Отговори

160 майчета се радваме на

78 момиченца     и    85 момченца

Кръстница на темата: Else

През СЕПТЕМВРИ сме родени, всичките послушни и засмени! (bebe_to)
Все навън е за игри, СЕПТЕМВРИйчето не ще да спи! (bebe_to)
СЕПТЕМВРИйчето скача, става и дивее... какво ли още не умее!! (Escarina)
Най-усмихнати и най-засмени - всички сме родени през СЕПТЕМВРИ! (bebe_to)
Минава този месец вече, ще проговори скоро СЕПТЕМВРИйското човече! (bebe_to)
Дядо Коледа, при нас ела, маха СЕПТЕМВРИйчето с ръка! (liudmila73)
За Коледен купон готов е СЕПТЕМВРИйският бонбон! (Escarina)
Греят коледни звездички, СЕПТЕМВРИйчето щастливо мига със очички! (liudmila73)
Голям екшън предстои - СЕПТЕМВРИйче елхата ще реди! (Escarina)

Първите ни бебенца: Лора и Дани на мама Hellche - 20.07.
Последният сладур: Александър на мама Very - 10.10.
Рекордна дата: 12.09. – родени 14 бебета
Най-мъничко родено: Лора на Hellche - 1.850 kg
Най-тежко момченце: Ерай на мама Berina - 4.200 kg
Най-тежко момиченце: София на мама St.Anger – 4.150 kg
Най-дълго момченце: Агоп на мама Thumbelina - 54 см
Най-дълго момиченце: Ангелина на мама Кукла - 54 см
Най-подранили: Лори и Дани на мама Hellche - с 44 дни
Най-закъсняло: Леа на мама Beerbaby - с 14 дни
Най-точни: Николай на Samira, Константин на Kamelya,
Марин на liudmila73, Мартин на Шоколадче
- родени на термин
Първо зъбче: Александър на kalaka
С най-много коса са: Димитър на Mishoka и Дария на Mika2006
Първо проходило дете: Станимира на Else

Последна редакция: пн, 01 дек 2008, 22:32 от septemvriiki 2007

# 1
  • София
Добро утро!
Закуската е сервирана  Hug !

Честит имен ден на петеричка на Стилянките! Много здраве и късмет   bouquet !
Доста съм пропуснала от предишната тема, така че след работа ще наваксвам и ще пиша повечко!
Хубав ден на всички  Hug !

# 2
Добро утро!!!

За пазаруването-и ние слагаме Косе в пазарската количка,единия я тика,другия пази да не почва да изхвърля от нея.

Снощи имах малко антистрес терапия-валериана+гости в снахата без Косе.Мъжа ми много доволен от валерианата-снощи съм била много спокойна.Послед ударих 4-5 ракии и всичко си дойде на мястото.Тази сутрин хич не ме нерви Косе.

Като Веси спомена за това,че ако нямаме много изложени вещи малките няма да правят поразии..Косето седи по цял ден в баба ми ,там шкафовете трудно се отварят.А,които се отварят са празни нарочно.Целия хол е като детска ясла,изпразнен откъм маси и столове и пълен с играчки и там реално няма кой знае каква беля да направи.ама на нашия етаж...много е натрупано с мебели и вещи е тук прави поразиите.Та много си зависи кой как ще си обезопаси къщата,подреди вещи и мебели...

# 3
  • Асеновград
Добро утро   bouquet

И ние пазаруваме като слагаме Ани в тия пазарските колички-тия детските като количка,които са.Иначе не става по никакъв начин.Тя в количката вече не стои,дори и на разходка излизаме вече без количка,не е ли рано още  newsm78 ама нямам изббор,не иска да седне по никакаъв начин,иска да тича  Crazy На кафе вече не сядам от доста време,но виждам моите приятелките си сядат-децата им стоят в количките и направо им завиждам EmbarassedНо мога да простирам с Анито,защото сега простирам в еднаот празните ни стаи и на нея там й е интересно.Пускам и прахосмукачка,я тя върви и я спира  Crazy Crazy абе не е лесно,но се намира цакапа на почти всичко  Peace така си мисля аз.Аз много й говоря на Анито и определено ме разбира какво й казвам,и обича да ме слуша  Peace Та така, в слинг по никакъв начин не мога да я сложа- пробвала съм,ами тя като червейче става и се дере направо ooooh!  В кошарата -пак не мога-направо ви завиждам,че децата ви стоят в кошарите.При нас е невъзможно.Изобщо стоенето на 1 място при нас вече е мираж  WhistlingПросто всички деца са различни,едни искат едно,други -друго Peace и трябва да се нагласяме според тях Peace
А за работата - определено мисля,че ще ми е по-трудно, изобщо не ми се и започва,то нямам и избор де,аз ще си я гледам до 3 годинки.На ясла не искам да я пускам ,така че има време  Crazy

Хайде сега да ви почерпя,че днес майка ми е рожденничка:

# 4
Запис!  bouquet

# 5
Краси,Честито на майка.Да е жива ,здрава и много да помага.  bouquet
Много кофти тема сте подхванали.Но Краси е права на всичко се намира цаката.Преди с каката живеехме у майкине.Верно имах помощ в домакинството,излизахме си когато си искахме.Все се намира кой да я гледа.Но се съобразяваш-все пак в една къща да живеят три-четери поколения си е трудно.Сега сме сами.в същото положение сме както го описа Веси.Няма начин на никой не му е лесно,поне докато поотраснат децата.Е,казвам ви с каката нямаме никакъв проблем и дано все така да е!

# 6
  • Гърция
 Hug

# 7
Аз простирам вече също вътре-до парното,дето ни е в стените,в коридора!Иначе нали сме на 2-рия етаж и на съседа комина пуши точно в нашата тераса! ooooh!
Искам да ви кажа,че като проходят по-стабилно,ще можете да миете чиниите! Wink Е,пак идва през няколко минути и ме гушка за краката,но като види,че имам работа,заминава! Wink Пералня си пускам без проблеми когато си искам!Готвя или като спи,или като си дойде мъжа ми!Напоследък проблема е,че иска да я държа в мене,на високо,за да гледа какво правя. Crazy Иначе си се размотава по стаите,а аз си върша каквото имам! Peace
Пазаруването от няколко месеца е супер,защото сестра ми си отвори магазин хр.стоки на 100 метра от нас! Party Отивам,тя я гушка,а аз си пазаря без проблеми! Wink Иначе при други обстоятелства мъжа ми пазаруваше! Peace Аз минавах само за солетки,нещо сладичко и сокче! Flutter
Абе ще мине и тоя период,само търпение трябва,но и моето е на свършване... Rolling Eyes

Красиии,честито на майка ти!  bouquet

# 8
аууу, само мойто дете не ме разбира и не слуша  Mr. Green
Елзе, на тия години вече не мога да го нося в слинг - сутрин не мога да стана и да се развижа от някакви странни болежки, пък камо ли да нося товар от 10-11 кг. , пък и няма да стои в слинга, той вече и на ръце не иска да го носят, пък камо ли в слинг.
предишната вечер "пазарувахме" в билла ... та в ония детските колички стоя 10 минути и му омръзна, по същия начин е и в пазарската количка  Peace не мога да го пусна между стелажите и да се излагаме - бих предпочела да го нося или да си стоим вкъщи ... те затова Метро не пускат ходещи деца до 7 години
Краси, щом сте вкъща и имате двор или пък на улицата е спокойно или пък вървите малки разстояние, може и без количка да си ходите, защо не.  Peace
не дава да пускам прахосмукачка  Peace
още кво беше - ааа, в кошарата само се спи ...
Кам, живеем на площ 64 квадрата /май с терасите са толкоз/ и колкото и да искам да "обезопася", не мога - не можем да си съберем боклуците само в една стая  Laughing  нямаме площ  120 кв., че да му предложа самостоятелна стая  Mr. Green бългаска работа - животецът ни е набутан в 2-3 стаи  Laughing
Пебсче, вече ходи стабилно, но това не му пречи да ми "спира прогреса". Закусвам и обядвам права, седна ли на масата, идва да се бута да се качва на кухн. ъгл, веднага след това иска да слезе, за да си качи всички коли обратно и да ги управлява естествено на масата или в чинията ми  Joy
на ясли колкото и да ми се иска - едва ли ще успеем да се уредим по-рано от 2 години ...

ама не ме разбирайте погрешно - не се оплаквам, напротив гледам нещата от другата им страна и ми е супер гот да си прекарвам времето с детето - в крайна сметка на всичко се привиква   и се намира цаката, както казва Насето Wink Само да ми е здрав, пък нека руши, троши и квото му душа сака.
основния извод е - ценете това, което имате, докато му е времето, после ще имате време, но няма да му е времето

оххх, домъкна буркана с меда от кухнята - ставам, че да не се захрани  Rolling Eyes

Краси, честита ти рожденичка! Да е здрава! Благодаря, ама няма да пийна - ще управлявам детски автомобил  Joy и бягам, че ще изтърва графика  Mr. Green е няма да пиша повече - изписах се за 3 дни напред  hahaha

# 9
Краси, честит рожден ден на майка ти - нека бъде много здрава и щастлива!  bouquet
А сега и аз искам да почерпя, защото днес, най-добрата ми приятелка след 11 години борба роди прекрасна дъщеря - Мария. Толкова съм щастлива, че не мога да си намеря място от сутринта newsm44

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 11:18 от Mari_Pz

# 10
Веси,ти си знаеш,но аз споделих,че при нас като проходи Лизи нещата доста се подобриха! Peace
И аз ям,а тя е в мене и й давам каквото преценя да хапва.Ако не иска я пускам да ходи където иска.
Иначе ние имаме наистина повечко стаи и сме събрали в детската стая нещата,които може да счупи или са опасни! Rolling Eyes При вас кофти. Confused

# 11
  • София
Привет и от нас! Най-после след 2 седмични борби и двата дзвера са здрави и настъпи спокойствие. Пепито го командировах при свекървата, защото ще отидем за уикенда на кратка почивка и днес ми е едно спокойно. Изпратих баткото на детска и после си доспах до 10 часа. Дано всички мъници, които имат някакви неразположения, се оправят бързо и не стигат до усложнения. Данимакс, надявам се Маринка да не си е счупила зъбче.

Mari_Pz , честито на приятелката ти, наистина голяма радост ги е споходила.

Краси, честит рожден ден на майка ти!

И при нас положението е като при Веси. В две стаи са събрани предмети и предметчета като за поне 5. Най-много ме нервят играчките, които по цял ден подритвам, а ако са събрани представляват една планина, която заема огромна част от дневната ни. Хем ме е яд на тях, хем са за децата и няма как да ги изхвърля. Няма и как да прибера част от тях и да ги сменям периодично по простата причина, че няма къде да ги скрия. Аз както си се хвалех, че Пепи се заиграва и е по-самостоятелен, така сега няма и помен от това положение. Ако е сам що годе се понася, но дойде ли батко му настава зор. Малкият непрекъснато се вре в това, което прави батко му, след което батко му почва да крещи, че му взимат играчките, Пепи отнася някое щипване, потупване или бива умишлено спънат в момента, в който съм си отместила погледа. Та вечер, когато се съберат двамата единствената ми функция е да бъда арбитър в техните конфликти. Ако до този момент не съм си свършила работата, край. Всичко остава зарязано и чака за другия ден. Аз ползвам да пазарувам и да готвя само докато детегледачката гледа Пепи, иначе ми е невъзможно. Иначе, ако влезем в магазина с количка, той си ме слуша. За сега още не е отказал количката, но той е дресиран и изобщо не подозира, че може да се придвижва навън без нея.

# 12
  • Асеновград
Веси,аз също няма да пийвам,защото пък ще управлявам НЕ  детски автомобил  Mr. Green  И друг път съм казвала-живеем почти извън града,така че придвижването не ни е никак лесно,с колата се движим,мъкна багажи,слагам в стола,после я смъква, и така...

Улица нямаме-изпусна ли я отива на Пловдивския път......нямаме ограда, защото засипвахме двора...ама както и да е де!
Вече се примирих де,но имах една смешна мечта- или по-скоро нормална- да имаме улица с тротоар, да си сваля детето на улицата и да тръгнем на разходка.........но Уви! Донякъде  е и мой избор,щом съм дошла да живея тук...
Въпреки че наистина понякога ми е много трудно,и аз като Веси знам ,че тези мигове няма да се върнат  Peace

Мари
,честито на приятелката ти!!!Страхотна новина,да са живи и здрави и много да се радват на принцеската си!  bouquet

Последна редакция: чт, 27 ное 2008, 11:08 от Красииии

# 13
Привет и от мен! Hug

Мари, страхотна новина! Честито на приятелката ти!   bouquet

Краси, да ви е жива и здрава рожденичката!   bouquet

Честит имен ден на патерица на Стилянките!    bouquet

Болничките бързо да оздравяват! Praynig

ДаниМакс, дано да не е счупено зъбчето на Маринка! Praynig

Беринка, много мъчно ми стана за Ерчо! Sad Дано бързо да му мине ръчичката! Praynig

Инка, страхотни снимки! Уникална си! smile3501  Децата изглеждат много доволни и щастливи!

При нас пазаруването с Михаил е мисия невъзможна. Много бързо му писва да стои в количката, а като слезе иска да пипа по рафтовете. ooooh! Обикновено мъжа ми пазарува, а за по-дребните неща ходя с Мишели до кварталното магазинче. Едва от скоро започна да се заиграва в кошарата, но за не повече от 20 минути, което ми стига да свърша някоя дребна домакинска работа. Като цяло времето за домакинстване ми е в часовете, когато спи. Доволна съм, че все още спи по 2 пъти и успявам да посвърша нещо. За сметка на това вечер си ляга много късно - към 10.30, но пък така може да прекарва по няколко часа на ден с баща си. Относно работата - реших да си го гледам до 2 годинки. Липсват ми социални контакти и се чувствам затъпяла, но се опитвам да бъда позитивна и да се наслаждавам на моментите с детето. Въпреки, че понякога ми е много трудно. Би било перфектно ако бабите можеха да могат. 
Веси, като спомена за буркана с мед се сетих да ви питам вие давате ли на малчовците мед? Аз от скоро се опитвам да му давам по лъжичка, две на ден, но не е очарован от вкуса. Наскоро си говорих с една майка чехкиня и тя ми каза, че в Чехия мед се дава след 2 години.  Thinking

Хубав и слънчев ден от мен!   bouquet

# 14
  • гр.Варна
Мари, страхотна новина! Peace Peace Peace
Да са живи и здрави и много щастливи цялото семейство! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Красиии, да ви е жива и здрава рожденичката!  bouquet  bouquet  bouquet
Да е много щастлива и да се радва на много внуци! Heart Eyes

Кали, радвам се,че момченцата ти вече са добре и че си успяла да си поспиш до 10 часа! Hug
При мен такава есктра е изключена. ooooh!
А днес забелязах няколко пъпчици по Мимо и сега го оглеждам през пет минути. Явно и той ще изкара варицелата след кака си. Добре,че мъжо е вкъщи и ще имам помощ при нужда. Peace

Относно пазаруването и чистенето-аз не мога да се оплача. Вкъщи си върша някоя друга домакинска работа и когато Мимо е буден. Съответно забранените места за "заключени" и няма голяма опасност да направи някоя беля. С простирането е по сложна, защото ми вади дрехите от легена и ги хвърля по терасата. В кошарата не мога да го оставя, защото започва да крещи. Тя е само за спане! Naughty В магазините пазаруваме без проблем. Стои в неговата или пазарската количка, ама не се знае до кога.

Веси, аз не мисля,че се оплакваш. Просто си споделяме.Нали затова сме тук. Все пак е нормално понякога да ти дотежи нещо. Живи хора сме, а това еднообразие понякога изнервя обстановката.
Ако ние, които имаме едни и същи проблеми, не си ги споделим и не потърсим опора една в друга-какво ни остава!

Айде, чао за сега,че дребния нещо се нерви! Stop

Общи условия

Активация на акаунт