За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 135
Юлка, да, ЕБХ наистина звучи неразбираемо и даже претенциозно, но не се сещам с какво да го заменим.
Ето за индиговите деца Simple Smile
Да се похваля, макар и прибързано - тази сутрин Никола за пръв път ми позволи да го изпишкам, а и през нощта около 5 имахме успешно изпишкване! Че ми беше обявил една стачка, не е за разправяне! ooooh!

Последна редакция: чт, 15 яну 2009, 11:28 от Евридик@

# 136
За термина като стана дума- някой беше споменал за естествена бебешка грижа или нещо от сорта, не съм сигурна, но така или иначе трябва да наречем някак процеса  Grinning, та като пусне едно търсене човек да получи някакви резултати.
А за практиките съм писала и преди как ме изненада една моя леля, но нямам възможност да я разпитам подробно сега. Брошурата обаче ми харесва много в този си вид  Grinning. Може би като се прибави някоя снимка съвсем ще добие завършен вид.

# 137
Брошурата е страхотна! Според мен ЕБХ, е вече наложен термин, който не бива да се променя  Peace
От майка ми знам, че е започнала да ме изхожда на 2 месеца. Доста бързо съм се научила... При брат ми подхода е бил малко по-различен. От самото начало той е отказвал да пишка и ака  Rolling Eyes та така до 6-ти месец, когато е започнала да го слага на гърне. Стоял е на него докато не свърши работата  Confused е, накрая се е научил. Обаче , до първи клас се напишкваше нощно време ... мисля си , че виновна за това е майка ми  Rolling Eyes

# 138
  • София
O, да, съгласна съм, че ЕБХ вече се е наложило като термин и ще си остане така. Споделих го просто като усещане, за брошурата съм съгласна, че ще е ЕБХ  Peace
Ей сега се хващам да прочета за "индиговите" деца, мерси Hug

# 139
Shada, това с брат ти си е било чисто ранно приучаване към гърне, което не е ОК....Ама не можем да се сърдим на родителите си, правели са, каквото са могли и каквото са мислели за правилно. Мен от ранно захранване със зеленчуково пюре са щели да ме уморят. К'о да ги прайш!

Сега излизахме да пазаруваме с Никола и си мислех за традициите в ЕБХ в България, за които могат да ни разкажат бабите, майките евентуално...Но преди всичко бабите. Моите и двете са починали, но ми се стори много яка идея да събираме такива разкази и в последствие, ако се съберат достатъчно разкази, да издадем някаква книжка дори. Малко амбициозно звучи, но ще е много готино и полезно. От разкази и success stories човек най-много се надъхва и събира кураж, според мен Thinking

# 140
Аз съм навита  Simple Smile при първа възможност ще разпитам баба ми  Simple Smile

# 141
Evridika, krada minuti na chujd kompiutyr - broshurata e strahotna! Bravo!  Hug Hug Hug  bouquet

# 142
Shada, благодаря за ентусиазма!
Мартанчеее, как ми липсваше и си мислех за теб! Твоите ЕБХ разкази от Далечния изток ще ги включим на първа страница в темата и ще имат почетно място в книжката, ако направим такава някой ден Laughing
Пиши как си, почна ли работата, дето се чудеше дали да я почваш? Как е Мирко, върви ли ЕБХб при вас?
Айде, че Силвал направи кайданку на дъщеричката си и искаше да ти се похвали! Flutter Влез за повече, като намериш време Hug

# 143
Evridika, брошурата е станала наистина много добре, браво   bouquet
Аз тези дни избягвах да пиша, че постовете ми щяха да звучат - " мрън, млън, ама защо така изведнъж вече не иска,  Sad , мрън, ама как може на 20 дни да  я  изпишквах,  а сега вече на 4 месеца...., мръън" , а все пак си мисля че сме тук да споделяме успехите си , да се окуражаваме  и един негативен постинг няма да помогне на никого.
Така че вече пак сме в отбора на изпишкващите се( основно след сън, но и  това е супер!)  Laughing
julie.k, супер идея, да съберем повече информация за традициите на местна почва, ще гледам да поразпитам.

# 144
Е, нали сме заедно за да се подкрепяме  Rolling Eyes негативният постинг ще те освободи от напрежението, а ние ще те разберем и подкрепим  Hug
Та да си дойда на думата .... Бобо ми позволи да го изпишкам, дори ака преди малко  Grinning така се зарадвах, целувах го 10 мин., в резултат - пилешките крилца, които печах се овъглиха  Crazy  Joy Но детето е най-важно  Heart Eyes

# 145
Eвридичке, и аз се радвам че намирам време за вас! наи-сетне си свърших една работа за вкъщи....Много интересен линк си пуснала за децата индиго, отвори ми работа Grinning Ние с малкия сме в провинцията на таткото, граничи с Тибет на запад и Бирма на иуг. Тук е над 2500м надморска, и е супер климат, много слънце. В Пекин бяхме станали на ледени висулки...Връщаме се след две седмици, и аз ще почвам работа.  На мен ЕБХ тук никак не ми върви. Въобще в цял Китаи на иуг от река Яндза няма парно, и в къщите е по-студено отколкото навън, нищо че е към 10-13 градуса//// Аз толкова се отказах, че като доиде време за пишкане го давам на свекърва ми да  прецени и да го изпишка. Нощите ми са кошмарни ако не пускам една духалка за топло. В студа хич не иска да го изпишквам. Сега пак ни хвана и болест, и има и разстроиство, та два дена бяхме на памперси.

Чиги, това за което говориш ми е много познато. Ние за втори път ни хваща стомашен проблем. Първия път не се усетихме, и имахе 38 температура, повръщане. С някакви китаиски лекарства успяхме да го накараме да ака, и се оправи. Сега пак така, не знам защо и откъде се задръства, като всеки ден си ака, а на две седмици изведнъж прави нещо страшно. Въобще тук с това храносмилане на децата са ми много интересни. Бих се радвала котката Марта ако обясни каква е тази теорията на китаиците тук - аз не съм сигурна - температура при 80% от децата е от лошо храносмилане.  Даже със Самуин писахме в един друг форум за болести, но мен вече почна да ме притеснява стомаха на Мирко. Аз не си спомням в БГ да има толкова храносмилателни проблеми. 

Силвал, похавли се, как върви ЕБХ с каиданку? Малката научи ли се че като се изхожда вече и тя има контрол? Кога ги носиш? Аз снимах Мирко с неговите каиданку да ти го покажа, обаче ми писна да се регистрирам в разни снимкови саитове и да не мога да качвам снимки. Не съм се отказала, и продължавам с колекцията снимки, но ми е тъпо че не мога да ви ги покажа, не са много.  Тук каиданкуто струва 1 лев. На фона на Пекинските 3. И му взех повечко, но има проблем - излиза от големината. Оказва се че каиданку се правят само в малки размери. Това ми звучи като да сме вече самостоятелни, а този хубав миг ми е далечен още. Тук каиданку се носи под други га6ти, за да може като се изпишквате децата да не мръзнат, а да имат панталонки по крачетата. Освен това, в по-студените дни, ходят с каиданку и памперс, като памперсите ги купуват огромни размери, и стоят издути, да не ги спарват.

На моменти мразя ЕБХ, и че Миро не понася памперс през ноща. Снощи пак се опитох да му го сложа, уж че е забравил след толкова време, и пак не се получи. Има нощи в които ми идва да плача от недоспиване. Не знам как ще почна работа фервруари - ЕБХ + кърмене през нощта е омагиосан кръг. Тук има ли някои дето се е справил с това и с работа? Съвети?

Чиги, не е ли рано за гърне? Аз не смея още. Тук ми казват да чакам до година и половина, че ще психирам детето.

Самуин, как сте вие, как се справя малкия с гърнето? Играчките вършат ли работа? Моят вече не ака без играчка, освен ако е много на зор.

Хаиде, поздрави милички, че не знам кога пак ще се вклиуча.  Hug Hug Hug

Последна редакция: нд, 18 яну 2009, 09:02 от Martani

# 146
Ей, Мартани, на много интересно място сте! И страшно интересни неща пак си разказала. Съжалявам за температурата и стомашните неразположения на Мирко. Дано по-скоро разбереш от какво е и да минава! В нощния студ ЕБХ е гадно...Незнам какво да те посъветвам, той с гащи ли спи през нощта, или по голо дупе?
И аз имам проблем с нощните изпишквания...Възможно ли е детето да престане да ми сигнализира нощем, че му се пишка? Вярно, че и през деня напоследък почти нищо не хващам. Предлагам му редовно, но той не иска да пишка в мивката и след малко се изпишква на дивана, в гащите си или където свари ooooh!
Но през нощта ми прави впечатление, че спи сякаш по-дълбоко и не ми дава сигнали, че му се пишка. Аз ставам поне 1 път на нощ да го изпишквам, но много рядко имаме успех. А сутрин памперсът тежи 100 кила. Без памперс още не ща да го оставям да спи, но май ще се наложи Thinking
Та - възможно ли е да престане да ми сигнализира нощем и какво да направя, за да успявам да го изпишквам поне през нощта?

# 147
Мартани, какво да кажа за гърнето- видяла жабата че подковават коня и...  Laughing. Предлагат хората гърне, аз също съм предлагала на по- голямото ми дете, но също плачеше и не искаше като по- малка и пробвах и сега. Всъщност правя нещо като издържане над гърне, като ръцете ми са опрени на него, след като отказа да седи. А ти наистина се намираш на много интересно място  Grinning.
Евридика, ние и да не искаме, няма как да не я изпишкаме нощем, защото много бурно рита, дере, скубе  Laughing. Между другото, тази нощ за пръв път се опитах да я накърмя само без да предложим да пишка, но се кротна точно за 10 секунди и поднови ритането. През деня, както знаеш, Калина също не дава сигнали и така и не съм измислила какво да правя. Всъщност баща и я забеляза, че прави нещо, което той нарича Почеса ли дудата, моето момиче?  Grinning, скоро след което се изпишва. Дори и да го знаем обаче, не винаги се съгласява да пишка в последно време. Да се върна пак на нощите. След като по твои наблюдения спи по- дълбоко, не се опитвай да го будиш. Поне аз така мисля де. Или поне за известно време опитай да спреш да го мислиш. Ох, голяма съм съветничка и аз  Crazy

# 148
Да се върна пак на нощите. След като по твои наблюдения спи по- дълбоко, не се опитвай да го будиш. Поне аз така мисля де. Или поне за известно време опитай да спреш да го мислиш. Ох, голяма съм съветничка и аз  Crazy
Не, бе, разбрах те! Hug Hug Laughing

# 149
За много години на всички  bouquet
Радвам се 4е се вкючи Мартани.Задължително да ни покажеш снимки  Hug
Мартан не те разбрах много добре за Мирко,сега е с разстроиство ли ?А преди това със запек-аз така разбрах.
ВЪзможно и  студа да оказва влияние ,може и зъбки да са,а може и от храната която консумирате там.
При нас все същата,за пи6кането нама проблем ,но акото продължава да е в гащите ,но вече му свикнах и  само незнам как на него не му омръзна да слуша как не се прави така .
А играчките определено вършат рабта .като седи на гърнето,но като го издаржам аз минава и без тях
Мартани колко често пишка Мирко вечер след като заспи?

Общи условия

Активация на акаунт