Да живеем в хармония със себе си - дискусия

• 44 743
  • 493
  •   1
Отговори
# 90
petiai, Kalida, escorial, пишете много хубаво! Някак успокояващо и зареждащо.  Hug
rosist, радвам се да се засечем тук. Simple Smile

# 91
Петя,  какво значи да те лекуват с положителна мисъл?
Просто мислиш положително и нещата се оправят с болния човек?

Иначе засега и аз съм сама в преоткриването на света...

# 92
petiai,

Всъщност това е холизъм. Ние сме част от тази вселена и едновременно с това сме самата вселена. Ние сме като холографски копия на Вселената около нас (прочетете тази статия: http://www.beinsadouno.com/articles.php?id=37)
Колкото повече се опитваме да разберем и научим, толкова повече осъзнаваме, че нищо не знаем. Това е защото всичко е подтроено на подсъзателно ниво, а нашето съзнание се опитва да го осмисли и вкара във форма. Да обаче това е невъзможно да се направи. За отделни малки парченца горе долу работи. Но не и за цялостната картинка.
Затова подсъзнанието и така наречената интуиция са толкова важни и силни. Защото именно там са истинските отговори на въпросите, които имаме.
Откакто се научих да вярвам повече на подсъзнанието си, всъщност имам много повече приятели и хората ме приемат много повече, отколкото преди.
Чувствам се много повече търсена и обичана от околните. Разбирам се с тях по-добре.
Може би някои мой "привички" им се струват малко странни, но това не пречи в никакъв случай на приятелството ни - даже го прави по-интересно и за тях.

# 93
Escorial,
не знаех,че преподават рейки в институт,направо паднах от изумление
не,че не съм чела,че има такива институти,но не знаех,че е в съчетание с други неща/мнооого наивно от моя страна/
каква степен си изкарала на рейки?
аз работя най-вече с Каруна рейки,освен с рейки на Усуи и Изис Сейким
ще ми бъде интересно да споделиш на какви техники ви учат
може би не тук за да не досаждаме
а ти ползва ли рейки при раждането?
аз помогнах на своя приятелка на хиляди километри от мен да роди за половин час,по-скоро не аз ,а рейки
ако ми беше по-силна вярата и нямах съмнения в себе си щях да постигна чудеса с рейки

# 94
Еовин,
няма как да кажа с малко думи,че жената/майка ми/ усеща на кого от нас/мен,брат ми ,децата/ се случва нещо и успява с мисълта си и собствената си енергия да прекара състоянието им през нея самата и да помогне при излекуването
звучи сложно,но термина изтъркан у нас като био-енерго-терапевт не и' подхожда,защото тя го прави със сърцето си
има по-голяма сензитивност

ПРИМЕР
Росен като малък пада в парка с колелото и аз се обаждам на мама и цицината на челото му изчезва-по телефона Simple Smile
ако някой ми го беше разказал щях да му се изсмея

# 95
Escorial,

чела съм книгата "Холографската вселена" писана от нобелови лауреати и разбирам какво говориш Simple Smile

# 96
Схванах, Петя, благодаря.
На мен не ми звучи сложно Thinking, но може би не е за всеки.

# 97
Прекрасна тема  bouquet. Прочетох я цялата на един дъх, поради което малко неща запомних както трябва Blush.
Благодаря на Вери за линка!

Аз съм доста далеч от вашите постижения в областта на естественото и хармонията със себе си. Въпреки че започнах доста рано да се интересувам от подобни "алтернативни" техники. Може би, защото не се задълбочих, а повърхностно се запознах с някои от методите за постигане на хармония.
А вероятно, не знам дали е така, има значение и това, че бях доста "по-млада", когато се заинтересувах от естественото и природосъобразното, поради появил се здравословен проблем.
Тъй като бях тинейджърка започнах да залитам в крайности. В резултат на това се превърнах в маниачка на тема хранителни режими.
Когато бях студентка в първи курс вече страдах от анорексия, но слава богу се осъзнах навреме /бях стигнала 35кг/. Когато ми се върна вкуса от храната, започнах да хапвам повече сладкиши /винаги това ми е било единственото изкушение/. Може би, защото като бях малка бях много злоядо дете /все още много от нещата ги ям доста по-различно от общоприетото/.
Последва период на глад и захранване след това, без да съм се консултирала с доктори. Бях на воден режим 14 дни и след това се захранвах още 14 дни. Следвах съветите от книгата на Пол Брег за глада. След това се чувствах прекрасно.
После след 2 години, когато завърших висше, отидох на стаж в САЩ за една година. Стажът ми беше в Макдоналдс Sick. За щастие не понасям хамбургери, но за моя зла беда на сладоледа и сладките им изкушения не можах да устоя. После осъзнах, че така съм се опитвала да запълня емоционалната празнина от раздялата със семейството и приятелите си, както и стреса на работното място. Резултатът беше 8кг отгоре и пълно неприемане на новото ми аз
Когато се върнах, отново направих 14дневно гладуване и 14-дневно захранване и постепенно възстановяване до желаното от мен състояние.

Мъжът ми е месоядно животно, от тези които казват "а бе много хубаво си наготвила, ама ако имаше и месце" Joy. Лично аз мога и без да ям месо. Сладкото го ограничавам. Дори, когато се роди дъщеря ми, изцяло го бях отказала. Само по лъжица мед /домашен от пчелите на баща ми/. Захар не използваме вкъщи. Готвя предимно в тенджера под налягане, макар че мъжът ми се сърди понякога и му омръзва този начин на готвене.
Освен това, мъжът ми пуши цигари и пие много кафета. Оправдава се, че такава му е работата, но май ще се опита да ги спре, сега ако го пуснат в отпуска по празниците. Стискайте ми палци. Иначе пред нас не пуши. Само на терасата или навън.
Всъщност за него пушенето е ужасно вредно /не че за другите е полезно/, но той като малък е изкарал много усложнена бронхитпневмония и без малко да го изтърват. В резултат, винаги когато боледува, обръща болеста в бронхит /оттам антибиотици ooooh!/
Навивам го да отидем на хомеопат, но той "не вярва в тези работи". Не знам дали да настоявам, при положение, че той не е убеден Thinking.

Дъщеря ми е родена с напълно "дирижирано нормално раждане" и първите три месеца имаше ужасни колики /а дали има връзка newsm78/. Вече е спокойна. Но тя има още от раждането гурелясали оченца, които така и не можем да оправим, въпреки че капахме какви ли не антибиотични капки, а секрет от оченцето не излиза и затова вероятно не е запушено каналче.

За интуицията, не мисля че имам такава. Мъжът ми има доста по-добра интуиция от мен. Аз съм прекалено логичен човек. Търся винаги логиката в нещата Rolling Eyes.

Извинявам се за дългия пост, но май имах нужда да споделя Blush.

# 98
Ооо,непременно идвам и аз тук!Как съм пропуснала цели 7 страници незнам Crazy

escorial благодаря и аз за темата и добродушното напомняне-ние хората имаме способността да забравяме от време на време.

Визирам себе си.Повече от година не бях яла млечни.Хапнах няколко пъти-тялото ми горкото веднага се съпротиви.Посягам пак понякога-ей така и аз не знам защо.

Детето Индиго ме накара да се усмихна Grinning Освен,че е адаш на мъжа ми,майка му го е описала много истински.И с много любов,трупана дооооста време-личи си Laughing

Д-р Бах ме вълнува сега,а Рейки съм си го заплюла за догодина.

Междудругото какво мислите за онези апаратчета за детоксикация?Във вода се слагат краката и оттам излиза всичко.Би трябвало да се съчетае с изчистване на дебелото черво нали?

# 99
Gali80 ,

Изглеждаш много добре на снимката. Пожелавам ти винаги и така да се чувстваш! Добре дошла при нас Wink
Казваш, че винаги търсиш логиката...хм...аз съм завършила Варненската математическа гимназия с отличен....ходех по олимпиади по математика и след това завърших Софийския университет, специалност Информатика. Кажи ми, че аз не търся логиката и си мисли, че ме познаваш Wink
Вярвай ми, в холизма има много логика. Това е единственото логично обяснение на нещата! Wink

Между другото, основателката на Монтреалското училище по класическа хомеопатия е ядрен физик!
Ето линк: http://www.homeopathymontreal.com/

petiai,
Знам ли и аз какво рейки знам... Wink Може би нещо класическо Wink, ако има такъв термин.
Бяха три нива, аз минах само първите две. Не мога да правя дистанционно рейки, но познавам символите и от време на време ги ползвам.
Даже тествах за 5 месеца единия при зареждането на колата с бензин - караше с 15% отгоре когато аз зареждах в сравнение с това, когато мъжа ми зареждаше  Grinning

Правех си МНОГО рейки в началото на бременността, но не съм по време на раждането. Имах един аборт преди това и рейки много ми помогна да се съвзема и да изкарам тази бременност, въпреки проблемите в началото. Също така и на котката съм правила доста. Тя много обича.

# 100
...обича ме, и си вярваме, разбира ме и е едно мъдро същество,по-мъдро от мен,от което се уча на смирение и търпение...
Пете, Ти Си страхотен Човек и Майка, явно Росен, щерката/ Тя как се казва?/ и 1/2 са късметлии че Ти Си до тях- опората, приятеля, лекаря, довереника събрани в едно Цяло, Същество- дарено със бликаща емоционалност и енергия да се самоусъвършенствува. Явно Си наследила дарбата да вникваш дълбоко и влияеш на другите от майка Си. С нея разбирате ли Се, може би там не е необходимо комуникация с думи, или греша?
Тролска Принцеске, при Теб интуиция/ шесто чуство/ предчуствие е събрано в едно. Само трябва да му оставиш отворена вратичка за да намери проявление навън. А откога е депресията, Еовинче?
...Благи за сега не е опитвал месо,...
Росист, а как е детската градина, нима там не готвят с месо? Вие нали не бяхте вегани, мляко и млечни консурате в сем- вото?
Ескориал, а мислиш ли че има начин човек да открие в себе Си интуицията? Според Др. Джудит Орлофф е достъпна до всички ни, само трябва да си позволим да чуем нашият вътрешен глас, нашият вътрешен гадател и предсказател. А включваш ли флакса, салбата в менюто Си и това на сем- вото Си?
... Аз съм прекалено логичен човек. ..
Гали80, не само логична, но и красива жена Си, но Ти предполагам го знаеш?! И не се извинявай за дългият пост, страхотно е че го направи, това донякъде ще Ти помогне да намериш пътя който така упорито търсиш. Диди и 1/2 дават голямо очарование на подписа Ти!
...Как съм пропуснала цели 7 страници незнам...
И аз това се чудя, ЕАСпирит! С тоз ник трябваше отдавна да си тук. Нали все още си вегетарианка? А сина и той ли по тоз път ще поеме?

# 101
  • Canada
Тролска Принцеске, при Теб интуиция/ шесто чуство/ предчуствие е събрано в едно. Само трябва да му оставиш отворена вратичка за да намери проявление навън. А откога е депресията, Еовинче?
...Благи за сега не е опитвал месо,...
Росист, а как е детската градина, нима там не готвят с месо? Вие нали не бяхте вегани, мляко и млечни консурате в сем- вото?

Еовин, щях да ти пиша нещо подобно, но Калида ме е изпреварила Wink

Калида - аз си нося храната на градината и съм много по-спокойна, защото знам какво яде поне Simple Smile Прясно мляко в къщи не се пие, млечни продукти консумираме умерено.

Петя
, пишеш много увлекателно. Удоволствие е да те чете човек.

Вери и аз се радвам, макар че не се учудвам Wink Hug

# 102
Темата много ме заинтригува. Замислих се обаче за някои неща. Как постигате баланс белтъчини-мазнини -въглехидрати и как набавяте нужните калории. Струва ми се , че трудно с такъв тип  диети могат да се набавят 1700-1800 калории дневно и около 60-70 гр белтъчини? Може би е нужна консултация от добър диетолог ?
Или просто трябва да забравим за досегашните правила ?

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 06:17 от WebMama

# 103
Калида, ще ти пиша на ЛС, не искам много хора да знаят защо и какво ми се случва в момента...
На път съм да го преодолея, но ми трябва още малко време. Confused

# 104
Момичета, благодаря ви за топлото посрещане Hug

Ескориал, това със зареждането на бензина много би грабнало мъжа ми за идеята Wink.

Калида,
Ескориал, а мислиш ли че има начин човек да открие в себе Си интуицията? Според Др. Джудит Орлофф е достъпна до всички ни, само трябва да си позволим да чуем нашият вътрешен глас, нашият вътрешен гадател и предсказател.
и мен ме заинтересува това. Дано някой се включи с повече инфо.

Весел и усмихнат ден, момичета Hug

Общи условия

Активация на акаунт