Пробиотици?

• 622 736
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте!

Лактофлор кидс (саше) качествен пробиотик ли е? Ползвали ли сте го за децата си?

# 466
Здравейте!

Лактофлор кидс (саше) качествен пробиотик ли е? Ползвали ли сте го за децата си?

Здравейте!
Аз давам на малката ми дъщеря вече втора опаковка, много сме доволни, а и допада на вкус, което също е голям плюс  Hug

# 467
Гастрото ни няма добро мнение за Био гаята. По-добре вземи нещо качествено  Peace
Да, но кой добър пробиотик?  newsm78

Съветвам те да си вземеш Лактофлор, аз съм много доволна от него. Български е и цената му е много добра  Peace

# 468
Вчера взех лактофлор без фибри . Да видим какъв ще е резултата !

# 469
Здравейте отново ! Въпроса ми е относно вземането половин час преди хранене на много от пробиотиците. Колко време СЛЕД хранене може да вземаме пробиотици ? 3-4 часа ?

# 470
Аз пия пробиотика по време на хранене или максимум половин час след това.

# 471
Аз в момента съм с таблетките на Lactoflor, които са като бонбони и ги пия веднага след хранене. Доволна съм от резултата, а и понякога ми играят ролята на десерт  Peace

# 472
  • София
За първи път чувам пробиотик по време на хранене или непосредствено след...  newsm78

# 473
За първи път чувам пробиотик по време на хранене или непосредствено след...  newsm78
Да, нали ролята на полезните бактерии е да поемат и обработят храната.
Който желае мога да му споделя интересна анимация за действието на Пробиотиците.

# 474

Може ли да споделиш тази анимация ? Благодаря !

# 475
Ето и анимацията, колкото хумористична, толкова и полезна.

полезните бактерии

# 476
  • София
Точно този пробиотик давам на сина ми, но на гладно.  Thinking

# 477
Това е много интересна дискусия за времето на прием на пробиотиците - преди, по време или след хранене !
Има такива на които си пише изрично да се приемат на гладно (преди хранене), а други пък пише по време на хранене, а на някой пък даже нищо не пише като Lactoflor, които нямало значени кога ще ги приемаш.
За да стане още по объркано, наскоро сравних две марки пробиотици (NOW и Jamieson) със еднакви щамове и на Джеймсън пише по времe на хранене, а на NOW преди и между храненията.

Сега ще публикувам малко информация по темата, която пак е противоречива, но всеки сам ще си прецени, кое да приеме за достоверно. Ето една статия -

http://fitwell.bg/%D0%9F%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D1%82%D0% … l.a_i.299028.html

Цитат от този сайт - http://intro.log.bg/article.php?article_id=159142

Цитат
ПРОБИОТИЦИ СЕ ВЗИМАТ ПРЕДИ, СЛЕД ИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ХРАНЕНЕ? ЗАЩО?

Може да се взимат по всяко време. И все пак, най-добре е ...

Пробиотиците могат да се приемат по всяко време, като най-добър резултат дава приемът вечер преди лягане, тъй като тогава бактериите участващи в състава на пробиотика имат по-дълъг период за адаптация и колонизиране на стомашно-чревния тракт.

Ето и друг цитата от тук - http://www.herbamedicabg.com/pro10biotik-pro10biotics.html

Цитат
Най-подходящото време за прием на пробиотик e преди закуска с чаша чиста вода. Изчакайте поне 10-15 минути след приема на пробиотик и преди приема на храна,  защото освободената стомашната киселина която ще се освободи, за да обработи постъпилата храна може да въздейства  върху „ползотворните” бактерии (средно на 5 % - 10 % от тях). Добре е да се избягва прием до 3 часа след прием на антибиотици.

Във първият цитата ще видите да използва думата колонизиране, а това е едно от най-важните неща да се захванат тези бактерии по чревните стени и да се нормализира бактериалната микрофлора. Моята логика е такава, ако се взимат с храна повечето бактерии ще бъдат изхвърлени в тоалетната, а не е това целта.

Приемането на проботик сутрин на гладно ми се струва най-удачно, тогава тънките черва са нагоре са изпразнени и бактериите ще имат възможност да се захванат за чревните стени. Не случайно и повечето от вас знаят за метода на прочистване със пиене на топла вода сутрин на гладно преди закуската, като по този начин се изплават тънките черва и се очистват от токсини, а ако има храна в тях това няма как да стане.
Вечер преди лягане също ми се струва удачно време за прием на пробиотици.

# 478
  • София
Грухчо, благодаря за споделеното. Аз давам и взимам сутрин на гладно, дано да има полза.  Hug

# 479
С храната се приемат храносмилателните ензими, а не пробиотиците  Peace

Общи условия

Активация на акаунт