За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 105
Lauren, и аз съм пред съшата дилема. Искам да купя многократни за през нощта, но не мога да намеря нищо за което да съм сигурна че ще проработи, така че май ще остана с памперса, колкото и да не ми се иска. Искам да купя обаче за когато излизаме навън и не мога да я издържам или сменям тензисуте. Спряла съм се на Тотс Ботс с nappy nippa.Ще ги купя втора употреба, защото ги намерих на прилична цена, така че дори и нешо да стане да не съжалявам. Има 1000 вида, но си права, че бамбиното не са от тези, които се харесват на хората.  В БГ ги внасят, защото хората по-могат да си ги позволят.Мога много да пиша но ме боли ръката. Кажи на какво си се спряла ще ти кажа каквото зная от много четене, малко от личен опит. Пусни снимки, плс. В САЩ ли си?

# 106
Не съм влизала отдавна  и още не съм ви доизчела. Искам само да Ви пожелая много, много щастлива Коледа, изпълнена с много спокойствие, усмивки и щастие !

P.S. Аз за съжаление освен че не мога да се похваля с напредък, точно обратното,  Cry Шошо ме бойкотира на 100 % и евентуално единственото изпишкване е когато я кърмя нощем към 4-5 , през останалото време изобщо не дава сигнали или пък чак когато вече се е изпишкала . даже на моменти се сърди че я издържам и й предлагам, така че засега правим пауза и чакам момента отново да пожелае  Simple Smile

Lauren , и аз много съм се чудила за това бамбино , даже тъкмо мислех тези  дни да поръчвам, тя и Шошо е 5.500 кг(пу-пу, при условие че се роди 2.300) и се чудех кой да размер да избера (оставе това ами е и 53 см - като малко кюфтенце  Grinning ). Ще прегледам линковете и аз да поразуча,  и надявам се тези дни да се включа адекватно.

# 107
Lauren, много голямо разнообразие в този сайт, ама чак от Америка до тук... незнам дали си заслужава (говоря за себе си, де, ако си в САЩ си е супер!) И аз се чудя много какво да поръчам. diper cover имам един, съвсем обикновен е, обаче ми се струва че върши работа, според моите очаквания т.е. не се мокри веднага, а държи парчето здраво, и съхне бързо. Също не съм забелязала да влияе зле на кожата на бебето, макар да е найлоново.
Ако някой намери сайт, от където могат да се поръча многократни пелени за БГ, да го даде, много ще е от полза! Освен бамбиното де Simple Smile Аз не търся непременно ефтини, но поне да си вършат работата  Mr. Green

# 108
Offiloyпелени ли търсиш или непромокаемите гащички върху пелените? Аз днес купих пелените. Ще ги пробвам скоро, защото трябва да купя и гащичките.

# 109
Offioly, ами мисля да поръчам от от http://www.diapersetc.com/, доставката на нещата които съм си харесала, ще излезе около 50$, хич не е малко, ама какво да се прави. Доставят в БГ с USPS mail, което било надеждно, доколкото проучих.
anamar аз бих ти препоръчала да ги тестваш по някакъв начин, защото това с килограмите е доста ориентировъчно. Моят младеж например расте доста на дължина, докато твоята кукла тъкомо обратното, доколкото разбирам  Grinning. При мен основният проблем с миото е, че пелената много се сви и е малка вече за гащичките, съответно отпред и отзад остава разстояние, при което гумата се трие директно в кожата му. Другият проблем при пелените е, че отпред се смачкват на хармоника и му се трият в пишлето и му го прожулват - почервенява Sad. А и той вече доста ги мрази, като го преобувам много протестира, не е трудно да се досетя, че не му е комфортно. А и всеки път задължително се нацапват гащичките, ако го изпусна да се наака.
silval oт много гледане и поради гореописаните причини се спрях на
такъв вид пелени-гащи, които се слагат под непромокаемите. Предимството е, че са уан сайз, а и имат джобче, където може да мушка нещо допълнително при нужда. Цената обаче е  #Crazy, та затова се чудя, защото ще ми трябват доста. За гащичките харесах
тези и тези, съответно от памук и полиестер. Единствено ме притеснява  на полиестерните дали няма да са много дебели за през лятото, въпреки че тогава предполагам, че вече Дани ще се придвижва лазейки и ще го оставям предимно по голо дупе вкъщи. Какво мислиш, сполучлив ли ти изглежда избора ми?
  bouquet

# 110
Здравейте момичета,
Толкова много теми сте изписали по въпроса... Wink
Прочетох доста от статиите, които има дадени в началото на темата и от 3-4 дена се опитвам да изхождам бебчо в тоалетната.
За сега се справяме доста успешно с изакването. Ако успея да я хвана навреме (обикновено преди ядене) - успяваме.

Но имам въпрос към вас за пишкането. Наистина, както пише, в една статия, имам чувството, че пишка непрекъснато Wink
Не съм успяла да я изпишкам досега. Много често след кърмене заспива и не ми се иска да я разопаковам, за да ходим в тоалетната.
А през нощта пък много пишка....памперса и е винаги много мокър. (Аз ползвам gDiapers - www.gdiapers.com)
Нямам идея как да започна...не мога изобщо да си дам сметка кога точно пишка.
Споделете ако можете как сте започнали вие с изпишкването и колко е било голямо детето ви когато сте започнали?
Ние сме на месец и половина...

# 111
escorial аз определено не съм много опитна, но тук ме посъветваха да пробвам след кърмене около 15-20 минути и веднага след сън. "След кърменето" доста варира, понякога е веднага след, а понякога след 1 час примерно. Обикновено след сън е доста ефективно. Ние нямаме още особени успехи през нощта обаче, тогава го кърмя в полусън и ако тръгна да го разопаковам се сърди, ококорва се и после не мога да го приспя. Започнахме когато беше на около 40 дни. Успех!

# 112
Lauren, полиестерните гащички са от полар. Идеята е да диша дупето през тях.

# 113
Не забравяйте за брошурата - нека повече хора да узнаят за ЕБХ.

# 114
Escorial, можеш да я оставиш по голо дупе, за да видиш кога горе-долу пишка. Иначе след сън е доста сигурен индикатор, макар че пак варира - Никола често не иска да пишка веднага след сън, а примерно около 10-15 мин след като се е събудил и съм му предложила да се изпишка, но не се е изпишкал.
Аз започнах с ЕБХ на 2 месеца и една седмица, отначало и аз само аканията му хващах. Лека полека става по-лесно с пишканията, защото майката все повече започва да разбира бебето и да схваща кога какво й казва то, а и с възрастта бебчето разрежда пишканията. Никола вече може да прави паузи без пиш и по час и половина-два часа.
Людмил, не сме забравили за брошурата Simple Smile

# 115
Здравейте   bouquet
записвам се и аз в темата, че и ние не сме любители на памперсите
От месец вече почти редовно с и вършим работата само в гърнето, а напоследък и изпишкването става доста често там  Peace - явно вече разбра моя малчо какво е предназначението на гърнето  hahaha и още щом го поставя се изпишква Peace

# 116
Здравейте и честита Коледа!
Аз не се справям особено с ЕБХ. Започнах да го издържам когато беше на около 40 дни. Дори не съм опитвала да "хващам" пишканията  Embarassed но с акането никога не е било проблем. До сега.  Confused От известно време, когато пробвам да го издържа се опъва и плаче ако не го оставя на мира. Изпишква се и не иска да се изака. После след няколко часа го прави в памперса. Бях забравила какво е да се мие наакано дупе  ooooh! Имате ли идея защо го прави и как да постъпя?
Забравих да кажа, че го пробвах и на гърнето, но пак само пишка там и не иска да ака.

# 117
За много години, момичета! Да сме живи и здрави, ние, децата и близките ни! Heart Eyes
Побутвам темичката новогодишно и се похвалвам, че днес Никола цял ден ми е сух - само ей сега преди малко пропуснах едно пишкане, иначе цял ден с едни гащи с тензух изкара Flutter
Имам обаче и много чуденки, свързани с ЕБХ - какво да правя, ако вече съм махнала памперса, а отивам на екскурзия някъде с детето? Ще трябва да му взема целия гардероб дрехи, тензуси и гащи, плюс всички многократни пелени и пак няма да стигнат. По хотелите не е много удобно да переш и сушиш, от опит говоря. Аз вече ви питах един път какво правите с ЕБХ на път, но сега питам при престой на чуждо място....Незнам, на мен ми се вижда невъобразима хамалогия. Знам, че просто така съм свикнала заради памперсите и всъщност не е толкова страшно, но ми трябват success stories Wink
Нощния памперс само го мисля и му се каня.  smile3508 Смятам да го подменя първо с многократна пелена и после да се престраша вече на гащи с тензух или директно на голо дупе. Поетапно махане на нощния памперс, тъй да се каже hahaha
Лоурън, какво реши за пелените? Поръча ли органичните?

# 118
Честита Нова Година
Пожелавам на всички ви успех, повече сухи гащи и повече родители да научат благата вест. Дано брошурата да види бял свят до пролетта.

И това ако не е успех, като си спомня преди 3 години споменаването на ЕБХ предизвиваше само ирония и подигравки. А ето сега - 9 части все тема за ЕБХ! И уеб сайт си имаме по темата. И куп сухи бебета.  baby_neutral

# 119
Честита Нова година! Бъдете здрави! И сухи  Laughing.
Добре дошли на всички новоприсъединили се  Hug

Общи условия

Активация на акаунт