Пробиотици?

• 622 645
  • 1 257
  •   1
Отговори
# 990
  • София
Преди няколко години прочетох в сайт на стоматолог от София, че пробиотиците са една от причините за появата на кариеси. Преди няколко дни почетох същото в една рекламна брошура на аптеки Марешки. За мен е абсурдно да се приемат пробиотици профилактично. Повечето деца и възрастни хора си ги имат и не се налага да се приемат допълнително. След пиене на антибиотик организма много бързо си ги набавя и няма нужда да се приемат в капсули. Помагат при определени проблеми с червата, но те са временно решение. Трайното решение е в промяна на храната и хранителните навици.

Много интересно!!!   newsm78   И от къде си ги набавят?  Как стимулират размножаването? И в какъв срок се набавя необходимата за индивида популация?  Rolling Eyes Rolling Eyes

Колкото до твърдението на аптеките  -  ясно е защо. Въпреки, че и те продават пробиотици. Вероятно печалбата е по-малка.

За хранителните навици съм съгласна. Само дето има такива, които имат добри хранителни навици и пак се нуждаят от подпомагане.  Simple Smile Не трябва да бъдем крайни и да се доверяваме на всичко написано и прочетено. Бихме се ориентирали по-добре, ако четем между редовете.  Grinning

# 991
Пиенето на добавки в капсули е мания, а производството им -просто бизнес.

# 992
Колко заблудени хора има ! Разбира се, че е бизнес и на пазара има хиляди добавки и една част от тях са наистина много ценни. Просто не сте достатъчно информирани. Пробиотиците са едни от най-ценните добавки и не си мислете, че само когато се пият антибиотици се разваля бактериалното равновесия в стомашно чревната флора.

Дори само от стрес, човек може да получи дискабтериоза, също от храните, които днешно време са тъпкани с много химия и от лошите навици, а тези полезни бактерии имат огромна роля за организма, за имунната система, за храносмилането, детоксикацията и т.н.

По логиката на по горния коментар и киселото мляко (истинското) е просто един маркетингов продукт и не струва и няма полза от него !!!

Има много добавки, които си струват парите и от тях има много голяма полза. Ще спомена и за Омега 3, вит. Д от който има голяма полза, а за вит. Д за много от хората е задължителен дори, особено есенно-зимния период !

# 993
Напълно се присъединявам към предишното мнение !

# 994
Medilacta как са?

# 995
Здравейте, нямам възможност да изчета темата и  ако може  да ми препоръчате пробиотици при хроничен запек на възрастен? Виждам, че има различни видове и не знам към кое да се ориентирам - Лактофлор с фибри, Протексин баланс или нещо друго? Ако има нещо по изпитано и ефикасно.....

# 996
Изпитани и ефективни от години - пробиотиците на Аквасорс!

# 997

Благодаря, но цената не е ли доста висока, още повече, че 1 опаковка не стига за месец? Освен това бактерията е само 1 вид и никъде не пише колко милиона се съдържа в една капсула.

# 998
  y_em, препоръчвам ти да видиш темата за кефира /тибетска гъба/ - прави се лесно, евтино и с ефект/както се казва/ - въпроса е да допадне на човека !

# 999

Благодаря, но цената не е ли доста висока, още повече, че 1 опаковка не стига за месец? Освен това бактерията е само 1 вид и никъде не пише колко милиона се съдържа в една капсула.
За мен по-важно е, че действат  Peace

# 1 000
y_em, препоръчвам ти да видиш темата за кефира /тибетска гъба/ - прави се лесно, евтино и с ефект/както се казва/ - въпроса е да допадне на човека !

Благодаря ще се информирам  Peace

# 1 001

Благодаря ще се информирам  Peace

за кефира и аз подкрепям. нали знаете - колкото по-зрял, толкова повече фолиева киселина съдържа.

# 1 002
Здравейте, нямам възможност да изчета темата и  ако може  да ми препоръчате пробиотици при хроничен запек на възрастен? Виждам, че има различни видове и не знам към кое да се ориентирам - Лактофлор с фибри, Протексин баланс или нещо друго? Ако има нещо по изпитано и ефикасно.....
Здравейте, мога да ви препоръчам от собствен опит за същия проблем пробиотик на капсули Lactoflor BioPlus. След 14 дни ходенето става безпроблемно, а бях наистина упорит случай и бях пила какво ли не. Цената им е 14-15лв за 90бр и се намират сравнително лесно.
Приемат се по 3 дневно, а в момента пия по 1 за профилактика и поддържане на  микрофлората и имунитета.

http://apteka.framar.bg/12006223/лактофлор-bio-plus-капс-90
Информацията тук е доста изчерпателна.

# 1 003
Здравейте, нямам възможност да изчета темата и  ако може  да ми препоръчате пробиотици при хроничен запек на възрастен? Виждам, че има различни видове и не знам към кое да се ориентирам - Лактофлор с фибри, Протексин баланс или нещо друго? Ако има нещо по изпитано и ефикасно.....
Здравейте, мога да ви препоръчам от собствен опит за същия проблем пробиотик на капсули Lactoflor BioPlus. След 14 дни ходенето става безпроблемно, а бях наистина упорит случай и бях пила какво ли не. Цената им е 14-15лв за 90бр и се намират сравнително лесно.
Приемат се по 3 дневно, а в момента пия по 1 за профилактика и поддържане на  микрофлората и имунитета.

Петенце-Цветенце, точно към тях се насочих и аз благодаря  bouquet Вече имам голямо подобрение, ще продължавам да ги пия дано да се оправя напълно.

# 1 004

Петенце-Цветенце, точно към тях се насочих и аз благодаря  bouquet Вече имам голямо подобрение, ще продължавам да ги пия дано да се оправя напълно.
Радвам се че имаш подобрение и че ползваш нещо достъпно и ефикасно. Аз от слушане на доктори дадох над 100лв за Биогая, от които нямаше дори минимален ефект. Щади се от тежки и съмнителни храни и дано се оправиш трайно!

Общи условия

Активация на акаунт