масово прибиране в Бг?

• 25 082
  • 329
  •   1
Отговори
# 105
"Печеливша" професия е да имаш връзка с управляващите, да те сложат на някой отговорен пост независимо от това дали си имаш представа за какво става сума и да започнеш да почнеш да "усвояваш" парите от Еврофондовете за себе си и твоите бизнес партньори.

Или пък в правителството за по-лесно Simple Smile, нямам предвид НВ, а друго лице.

# 106
Нека не опорочаваме нещата, и в България има печеливши дейности и професии, както навсякъде по света. И не е задължително да си част от някоя политическа сила или баща ти да е някой.

# 107
Кои са печелившите професии? Много ми е интересно. И какво се разбира под печеливш в България - за каква сума става на въпрос? И колко хора я постигат?

# 108
Цитат на: Vanhorne

И пак ще кажа- За статутът на една държава се съди от това, какво е отношението й към малките деца и възрастните хора. Едните са бъдещето, а другите са  миналото на тази държава.
От там вадиш заключение, къде искаш да отгледаш децата си и къде да изживееш старините си. Въпрос на лично виждане.

Доста мъдро..

Аз бих добавил още две неща...   Обществените тоалетни (без майтап)  и движението по пътищата  също дава доста добра представа за нивото на една държава....

Между другото супер пес имаш и аз имам един такъв ..само дето е малко по-черен... но е голем пич..   По-интелигентен и по-лоялен е от 90% от хората които познавам  Simple Smile..  (сори за офф топик-а )

# 109
Кои са печелившите професии? Много ми е интересно. И какво се разбира под печеливш в България - за каква сума става на въпрос? И колко хора я постигат?

Да не цитираме цифри ( това са неща, които според мен са несъпоставими в България и извън нея), но да кажем финансите ти да са достатъчни, за да можеш да си позволиш различни неща без да се лишаваш от нищо. А това дали ще го постигнеш или не,зависи например от амбициитети и да кажем цената която си готов да платиш. Под цена аз поне разбирам работа без почивен ден, пропуснати празници, безсънни нощи. Не изключвам и доза късмет.

# 110

Явно имаш достоверна информация за еврофондовете в Бг, особено как се назначават некадърници, бих се радвала да  я споделиш с нас.

Ами попрегледай новините от България и ще се сблъскваш с много примери. Само един пример: Национална агенция "Пътна инфраструктура". Не знам колко директора смениха за последната година и не случайно от Европейския съюз спряха всякакви пари. Това ако не си прочела....
Ама хайде де престанем вече, че на другите сигурно им писна от нас.

Доста мъдро..

Аз бих добавил още две неща...   Обществените тоалетни (без майтап)  и движението по пътищата  също дава доста добра представа за нивото на една държава....

smile3521

# 111
Титина, аз писах по-горе, че и в България и в чужбина трябва да се работи. Има такива, които не работят и са добре, но те не са мнозинството. Лошото е, че в България все още, дори и да си квалифициран и кадърен и да се скъсваш от работа, пак парите може да ти стигат само за ипотека  и храна и накрая да се чудиш как да платиш парното, ако не си го изключил предварително. Каквото и да ми говорят, че заплатите са над 2-3 хил.лв, оставам скептична. Ако не се лъжа минималната РЗ е 220лв., само от това ми става ясно за положението със заплащането на работната ръка.

# 112
Нека не опорочаваме нещата, и в България има печеливши дейности и професии, както навсякъде по света. И не е задължително да си част от някоя политическа сила или баща ти да е някой.

Темата продължава ли да бъде с акцент на завръщащите се българи, или говорим вече по принцип? щото нали говорим за "масово завръщащите българи"
Спор няма, че има такива, които се връщат и имат тези "печеливши дейности", благодарение на които могат да си позволят нормален живот, на фона на останалите преживяващи!
Никой няма да напише какво е загърбил, колко получавал и сега какво има, та само си тракаме мисля аз.

# 113

Да не цитираме цифри ( това са неща, които според мен са несъпоставими в България и извън нея), но да кажем финансите ти да са достатъчни, за да можеш да си позволиш различни неща без да се лишаваш от нищо. А това дали ще го постигнеш или не,зависи например от амбициитети и да кажем цената която си готов да платиш. Под цена аз поне разбирам работа без почивен ден, пропуснати празници, безсънни нощи. Не изключвам и доза късмет.

Да започнем с една огромнааа доза къмет, и с останалото съм напълно съгласна Simple Smile

# 114

Явно имаш достоверна информация за еврофондовете в Бг, особено как се назначават некадърници, бих се радвала да  я споделиш с нас.

Ами попрегледай новините от България и ще се сблъскваш с много примери. Само един пример: Национална агенция "Пътна инфраструктура". Не знам колко директора смениха за последната година и не случайно от Европейския съюз спряха всякакви пари. Това ако не си прочела....
Ама хайде де престанем вече, че на другите сигурно им писна от нас.

Оох, Петка80, Национална агенция "Пътна инфраструктура" е държавна  политика. И да ти кажа няма значение кой е директора в нея. Освен това инфото ти е медийна извадка. А колкото до спрените пари, това е друга тема, в която се отчита факта, че държавата все пак трябва да се нагоди  към изискванията - с други думи това е начин да се спрат кражбите и да се почне да се мисли, за което трябва време, 20 год са много време. Същия проблем имаше в Чехия, Полша, такъв проблем ще имат и следващите държави които ще влезнат в ЕУ.
То тези води са много дълбоки и не са предмет на тази дискусия. Тук се дадоха примери с хора на добри постове във фармацевтични компании, не говорим за политика.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 01:36 от Biskara

# 115
Мисля, че заглавието на темата е продиктувано от една статия, чието заглавие беше такова. Ако греша нека авторът/ката на темата ме корегира.
Винаги има и ще има завръщащи се както и хора, които искат да го направят, но не им достига смелост. Има естественно и хора, които не си и помислят да го направят. Интересно ми е едно нещо (визирам икономическата обстановка в САЩ). Ако да кажем лицето "Х" и семейството му останат без работа да кажем за 6 месеца и им свършат спестяванията ( да преположим, че имат такива), каква ще е следващата стъпка. Дали връщане в България или..?

# 116
Мисля, че заглавието на темата е продиктувано от една статия, чието заглавие беше такова. Ако греша нека авторът/ката на темата ме корегира.
Винаги има и ще има завръщащи се както и хора, които искат да го направят, но не им достига смелост. Има естественно и хора, които не си и помислят да го направят. Интересно ми е едно нещо (визирам икономическата обстановка в САЩ). Ако да кажем лицето "Х" и семейството му останат без работа да кажем за 6 месеца и им свършат спестяванията ( да преположим, че имат такива), каква ще е следващата стъпка. Дали връщане в България или..?

Ако има акъл ще си седи на задника!
Само луд би избрал сламена колиба пред стабилна къща по време на ураган.
Или с други думи, много по-лесно ще му е да се изправи на крака в Щатите, отколкото в БГ.

# 117
Мисля, че някои хора оставиха добрия тон и навлязоха в сферата на лошите пожелания. Без работа може да остане всеки и навсякъде. Никой не е застрахован. Все едно аз да питам лицето У, какво ще прави, ако зареже всичко тук, върне се в България да работи за голяма заплата в някоя от "прословутите фармацевтични компании" и вземат, че след 4-5 месеца го съкратят, защото чуждият инвеститор закрива или намалява производството в Източна Европа, поради намалени продажби.
Всеки си преценява за момента къде е добре. Лоши неща може да се случат навсякъде.
Пожелавам на всички да са най-вече здрави и да имат работа, независимо в България или чужбина.

Последна редакция: сб, 22 ное 2008, 02:37 от eagle

# 118
...Или с други думи, много по-лесно ще му е да се изправи на крака в Щатите, отколкото в БГ.

Подкрепям  Peace

Спомена се някъде из темата, че основната извадка на "масово завръщащите се" е основно от средата на квалифицираните емигранти. Моите наблюдения не са такива. Напротив.

Не мисля, че България е готова да привлече обратно точно тези хора. За съжаление !

# 119
Извинявам се eagle , това за загубата на работа не го казах с лоши чувства. Никой от нас не е застрахован от загуба на работа, тук или в България. Зададох въпроса, защото наистина се замислям върху него. Все пак голяма част от емигрантите са точно икономически, а съм срещала хора, които останали без работа се замислят точно за връщане в България ( естественно намерили отново работа, забравят за тази идея).
Познавам канадци, квалифицирани и познати имена в бранша, останали без работа се връщат в родните си провинции

Общи условия

Активация на акаунт