Пътя до АПРИЛ преполовихме и с покупките се заловихме!

• 13 825
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Честит имен ден на именичките!   bouquet

Дея`, qnika, радвам се да ви видя отново в нашите редици!  Hug

Аз в тази тема май не съм се отчела още...Набързо да кажа - в петък бях на ФМ в клиника Фемина при Д-р Врагалева - останахме много доволни. Постоянно ни обясняваше какво виждаме на екрана, кое е сърчице, кое е малко мозъче...много сладурско! Потвърдиха ни се сините гащи, тъй да се каже. Видяхме и ние мъжкото достойнство на бебока  Joy .Беше много ясно различимо. За който още не е ходил и се страхува от кръстосани краченца - има някаква опция на 3Д ехографа, чрез която едното краче например се премахва от екрана, все едно го няма и се вижда какво има зад него.... Simple Smile Цената - 90 лв си е (записът е включен).
За цветовете  напълно споделям мнението на всички относно манията по синьо и розово...не смятам да робуваме на някакви такива цветови гами, искам да си има от всичко!
Лека вечер от мен, мисля да потеглям за вкъщи...   bouquet

# 166
Здравейте момичета  Hug
Днес ми е много чоглаво, едно отпаднало, никакво. Преди обяд ходих в една аптека, а те вътре направили сауна и на мен като ми стана лошо, явно съм взела и да се клатушкам подозрително, та на мига една дама ме хвана под ръка и ме сложи да седна. Кръвното ми беше възмутително ниско, а както добави и тя- била съм бяла като платно. От какво ми стана така все още не ми е ясно, но ... явно високите температури не ми понасят. Хората са увити с шапки и шалове, а аз си крача с грейка и блузка под нея и като се раздвижа пак ми става жега  Crazy Започвам да си мисля, че няма да имам нужда от палтенце- дето ще го нося под мишница, по добре без него  Crazy
Снощи с половинката докато си вечеряхме и той ми зададе един много странен въпрос. Определено не бях мислила по въпроса и доста се зачудих какво да кажа., та да питам и вие на какво мнение сте. Според вас добре ли е половинките ви да присъстват на раждането? Моа мъж ме пита дали аз съм искала, а аз не знам дали искам. Няма ли после да му е неприятно да се любим, след това което е видял, защото аз имам един такъв познат, който беше много притеснен. Той казва, че от както е видял там каквото е видял и до днес не може ... с жена си, а детенцето им е на 4-5 месеца вече. Иначе пък това е важен момент в живота и на двамата и не мисля, че имам право да лишавам бащата на детето ми от правото да присъства на раждането, особино след като го иска. Но като знам как веднъж като припаднах се беше разтреперил, не ми се иска да знам като ме види да се мъча така там как ще изглежда...може би припаднал на съседното легло  Thinking
 Знам че е рано, но мислили ли сте по този въпрос, обсъждали ли сте го с половинките си и какво ви е мнението?

Да се оплача - разглеждам ли разглеждам колички, сайтове, магазини, по улиците... в нищо не се влюбвам трайно. Или ако случайно има наченки на любов цената я секва в зародиш. Струва ми се безумие да дам повече от 1500лв за комбинирана количка, а другите не ме радват. А само като се замисля, че най в началото си бях сложила лимит до 500лв за количка....дали докато дойде време бебчо да се ражда няма да ми се струва нормална и тази цена. Да не си помислите, че просто увеличавам лимита за количката....мммтова става за сметка на други неща  Crazy ... половинката ще кара без нови маратонки, аз без нов анцунг...а така като гледам май някой няма и да се сдобие с телевизор за спалнята  Joy Все пак да си баща означава нуждите на детето да са над твоите...казвам често на половинката. Но и той също харесва тези колички които и аз си харесвам...така че поне любов и разбирателство има  Heart Eyes

Лека вечер коремчета и много да се пазите от студеното/топлото  Crazy и да се храните здравословно   chef

# 167
Здравейте момичета!

Кати 79,честит имен ден!Здраве,щастие и много усмивки  bouquet  bouquet  bouquet

Аз от един час съм на път да откача от притеснение Confused.На малкия в яслата е имало болно дете от варицела и сега групата е под карантина.Всички деца са имали контакт с това детенце...аз като  знам какви последствия съм чувала при варицела и бременност за плода....направо Cry Cry Cry.Сашко още няма никакви симптоми,но...незнам... периода в който се развива болестта бил 21 дни Rolling Eyes,толкова време докато чакам сигурно ще откача.Звънях на личната си лекарка,на гинеколожката,те ми казаха че нищо не може да се направи,а и да се разболея в 5-ия месец е късно вече да се направи нещо(предполагам имаха предвид аборт.... Tired).Като малка съм изкарала варицела,това поне било добре,но напоследък четох че вируса повтарял въпреки това  cry.Моля се за бебенцето си и за мен,да се разминем с това Praynig
Съжалявам че внесох тъжна нотка в темичката,но имах нужда да споделя,а съм самичка вкъщи Sad

Хубава и спокойна вечер Hug

# 168
  • Overijse, Belgie
Poem, зависи от таткото. Ако той смята, че няма да се притеснява да присъства, да присъства. Ние този път ще сме двамата. Първият път буквално го изгоних да си ходи вкъщи...чак пратих докторът да провери дали не е останал отвън  Embarassed Но този път, след като видях, че не е толкова страшно и ужасяващо, ще бъдем заедно. Още повече, че тук е повече от нормално, даже бих казала ненормално таткото да го няма. Но за целта има курсове и за двамата родители. Така, че няма точен отговор - зависи от човека Simple Smile

Sashimama, доколкото знам варицелата е опасна в първи триместър! Вероятността да се разболееш е около 20% за вече преболедували. Но тъкмо прочетох, че бременни жени,които вече са боледували няма от какво да се притесняват. Иначе си права - инкубационния период е 21 дни като болният става заразен 7 дни преди да избие обрива, т.е. има още време докато Сашко стане "заразен", ако изобщо стане де. Дано всичко да е наред!!!

# 169
Добър вечер!!!
За статистиката, аз преди седмица навърших 25 и ще съм си на толкова в началото на април. Не съм се теглила скоро, но ...съм качила към 5-6 кг. Струва ми се нормално.
По отношение на пазаруването, аз все още не съм обикаляла да гледам, дори не съм се замисляла, все си казвам че има още много време, а все по-често ме питат дали съм започнала с покупките  Blush.
Лекарят, който ми води сега бременността си работи с 4d видеозон и всеки път като отида гледа бебето основно, всички органчета. Кабинетът му е частен, но работио със здравната каса и не ми е взел 1 стотинка за преглед  Peace.

Poem, ние с нашия татко сме го коментирали и той е категоричен, че ще е там каквото и ще да става и ще ми държи ръката Heart Eyes. Аз в началото не исках, защото бях на мнение, че това си е между мен и детето. Но като размислих малко...си дадох сметка, че нямам право да го лиша от това "преживяване", все пак това е и негото дете. А и от "филосовска" гледна точка, когато бащата присъства, по-добре осъзнава случващото се  Peace! И в крайна сметка трябва да го иска истински, да му идва от вътре, да присъства. Иначе няма смисъл според мен.
А добрият лекар-специалист ще го настани така, че да не вижда какво се случва с подробности там долу. И така ще бъде избегната евентуалната травма за бащата след това.
Аз съм възхитена от желанието на моя любим да присъства Hug!
Оооох, ама че се отплеснах  Wink.

Последна редакция: пн, 24 ное 2008, 18:44 от Little-Big Girl

# 170
 Sashimama, не се шашкай толкова! Детето на моята приятелка се разболя от варицела, докато тя беше бременна с второто си детенце. Тя също като дете я е карала и нея я подмина, но покрай нея се ровихме в какви ли не сайтове / англ, испански, руски, 4е и немки/ навсякъде пише че е опасно за плода в първия триместър. После няма страшно! Така че спокойно - току виж и Сашко го подмине Simple Smile))
За твое успокоение можеш да си пуснеш изследване за антитела. Ако имаш такива в изобилие / има си някакви мин. стойности, които трябва да са налице в организма/ то няма страшно!!!
 Що се касае до присъствието на таткото аз смятам, че не е чак толкова страшно. По принцип татковците стоят от страни на майката до лицето й, а не фронтално срещу краката й! Е та там сигурно не е красива гледката, но само някоя гадина /доктор или акушерка/ би поставила мъжа да гледа цялата процедура!
Моя мъж например не иска да присъства, а и аз не се натискам. Не смятам, че е необходимо. Но в предродилно каза, че задължително ще е до мен, ще излезе за малко докато родя и пак ще се върне!!! Знам ли - сега така казва.... до април ще видим какво ще измисли Simple Smile
 С покупките и аз не съм започнала още - исках да му видя гащите Simple Smile и сега вече може да се заема с тази задача Simple Smile)) Моята приятелка, която има бебче на 1 месец се чуди как още не съм се метнала по магазините и няма търпение да обикаля с мен!!! На нея това и беше най-голямата радост в живота докато беше бременна - шопинга Simple Smile)))

# 171
Така се радвам за вас, нашият татко дори не иска и да чуе да бъде с мен по време на раждането. Дори се е заричал, че ще чака вкъщи да му се обадя, че съм родила и тогава да дойде.
Колкото до пазаруването едвам се въздържам да не почна с покупките, но всички около мен са суеверни и само ми се карат.

# 172
  • Някъде там...
Сашимама, щом си я карала вече, вероятността да се разболееш е малка. Дано се размине всичко.  Praynig

Поем
, щом мъжът ти иска да присъства, не го лишавай от преживяването. Все пак едно дете се създава от двама, а и отстрани е по-страшно, отколкото като си вътре в събитията. Моят вече ме е виждал в какви ли не тежки състояния, свързани с това да имаме дете - подута като балон след животозастрашаващи усложнения от ин витрото миналата година, повръщаща до премала, по време на аборта миналата година, след операцията тази година, когато трябваше да ми помага дори да се къпя, дотолкова не можех да стоя на краката си. Бледа, немита, рошава съм била, потресаваща гледка, но си ме обича и такава, вижда се дори и без да ми го казва - по сълзите в очите и уплашения безсилен поглед. Самият той ми е казвал, че в такива моменти предпочита да е близо до мен, иначе повече се притеснява. А и какво по-хубаво от раждането на едно дете, това е един незабравим момент за всеки родител.  Heart Eyes Не мисля, че това би могло да отврати един мъж от собствената му жена.   

Олче, извинявай, аз подхванах темата за мандарините... хич не съобразих.  Embarassed 

# 173
Еххххх, и на мен страшно много ми се иска да тръгна по магазините, но мисля че е още рано. Може би след Нова година или сега по празниците ще разгледам и ако ми хареса някое легълце и количка ще си ги взема! И при мен всички ми говорят да не купувам преди да родя, но аз няма да мога да се здържа! Купих си само една шапчица, както беше казала някоя мама Simple Smile А в Джъмбо, не мога да си харесам дрешки, не ми се виждат много хубави... ходих в чиполино, но там продавачките са ужасни, така ме гледаха, че си излязох, въпреки че дрешките бяха страхотни и в сравнение с другите магазини, в които ходих ми се видя,че цените там са най-добри! И също така в Хипо най-много ми харесаха легълцата...Най-големия ми проблем е кличката, няма такава каквато, аз искам Sad Вие къде мислите да ходите да пазарувате?

# 174
Добър вечер на всички,в тази мразовита вечер Cry
За статистиката аз съм на 21 и като се роди дребосъка пак ще съм на толкова.Май за сега аз съм дребосъка на групата Blush
Аз не съм мн ,за, нашия татко да присъства.Пък и той не гори от желание за това.Мисля че и двамата ще сме по-спокойни,ако си чака отвън.

Аз имам един въпрос:след последния преглед моята док ми каза че вече ще ходя по 2 пъти в месеца и всеки път ще прави запис на тоновете.Сега съм в 22г.с.,и си мисля че е малко рано за толкова често ходене.Нищо против,ще виждам дребния по–често.На вас казаха ли вече нещо подобно?

Приятна,спокойна и топличка вечер на всички!

# 175
  • Враца
жабче  Hug
разплака ме, това което написа е много тъжно но и много романтично. намерила си точния мъж. както казват , ЛЮБОВТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСИЧКО  

# 176
Жабче и мен ме разчувства. Браво, чудесен мъж-пу-пу.
Shashimama не се притеснявай за варицелата, опасността е отминала за бебчо, но въпреки това се наблюдавай и се пази и дано малкият се размине с болестта.
Аз още не съм купила нищо за бебето, а и нещо не ме влече още. За момента само аз и баткото се сдобиваме с нещо по магазините. Има време.

# 177
 Hug Жабче , това което си написала ме разплака...толкова е красиво усещането, когато някой ти докаже че истинската любов съществува. Тъжно е това, което сте преживяли, но е прекрасно, че този мъж те обича повече от себе си и ... радвам се за теб, за вас, за това че ще си имате прекрасни бебета, плод на една истинска любов. Желая ви с много топли чувства да съхраните тази си обич за цял живот и да покажете на децата си какво е обичта, да ги научите да бъдат като вас. Ехххх...отдавна не бях се разчувствала така от нечии думи. Вътре в мен ... много топли чувства се разляха.  Hug

# 178
  • Sofia, Bulgaria
Жабче - и мен ме разплака  Heart Eyes Hug
Спокням си , че някога когато раждах нямаше такива екстри " присъствие на бащата "  newsm78. Нямаше и мобилни телефони . Знам че ми беше много болно по филмите гледахме друго от нашата действителност . Исках в този момент таткото да е до мен . нищо не би ми помогнало да понеса по леко болките както той и неговия глас  Sad Но какво да се прави такива бяха времената  Tired Сегашния татко ще присъства . Той самия го иска , макар и малко да го е страх , защото наскоро гледахме една серия на сериала Стъпка по стъпка и там жената раждаше и по време на всяка контракция "млатеше "главата на бащата в ръба на леглото и му крещеше "ТИ МИ ПРИЧИНИ ТОВА "  Wink. После когато болката я отпуснеше го целуваше и му казваше колко го обича  Peace. Но моя каза , че ше поеме риска да го пребия , но ще си вземе и каска за всеки случай  Laughing
Отивам на зъболекар стискайте палци , че умирам от страх а и дано не  Sick повърна върху него де  Thinking
Лек ден на всички  Heart Eyes

# 179
sashimama и аз малко се тревожа моита да не се зарази,че аз не съм карала варицела!Нашата кръсница се зарази когато беше бременна в началото на 7-я месец и нямаше никакви последствия за бебчето й,той вече е голям мъж на 3 години,така че спокоино пък и ти си я карала вече!На нея също са й казали че има сериозни последствия през 1-я триместър,после вече не било опасно за бебето!Дано да не се е заразил и малкия и да си спокоина!
Що се отнася до това тати да присъства на раждането при нас няма да се случи щото моя не иска,то там не било за мъже,ама и аз като се замисля не искам да ми се пречка  smile3502 ,обаче снощи малко се постресна той,защото ходихме при акушерката при която ще раждам и тя му каза че този път трябва да носи фотоапарат за да снимаме как реже пъпната връв и тем подобни и той  #Shocked #Shocked #Shocked.
Жабче  Cry Sad  Hug   bouquet .

Общи условия

Активация на акаунт