Опитайте този БОЖЕСТВЕН ТИКВЕНИК!!!

• 315 263
  • 634
  •   1
Отговори
# 555
И аз към групата на  Animal Pig Joy
Ама по-добре да ям тиквата "сурова", отколкото да се държа като  Animal Pig

# 556
  • SHOOT ME 10 $
Много моля милите домакини,които не са уловили нотката хумор в изказването ми за извинение! Понечих да внеса идея, а не да налагам мнение.Е ,мъжкият ми хумор може би е малко груб...и за пърженето- аз определям процеса пържене за картофки,яйца,тиквички и други подобни, а тиквата , със съвсем малко мазнина ,колкото да не загори в началото,се задушава или вари в собствения си сок ,който пуща и който е добре да изври.Това според мен не е пържене.Още веднъж се надявам на извинение и разбиране.

# 557
  • Sofia
Правила съм и със задушена,но повече ми харесва със сурова.След предварителната и обработка и после печене ми седи като кашава

# 558
Правила съм и със задушена,но повече ми харесва със сурова.След предварителната и обработка и после печене ми седи като кашава

Аз затова написах, че е въпрос на вкус. Майка прави с пържена/задушена тиква, но на мен ми харесва повече със суровата. Peace

midkoo, добре си дошъл! Малко ни почна от главата за краката, т.е. направо с критиките, та затова, като те поопознаем, ще свикнем и с чувството ти за хумор! Hug Grinning
А точно тоя тиквеник има доста фенове и е пробван безброй пъти! Heart Eyes

# 559

midkoo, добре си дошъл! Малко ни почна от главата за краката, т.е. направо с критиките, та затова, като те поопознаем, ще свикнем и с чувството ти за хумор! Hug Grinning

newsm10

Айде midkoo и от мен Добре Дошъл! Простено да ти е!  hahaha Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 560
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря за разбирането дами !Опитах се да внеса идея, не да наложа мнение. Но както и да е.Абе немога да възприема тоя аромат на сурова тиква...но така е ,въпрос на вкус. Да ви кажа сега: снощи по рецепта от този форум ,направих пита "слънчоглед" със сусам и ленено семе отгоре.Получи се страхотна, но си мисля ,няма ли да се получи по-добре ако прибавя и един бакпулвер втестото освен маята
...?Какво ще кажете а...

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 20:53 от midkoo

# 561
  midkoo,
  Почти винаги към питково тесто прибавям малко сода бикарбонат загасена в кисело мляко ,струва ми се ,че  ефекта е много добър . Вероятно  с малко бакпулвер ще се получи същото . Peace

От Мастърчето научих още един номер.....вместо водата или млякото  да слагам газирана вода в тестото .
     Пробвай ! Така всяко пухче става още по-пухкаво .  Wink Hug

Благодаря на всички за отзивите за тиквеника ! Вашите мнения и опит са ценни и за мен ,и за всички ,които се възползват от тази рецепта !  Hug

Бъдете щастливи през новата 2013-та!  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 562
Селма, опитахме го у дома. Цялото семейство го заобичахме! Благодаря ти за рецептата. Досега по всичките ти рецепти, които сме пробвали у дома, цялото домочадие си е облизвало пръстите!   bouquet

# 563
  • SHOOT ME 10 $
Благодаря Селма. Има логика. Аз например като правя лангидки-всички знаем какво е това- ми подсказаха да ползвам бакпулвер вместо сода бикарбонат.Така по-малко мазнина поемат и стават по-приятни.

Последна редакция: пт, 21 юни 2013, 17:02 от midkoo

# 564
  • Sofia
Аз не знам какво е лангидки  newsm78

# 565
  • SHOOT ME 10 $
Doli Аз така ги правя. Стават много вкусни за закуска. Можеш да ги гарнираш със някакъв конфитюр ако искаш - Л а н г и д к и
2яйца се разбиват добре,прибавяме към тях половин пакетче (1каф.лъж.) /бакпулвер. В отделен съд приготвяме-1 ч.чаша кисело млеко,1 ч.чаша вода, 1 ч. чаша (може и малко повече) брашно – разбърква се добре ,прибавя се сол на вкус, бучка (100-150гр.) натрошено сирене. Трябва да се получи много гъста каша,тогава прибавяме яйцата с бакпулвера,разбърква се добре и в не много нагрято олио се пуска със супена лъжица в тигана.  Не се препържват!

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:14 от midkoo

# 566
  • Sofia
От кой край е тази рецепта,правя нещо подобно,но го пека и се нарича шупла и е от Пиринско

# 567
  • SHOOT ME 10 $
Не зная точно.Каза ми я една възрастна съседка, аз малко я подобрих-сложих бакпулвер вместо сода бикарбонат. По-малко мазнина поемат при пържене.А пържени стават по-вкусни.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:15 от midkoo

# 568
Селма, опитахме го у дома. Цялото семейство го заобичахме! Благодаря ти за рецептата. Досега по всичките ти рецепти, които сме пробвали у дома, цялото домочадие си е облизвало пръстите!   bouquet
    Радвам се от сърце !  Heart Eyes

# 569
Doli Аз така ги правя. Стават много вкусни за закуска. Можеш да ги гарнираш със някакъв конфитюр ако искаш - Л а н г и д к и
2яйца се разбиват добре,прибавяме към тях половин пакетче (1каф.лъж.) /бакпулвер. В отделен съд приготвяме-1 ч.чаша кисело млеко,1 ч.чаша вода, 1 ч. чаша (може и малко повече) брашно – разбърква се добре ,прибавя се сол на вкус, бучка (100-150гр.) натрошено сирене. Трябва да се получи много гъста каша,тогава прибавяме яйцата с бакпулвера,разбърква се добре и в не много нагрято олио се пуска със супена лъжица в тигана.  Не се препържват!

Не зная точно.Каза ми я една възрастна съседка, аз малко я подобрих-сложих бакпулвер вместо сода бикарбонат. По-малко мазнина поемат при пържене.А пържени стават по-вкусни. Много бих искал да публикувам снимка , но не зная как...

На възрастните хора само уважение!!!
Митко...( midkoo),извинявай за преименуването,но така някакси ми е по-лесно да пиша...Таааа......Така ли трябва да изглеждат тия....Лангидки?!?

....Иначе съм доволна от резултата.....Пухкави са и не поемат много мазнина.....Но това е не от бакпулвера,а от това,че яйцата се добавят последни в тестото!!! Имам приятелка родопчанка....Там правят една подобна рецепта(колаци - марудници се казва...).... Опитвала съм да разбъркам сместа "нормално".....НЕ СТАВА!!!! Стават мазни и ужасни......Като се сложи яйцето последно в тестото - това е разковничето! Резултата е перфектен...

За информация - сложих около почти две чаши брашно,за да се получи гъсто кексово тесто.......И оставих да почива 5-10 мин.(защото си знам за тесто с бакпулвер,че трябва да шупне добре преди да се прави каквото и да е...)

П.П. Селма(.....За много години!  Hug ) ,моля те да ме извиниш,че смесихме темата,но "момчето" явно не е наясно все още,че не трябва да се смесват две теми с различни рецепти.....Просто исках да го накарам да се почувства комфортно...Дал е рецепта,разбира от майтап и се мъчи да се "впише" в колектива....Така,че моля за разбиране,че тук публикувам коментара по неговата рецепта.....

Общи условия

Активация на акаунт