УСМИХНИ СЕ С МЕН!

• 141 996
  • 1 874
  •   1
Отговори
# 1 815
И аз благодаря за всички нови усмивки!
 И аз имам отговор от Парламента за собствеността на автомобила за винетките. Два месеца го мъдрят, а имат решението на комисията за защита от дискриминация. Ега ти темпа на работа...
Пусни го това решение да го видим,като са го мъдрили 2 месеца каква са я измъдрили newsm78

# 1 816
И аз благодаря за всички нови усмивки!
 И аз имам отговор от Парламента за собствеността на автомобила за винетките. Два месеца го мъдрят, а имат решението на комисията за защита от дискриминация. Ега ти темпа на работа...
Пусни го това решение да го видим,като са го мъдрили 2 месеца каква са я измъдрили newsm78

Да де, кажи какво е решението!

# 1 817
Абе, мацки, това решение на КЗД го сканирах и пусках на сто човека по пощите! Че са ни нарушени правата както по отношение на винетките, така и по отношение на изискването за собствеността на автомобила.  Въпросното решение го пратихме на НС още като влезе в действие и тогава пуснаха винетките. Но остана простотията със собствеността на автомобила. Та сега пак чакаме...
Но ще си пробвам техническите възможности и ще го пусна. Пожарче ти нали го имаш , пусни го де Peace

# 1 818
Подписах се и аз.   bouquet

# 1 819
Пускам националната програма за мнения и обсъждане. Програмата беше създадена заради поставените от нас искания. Преди почти година се направи работна група към ДАЗД специално за целта, ние участвахме в нея, много родители пътуваха от страната за да участват на заседанията, последното беше скоро. Много се надявам съвсем скоро програмата да бъде окончателно приета.

НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ГАРАНТИРАНЕ ПРАВАТА НА ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ 2010-2013[/b]

Линк за сваляне  :  http://dox.bg/files/dw?a=87acf657a4

Вариантът, който пускам е последния. Този качен на сайта на ДАЗД е по-стар. После мисля да пусна специална тема в подфорума.

# 1 820
Sega , Благодаря и за твоята усмивка!  bouquet

# 1 821
Пускам пак, че горе нещо май не се отваря линка.

Линк за сваляне  : http://dox.bg/files/dw?a=87acf657a4

# 1 822
Здравейте и от мен.Пиша за първи път,и аз имам същият проблем.Моят син е дете с увреждане и ако програмата не се промени ,ще бъде жалко за децата ни.

# 1 823
ЗА празника на ДЕТЕТО,светлото бъдеще И СИНИТЕ ПИРАМИДКИ на България

Идва поредният 1 юни-Денят, в който по детски градини, училища и читалища ще звънне празнична веселба, ще шаренеят евтини празнични балончета, ще светят празнични автомобилни  фарове и прочие празнични нещица.
Висши и нисши чиновници ще се кълнат из вестници, радиа и телевизии с какви щедри грижи обсипват българските Деца, „които са бъдещето на нацията”, която всъщност май е без бъдеще.
А  Денят на Детето в България е ден и на онова  бабино и дядово Дете, чиито мама и тате емигрантстват зад девет планини в десета- за светлото му бъдеще.
И на онова  Дете, което говори с Мечо Пух или Рапунцел за светлото си бъдеще, докато родителите му плискат сълзи или плюнки по семейната плазма заради  листопадна сапунка или  напечено дерби.
 И на онова Дете, чието майчино сърце се пръска от денонощен труд в  мизерната шивашка фирма на крупен  гръцки инвеститор, ...за светлото му бъдеще
И на онова Дете,  за чието светло бъдеще  баща му пренася в тира си наркотици или принудително взема уроци по сомалийски на оня, иначе лазурен,океански бряг.
И на онова Дете, което забива нож в сърцето на другарчето си или пръска черепа на беловласия  съсед за левчетата под дюшека му-за светлото си бъдеще
И на онова Дете, чиито безработни и безнадеждни мама и тате няма да се сетят или нямат пари да купят първоюнско подаръче –за светлото му бъдеще...
И на онова Дете, което с дъха си пръска катаджийския дрегер, след като е закусило и вечеряло марихуана- за светлото си бъдеще.
И на онова дете, което отдавна мизерства  в страни тилилейски, но няма да се върне да мизерства в Родината ни за светлото си бъдеще.
И на онова Дете, което не знае кой е Левски, но припада от чалгалигите на Васил, като  пред светло бъдеще
И на онова дете, превърнато от Чернобилския дъжд  в синя пирамидка,  а родителите му в неканонизирани мъченици- но нищо общо с фантасмагориите на Рей Бредбъри...
И на онова дете, което заради Чернобилския дъжд няма да проплаче за първи път, няма да е смисъла на живота на мама и тате,  и е останало само светло пърхане в утробата на мама- заради светлото Й бъдеще.
И на онова Дете, което влиза в училище на гърба на майка си, докато тя дърпа разбитата му инвалидна количка по школските стълби...за светлото му бъдеще...

И на онова Дете, размазано от гумите на пиян джигит, който на първи юни сигурно ще кара със запалени фарове-за светлото му бъдеще...

И за още много много български Деца, които имат светло бъдеще, но  някой друг път, в друга държава с други висши и нисши чиновници, с други родители и изобщо в някой друг филм- за нечие светло бъдеще.

# 1 824
  • Поморие
 smile3518 за съжеление,горчивата истина.

# 1 825

.....но  някой друг път, в друга държава с други висши и нисши чиновници, с други родители и изобщо в някой друг филм- за нечие светло бъдеще.

smile3518 за съжеление,горчивата истина.

Aма сега, ако ще роним крокодилски сълзи и ще си се самооплакваме, аз си хващам торбичката, и поемам с бясна скорост, колкото може по-надалеч. Значи няма нещо, което по да ме дразни от това, като си зле, вместо да се стегнеш, да се хванеш сам за косите и да издрапаш, да седиш в ямата и да хлечниш. Еййй, това ме влудява. И к'во седиш, и к'во чакаш, на баба ти трънкина ти, някой друг да дойде и да те извади. Хората са го казали, точно на куково лято.

# 1 826
                                       МИРНО ГРАЖДАНСКО ПРИСЪСТВИЕ
             В ПОДКРЕПА  НА БЪЛГАРСКИТЕ  СЕМЕЙСТВА НА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ

ДАТА: 05.06.2010

МЯСТО: градинката пред националната библиотека

ЧАС: 11.00

Уважаеми български родители, ПРИЯТЕЛИ,
Днес, в Европейска  България, на 1 юни, Денят на детето, повече от всякога е повод да заявим своята подкрепа, толерантност и човечност към децата с увреждания и семействата им. Ние, българските семейства , трябва заедно да се борим  и работим за държавна политика, гарантираща преодоляване на високата детска смъртност, превенция на детските увреждания, подкрепа на отговорното родителство, приобщаване на децата с увреждания в обществото. От нас, родителите, зависи децата ни да бъдат заедно и заедно да реализират живота си и да  постигат успехите си, независимо от различните си възможности и здравословно състояние. Развитото европейско общество е доказало, че родителството е най-градивната сила, а дискриминацията и изолацията, особено на деца с увреждания са част от упадъка на всяка държава.
В България не кризата, а неработещите институции и неспазването на законите са причина животът на здрави деца да е твърде кратък, а голям брой деца с увреждания  да  гаснат в социални институции – без ласка, без обич, без бъдеще или в семействата си-в мизерия и безнадеждност
 Искаме ние, българските родители да дадем пример за човечност, с която дай боже,  да заразим и българските управници!

Събитието ще завърши със среща в парламента, с българските народни представители, към които ще отправим конкретни предложения за финансово обезпечаване на националните стратегии и програми за гарантиране правата на децата с увреждания в България, така че те най-после от думи само на хартия, да се превърнат в реалност.

Национален алианс „Усмихни се с мен” – родители и приятели на деца с увреждания, ел. адрес: na_usmihnisesmen@abv.bg
Сдружение „Свети Мина”, гр. Добрич, ел. адрес: sveti_mina@abv.bg
"Сдружение на родителите на деца със Синдром на Даун" ел. адрес: contact@downsyndromebg.com
”Равен старт – 2008” –Сдружение на родители на деца от аутистичния спектър, гр. Габрово, ел. адрес: raven_start2008@abv.bg

# 1 827
teo7777 Тео, дзвер такъв - не хленча, маа-нервя са!
Щото глей сИга кви нисши  и висши бюротърковци ще се кълнат в лИбов към децата ни...
гица ругатни и битка му е майката, мила  bouquet

# 1 828
Ta ругатните на коя дата казахте последно, че ще ги бълваме?! На 5 или на 7-ми? Щото нали там у парламенто, 5 не е работен ден! И у парламентО, ша ни чакат ли? Laughing

# 1 829
Ta ругатните на коя дата казахте последно, че ще ги бълваме?! На 5 или на 7-ми? Щото нали там у парламенто, 5 не е работен ден! И у парламентО, ша ни чакат ли? Laughing
ЕЕЕЕ,няма угодия  Joy-да не е на 1.06.че всички били на работа,сега да не е на 5-ти,че някои не били на работа.

Общи условия

Активация на акаунт