Пробиотици?

• 622 894
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ЗДравейте,искам да попитам за пробиотици за дете на 4 г???
Малкия има разстройство,и освен другите лекарства които приема,доктора каза пробиотици,но измърмори няколко имена,и аз никое не разбрах,пак ще го питам,това което разбрах че каза че Биогаята за него била слаба.
пробиотиците за деца същите ли са като за възрастни?
Нико, аз давам на дъщеря си Биогая на таблетки за дъвчене с ягодов вкус, малко са скъпички.
Давам по две-три таблетки на ден. А дали са слаби това можеш и сама да провериш, като поглднеш колко живи бактерии се съдържат в 1 таблетка.
Предпочитам ги защото малката е много капризна и други не иска и да погледне.

# 151
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
За бебе някой ползвал нещо по-различно от Био Гайя?Благодаря.

# 152
Аз съм ползвала AC-Zimes. Те са прахчета. Когато малката беше кърмаче и ги разтварях в малко кърма и и ги давах с лъжичка. Действаха добре и за коликите

# 153
Здравейте.Синът ми е на 2 години и 3 месеца.Откриха му патогенна Ешерихя коли О55 в чревен секрет.Беше с повръщане и разтройство.Сега е добре.Но до контролното изследване има време.Искам да попитам знаете ли кой пробиотик е добър за лекуването на Ешерихия коли?Био гая ли?Или нещо друго, комбинирано?Благодаря предварително за мнението ви!

# 154
# 155

Благодаря!Имате ли личен опит с тях и дават ли се и на по-големи деца, например 10 годишни?

# 156
Попрочетох темата...ама предвид часа, не много подробно и изцяло-утре ще дочитам Wink
От доста време продукта ми е интересен и чета тук-там..ще пусна инфо; иначе купувам от този сайт:
http://www.iherb.com/search?kw=probiotics%20million
най-изгодни са като дозировка-цена, на различни производители са Peace Има и  пробиотици за деца..разгледайте..
От българските купувах, когато децата бяха бебета-био-гая, а за нас-лактофлор и линекс.

# 157
  • София
Мога ли да помоля за отзиви за "Лакто 4". Изписаха го на сина ми, но не намирам достатъчно информация (в кутията няма листовка, а в нета е недостатъчна).

# 158
Мога ли да помоля за отзиви за "Лакто 4". Изписаха го на сина ми, но не намирам достатъчно информация (в кутията няма листовка, а в нета е недостатъчна).
http://apteka.framar.bg/30014907/%D0%BB%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%BE- … -30#axzz1eNEBJ3kV

# 159
Здравейте момичета! Дъщеричката ми е на 1.5 година.Преди две седмици беше на АБ лечение и тогава получи запек.След приключване на лечението започнах да и давам Ентеросан основен за деца, за нормализиране на чревната флора, но запекът продължава....Възможно ли е пробиотика да го предизвиква, или по-скоро е в резултат от АБ?! Притеснявам се, защото доста време вече продължава-изхожда се всеки ден, но много твърдо и черно, след мъчително напъване....
Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели!

# 160
Здравейте момичета! Дъщеричката ми е на 1.5 година.Преди две седмици беше на АБ лечение и тогава получи запек.След приключване на лечението започнах да и давам Ентеросан основен за деца, за нормализиране на чревната флора, но запекът продължава....Възможно ли е пробиотика да го предизвиква, или по-скоро е в резултат от АБ?! Притеснявам се, защото доста време вече продължава-изхожда се всеки ден, но много твърдо и черно, след мъчително напъване....
Ако някой е имал подобен проблем, моля да сподели!

А говорила ли си с личния лекар?Цвета, който описваш малко ме притеснява.Сподели с личния, дано всичко да е наред.Иначе не съм чувала АБ да причинява запек - по-скоро разтройство.Но пък не съм лекар и не мога да бъда съвсем точна.Може да смениш пробиотика например и да даваш Линекс Бейби .Но при всички случаи консултирай се с лекар.Щом се изхожда всеки ден не мисля, че може да се говори за запек.По-скоро е някакво чревно смущение. Скорошно оздравяване! Peace

# 161

Благодаря!Имате ли личен опит с тях и дават ли се и на по-големи деца, например 10 годишни?
Качественият пробиотик съдържа както лактобацили, така и бифидобактерии - поне 6 щама, но съм срещала из нета пробиотици с 9 щама. За деца над 6 години и възрастни има пробиотик на същата фирма - Протексин Баланс (капсули), съдържащ 7 щама полезни бактерии. От две години ги пием цялото семейство (с две деца на 5 и 7 години). Миналата година синът ми беше на 4 г. и му давах Протексин Рестор (прахчета), но излиза по-скъпо и затова вече му давам от капсулите, които са доста малки и ги поглъща лесно. От както ги пием не сме имали стомашно-чревни разстройства или запек. И от грип не боледуваме (само лека хрема, но рядко), но пием още спирулина и рибено масло през цялата година.

# 162
Когато се купуват пробиотици трябва да се гледа какви бацили съдържа живи или жизненоспособни.Тези с живите са по- ефективни докато за другите няма гаранция, че ще се развият или става много бавно.

# 163
Здравейте! Досега не съм ползвал пробиотици, по простата причина, че разбрах за тях преди 4 седмици някъде. Имам си гастроентероколит и така вече 16 г - отдавна бях загубил надежда, че някога ще ми се оправят подутият постоянно корем (изглежда като шкембе, но всяка сутрин правя по 90 коремни - поду се като бях на 18 г една нощ и става само по-зле) и проблемите с храносмилането. М/у 19 и 21 г. бях по болници и освен тях сума билки пих - полза нула. Като получа диария, си знам - лопедиум и жълт кантарион. Зеленчуци не мога да храносмилам изобщо - меласата им е непосилна за червата ми. Диня ядох миналото лято веднъж - 1 месец бях полужив. Та реших да взема да пробвам с пробиотици, но не знам какви да избера. Те някои са и доста скъпи - гледах в нета флорамакс : 42 -48 лв. Какъв пробиотик бихте ми препоръчали? И имунната ми система е отслабена.

Четох в началото на темата съвети - но те са от 2008, а в последните мнения предложенията  бяха все за бременни или деца. Затова, ако може към днешна дата някой да сподели?

# 164
Марлоу, не знам дали ще бъда много полезна, но аз съм ползвала Лакто 4 и останах доволна. Не е много скъп, 30 капсули са 10 лв. Гастроентероложката ми го изписа за лечение на разтройство след антибиотици (дисбактериоза) .Пих ги един месец, ефект получих още на втората седмица.Бяха ми изписани 3*1, но после съм ги пила всеки ден по 1 сутрин.Недостатък е, че трябва да се държат в хладилник и не може да си ги носиш в джоба. След като консумирам зеле на мен ми се подува корема (за това не го ям честно, но понякога ми се преяжда). Та като се почувствам така подута пия една таблетка и ми минава.
При всички положения пробвай някой пробиотик, няма да ти навредят. Учудвам се, че някой гастроентеролог не ти е изписал такъв. Или ти не си ходил скоро на лекар?

Общи условия

Активация на акаунт