За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 150
  • София
На моменти мразя ЕБХ, и че Миро не понася памперс през ноща. Снощи пак се опитох да му го сложа, уж че е забравил след толкова време, и пак не се получи. Има нощи в които ми идва да плача от недоспиване. Не знам как ще почна работа фервруари - ЕБХ + кърмене през нощта е омагиосан кръг. Тук има ли някои дето се е справил с това и с работа? Съвети?

Чиги, не е ли рано за гърне? Аз не смея още. Тук ми казват да чакам до година и половина, че ще психирам детето.

Мартани, аз не знам как ще излезнем от този омагьосан кръг Crazy Права си за него. Кърмя малкия за лека нощ към 20.00, а след известно време на него му се допишква. За да се отпусне и изпишка, той търси гърда. Очевидно се събужда от дискомфорта на пълния пикочен мехур, но не знае това Laughing Първото което търси е гърда. Добре, давам му, той се отпуска, пишка и заспива. Но все пак успява да изцока нещо, макар и не е гладен, съответно след известно време пак му се допишква... И така няколко пъти на нощ Crazy Разбира се, често имаме моменти, когато той спи доста дълбоко и не се буди за да се изпишка, а защото вече е свършил тая работа и не търпи да му е мокро. Тогава го преобувам, евентуално се доизпишква, но без цокане не се разминава. А докога така, не знам Whistling А аз работя, сутрин ставам в 6.45 за да оправям каката за училище и само мечтая поне за 5-6 часа непрекъсваем сън Praynig Не че ми тежи, вече свикнах, не бих и променила нещо, не бих искала да върна времето назад за да НЕ практикувам ЕБХ, доволна съм... просто се чудя до кога ще цока-пишка Филип по цели нощи? Бих искала да го отказвам вече от тези нощни хранения (за преди лягане да си пийва и нани-нани до 7.00 Mr. Green), поне само гащи да сменям и на гърне да слагам, ама не ще, гадината Mr. Green

Иначе аз на гърне почнах от някъде 9-месечен да слагам, не помня точно. А като направи 10 месеца и почнах работа, детегледачката го слага и няма никакъв проблем, Нито е психясал, нито го е страх, нито нещо друго притеснително.

# 151
Хехе, мъжът ми твърди, че неговата работа по нощното пишкане била повече  Laughing. Тя събужда мен, аз него и той я издържа, а после тя сама намирала, твърди той, пътя към гърдите ми и си сучела без да ме събужда  Grinning. Но като цяло е същата работа с повтаряне на пишкане- сукане, само дето тя търси да цокне за приспиване след това. Добре че не ходя на работа  Wink.

# 152
  • в илюзия
хайде сега да ви питам нещо.
Дъщеря ми е на 9 месеца , от както е на 6 месеца я слагам на гърне , за да свиква в него. Никакви проблеми не съм имала досега , ходеше си в гърнето и да пиша и да ака. Като и го покаже смее му се , не я е страх . След като си свърши работа я хваля и се радвам ,тя също. Обаче днес като я сложих взе да пищи и да става от него. Аз и говорих , мяхнах я , след малко пак я сложих , постоя малко и пак същото. забелязах , че и се ходи до тоалетна , защото пръцкаше Embarassed, обаче като пръцне и иска да ствава. Rolling Eyes дали вече я е срам , защото аз я гледам  newsm78 или я боли нещо стомахчето. newsm78
Помагайте какво да правя?

# 153
  • София
Не вярвам да я е срам. По-скоро си мисли, че си е свършила работата вече след като пръцне. Или пък наистина е било само това. Но ще си има моменти, когато няма да иска да сяда на гърне и това е.
Моя син понякога не иска да пишка, независимо по какъв начин го издържам. Знам, че му се пишка, вдигам го - нашия не ще. Като го позабаламосвам нещо и се разсее и пуска струйката, но в този момент се сеща, че беше решил да не ми прави аванта и се стяга. Спира процеса баш в разгара му Mr. Green Е това не мога да разбера. Налага се да проявявам изобретателност за да забрави, че беше решил да не пишка и естествено той се отпуска и продължава работата Laughing

# 154
arodoet ,може и коремчето да я боли.И при нас се е случвало като има запек.
Може и както sVeshti4ka казва,след като е пръцнала да си мисли,че е свършила работата.Така е и при нас .Все се обръща да гледа какво има под него Mr. Green

Последна редакция: ср, 21 яну 2009, 08:56 от samuin

# 155
  • София
arodoet, да не би да има запек и да я боли дупето?  Confused С такава остра реакция, която се е появила внезапно, само за някаква болка мога да се сетя. Може би акото е станало много твърдо и я тормози? Ако е така, с повече течности и лека разхлабващи храни би трябвало да се реши проблемът?

Напоследък доста малко успявам да "хвана", при това предимно ако. Чудя се тя ли няма желание да пишка в легена или е променила момента, в който пишка, а аз просто не улучвам. Ама нещо не ми стиска да я съблека и ден-два да я наблюдавам, студено ми се струва, а и не съм се запасила с непромокаеми материи за мебелите  Laughing

# 156
  • в илюзия
Много ви благодаря за отговорите  bouquet
Може наистина да я е боляло коремчето или дупето , защото ака чак вечерта в пампата естествено реших да не я мъча повече.
Сега е на бабин дон , така че не знам какво е положението.
После ще докладвам.

# 157
Момичета ,късно ли ни е на нас ,да почвам с гърнето.Боби е малко пухкав  Mr. Green  и неможе още да сяда.Помръзва го сякаш. Късно ли е  ,не съм чела много ,но знам ,че трябва да го свикнеш още от новородено ,или поне в първите месеци.

Извинете сега погледнах тмите на първата страничка   Whistling
Izglejda mnogo trudno , kak ne zapo4nah po- rano  doh .Mnogo vreme li vi otne ,nqkoi zapo4nal li e okolo 7 mesec ?

Последна редакция: нд, 25 яну 2009, 15:41 от black_cherry

# 158
black_cherry, вече година и нещо и още не съм свикнала съвсем Wink.  В началото много време отделях, но впоследствие спрях да поставям ЕБХ на първо място- като се напишка, какво толкова, преобувам и готово. Сега имам само малко повече пране, но не усещам да ми отнема много време. То така сме свикнали всички вкъщи  Laughing.
Калина има от време на време много сговорчиви дни и остава голяма част от деня суха. Забелязах, че пишка много по- малко като я оставя за по- дълго време на свекърва ми- може би защото не суче през това време.

# 159
Надявам се скоро да изчета всичко, но се надявам и на вашата помощ, за да мога да започна колкото се може по-скоро с ЕБХ...Малката ми принцеса Катерина е на една седмица...но мисля скоро да започна да я изхождам извън памперса...ако някой може да ми да даде съвет как точно да почна ще съм много благодарна...
Аз съм Мария, 24г. и ще ми е много приятно да стана една от вас...със щастливи и чисти бебета...

# 160
  • София
Честито бебче Hug
Не бързай засега, наслаждавай му се на бебето, свиквай с новите задължения (приятни, разбира се) и се вслушвай-вглеждай в бебето за неговите нужди. Като стане на месец може би, почвай да го посъбличаш между храненията, за да наблюдаваш колко време след храна пишка. Обикновено по време на хранене задължително пишкат-акат, също и след сън, но ти ще гледаш извън тези моменти. Купи си чаршафче непромокаемо (има ги в Джъмбо по около 10 лв.) и оставяй бебчето върху него. Прочети и линкове от 1-я пост, има там и разкази на майките базирани на техния опит и наблюдения - ще ти бъдат от полза Hug

# 161
Привет  Hug
Аз отдавна не съм се навъртала насам... Имаме известен прогрес с Моя Митко, май... Заради твърдата храна, която яде отскоро, се е позапекъл, и много рядко ака. За това пък успява да се изака само ако го издържам, в последните дни - направо над тоалетната. Факт е, че може би месец не сме имали наакано дупе. Факт е и обаче, че може би от месец съвсем сме занемарили слагането на памучна пелена и караме с памперси. От което не съм особено горда, но съм се изнервила и реших да не си го изкарвам на него, когато се поопикае Simple Smile
Не се отказвам обаче, всеки ден предлагам гърнето по няколко пъти, почти всеки път си пишка вътре, вече и в тоалетната (Забелязвам, че над тоалетната му е по-лесно, понеже не се чува трополенето на струята, преди се ослушваше и се спираше по няколко пъти да провери, дали това е, което шуми  Crazy) и съм решила със затоплянето на времето да намаляме памперсите! Ух, колко лошо се свиква с тях.... много ме е яд, бяхме ги намалили на три само. През нощта малкият спи много спокойно и дълго, и някак си не ми се мисли да го будя за гърне (не го слагам на гърнето, само го издържам над него)
Оптимист съм, че той вече разбра, за какво са легенчетата и тоалетната, не се притеснява, и всъщност само от мен зависи дали ще махнем памперса окончателно!
Ще чета тук по-редовно, за да се мотивирам покрай вас  Hug

Хайде, поомрънках малко, простете  Rolling Eyes

ПП: Брошурата изглежда добре, според мен!!!
Има ли друг начин за дарение за сайта bezpeleni, нямам регистрирана карта в ebay, как иначе мога да направя дарение?

# 162
Е браво на вас offioly , От кога го мъчиш на ебх ,от първият месец ли ? Вчера хванах една голяма нужда ,и една малка .......... голям кеф  Mr. Green !!!не го събличам за малките , ноще почна през колко време се прави -30-40  мин ?

# 163
Момичета имам успех в първото си начинание...преди час се събуди и се изпишкахме...след като се наяде тъкмо я бях сложила пак да пробваме...ама ми звънна мъжа, аз вдигнах, оставих я на повивалника и тя там си свърши работата...след това пробвах и по-голяма нужда, понеже съм я забелязала че го прави след около 20-30минути след ядене...но много се разкисели и я оставих...и сега смених памперса понеже беше пълен и докато го сменях ми се изпишка...та сега е суха и ще спи...тя е само на една седмица, но си мисля че колкото по-рано свикна аз да ги правя нещата, по-добре за нея...

# 164
black cherry, не, не от първия месец, от средата на петия се опитваме  Sunglasses Имам късмет, че Митко ми е много спокоен и "сговорчив", та ми търпи лудостите и ми угажда  Joy
lorini браво на вас! Дано да свикнеш бързо как стават нещата, и да ти е лесно! Убедена съм, че когато е по-отрано е по-леко, но... може би за следващото бебе ще съм подготвена по-добре Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт