Пробиотици?

• 615 009
  • 1 257
  •   2
Отговори
# 720
Според мене няма да помогнат.

# 721
Дали ще помогнат при гъбичка на краката newsm78

Гъбичките са много упорити и трябва да се третират едновременно, вътрешно и външно.
А пробиотиците, може да са само част от вътрешното прочистване.

# 722
  • София
Да похваля Пробиен Кидс. Много е вкусен. Действа добре на стомаха.

Обаче на краката със сигурност не действа.

# 723
Да публикувам тук пробиотичните щамове в кефир от кефирни зърна (не закваска)
http://www.culturesforhealth.com/milk-kefir-grains-composition-bacteria-yeast
Бактерии

Lactobacillus acidophilus

Lactobacillus brevis

Lactobacillus casei

Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus

Lactobacillus delbrueckii subsp. delbrueckii

Lactobacillus delbrueckii subsp. lactis

Lactobacillus helveticus

Lactobacillus kefiranofaciens subsp. kefiranofaciens

Lactobacillus kefiri

Lactobacillus paracasei subsp. paracasei

Lactobacillus plantarum

Lactobacillus rhamnosus

Lactobacillus sake

Lactococcus lactis subsp. cremoris

Lactococcus lactis subsp. lactis

Lactococcus lactis

Leuconostoc mesenteroides subsp. cremoris

Leuconostoc mesenteroides subsp. dextranicum

Leuconostoc mesenteroides subsp. mesenteroides

Pseudomonas

Pseudomonas fluorescens

Pseudomonas putida
Streptococcus thermophilus

Дрожди
Candida humilis

Kazachstania unispora

Kazachstania exigua

Kluyveromyces siamensis

Kluyveromyces lactis

Kluyveromyces marxianus

Saccharomyces cerevisiae

Saccharomyces martiniae
Saccharomyces unisporus

# 724
   Аз лично съм много впечатлена от Probiotic 10- Jamieson Канадски е, има много богато съдържание, подходящ за деца и възрастни. Много добро съотношение цена количество. Купуваш го веднъж и си го ползваш до изтичане срока на годност когато се наложи... 
   За хора с малки деца и често боледуващи  Peace

# 725
Някои хора освен че взимат комбуча вътрешно, се мажат и външно.
Ето пробиотичните щамове в комбуча
http://www.yemoos.com/kombuchastrains.html
Бактерии

Bacterium gluconicum
Bacterium xylinum
Acetobacter xylinum
Acetobacter xylinoides
Acetobacter Ketogenum
Дрожди

Saccharomycodes ludwigii
Saccharomycodes apiculatus
Schizosaccharomyces pombe
Zygosaccharomyes
Saccharomyces cerevisiae

# 726
  • Варна
Според вас възможно ли е да се пълнее от пробиотици ?На детето ми предписаха ацидофилус и бифидус на аквасорс ,досега не е пил пробиотик !на 7 години е .
и нали спомага за усвояването на храната ... newsm78
освен това на опаковката пише само да се съхранява далеч от деца , не пише на каква Т ?
у нас е топло навсякъде , къде де ги държа ?

# 727
Не, не се пълнее. Но действат много добре на злояди деца Simple Smile Често липсата на апетит е сигнал за раздразнена чревна лигавица.
Не е нужно да ги държите в хладилник.

# 728
Здравейте, имам проблем с Кандида албиканс и съм бременна края на 7ми месец, пробвах хомеопатия но не помогна особено, а и докторката каза, че било нормално да имам гъби в това състояние и че след раждането сме щели да ги третираме. Аз обаче съм чела че е опасничко за бебето  да се ражда с гъбите, защото може да се зарзи и послушах гинеколожката - преди 3 седмици взех гиназол...уж изчезнаха...ама аз съм имала  и преди и знам колко изчезват от тези лекарства...временно явление и пак се появяват.

Та въпросът ми е - някой взимал ли е пробиотиците с такава цел и доколко сте доволни? Ако съм ги разкарала за малко и взема пробиотици, които да ми посъживят флората у фауната или каквото там пусто чудо се прецаква за да се раздразнят тия гъби..дали ще помогне? Че аман вече от лекарства..Sad

# 729
Не ги пих с такава цел, но в интерес на истината не съм имала гъбички оттогава. Всяка година пия профилактично пробиотици за по 15-тина дни поне.
Иначе гъбите виреят в кисела среда, трябва да се стараеш да се храниш с по-алкализиращи храни. Захарта например много ги подхранва, бялото брашно...

# 730
Моля, ако някой има останал Деодан и не му трябва, спешно търся да закупя. Става въпрос за 4годишно детенце на химиотерапия, а точно в момента лабораторията не работи и по аптечната мрежа няма!

# 731
Здравейте, имам проблем с Кандида албиканс и съм бременна края на 7ми месец, пробвах хомеопатия но не помогна особено, а и докторката каза, че било нормално да имам гъби в това състояние и че след раждането сме щели да ги третираме. Аз обаче съм чела че е опасничко за бебето  да се ражда с гъбите, защото може да се зарзи и послушах гинеколожката - преди 3 седмици взех гиназол...уж изчезнаха...ама аз съм имала  и преди и знам колко изчезват от тези лекарства...временно явление и пак се появяват.

Та въпросът ми е - някой взимал ли е пробиотиците с такава цел и доколко сте доволни? Ако съм ги разкарала за малко и взема пробиотици, които да ми посъживят флората у фауната или каквото там пусто чудо се прецаква за да се раздразнят тия гъби..дали ще помогне? Че аман вече от лекарства..Sad

Пробиотика Ентеросан действа много добре за такъв проблем .  Може да се съчетае и със свещички Ентеросан , имат много добър ефект.

# 732
Това са български пробиотици, нали? Чувала съм за Ентеросан и Витаголд...по едно време имаше някаква полемика с тях, не помня обаче какво беше Simple Smile  Някой пробвал ли ги е? Ananikolova, Вие пробвала ли сте ги?

# 733
Да , аз пия Ентеросан основен , вече два месеца . Мога да кажа , че подуването , газовете и киселините се повлияха . Действа ми добре и на перисталтиката . Много съм доволна . В началото пиех 3 пъти на ден х 1 табл , сега съм само на 1 табл вечер на гладно . Казаха ми, че мога да го пия 6 месеца .

# 734
Лактофлор, продължавам да ги пия и съм изключително доволна Peace

Общи условия

Активация на акаунт