Балони, песни и дъга радват ДЕКЕМВРИЙката сега!

• 17 727
  • 276
  •   1
Отговори
# 120
И мен същите неща ме мъчат ама няма как,нали е заради нашите малки съкровища?....   и ние се храним на 3 часа а снощи като се събуди в 3 часа и рев до сутринта ,милото се гърчеше май ни започнах аколиките ,давах и капки и сега сме малко по спокойни.Снощи за пръв път и дадох биберон залъгалка,изобщо незнам кога се дава до сега не ни трябваше но снощи ни се наложи,нека някоя мама с повече опит да каже  МОЛЯ............. тя много си хареса бибата
Имам още един въпрос - НЯКОЯ МАМА ЗНАЕ ЛИ КОГА МОГА ДА СИ ИЗКАРАМ ЧОВЕЧЕТО НА РАЗХОДКА ,ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЛИ ТРЯБВА ДА МИНАТ 40 ДНИ -че нещо взе да не ме свърта

# 121
Бамби, нека бебето е на 2 седмици примерно. Обличаш го добре и отваряш прозореца, заставате пред него и така няколко минути. На другия ден отново го обличаш и ако имате балкон, 5 мин на него, на следващия 10 мин, на следващия 15, после 20. Така за седмица ще свикнеш да обличаш бебето по-топло и да излизате за от 5 до 20 мин навън един вид.
Обаче не трябва да има мъгла, не трябва да вали дъжд и не трябва да е много под 0 градуса. Ако да кажем в някой ден вали сняг, обличаш бебето, опаковаш го, в количката и после отгоре с дъждобран. И от снега няма нищо да му стане - завито и на скътанко.
Залъгалка й даваш, когато плаче да кажем /но не е от глад/. Ако е гладна се дава цица  Joy
Капки за колики - ако ви мъчат колики, препоръчвам Инфакол. Понеже в Бг ги няма, или намираш някой от Кипър, Англия и поръчваш на него, или дебнеш в Продавалника, или в обяви, където някоя мама продава - по 15 лв са, скъпичко ги дават тези гадини тук, обаче много помагат. Иначе са 3 лири, което ще рече около 10 лв.

Абел, много хубав разказ! Само мога да пожелая на всички ни някой ден и държавното здравеопазване да е на това ниво, което ти описваш. Rolling Eyes

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 13:18 от Чаено момиче

# 122
Bambi, на училището за бременни ни казаха, че ако е лято може още на 5-6 ден да го изведеш, ако е зима на 20-я ден да сте навън. Сега е някакво средно положение, но може да пробваш да го изведеш на терасата за 5-10 мин., утре за 10-15мин и после стига да не вали и да не е мъгла може на кратка разходка. Дано съм ти била полезна  Hug

# 123
  • София
Привет,

в болницата помпата я ползвах само веднъж стерилизирана - когато ми я донесоха. И само тогава дадох изцеденото на бебето, като помолих за стерилно шишенце.По-скоро да се ориентирам с колко олеквам и колко изяжда човека Simple Smile
Иначе, ако не се дава кърмата на бебето - няма нужда да се стерилизира при ползване - само се измива добре и с топла вода. Ако се стигне до помпата - значи кърма има достатъчно за малкото човече  Laughing Има кухненски мивки с плот и шкаф във всяка стая в Токуда, така че няма проблем да се мият там нещата.

За самостоятелната стая - върнаха ме директно в нея след секциото, няма престой в реанимация - те вкарват нужната апаратура в стаята и идват на всеки 15 минути да отчетат показателите. Половинката го пуснаха при мен около час след като ме върнаха в стаята - след като приключиха с по-неприятните за гледане процедури Wink Той остана докъм 10 вечерта, а следващите дни прекарваше по 6-7 часа при нас.
При постъпването даже ме питаха дали искам допълнително легло, ако таткото иска да спи при нас. Но на мен ми беше жал за него и исках да може да се прибере и да си почине или поспи в неговото си легло, така че им отказах.
Иначе бебето ми дадоха сутринта като се раздвижих и ги взимаха вечер към 11, сутринта докъм 6. Аз първоначално исках да е при мен и през нощта, но не посмях, защото все пак не знаех как ще се чувствам. Но ставах още в 5 да си го чакам  да ми го донесат  Laughing
А после  ходех да си го кърмя и в 1 през нощта докато беше в интензивното, че иначе трябваше да се цедя...

За почерпката - аз оставих бонбони на рецепцията. Една кутия оставих когато на смяна беше една акушерка (може и по-малка от мен да беше), която беше много готина, а после и на изписването им оставих - за родилното и за неонатологията. По принцип се дърпат, но аз бях по-настоятелна и не можаха да ми откажат Wink

Ники - вие само събирайте сили, срещи със сигурност ще има  Hug Ще чакам с нетърпение да видя Алекс колко голяма е порастнала Simple Smile

bg_desi  вече е написала за пакета. Всички изследвания коиот правят са описани в епикризата от изписването.
Слуховото е едно от най-полезните, прави се много от скоро в БГ. Това на ставите пък спестява тиане за направления по здравната каса. Има още няколко ехографски - профилактични. Определено си заслужава според мен. особено за зимни бебета - ще спести обиколки по лекари в студените дни.

Последна редакция: ср, 26 ное 2008, 13:15 от abel

# 124
  • София
Абел, много интересен и подробен разказ   bouquet Наистина вече нямам търпение да се срещнем с бебчо. Той обаче явно няма намерение да бърза, само дано не се преносим.

Да ви се оплача, нощем ми е много топло, събуждам се потна и се налага да се преобличам  Sad Довечера ще махна олекотената завивка и ще спя с нещо по-леко, пък да видим ...

И аз съм на линия за лекцията утре, само че не съм записана. Надявам се да няма проблеми и да се видим  Simple Smile

# 125
МНОГО много ви благодаря мамчета  Hug ако е така времето след 4 дни ставаме на 20 дни и ще излезем да пробваме количката
 че много и се радвам ама още не съм я ползвала

# 126
Влизам да ви съобщя, че днес в 11,25 plam роди момченце-4050 гр. и 54 см. Раждането беше секцио, тъй като преди една седмица докторите установиха, че бебето е много голямо и неправилно разположено. Всичко мина благополучно. И Пламена и бебето са добре. Аз съм майката на Пламена. Откакто е забременяла следя и чета  всичко при вас. Пожелавам на всички леко раждане и много здрави и красиви бебета!

# 127
Честит син на мама Пламена и голям внук на щастливата баба! Бързо възстановяване на мама и скоро с бебо да са си вкъщи живи и здрави!  Hug

# 128
bambi25 Мисля, че няма проблем да я извеждаш за по малко. Моята приятелка изведе дъщеря си на няколко дни.

plam_  честито, да ви е жива и здрава внучката и много поздрави на мама и тати.

# 129
абел мерси за подробната информация.а почерпката на коя рецепция се оставя на тази долу на партера или си има в отделението
знам че сигурно задавам глупави въпроси ама  Embarassed

честито на Пламена да е жив и здрав малкия и безгрижно детство

# 130
  • На брега на реката
И днес си имаме бебче!
Честито на адашката, бързо да се възстанови, скоро да ги изпишат, че много да им се радвате. Целувки  Heart Eyes  bouquet

# 131
  • София
Ехе, още едно бебче.  Simple Smile Честито на мама Пламена   bouquet Бързо възстановяване и чакаме снимки на малкия човек.

# 132
Честито на plam_ да е жив и здрав големия мъж и да ви радва много цялото семейство. На мама бързо въсзтановяване.   bouquet  bouquet

# 133
  • sofia
Здравейте,мамчета!ЧЕСТИТО НА НОВООБЕБИЛИТЕ СЕ МАМИ!!!!!!!!!Ние сме си още 2в1.Чистих,мих,прах,готвих,даже и  luvbed!Преди 2 дена ме тушираха,направиха ми изкуствено още 1см разкритие,след което доста кървях,но доки каза че това било тапата и най-вероятно бебка е тръгнала.Но нищо,вече 2 дена и болки даже нямам-номинирала съм я за изгонване от къщичката и Laughing,ама тя неще и да чуе!Мира 82,аз ще раждам в ТК.Със избор на лекар съм,вип родилна зала(защото нашия татко ще е с нас),и вип стая,но доки ми каза ,че ако няма свободна стая след раждането,ще ме оставят малко да си поседя в родилната.Каза,че постоянно изписвали така че не се чакало дълго,но поради многото желаещи няма как да си резервираш стаята предварително!Надявам се да съм била поне малко полезна!  love001

# 134
ЧЕСТИТО НА ПЛАМ ДА Й Е ЖИВО И ЗДРАВО ДЕТЕНЦЕТО И МНОГО МНОГО ДА РАДВА МАМА И ТАТЕ Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт