УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 141 043
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 695
ttt

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 09:33 от kraska43

# 1 696
Това са предложение, базисни, които сме обсъждали с различни сведущи в материята специалисти. Пропуснах това, че за цялата реформа да се гарантира участието на родителски и граждански организации и групи.

# 1 697
Това са предложение, базисни, които сме обсъждали с различни сведущи в материята специалисти. Пропуснах това, че за цялата реформа да се гарантира участието на родителски и граждански организации и групи.

То най-важното! Mr. Green

Това с паразитните звена, много яко ме изкефи в началото. Не знам дали някой си дава изобщо сметка за мащаба на тези паразитни звена, те са от всякакъв характер, както държавен, така и "неправителствен", последните в кавички естествено. Краси, за ЗИХУ и АХУ, все ми се струва, че не е редно да изземваме функциите на Минчо Коралски, все пак той е по-сведущ по тези проблеми. Simple Smile Пък и навътре в цялата чиновническа и паразитна схема, от която зависят нещата, за които пишеш.

# 1 698

То най-важното! Mr. Green

Това с паразитните звена, много яко ме изкефи в началото. Не знам дали някой си дава изобщо сметка за мащаба на тези паразитни звена, те са от всякакъв характер, както и държавен, така и "неправителствен", последните в кавички естествено. Краси, за ЗИХУ и АХУ, все ми се струва, че не е редно да изземваме функциите на Минчо Коралски, все пак той е по-сведущ по тези проблеми. Simple Smile Пък и навътре в цялата чиновническа и паразитна схема, от която зависят нещата, за които пишеш.
Тео,ако този г-н Коралски си вършеше работата възрастните с увреждания нямаше да са на тоя хал. Mr. Green

# 1 699
mejdu drugoto ne sam advokat na koralski no toi ima6e ogromni problemi s maslarova stani6ev i cqlata si partiq pi6a ot laptopa i ne se opravqm s klaviaturata=sajalqvam

# 1 700
mejdu drugoto ne sam advokat na koralski no toi ima6e ogromni problemi s maslarova stani6ev i cqlata si partiq pi6a ot laptopa i ne se opravqm s klaviaturata=sajalqvam

То цяла България имаше проблеми с тия от 20 г.. Коралски като е имал толкова проблеми, да беше напуснал партията.

А, браво, махнала си го горното, можем да го четем на мейла. Аз помолих Краси да го махне, защото прецених, че няма нужда наготово да им предоставяме всичко, а после да слушам същото от устите на хора, представяйки го за свои велики реформаторски идеи, а същите от години са се настанили там и провеждат отчетни рИформи и дейност на хартия и проформа.  

Последна редакция: пт, 10 юли 2009, 10:00 от teo7777

# 1 701
  • София
Само между другото да спомена, че г-н Коралски беше в кандидатдепутатската листа на БСП в нашия избирателен район.
Колкото и да се е карал със Станишев ... отново е в редиците им и ги представя ...

# 1 702
Само между другото да спомена, че г-н Коралски беше в кандидатдепутатската листа на БСП в нашия избирателен район.
Колкото и да се е карал със Станишев ... отново е в редиците им и ги представя ...

Да, така е, четох някъде във Фокус, че е в кандидат листите за депутати на БСП.

Социалната политика на БСП беше ориентирана само към твърдия им електорат избиратели. Власт на всяка цена. Минчо Коралски много добре ги знае тези неща, защото не е глупав човек, а още повече като бивш министър на труда и социалната политика в Жан Виденовото правителство. Реална социална политика за ХУ БСП не провеждаха, защото те няма как да стигнат до урните за гласуване. Може да ви се струва цинично и страшно, но е факт, вие видяхте ли някъде такава ефективна и целенасочена политика, поне за ХУ? Децата, те изобщо не са им в сметките, още по-малко пък децата с увреждания, просто защото не са избиратели, за тях се отчиташе само дейност и закрила на хартия, колкото да не им попречат на влизането в ЕС. Всичките тези неща Минчо Коралски много добре ги знае, няма как ние тук отдолу да ги виждаме и знаем, а пък той да е пропуснал да ги разбере.

# 1 703
Няма смисъл изобщо да обсъждаме Минчо Коралски по простата причина, че децата не са обект на политиките за хората изобщо в една държава, а на специалните политики за закрила и защита на децата, това са хората до 18 г.. Децата са бъдещият капитал на всяка държава, и затова отговорността и задълженията са от първостепенно значение за всяка социална политика. Децата не са зaвършени личности, не са самостоятелни индивиди, тепърва се развиват, растат, обучават и образоват за такива, те са беззащитни и изцяло зависими в правилното си развитие от възрастните, от семейството на първо място и от държавната политика към тях. Точно затова децата с увреждания много правилно си присъстват в ЗЗД, но оттам надолу в подзаконови актове регламентиращи текстовете от ЗЗД, аз не знам да имаме такива, които подробно и в детайли да разписват и указват всички права на децата с увреждания, като задължителни текстове. Едно по едно, задълженията да получат адекватни технически средства, максимално здравно лечение, лекарства, необходимите им рехабилитации, включително и спортни такива, специалисти, Образование, Достъпност навсякъде, пълна подкрепа и съдействие за тяхните семейства и за тяхното благоденствие, за да могат да обгрижат добре детето, за да се развие по най-добрия за него начин. За да могат и те да продължат пълноценността си в обществото, като само това е начина, те наистина да дадат най-добрата грижа за децата си. Има ли някъде законови текстове за децата с увреждания и семействата им, които да указват всичко това, НЕ СТРАТЕГИИ, НЕ ПЛАНОВЕ, защото последното са глупости за пред ЕС, това не са задължителни за изпълнение текстове.
В тази социална схема, мястото на децата с увреждания, естествено трябва да си е в политиките за децата. Всичко останало са безумията на Масларова и предшествениците й. Децата с увреждания, точно като всяко останало дете, изостава тотално в развитието си, погубва се, ако бъде хвърлено в институция, изолатор за държавно отглеждане. Детето с увреждане, както всяко дете, на първо и основно място има нужда от майка, от семейство, това е Природен закон, лишено от това, то ДЕГРАДИРА или изобщо не оцелява. Човекът може да измисля всякакви глупости, но по-големи и неоспорими закони от природните няма. Но това дете се нуждае освен на първо място от майка, после и от куп специалисти, лечения, терапии и т.н.....Майките на деца с увреждания в повечето случаи са здрави и прави и е безумие те да бъдат дискриминирани и да нямат право и възможност да се реализират на пазара на труда, т.е. да бъдат смачквани и притискани в дупката на мизерията и изолацията, за да защитят и обгрижат детето си. В повечето случаи това са родители, които искат да се реализират, но ако го направят, хак ТЕСЛАТА, държавата ги отсвирва и абдикира от всякаква отговорност към тях и детето. Защо, и на това безумие отговор логичен няма, никакъв. Той иска да работи, да плаща данъци, да допринася за брутният вътрешен продукт, а ти хак и го наказваш?! Чудя се дали децата с увреждания изостават в развитието си или по-скоро нашата социална политика?! Искрено се надявам последната, в този си вид завинаги да сме я пратили в доживотен изолатор и никога никой от нашето общество да не е обект на нейната „социална” грижа!

# 1 704
Моля да ме извините за вмъкването. Можете ли да ме ориентирате има ли тема за дрехи за бременни, защото не мога да открия такава. Имам предвид фирми и марки и качество на дрехи.
Благодаря  Wink

# 1 705
Моля да ме извините за вмъкването. Можете ли да ме ориентирате има ли тема за дрехи за бременни, защото не мога да открия такава. Имам предвид фирми и марки и качество на дрехи.
Благодаря  Wink
  Laughing На вашите услуги: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=261763.0

# 1 706
Благодаря  Wink
Попитай в някоя тема за бременност и майчинство  bouquet

# 1 707
Хиляди целувки и усмивки за всички деца.Всяко дете има право да изживее безгрижно своето детство! Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts Two Hearts

# 1 708
Благодаря  Wink
  Laughing На вашите услуги: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=261763.0

Много си ларж, трябваше да й помогнеш на жената, ама срещу подпис в петицията. Mr. Green Laughing

# 1 709
vanq75 ох ако можеше и родителите на всички дечица да живеят безгрижнооооооооо  bouquet  bouquet  bouquet Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт