Коремчетата проличават вече в очакване на ЮНСКОТО човече! Тема№8

• 14 287
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Съгласна съм с Франческа!
Но пък на разни места им дават други помощи. Живяла съм във Франция и там масово виждах детегледачки, но и повече деца. Да не говорим за Холандия - и там бях за по-дълго.
Моя приятелка в Щатите се жалва, че им дават само 3 седмици и после да си ползват отпуските, ако имат. Е, там масово жените са си у дома, но за работещите е така.
Та, дано има подобрение.
Положението с мин.заплата за гледащ дете пенсионер си ми прилича на детегледачка Wink и аз не бих се възползвала от тази опция, но е добре да я има.
Забелязвам сред приятелите си, че и моето име Яна е предпочитано сред майките Simple Smile

# 211
Добро утро момичета. Sharky81 и аз съм като теб, вече съм качила  към 5 кг. Много ми се яде, лошо ми е от глад, а след това ми е лошо от преяждане. Колегите ме майтапят, че съм пренесла сладкарницата в офиса, но днес съм донесла плод и зеленчука. Много ми горчи в устата, каквото и да ям.
Не съм чела всички теми, но от последните разбирам, че сте ходили на изследвания вече, пък аз съм на 10.12. за записване на ЖК и досега освен един видеозон, нищо друго. Живея в момента в малък град, тук има само един свестен доктор и никакви модерни клиники. Аз съм на 35 и ще бъда благодарна на майките около моята възраст да споделят какви изследвания трябва да направим. Радвам се, че ви има и спокоен ден на всички.

# 212
mariiana , обикновено именно жените над 35 години си правят първата фетална морфология и БХС между 11 и 14 г.с.
Виж в албума със снимките somebody  е скенирала една страхотна брошура, която описва именно риска от увреждания на плода и скринингите, които се правят.

http://bglog.net/bebelog/8754
http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=20&id=717&optio … ent&task=view

Пожелавам ти здраво и красиво бебче на финала!

# 213
Добро утро и от мен!
Днес имах едно непознато изживяване и незнам дали трябва да се притеснявам - получи се едно втвърдяване на корема под пъпа - много твърдо като камък, което след около минута отмина - без болка, просто стегнатост и на пипане много твърдо - случвало ли се е на някой?На преглед съм чак другата седмица във вторник  newsm78

# 214
  • Варна
Мами, да ви питам, усещате ли някакво напрежение в корема? Аз съм в края на 14 г.с. и пътувам всеки ден на 35 км (в едната посока) до работа лека полека по магистралата. Към края на работния ден (а почти нищо не правя, стоя на едно бюро) започвам да усещам напрежение в корема, не е болки. Много се тревожа да не направя някаква беля, защото съм уплашена от предните са кръвоизливи. Все още пия дуфастон и бусколизин. Незнам да дочакам ли до 10 когато ми е прегледа или да отида по-рано.
Та въпроса ми е дали не е нормално да се усеща напрежение, все пак бебето трябва да мърда вече? Да не би да се стряскам излишно.  newsm78

# 215
Зависи какво разбираш под напрежение.
Бебето наистина е започвало вече да се движи, но е още твърде малко, за да  могат движенията му да ти създадат дискомфорт.
Аз също усещам напрежение в корема към края на работния ден, но то е по-скоро като тежест.
Минава ми като изпия един но шпа.

# 216
  • Варна
То и аз незнам точно как да го опиша - напрежение, тежест, нещо такова. Но не пия нищо, а като се прибера и си лягам пред ТВ и нищо не правя. Само снощи изпих едно но шпа, че се уплаших. Дано всичко да е наред. Иначе всичките ми приятели и най-вече приятеля ми направо ме побъркват - "спри да работиш", "спри да пътуваш", "гледай си здравето" и т.н. Започнах да се чувствам егати лошата майка от сега, защото хем неискам да спирам работа, хем ме е страх.  Crossing Arms Нямам търпение да отида на лекар и да видя дали всичко е ОК.

# 217
Дибро утро, мили мами!
Мели, пожелавам ти бебчо да се пребори и всичко да приключи добре  Praynig

... Бебето наистина е започвало вече да се движи, но е още твърде малко, за да  могат движенията му да ти създадат дискомфорт.

Напълно подкрепям, Франческа.
Гале, след като имаш притеснения, по-добре отиди на лекар по-рано.
tаnka80, това което описваш са контракции. Аз бях така с предната бременност от 4-ия месец. Ако нямаш болки, не е притеснително.

# 218
Добро утро!

Sharky, miroslinka добре дошли отново!

Вчера моята докторка ми отпусна още две седмици болнични, още не мога да повярвам! Но факт е, че таза още ме боли. Иначе си ходя и на терапия всяка седмица.

Тук майчинството е 14 седмици платено - 80% от заплатата и няма никакви помощи, освен при държавните ясли и "държавните" детегледачки. Семейството дава бележка за дохода и собственото недвижимо имущество и по това се изчислява тарифата, като остатъка до определената сума на месец се доплаща от социалните. И понеже има много семейства, които не могат да си позволят частните ясли и детегледачки, има листа на чакащите за държавни.

tanka80, това както го описваш ми прилича на контракция, мисля че щом е била само една не е нужно да се притесняваш, но ако се появат повече трябва да отидеш веднага на доктор.

# 219
Здравейте и от мен!
Добре дошли на новите юнки! пожелавам ли лека и успешна бременност!
Галя-5 и аз всеки ден пътувам същото разстояние, за да стигна до работа, но нямам проблеми и не чувствам някакво напрежение. Консултирах се с моя гинеколог и той каза, че за такива малки разстояния не съществува проблем. Но всяка бременност е различна и ако не се чувстваш добре, може би е най-добре да си вземеш болничен или отпуска.
Танка80 това много ми прилича на контракция.
Излязоха ли ви резултатите от изследванията? Аз в предната тема писах, но и тука да си кажа мъката. Мойта кръвна захар е долната граница и как мислите, това трябва ли да ме безпокои? Питам вас, защото имам час чак за 23.12.
Приятна седмица ви желая!

# 220
  • Germany
Танка80 и на мен ми прилича на контракция. Щом е еднократно и не е болезнена най вероятно не е проблем, но аз лично бих се чула с гинеколога си.
Аз да се похваля, че от 2 дни не съм повръщала и започнах да ям Simple Smile. Притеснява ме обаче запека, който имам. Не съм ходила до тоалетна от 10дена... Вярно, че досега почти не ядях и всичко повръщах, но все пак. Давайте идеи как да се преборя. Лекарката ми каза Дуфалак, но аз го взимам вече 2 пъти и много ме боли корема от него, а и не искам да свиквам да ходя само след лекарство.

# 221
Moni , пробвай със сварена тиква, компот от сливи, праскови, круши.
Или си свари овесени ядки.

# 222
  • Germany
Благодаря! Довечера ще си сваря тиква и ще търся компот от сливи. Сега съм си взела Активия с мюсли и праскови и дано помогне. Не знам само колко време мога да чакам преди да взема лекарство..

# 223
  • София
Moni, как от 10 дена бе душа!!!! Shocked
Има едни свещички, детски са, на мен ми действат безотказно, но незнам как се казват. Кумата ми даде веднъж и не се загледах в името.
Аз съм в болничен до утре, нослето вече не се сополиви много, гърлото не ме боли вече.
Утре тръгвам за Велинград за 2 дена. Сега си пиша презентацията и не знам дали ще успея до довечера.
Вчера бях на ЖК в Майчин Дом - голямо чакане падна. Много се ядосах, защото имам толкова много работа заради командировката, а аз си чакам ли чакам да се наприказват докторите в кабинета. Дори забравих да му кажа, че от една седмица насам ме боли корема- получавам едни странни бодежи.
Хайде аз да продължавам с писането и творческия процес

# 224
Здравейте. Аз също все още имам болки в корема и вечер леко придърпване, въпреки че пия по 3 но-шпа на ден. Като ме гледаха последния път на ехографа, всичко беше наред. лекарят ми каза, че това се получава от движенията на бебето, с които то притиска матката и че просто като усетя такова нещо, не трябва да се стягам (само не го разбрах дали да не си стягам корема или по-скоро се изрази метафорично  Laughing ). Така че не се притеснявам особено за това и се надявам и при вас да не е нещо притеснително.

По-притеснителното ми е, че все още вечер ми се гади, чувствам се уморена, заспивам рано, а уж съм в седмицата, в която вече тези неразположения трябва да отшумяват. При вас как е?

За запека - да чукам на дърво, досега не съм го усетила. Но пия страшно много вода, гледам на ден поне по 1-2 плода да хапна, задължително и Активия с ягоди и фибри (но на гладно), както и когато имам възможност, хапвам салата от зеленчуци, супички и по принцип по-леки храни. 

Общи условия

Активация на акаунт