За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 225
Благодаря Simple Smile

Имам един чудеж. Моето момче ака обикновено докато суче, но не пуска гърдата. Има ли някой, който успява да изаква детето си по този начин? Защото ми е малко трудно да си представя как точно ще стане  newsm78 Засега го кърмя седнла на леглото. Днес над мивката пробвах и права, ама и на него не му е удобно, и на мен... Единият вариант е да постилам пелена и той да ака на нея, но не си представяк къде ще побера подходящ съд, за да се изака или изпишка в него....

# 226
Благодаря Simple Smile

Имам един чудеж. Моето момче ака обикновено докато суче, но не пуска гърдата. Има ли някой, който успява да изаква детето си по този начин? Защото ми е малко трудно да си представя как точно ще стане  newsm78 Засега го кърмя седнла на леглото. Днес над мивката пробвах и права, ама и на него не му е удобно, и на мен... Единият вариант е да постилам пелена и той да ака на нея, но не си представяк къде ще побера подходящ съд, за да се изака или изпишка в него....
Ами аз имам снимка как го "правя" седнала на ниското ни легло,но мисля,че ще е много удобно ако си намериш ниско столче и кърмиш на него,когато очакваш да ака.Удобството е,че по-натам детето ще ака само "по поръчка"-демек няма да ти се налага да кърмиш по 4 часа на столче. Wink

# 227
Днес тъкмо се почувствах виновна, защото гу чух как се изака в памперса, докато се кърмехме, и реших преди да заспи да пробвам да го изпишкам поне и... той се изпишка и се изака два пъти над мивката! Grinning Което е обнадеждаващо Simple Smile

# 228
Днес тъкмо се почувствах виновна, защото гу чух как се изака в памперса, докато се кърмехме, и реших преди да заспи да пробвам да го изпишкам поне и... той се изпишка и се изака два пъти над мивката! Grinning Което е обнадеждаващо Simple Smile
А представяш ли си колко гузно се е почувствал малкия Никола като е разбрал как те е разочаровал.  Joy
Шегувам се-наистина не трябва да влагаш негативни чувства,защото бебетата са мнгоо сетивни.А и това са само упражнения-после спортът ще го може цял живот.Сега се напасвате и общувате-не му отдавай толкова значение и особено не си го слагай на сърцето.

# 229
Засега се изхождаме кърмейки, аз - седнала на ръба на ваната, с разкрачени крака и дупето на бебчо между тях. Не е много удобно, но за друго по-подходящо в момента не се сещам. Изходи се и един път в памперса, в колата. Засега не съм съм сигурна обаче доколко свързва моите сигнали с изхождането, още повече, че аз не ги подавам непрекъснато, защото той суче доста дъго време Wink   Освен, че сигурно се чуди горкия защо се кърмим вече на това странно място и по голо дупе  Laughing

# 230
rikk, сигурно два месеца минаха в такова кърмене- на ръба на канапето или леглото с разкрачени крака и леген между тях  Laughing. По него време повечето бебета бяха по- големи и нещата при тях ставаха много по- цивилизовано  Grinning, направо не ми се вярваше, че и при нас ще дойде време, когато няма да са така свързани двата процеса. А сигнали започвах да издавам като видех че прави нещо с идеята в бъдеще да ги свърже звука с процеса. Чудесно се справяте, не се притеснявай.

# 231
rikk, сигурно два месеца минаха в такова кърмене- на ръба на канапето или леглото с разкрачени крака и леген между тях  Laughing. По него време повечето бебета бяха по- големи и нещата при тях ставаха много по- цивилизовано  Grinning, направо не ми се вярваше, че и при нас ще дойде време, когато няма да са така свързани двата процеса. А сигнали започвах да издавам като видех че прави нещо с идеята в бъдеще да ги свърже звука с процеса. Чудесно се справяте, не се притеснявай.
Добре,че се включи-аз тамън се чудех защо не си спомням нищо от тия трудни времена. Wink
Рик,минава всичко и това е най-хубавото.При всяка смяна на режима се изненадваш още повече колко е умно и велико твоето бебе.Може би именно в това аз лично намерих магията на ЕБХ. Simple Smile

# 232
На мен ми прави впечатление, че моят Митьо, макар и да не дава сигнали, като че ли си хареса тоалетната... от доста дни, сутрин като се събудим, когато аз се натуткам да се измъкна от леглото, го водя в тоалетната и той все едно това е чакал - веднага си пуска бомбичката! Откакто го водя в тоалетната никога не е се е наакал сутрин, макар аз да съм поспалива! Може би това е моето "чудо" - детето реши, че там му харесва, и ме чака да го заведа  Heart Eyes Пиша си остава на късмет, но той е вече големичък, и не е така непрестанно мокренето  Sunglasses
Адмирации към майките, които имат търпението и решителността да започнат от първите дни  Hug

# 233

Рик,минава всичко и това е най-хубавото.При всяка смяна на режима се изненадваш още повече колко е умно и велико твоето бебе.Може би именно в това аз лично намерих магията на ЕБХ. Simple Smile

Бебето е по-умно от майката май  Laughing Веднага свикна да е сух и чистичък и подава много ясни сигнали, като му се ака (за пишкането не съм съвсем сигурна). Обаче снощи спа с памперс  Embarassed Много ми се спи нощем и нямам сили да ставам, ама днес ще си легна по-рано да поспя малко с него (той спи няколко часа преди 24ч), за да мога после да съм във форма за нощното изхождане, защото нощем той се буди на час-час и половина. Днес понеже е много горещо, той суче постоянно, защото е жаден, и съответно си отвисях цял следобед на ръба на ваната и ме заболя дупето  Laughing Но нямаме наакване извън ваната. Проблем при мен в известен смисъл е, че много ходя насам натам, а като съм навън не мога да го изхождам, та се чудя дали не развалям наученото.  Rolling Eyes Макар че даже мъжът ми вече му разбра звуците и преди малко ми каза, че бебчо "ръмжи като да му се ходи до тоалетна"  Heart Eyes Hug

# 234
Бебето е по-умно от майката и още как! И това важи далеч не само за ЕБХ Laughing
Извинете за спама, но Rikk, би ли ми пратила линк с разказ за раждането си, ако си го написала вече? Знам как се готвеше за него от темата в "Родители в чужбина" и съм любопитна! Embarassed  bouquet

Та, по темата - влизам да си похваля детето! Хора, от известно време Никола почна да си дърпа гащите, когато му се пишка. Не всеки път, разбира се, често е прекалено заинтригуван я от някоя играчка, я суче или незнам какво прави и забравя да ми сигнализира по този начин, но на няколко пъти вече се случва да си дърпа гащите, аз го събувам и почти веднага се изпишква! Heart Eyes

И да окуража мамите, които се канят на нощния памперс, но още не са не наканили  Laughing Откакто Никола спи с тензух и гащи през нощта (вече 10 дена), чаршафите ни много по-малко пъти са се мокрили, отколкото като беше с памперс. Просто ако пишка през нощта, е само веднъж, около 3 часА, а иначе пишка сутрин към 6-7. И като се хване този ритъм, наистина няма проблем. Сигурно ще имаме и течове, но те не ме притесняват. Много се радвам на свободното и сухо дупе на сина си Heart Eyes

# 235
Рик,това ме осени мен като мисъл (за по-умните бебета) още от корема ми,но ЕБХ определено е приятно доказателство по темата.
Не се обвинявай да го оставяш по памперс-особено щом искаш да се наспиш.Все пак е далеч по-важно ти да си починала и весела за бебето,отколко то да е без памперс (поне на вашата възраст).И аз като бях като теб имах притеснения,че Калина може да "забрави",но тя ми доказа,че не се забравя хубавото лесно.Иначе за излизането (ако го правиш без бебето) можеш да се притесняваш само за обема на прането,но ако гледащия го е достатъчно отдаден на бебето-все ще хваща половината изхождания.Добрата новина е,че бебетата не пишкат толкова често,когато нас ни няма,защото не сучат,та за глдачите определено е по-лесно,отколкото за нас.  Wink
Иначе ако излизаш с бебето - то вероятността да ти даде сигнат "на път" е доста по-голяма.Мисля,че бебетата не пишкат по време на движение,но дори да го правят периодът между пишканията е доста по-голям.Става нещо като "чакат си поканата".
За ваната-можеш ли да седнеш (удобно) някъде другаде и да опиташ да си сложиш нещо в скута и само по някое време (някъде около 10тина минути след началото на сукането май беше,но се довери на интуицията си) да отидеш до ваната и да предложиш да се понапъне.Възможно е бебето ти да си задържи малко акото до подаване на сигнал,за да не те нацапа.Бебетата имат вродено чувство не само за собствената си хигиена,но и за нашата.
Евридика,много сте надобряли-да взема да се пенсионирам с баба ни Калина,че на нейната възраст вече не е нормално да размятква гащите. Grinning
Иначе за дърпането на гащите-браво на вас-късметлий сте. Wink

# 236
Ами аз винаги излизам с бебето, и то обикновено суче един два пъти през това време (вчера много повече, защото както казах, беше горещо). И обикновено и пишка и ака. Иначе за през нощта и аз не си давам много зор засега, но просто не искам да го оставям наакан.

# 237
rikk, не мисля, че може лесно да забравят бебетата таквиз ми ти навици  Peace
Каки, я кажете, има ли дни, в които да не пишкат толкова често, както обикновено, или може да се дължи на някакъв "проблем" в организма на бебето? Визирам конкретно настинка някоя или подобно.
Вчера следобед и днес сутринта Митю седи все с памучни гащи, и нито веднъж не ги намокри, ама и в тоалетната по-рядко пишка. Първо се зарадвах, естествено, после се замислих, че той доста по-често пишка в други дни, а сега изведнъж  newsm78 
Хм. Акането също е дефицит, има подута сливица и сега пие имунобор биотик, хем да му регулира стомахчето. Суче си доволно. Може би аз прекалено се вторачвам.

Поздрави!

# 238
Когато за пръв път Калина разреди пишканията и аз се бях зачудила доколко това е нормално или трябва да бъда внимателна за нещо. Но пък тогава бяха страшни горещини и това беше причината. Според мен, ако е неразположено бебето, по- вероятно е да пишка повече. При вас вероятно всичко си е наред. И ние понякога имаме сутрини, когато знам че пишкат по- често, предлагам и нищо. Дразнех се дори, защото ме държеше нащрек, но явно има просто по- сухи дни.
Калина от доста време се напишва само като е при баба си, въпреки че и аз съм забелязала, че по- рядко го прави, защото не суче като е при нея. Но сигнали не подава. Мъжът ми и обяснява колко е съвършена всеки път като я издържи и я пита кога ще се научи да казва  Laughing.

# 239
И Лили точно вчера пишка малко, изкарахме деня с два памперса, което не ни се е случвало, особено като се има предвид, че не се старя особено. И вчера не съм се старала повече, не знам защо така се получи, но ако продължава така ще е много хубаво Grinning

Общи условия

Активация на акаунт