Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 317 703
  • 634
  •   1
Отговори
# 330
    Наде,да не ти е била много тиквата?(аз ползвам малко над 1 килограм - 1.200/1.300 кг)
    Освен това зависи,как си я рендосала,ако са се получили по-едри парченцата,нищо чудно да е останала по-суровичка.Най-добре е да ползваш блендър.
     Заливката от газирана вода и в такова голямо количество......Никога не съм я пробвала и нямам престава,как би могла да повлияе на тиквата и тиквеника. Thinking
     За захарта вече съм писала(и в рецептата също),ако обичате по-сладко -  сложете повечко!

Надявам се,следващия път да нагодиш тиквеника според своя си вкус и предпочитания!
   Успех! Simple Smile

# 331
Селма ,Fussii ,Благодаря за отговорите. Hug
Ще докладвам, но и не мисля много да експериментирам.
Иначе за моя тиквеник ползвах ренде БЬОРНЕР и въпреки, че тиквата беше малко на едро настъргана се изпече много добре.

# 332
Резулатът от днешния ми поправителен:

http://media.snimka.bg/5404/017062715.jpg
http://media.snimka.bg/5404/017062713.jpg

За заливката използвах двойна доза предвид големината на тавата.
Сложих малко повече тиква по желание на опустошителите на храна в нашата къща. Whistling

# 333
Два пъти правих тиквеника и двата пъти беше чуден, всички го харесаха Peace
На мен мен първия път ми стана лошо от преяждане Blush
Всъщност като ми се прииска да направя нещо, което досега не съм, си отварям твоята тема с любими рецепти, Селма, голяма майсторка си  bouquet

# 334
daya9,благодаря за милите думи! Blush
Франческа Джонсън ,съдейки по снимките "поправителния" мина доста успешно! Simple Smile

# 335
  • Бургас
Направих го във вит вариант, понеже нямам правоъгълна тава. Сега се пече. Надявам се да се получи, макар че ефекта наполеон с тиква, няма как да стане...  Sad

# 336
 newsm51 Селма, благодаря за страхотната рецепта. Даже не можах да го снимам. Бе нападнат и унищожен за нула време.Разкошен е!
 catwalk аз също го правих в кръгла тава, но започнах реденето на рулата от средата на тавата, не съм го завивала в кръг.Нарязах си го и стана страхотен.
 newsm78 Само едно се чудя, колко кори са ви нужни за една тава /моите рула станаха 5 големи и две малки/  - аз бях взела фамилия и ми останаха доста, та импровизирах в друга тава редих листи и плънка, но там не правих заливка. И той стана хубав, но този по рецептата на Селма го превъзхожда многократно.
 p.s аз сложих орехи, но не счукани а много финно смлени - имам специална машинка - прави ги като кокосови стърготинки.

# 337

newsm78 Само едно се чудя, колко кори са ви нужни за една тава /моите рула станаха 5 големи и две малки/  - аз бях взела фамилия и ми останаха доста,
   За тази рецепта и за моята тава (23/32) ползвам кори Белла 400 г.
   На Фамилия са 500 г. Peace

# 338
Хайде да побутн темата напред и да кажа, че тиквеника наистина е божествен.
Селма благодаря за рецептата  bouquet

# 339
Точно го изпекох PeaceНаистина е Божествен Crazy
Благодаря за страхотната рецепта! Hug

# 340
Миналата година го правих два пъти, а аз рядко повтарям рецепта. Наистина е много сочен и хубав.  Сега като настъпи пак сезона на тиквите, тъкмо си мислех да го направя пак.

# 341
Как хубаво ме подсетихте . Тъкмо малката ще го пробва, че миналата година още не ядеше такива неща .

# 342
Искам да попитам дали някой е пробвал вместо тиква да сложи ябълки, защото в къщи освен мен никой не яде тиква. Grinning

# 343
Искам да попитам дали някой е пробвал вместо тиква да сложи ябълки, защото в къщи освен мен никой не яде тиква. Grinning
  Да. Peace
  Искат много повече захар.  Simple Smile

# 344
Благодаря Селма, още утре ще го пробвам Peace

Общи условия

Активация на акаунт