За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 192
  • 441
  •   1
Отговори
# 240
привет от една щастлива майка...първо да се похваля, че днеа за първи път имам успех със слинга...и сега си спинка в него, а аз се моткам и ПИША с две ръце...не ми се е случвало одавна...
и още нещо по темата...от вчера няма наакан памперс...всичко върши на повивалника, че още не мога да се науча да я държа над легенчето...пък и тя доста се куми докато сисвърши работата...но пък като и дава зор изчаква, ако я усетя и почна да я събличам...

# 241
lorini , поздравления за слинга. Моята шошона вкъщи само така спи.  ( Супер удобно е , можеш да свършиш бая неща, да порабтваш, така успявам и да готвя или да пооправям из къщи.)

Чакайте да ви се оплача колко съм застреляна. От няколко дни изпишквам Симона само нощем, през деня каквото и да правя - не ще. Или ще е 30 секунди преди да я събуя или 30 след като съм й предложила, а като я държа над мивката--еее, няма такова хилене и лензене в огледалото, то не се разглеждат кремчета, дезодоранти, пешкири  Joy
И сутринта ми просветна- еми естествено, че в банята няма да иска-в момента е решила че това е място за игра, там се къпе, като е ядосана, ходим на отгледалото и тя се хили, интересно й е с други думи.
И от сутринта всяко пишкане е наше  - само че в легена в спалнята.  Laughing

# 242
За мивката може да ти помогне и да пускаш вода.Така по принцип става по-бързо ако имате екстремно излизане например (или изпишкваш някъде над чужда мивка).

# 243
Анамар, браво за смяната на подхода и че е проработило!
Лорини, радвам се, че сте се спогодили вече със слинга. И на мен ми отне време да свикнем и двамата с Никола със слинга, изобщо не стана от раз.

# 244
бреее... тъкмо щях да затварям темата... Митьо от няколко дни прави "представление" - както седи, изведнъж започва да мърмори, ама много нервно и ядосано. мрън-мрън-мрън... по едно време се сетих, че може да му е мокро, и така си и беше; но вече няколко пъти не е мокро, а като го заведа в тоалетната - веднага си върши работата... чак не искам да се надявам, че е почнал да се сигнализира, да не се разочаровам после  Simple Smile
Ще го наблюдавам ден-два, ако продължи така, му обещах да му махна парчетата, и само по гащи да го оставя, че много се дразни на всичко - пампита, пелени, парчета...  Praynig

# 245
Да се похваля и аз  Grinning от седмица хващам всяко ако и почти всяко пиш  Sunglasses Ако продължим да се представяме така добре, ще заменя пампата с гащи  Party Радвам се , че и при вас е така  Hug Иначе ви чета редовно, но като нямам успех ми е някак неудобно да пиша  Blush

# 246
Иначе ви чета редовно, но като нямам успех ми е някак неудобно да пиша  Blush

Naughty А, неее така. И аз така си мислех- "сега какво само ще мрънкам тука  Angry ". По-добре казвай кога не се получава. все пак няколко (умни) глави са по-добре от една.  Wink

# 247
 EmbarassedДа попитам...за бебета, които баба им научи да акат в легенче много малки още първия месец...дали е вредно нещо за гръбчето?
Пишкат си в памперсите, само при смяна на около 3 часа ги държим над легенче със свити крачета за по няколко минутки ако имат да акат..и те си чакат вече, по приятно им е така.
Една педиатърка казала на другата баба че такова седнало положение моце да цчупи някаква костица и да доведе до напикаване на детето по късно. Вярно ли е?

# 248
Ние хващаме акото всеки път.Рядко пропускаме ,и то ако е примерно на бънджито и немога да чуя напъните.Мале какъв стимул ми давате като ви чета да го мъча и за пишкането.Малко невъзможно ми се струва , но като ви чета..... днес пак ще се опитвам.
Офиолу,Шада ,анамар ,герои сте !
Боби в слинга умира от кеф още първия път като го сложих (на около 20 дни беше) ,имаше колики още и голямо мрънкане.Като легна в слинга млкъкна като на магия. Вече е голям и много не се справям да си върша работата из къщи ,все се протяга да хване нещо и само ми пречи.

# 249
Никола го сложихме в слинг още на седмия ден и му харесва, днес също цял ден се рахождахме със слинга (ама по-едно време се схвана човечето и взе да се оплаква и да се опитва да се протяга; ама това след 3-4 часа, де).

Той си сигнализира като му се ака или пишка по един и същи начин горе долу - с мрънкане и става нервен. Ама днес и вчера поради такива целодневни разходки все го държа в памперс. Днес обаче като се прибрахме, той се рзрева, з го изпишках и изаках, накъмих и той заспа като ангелче  Heart Eyes

Благодарение на изхождането май открих потенциален проблем - акото му е много воднисто и ака много често (на всяко кърмене на практика, че и по два пъти). В брошурките, които са ми дали, пише, че това означава, че суче твърде много и да търся консултант по кърмене  newsm78 Знам, че не му е мястото в тази тема, ама ако някой има подобен опит или пък знае тема, в която това се обсъжда, да ми каже, моля  Hug

# 250
EmbarassedДа попитам...за бебета, които баба им научи да акат в легенче много малки още първия месец...дали е вредно нещо за гръбчето?
Пишкат си в памперсите, само при смяна на около 3 часа ги държим над легенче със свити крачета за по няколко минутки ако имат да акат..и те си чакат вече, по приятно им е така.
Една педиатърка казала на другата баба че такова седнало положение моце да цчупи някаква костица и да доведе до напикаване на детето по късно. Вярно ли е?
Ако имаш време прочети малко от статиите в началото на темата.Не мога да ти кажа дали е вредно а гръбчето,защото не знам в каква поза ги изхождате,но повечето бебета тук на 1 месец пишкат и акат в легенчета си и порастват съвсем здрави и читави.Ако питаш мен (като прочетеш статиите и линковете) се опитайте да махнете памперса въобще докато е време и няма да съжалявате.Ако става дуам за близнаци-те като че доста по-бързо се научават на хигиенни навици.Бебетата на кърма ли са?

Благодарение на изхождането май открих потенциален проблем - акото му е много воднисто и ака много често (на всяко кърмене на практика, че и по два пъти). В брошурките, които са ми дали, пише, че това означава, че суче твърде много и да търся консултант по кърмене  newsm78 Знам, че не му е мястото в тази тема, ама ако някой има подобен опит или пък знае тема, в която това се обсъжда, да ми каже, моля  Hug
Ами това за акането не се отнася точно за бебета практикуващи ЕБХ,защото е нормално акото в легенчето да е воднисто (такова е на повечето изхождани бебета),докато памперсът е попил водата и са останали само топченцата от неусвоено мляко.Според мен няма бебета,които да сучат прекалено много,защото млякото винаги излиза по един или друг начин.Самото мляко е различно по време на сукането-започва с рядко мляко,което служи за утоляване на жаждата,продължава с достатъчно протеиново мляко,което е основната храна и накрая завършва с особено гъсто мляко,което често кара бебетата да повръщат в случай,че са престояли повече на гърдата.За това не се тревожи-вярвай на природата и бебето си.Можеш да пишеш на Бу,Хедра или Асинка,но на твое място бих следила дали бебето наддава добре или показва признаци за болка преди а търся специалисти.

# 251
На кърма и на адаптирано мляко са, близнаци да. Ами в каква поза, с мойте ръце под неговите коленца и му подпирам гръбчето с ръцете от китките до лактите..как да кажа като клекнало някак си седи за минутка две докато се разбере ще напъне ли да ака или е фалшива тревогата. Интересно че те сами вече си чакат да им се свали памперса, сага ако се окаже че е вредно все едно да ги уча да ходят в памперс отново.
За пишкане изобщо не ми беше и хрумвали че може докато са мъничета още...ще прочета, благодаря.  Embarassed

# 252
rikk , дъщеря ми в началото акаше на всяко кърмене- разбирай около 12 пъти в денонощието. (Сега вече на 5 месеца обикновено е около 2 пъти на ден) По принцип dimitriana  те е посъветвала, но да - на практика памперса попива повечето течност  и изглежда по съвсем различен начин. А пък за " твърде много" ?!  #Crazy ,за пръв  път чувам подобна трактовка- твърде много в сравнение с какво? Ако наддава добре, жизнено е и се чувства добре значи всичко би трябвало да е ок.

adelinda , изпишквам малката от 20-ия й ден. Не съм попадала на такова инфо и не мисля че тази поза крие някакви опасности. Разбира се това е мое лично мнение. ( Все пак ми е интересно според тази педиатърка коя точно костица се чупи?!и как така по-късно, ако нещо е счупено то би трябвало веднага например да притиска най-просто казано нещо в отделителната система и напикаването да се случва отсега завинаги!)
на най-важното ти сама си го казала
..и те си чакат вече, по приятно им е така.

# 253
Привет  Mr. Green
Мойто гар'же продължава да пишка малко, днес на практика нито веднъж в тоалетната. Пампитата се мокрят, значи все пак си се изхожда. Зачудих се дали не му пречи нещо препунциума, понеже неговият е от по-"слепналите", и не се отваря много, но не би трябвало това да е проблема - в памперса си пишка и няма други индикации за дискомфорт.
rikk, и аз така знам от педиатри - памперсът напрактика е тоталната пречка да се установи диария при бебето т.е. той прави всяко ако сухо. Нормално, щом е извън пампито - акито е рядко, течно, направо водичка на малките бебенца.  Мойто Митки като беше по голо дупе, все едно пишкаше, толкова течно беше акито му Peace извинете за цветното описание
Тъй, днес на практика нямаме мокри гащи, само едни, но пак започна запек, и хич не съм доволна. Явно още свиква стомахчето с твърдата храна, иначе не виждам причина - постоянно давам овесени ядки, кайсийки, сини сливи, просо...

Хайде лека вечер!

# 254
На кърма и на адаптирано мляко са, близнаци да. Ами в каква поза, с мойте ръце под неговите коленца и му подпирам гръбчето с ръцете от китките до лактите..как да кажа като клекнало някак си седи за минутка две докато се разбере ще напъне ли да ака или е фалшива тревогата. Интересно че те сами вече си чакат да им се свали памперса, сага ако се окаже че е вредно все едно да ги уча да ходят в памперс отново.
За пишкане изобщо не ми беше и хрумвали че може докато са мъничета още...ще прочета, благодаря.  Embarassed
Ами има проблемни пози за малкте бебета,наистина,но като цяло не вярвам да прилагаш такава,защото децата енс тоят естествено в подобна и всяка майка би се усъмнила дали точно това е позата.По принцип аз не съм изхождала на вашата възраст в такава поза (винаги държах гладичката с едната ръка,а с другата коленцата,защото моята дъщеря сучеше в повечето време докато се изхождаше),та за това не мога ад те посъвествам нищо,но съмчела,че тук някои майки използваха подобна поза като подпираха гръбчето на детето с корема си.Важното е гръбчето да има упора и да не се прилага натиск върху него.
За изхождането-именно в това е основата на ЕБХ-бебетата имат усещане за собствената си хигиена и го търсят от нас.За това повечето от нас махат памперсите,за да уславят тези "търсения" (сигнали) и да обслужват децата си пълноценно.Тоест да ги изхождаме и при голяма и при малка нужда,което е удобно за нас (перем малко,спестяваме от памперси) и важно за бебето (осъзнава собствената си хигиена още от самото начало).Това си има много предимства,но няма да те лъжа-не винаги е много лесно.Предполагам с близнаци ще ти е трудно,но не е невъзможно,а и наистина съмчела от други майки на близнаци,че те се "учат" един от друг и това води до по-бързи резултати.Ако имаш въпроси-ние сме насреща.
offioly ,ти педагогически ли захранваш?

Общи условия

Активация на акаунт