За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 210
Ами не съм се замисляла де ще го събувам... в градинките най-вероятно. Тук из целия град има много градинки и зелени площи Simple Smile  Мисля да пробвам и едно кайданку да си направя, но като наближи времето.

# 211
Хайде след втората безпамперсова нощ да се отчета - отново три пъти ставах да го изпишквам. Особеното тази нощ беше, че той се събуди за пръв път чак в 04 часА. Бях ей така  Shocked от учудване, не вярвах на очите си! И тогава опитах да го изпишкам - бесен рев и не се изпишка. Сука, сука, сука и пак се рамрънка нещо, пак станах да го изпишкам с гърда в устата този път - не рева, но пак не пожела да пишка. Последния път към 5 и нещо ставахме да пишкаме, пак не рева, но не пишка. И аз го оставих до мен в леглото и си заспах. Юнакът ме събуди с ритане към 6.30 и тогава вече го надупих над легенчето и изля една цистерна пишо. След това го преместих в неговото легло и за 2 часа сменихме вече 3 чифта гащи с тензух Simple Smile

Голямо опикаване! Но със сигурност предпочитам да пишка много сутрин, отколкото нощем.  Peace

Силвал, ти как си? Нали и ти една нощ беше оставила малката без памперс? Не е толкова страшно, нали? Laughing
Мартанче, къде сте сега, в Пекин ли? Ти почна ли работа? Как е Мирко?

# 212
Здравейте и от нас Hug
Одавна не сме се включвали ,и сега ще го направим за да се похвавлим  Laughing bowuu
Но нека да започна от началото -Ние започнахме ЕБХ доста късно ,малкия калпазанин беше на около година и полвина.
Махнах му памперса и му облякох гащички .В началото имахме невероятен успех,хващах му потчти всяко пиш ,като ту му предлагах гърнето ,ту го издържах над мивката или легена,над тоалетната нямахме успех,разсейваше се с кранчето за водата .Акането също хващах,защото одавна му бях хванала режима .Владко акаше сутрин два пъти ,веднъж след закуската и още веднъж след час.
След обед също акаше ,след следобедната закуска,Случва се отвреме на време да ака и на обед ,малко преди обедния сън и още веднъж вечерта ,пак преди лягане,Но сигналите му се ясни ,пръцка при това доста ароматно  Mr. Greenи издава дупенцето си назад ,или прикляка.
Но след няколко дни започнахме с неуспехите ,пишкаше на всеки 15 мин ,несмогвах,а акането се превърна в  голям проблем,
Сякаш ,че се срамуваше от естествените си нужди ,гледаше акото си с  ужас .
Започнахме с баща му непрекъснато да му обясняваме как това са нормални неща,но той продължаваше да отказва ,ако го сложех на гърнето в момента в който е започнал да ака ,го секвах.Довършваше си след като го обуех.
Затова и престанах да го тормозя ,предлагах му на всеки 30 мин да пишка ,а за акото го оставях да си свърши работата в гащите.
Много ми помогнаха лайнарсите,така наречените подложки ,по-лесно потчисвах след това,Особено като сме навън
Но от около месец нашият юнак започна да казва "ака".В началото беше вече си свършил работата ,но от скоро започна и предварително да си казва
Е ,случва се да се изтърве ,ако е много зает с игрите ,но в повечето време идва и си казва  -ака ,ака -без значение дали ще ака или ще пишка  Laughing
За нощния още несмея да го махам , опитах на няколко пъти ,но това дете толкова леко спи ,че дори оревава ортълъка само ако понеча да го завия .Все отвит спи
Евридика поздравлиния за куража и волята   bouquet,поздравления и на другите куражлиики   bouquet
И успех ви желаем на всички   bouquet Hug

# 213
Samuin, поздравления за успеха!   bouquetСега значи сте само на крачка от окончателното премахване на памперса. Като свикне с гърнето, може съвсем спокоино да забравиш да сложиш памперса някоя вечер. Браво на Владко!   bouquet

Евридика, да, тук сме, след седмица почвам. Писах ти че си се справила добре, защото аз и досега си ги имам тези моменти. ПРосто Миро в различни дни и нощи суче различно, и съответно пишка различно. Не всеки път уцелвам дали иска да пишка. От както сме в Пекин пишка само максимум веднъж на нощ, суче по-малко, и се чудя какво става. Така че се справяш страхотно!   bouquetИмаш и вече чудесни съвети, така че успех!

# 214
Оф, едвам ви намерих, толкова назад се беше игбула темата..

Гледам сериозен напредък имат нашите връстници:) Браво! Simple Smile
Ние, благодарение на моя кански мързел и желание да се скътавам, не сме мръднали и на сантиметър в напредъка. Но хич не ме притеснява, просто ми е по-удобно да си работим в топлото и по таз причини сега искам да поогледам и да понапазарувам евентуално. Та съм тук да искам съвети:
- откъде да порачам памучни гащички за без пелени?
- какво гърне да взема?

# 215
Meg!, аз мога да кажа само за гърнето, според мен едно най-обикновено гърне върши идеална работа. Нашето го имаме отдавна, но не се тачи особено, друго си е тоалетната  Mr. Green
Гащички аз купих някакви комплекти на Вис Виталис, боксер с потник, според мен вършат работа.
Ние сме в застой също, понеже аз нещо съм настинала, и ме болят мускулите, мързи ме и хииииич не ми се занимава с мокро дупе, та от вчера сме с памперси, ходим само до тоалетната след сън.

# 216
Eвридика, поздрави за успешната борба с памперса.  Grinning

offioly , такива гащички ли имаш в предвид http://family-bg.com/prX_1018.htm

Ние вече цяла седмица сме с новите пелени и съм супер доволна, попиват идеално, определено сега забелязвам колко много е спарвал памперса. На практика изобщо не е по-времеемко или трудно- на два дни ги пера, оттам мятам в сушилнята и на следващата сутрин сме готови за подвизи.  Simple Smile

Ох, И аз чакам времето да се затопли , и да опикаваме зелените площи.  Whistling

# 217
anamar, да и такива имаме. Имаме и боксерки. Според мен вършат еднаква работа, дори може би боксерките са по-дълбоки и по-добре хващат цялото дупе.  Аз като слагам тензуха вътре, слагам и от биоразградимите подложки на бамбино мио ; дупето си седи сухичко горе-долу, и ако има някоя "бомба", много лесно се справям с нея (само веднъж до сега де). Уф, излезе като реклама...

# 218
Анамар, аз съм пропуснала, ти какви пелени си купила?
Мег, тези гащички на Захи, които е показала Анамар, са много добри. Никола има 3 броя от тях и 3 броя от Вис Виталис (това е един бебешко-детски магазин в Пловдив). Тези на Захи определено са по-удобни, по-меки и по-хубави Simple Smile Захи гащичките мисля, че във всеки относително добре зареден детски магазин можеш да намериш. Фирмата се казва Захи Текс и нещо ми се върти, че фирменият им магазин е на ул. Бигла в София, но може и да греша...

# 219
Евридик@, взех 10 такива - http://www.earthlets.co.uk/product/93/meosmulti/mother-ease-one- … y-multi-pack.html
и тъй като бях сигурна че таткото ще каже -" оо, как се слага това ?" , Laughing
 имам и 5 от тези - http://www.fuzzibunz.com/perfect_size_diaper.php# -
На него определено фъзи-то му е по-лесно.
На практика имам 15 общо и ми стигат идеално за 2 дни.
Ще я снимам Шошона днеска и ще сложа снимка да се покажем.

За Захи- магазина им е на Бигла, 4 или 6  не мога да се сетя, страната откъм Японския.

# 220
Момичета, благодаря! Hug  bouquet

Захи ги познаваме - първите 3 месеца основни с техни неща се отгледахме и съм фен Simple Smile Като цена и качество са ми номер 1 от българските производители!

Гледах връзките на Анамар, ама са ми скъпи. Нали вече си имаме една система с пелени, сега просто смятам да я допълня с обикновенни гащички. Върти ми се нещо за ЛаРедут, че имаш много евтини, но се опасявам за качеството малко, а Захи са доказани...

Последна редакция: пн, 16 фев 2009, 13:01 от Meg!

# 221
Аз също не съм писала скоро, ама защото ме е срам Embarassed Събраха ни се доста пътувания и занемарихме ЕБХ-то.
Та, поизгубихме напредъците. Все още познавам кога ще му се ака, ама не винаги имам време да отреагирам Confused
Сега съм решила, че стопли ли се го пускам само по помучни гащи и пелените и... дай-боже за първия РД да сме забравили за гадните памперси Praynig

# 222
Aсенце, до рожденния ден със сигурност ще го махнете памперса. А за пътуване нещо от личен опит - ако е в града, малките стискат (освен ако не е някакво голямо задръстване), и обикновенно пишкат като спре колата/автобуса. Особено във автобус (градски) стискат много....а на извънградско - показват по-ясно сигналите, и е по-лесно ЕБХ. Поне при нас. Моят Миро не се е напикавал в кола изобщо.

# 223
Здравейте момичета  Hug
Ето че моят малък син е вече на 14 дни, а дупето му се зачерви  Tired

Бях чела за ЕБХ и бях решила, че ще я прилагам, но покрай първоначалните емоции, и докато се нагодим един към друг, с памперса беше по-лесно  Embarassed

Обаче вече няма накъде да се измъквам, малкото човече сигурно се мъчи.  Stop

Днес имах един успех - успях да го изпишкам веднъж над мивката, после се напишка малко по-късно, докато си лежеше на леглото. Пробвах и да го изакам, ама не успях.

# 224
Днес имах един успех - успях да го изпишкам веднъж над мивката, после се напишка малко по-късно, докато си лежеше на леглото. Пробвах и да го изакам, ама не успях.
Правилната фраза е по-скоро "не му беше дошъл момента".Щом си го изпишкала веднъж над мивката значи вече си успешно практикуваща ЕБХ.Нататък ти трябва само търспение,добра пералня и желание за комуникация с бебето.Успех и добре дошла.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт