем не съм имала. Купувала съм си го от Метро, а последния път го намерих в Кауфланд. Струва около 20 лева някъде, но не си спомням колко точно. Мисля, че не беше повече от 20 лева.

Carbo не се притеснявай, аз по едно време като се изкихах и ..... ама поотмина. Моя мъж много ми се смееше тогава, че все още съм била младичка и да не съм се давала толкова лесно  Wink Ама сега като се позамисля наскоро не съм имала от тези случки.

dideroncho според това, което описвам изгарянето изобщо не е безобидно. Така че подкрепям Толо и смятам, че е най -добре специалист да си каже мнението и че е било необходимо още снощи да потърсите лекарска помощ.
Аз от едно заливане с вряла вода имам ужасен белег на крака. Но тогава бях малка, беше ме страх да кажа на нашите и си траях така докато положението не стана нетърпимо. Няма да се впускам в подробности какво ми правиха и как болеше. Само ще кажа , че тогава лекаря каза че ако сме отишли на време нещата са щели по-лекичко да се разминат.

Аз се включвам в отбора на болящите гърла. Ужасно е  Confused Пия чай, но не помага, доста си ме дере.

Утре след обяд съм на преглед и се надявам бебока ми да е пораснал и да е наред. Пък ще видим доки какво ще каже за тези болки.

# 223
 Да, Пантенол е добро решение, аз също преди малко си мислех за него дали става за изгаряния!

Меченце,   welcome

Фокси, сега искаш да ни държиш под напрежение ли?

Деска, ти и преди време го беше показвала, той е и с шпатулка, нали! Та, аз питах в една аптека защото го видях, беше 16лв и нещо, но ми казаха, че не става за триъгълника ( така пишело на етикета) И аз затова те питам, ако става ще си го купя, защото доста ме устройва!

# 224
Момичета, желая ви лека вечер с едно поздравче:

Зайченце бяло, котенце мило,
в скута на мама сега се е свило,
твойта главичка на моето рамо,
можеш ли ден да прекараш без мама?
Мама във чашката мляко налива,
сплита косите на плитка красива,
кърпи чорапи с пробити петички,
мама се грижи за всичко.
 Кой ще разкаже на мойто момиче,
как тъй луната на сърпче прилича,