УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 141 061
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 665
На 1.07.2009г от 10-10,30ч в хотел"Света София"(намира се между Халите и бул.Христо Ботев)ще се проведе среща с политическите партии кандидатиращи се за парламентарните избори и родителските организации по въпросите на социалната политика за децата и семействата.
Събираме екип за тази среща.
ВАЖНО:
1.След изборите предстои подписване на меморандум  с ГЕРБ по проблемите на децата с увреждания и семействата им.
2.Омбудсманът на република България Гиньо Ганев ще събере обществения съвет по проблемите на семействата с деца с увреждания.

10 часа е за утре. Казвайте кой ще дойде, за да знаем какво правим, защото за момента нямам никаква идея аз как ще се организирам и успея да дойда. Много ми е важно да знам нашето присъствие, за да знам дали си струва цялото усилие.

За след изборите, и двете предстоящи и постигнати неща са изключително важни, доста ни костваше да се случат, на всяка цена трябва да се организираме много сериозно и за двете. Heart Eyes Hug

# 1 666

[/quote]

10 часа е за утре. Казвайте кой ще дойде, за да знаем какво правим, защото за момента нямам никаква идея аз как ще се организирам и успея да дойда. Много ми е важно да знам нашето присъствие, за да знам дали си струва цялото усилие.

За след изборите, и двете предстоящи и постигнати неща са изключително важни, доста ни костваше да се случат, на всяка цена трябва да се организираме много сериозно и за двете. Heart Eyes Hug
[/quote]

Да попитам пак-кой желае да дойде утре на упоменатата среща?

# 1 667
Стига де,нали се сещате,че е несериозно от толкова много деца с проблеми да се изтъпаня само аз?Знам,че всички сте затрупани с грижи,но не мислете,че някой друг ще свърши нашата работа!

# 1 668
Само да вметна, че на изключително високо ниво дискутирахме всичко, мненията ни съвпаднаха напълно, и изводът е следния (не го казвам аз): Не ги ли хванем за гушите още сега, в началото, после забравете!
И нещо много важно като подробност, една от хилядите, сега се пише и разпределя бюджета за 2010 г..
Зад всичко това, зад всичко седят децата, всичко е заради тях, ако ние не сме в час и не можем да влезнем в час, не ние, а децата губят, не какво да е, а шанс за бъдеще.

# 1 669
Мацки, не разбирам, в София, Пловдив и останалите близки до столицата градове няма ли семейства с деца с увреждания, нуждаещи се от промяна? Или те си живеят весело, щастливо и безпроблемно или не им пука какво точно се случва  с децата им или просто над портата да си закачат една картинка на символа на Гергьовден!
Ега ти безхаберната история! Не европейски съюз- на нас и Анадола ни е малко. Да вземем от Добрич да се изнесем в София за няколко месеца, бе джанъм, че нещо да се върши?
Или просто е по- готино  да си се жалваме колко ни е трудно и да оставяме един-двама да се пържат и да ни оправят живота! И после евентуално да го псуваме, че не го е оправил както трябва!

# 1 670
За след изборите трябва да имаме някаква идея, макар и грубо оформена като предложение, за Антикризисна програма за зимата, за децата с увреждания и семействата им!

Смятам, че това наистина е крайно наложително и важно, ще я предложим на първо място, после нашата Декларация и Исканията ни! По повод Исканията ни, ако смятате от гледна точка на днешна дата, че има нещо за доуточняване и преработване, сега е момента. Ако някой не може да си ги намери, да ми пише да му ги пратя.

# 1 671
Краси, най-трудно е да се самоизвадиш от дъното, сам, помислете, надали има нещо по-трудно! Още по-сложно е, когато зорлем си набутан там, а не сам си паднал. Тогава се капсулираш и изолираш, прост инстинкт за самосъхранение. В тази изолирана схема израстват деца, те не разбират, но растат по тази схема, и един ден възпроизвеждат същия модел, моделът на оцеляване, чрез самоизолация, средство за оцеляване във враждебен свят. Излизането от подобен затворен и порочен кръг, с идеята, че мястото ти не е в него, и никога не е било, и си бил манипулиран и използван по възможно най-долния начин, е наистина безумно трудно. Или бомба трябва да пуснем, ама здрава, или да вървим стъпка по стъпка, бавно, но с всяка стъпка да мачкаме пътеката и следата да е здраво оставена.

# 1 672
Тео, за дъното и капсуловането-всеки си има оправдания за всичко-това е закон на битието ни.

Да ви кажа нещо весело #Cussing out #2gunfire Mr. Green #2gunfire #2gunfire, надявам се това да разбуни поне малко тишината в темата.
Оказва се, че за всичките технически благинки, дето ни трябват-проходилки, колички, позиционни столове и не знам какво още си имало начин да ги получим. Подава се една докладна в дирекциите по СП, че тези, които те предлагат, не стават за нищо, и от социално-рехабилитац;ионния фонд ти изписват това , което ти е нужно. Някой да знае нещо по темата? Лично Гергана Дрянска е тази, която знаела за какво става дума.
Вчера пуснахме едно писмо до водача на листата на БСП в Добрич-Петър Димитров, досегашния икономически министър, че щом имат 3 000лева за хонорар за пет песни на чалга гърлата Преслава-да осигурят толкова и за проходилка на едно от децата ни. Пуснахме копия и до медиите. Човекът се свързал с АСП и от там му казали какво трябва да се направи.
Представяте ли си как са ни правили на маймуни , ако това е вярно и никой не ни е казал?!?!?!

# 1 673

БЯСНА СЪМ, ТА ЩЕ СЕ ПРЪСНА, ЧЕ НЯКОЙ ТЪП ЧИНОВНИК МЕ Е ПРАВИЛ НА ЮРДЕЧКА!!!!

# 1 674

Представяте ли си как са ни правили на маймуни , ако това е вярно и никой не ни е казал?!?!?!

С право си бясна, и не само ти, всички трябва да сте бясни, защото "тъпият чиновник" ви прави на маймуни, не само от безхаберие и незнание, а защото най-вероятно има схема за усвояване на парите от рехабилитационния фонд!!! Трябва да се разбере кой държи и разпределя парите от този фонд и какво се случа с тях, при неусвояването им. А Гергана Дрянска със сигурност много добре знае за какво става дума!

# 1 675
И не само това, крайно време е да си набием здраво в главите разбирането, че чиновниците и държавните служители са назначени там, за да обслужват нас!!! За това им се плаща, от държавните пари, а държавните пари, това са парите на хората, парите на всички нас!

И за подобно нещо, за което пишеш, че не сте били уведеомени, че имате права, че можете да получите необходимите ви технически средства, за да осигурите доброто отглеждане на децата си, че е имало заделени държавни пари за тази цел, трябва да се потърси отговорност, лична, персонална и някой да си понесе санкцията, за неизпълнение на служебните си задължения, с което е причил вреда на децата и семействата ви. Само това е начинът, да се потърси отговорност, всичко останало са празни приказки.

# 1 676
В случая според мен трябва да се постъпи така:

Да се подаде КОЛЕКТИВЕН ИСК ОТ РОДИТЕЛИ, за разследване на случая (описва се подробно), и поемане на лична и персонална отговорност на държавните служители, които поради неизпълнение на служебните си задължения ( да се цитира законът, където е регламентирано задължението им да ви информират своевременно и подробно за всичките ви права), са причинили вреди на децата и семействата ви!

В тази връзка сега се сещам, че НА ВСЯКА ЦЕНА, в исканията ни трябва да добавим съвсем конкретен текст, който да бъде добавен в ЗЗД, и то точно като точка под текстът, където са им регламентирани тези задължения. Текст, който ясно и недвусмислено да гарантира процедурата по санкционирането на държавни служители, които неизпълнявайки служебните си задължения, причиняват вреди на деца!!!

Трябва да намерит текстовете в ЗЗД, ще помолим и Влади (Кезая) да помогне.

# 1 677
ТЕО, ТОВА ЗАПОЧВАМ ДА ПРАВЯ ОТ ПОНЕДЕЛНИК!!!  ЩЕ ПИТАМ ЛИЧНО ДРЯНСКА ЗА КАКВО СТАВА ДУМА!ОБАЧЕ ЗАЩО САМО ТИ ПИШЕШ ПО ВЪПРОСА-"НАШИТЕ" ДА НЕ СА ПОТЪНАЛИ ИЗ КРАЙМОРСКИТЕ ДЮНИ, ЧЕ НЕ СЕ ВЪЛНУВАТ ОТ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ?! ИЛИ ДА ПУСНА ПОСТИНГА СИ В ДРУГА ТЕМА...

# 1 678
Защото Краси, от мноооого дълги години сме с промити мозъци, че сме никои, че нищо не зависи от нас, че трябва да мълчим, особено и специално да мълчим и да благоговеем пред всички държавни чиновници, особено пред висшите! Те са вся и всьо, ние сме плебеи, долу някаква маса, в която не може да има различни мнения, не може да се крещи, тази маса няма права, а само задължения, няма мнение, няма личности, тя е маса, нещо като БЕЗМОЗЪЧНО ЖЕЛЕ. Така се мисли и се гледа на нас и сега, бъдете сигурни, щото тия хора горе много добре знаете, че в голямата си част са си същите, от време оно, точно с това мислене. Те не са никакви експерти, не са никакви капацитети, изключенията се броят на пръсти, защото най-способните отдавна не са тук, България от години има проблем и остър дефицит на квалифицирани кадри, защо, ами защото ги изгониха. И какво искаме ние сега от посредствени политици, от посредствени чиновници, каква политика очакваме. И това не е целият проблем, и тези хора могат да провеждат прилична политика, която да добра за България, но те са кукли на конци, сами си заложиха капан и паднаха в него, и с тях и ние естествено паднахме в него. Паднаха в капана от жажда за власт и пари! И тази ни "безмозъчност", в която те са убедени, за всеки случай с цялото си поведение и държане продължават да ни убеждават в нея, да не вземем да се осъзнаем случайно, и образованието систематично унищожават, защото само образованите хора мислят, другите мълчат, е тяхният билет, тяхната сила да правят каквото си искат и да злоупотребяват с всичките ни права. Ако ние вземем, че си ОСЪЗНАЕМ ПРАВАТА, не да си ги знаем, да си ги осъзнаем, те са дотук.

Последна редакция: сб, 04 юли 2009, 15:25 от teo7777

# 1 679
Гледайте само RE: TV, всички останали медии са казионни, цензурирани и не се казва истината! Цял ден въртят през половин час репортаж за хората с увреждания, как нямат никакъв шанс да гласуват, как общината почти нищо не е направила, пет буса, а хората са към 17 000 май. Няма асистенти да помагат на хората по стълбите, нямало моля ви се щат към общината, и затова не можели да назначат асистенти. ooooh! Tired Признават, че е абсолютно недостатъчно направеното и осигуреното и толкоз, много ми е интересно това признание как помага на хората. Хората, които интервюираха са много бойни.

Общи условия

Активация на акаунт