За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 189
  • 441
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да споделя нещо, което ми прави впечатление: последните дни я държа над легена, тя пусне малко пиш и се надвеси да гледа какво тропа и тече  Laughing и прекъсва струйката. После пусне малко пак, пак спре, трети път пишне малко. Как мислите, защо прави така? Любопитна е към шума? Или вече прави връзката опит за пишкане-резултат? Предполагам, че е нормален етап от развитието, а не е притеснение, нито болка (примерно заради някакво възпаление на отделителната система да не се изпишква наведнъж). Сетих се даже за теорията на Фройд за акото, но чак такова надявам се да не е.

Иначе последните седмици много малко пиш и ако има в легена. Не зная дали е от период някакъв (тя точно през това време много се раздвижи, върти се навсякъде, започна и да пълзи) или свиква с памперса Sad Ако е период, ще мине, ако е памперс... освен многократни пелени да й взема? Пробвах един ден гащи и тензух или друга памучна материя, ама то много пишкане пада, абсурдно ми се струва през 15-20 мин. да сменям  newsm78 Последните дни пак я уцелвам по няколко пъти, за радост. Ще видим занапред как ще е Simple Smile Приятни занимания на всички  Laughing

# 256
 julie.k , и ние следим какво става в легена   Wink Според мен вече осъзнават, че  могат да контролират тропкането по легена и пробват колко са добри   hahaha

# 257
Офиоли ,спомена ,че нещо е настинало детенцето ти ,и му даваш някакво лекарство
От Мартани знам ,а сега виждам и от собствен опит ,че като са болнички и им даваш някакви лекарства пишкат много малко.
Мартани ми каза ,че това е ефект от лекарствата и трябва да им се дава нещо сладичко -може и подсладена вода за да изчисти лекарството .

# 258
  • гр. Пловдив
Момичета, започвам да се тревожа вече. Нека споделя.
Става въпрос за пишкането. За акото си казва от доста време. Та значи: няма отказване от пампито. Пиша си в него без да се притеснява.  Twisted Evil Иначе през деня имам няколко попадения да ми се изпиша в кукуто и то ако аз я сложа. Но изобщо не си казва. Все и обяснявам, че вече е голяма и трябва да пиша в кукуто. Водя я с мен в тоалетната, за да й покажа, че и мама ходи на нейното си куку и няма пампи. Тя само ми се радва и до там.  Confused Каква да ми е тактиката вече незнам. Или трябва да променя нещо или да имам търпение, че това ще го израсте. Благодарна съм на всякакви съвети. Hug

# 259
не се притесняваи децата просто преминават през такъв период той продължава 1-2 м. обикновено когато тръгнат на дом всичко се нормализира

# 260
Момичета, започвам да се тревожа вече. Нека споделя.
Става въпрос за пишкането. За акото си казва от доста време. Та значи: няма отказване от пампито. Пиша си в него без да се притеснява.  Twisted Evil Иначе през деня имам няколко попадения да ми се изпиша в кукуто и то ако аз я сложа. Но изобщо не си казва. Все и обяснявам, че вече е голяма и трябва да пиша в кукуто. Водя я с мен в тоалетната, за да й покажа, че и мама ходи на нейното си куку и няма пампи. Тя само ми се радва и до там.  Confused Каква да ми е тактиката вече незнам. Или трябва да променя нещо или да имам търпение, че това ще го израсте. Благодарна съм на всякакви съвети. Hug
Ами не мога да ти дам отговор,защото дъщеря ми отрастна без памперси и не съм се сблъсквала с подобни проблеми,но мисля,че ако махнеш памперса и го замениш с гащички,в които примерно слагаш сгъната пелена (за да се получи нещо като превръзка) ще имате по-голямо развитие по въпроса.Стига да си готова известен период (докато свикне с новото усещане) да переш малко повече.Успех!

# 261
samuin, ами да, има леко възпалена трета сливица малкия, но определено не е "болен"; давам му хранителна добавка имунобор биотик, което би следвало да подобри изхождането, но пак сме си на три дни  Confused  Когато слагам памперси, винаги са пълни, затова си мисля, че просто в момента е изгубил интерес към тоалетната, не му се седи там хич.
julie.k, и Митко така прави, аз преди бях писала, че се ослушва  Crazy сега в тоалетната не се чува нищо и не прекъсва. Обаче... снощи във ваната, нашия се изправил прав, и решил да пишка, като почна да шурти силно по водата  Joy Целия се сви на две, за да си вижда пишката, и да наблюдава какво става - пишне, спре, пишне, спре... голяма забава беше  Sunglasses
dimitriana, не, не захранвам педагодически, трябваше повече да прочета преди време, следващото бебе вероятно така ще е. Сега я караме по някаква моя си схема, без да давам зор, понякога си тръси и хапва яката, понякога по два дни кара само на кърма... вероятно още не му се е осъвършенствало храносмилането.
zwetellina, май освен търпение, друго решение няма  Peace Без период на осилено пране и преобуване май не може да се мине, все едно възрастта  Crazy Поне моето впечатление е такова  Peace

Поздрави  Sunglasses

# 262
  • гр. Пловдив
Лятото я бях оставила без памперс през деня, но сега е студено и ме е страх да не изстине.  Rolling Eyes Помня, че говорехте за някакви подложки, но май се оказа, че тук не се продават. Поне материала да знаех какъв е. Знам си, че търпение му е майката и ще се справим и с това. Simple Smile

# 263
zwetellina, няма да изстине  Peace стига да не я оставяш дълго време мокра, разбира се ... Моят младеж стои с памучни гащета, с обикновена тензухена пелена, има във всеки бебешки магазин; аз от биоразградимите подложки се отказах, трудно се слагат, но иначе се поръчват в интернет, тук в Казанлък няма начин да се намери нещо "като свят"  Joy  Митю се търкаля непрекъснато по земята, няма къде да го оставя, все е на пода - теракот, ламинат, отдолу никой не живее... стуууд... ама не е истинал досега, за щастие  Praynig  Сега има "нова мода" - щом реша да сложа нещо на дупето, памперс, гащи, каквото и да е - рееееев... ужас. писъци и крясък, все едно му слагам габърчета на дупето  ooooh! явно при първите топли дни ще зарежем тотално памперса и парчетата, то е голяма мъка да ги слагам, не ще.

# 264
Кога предложихте гърне?
Ние сме още с легенчето, но младежът седи доста стабилно вече и се чудех дали не е време вече за гърнето Thinking
В тоалетната досега май само веднъж е свършвал нещо, на мен не ми е удобно да го издържам там, тежи ми...

# 265
И ние все още нямаме гърне  Rolling Eyes изхождам го над легенче  Simple Smile

# 266
Нямам и аз гърне за Никола.
Издържам го над легенче или в мивката. Така ми е много по-лесно да разбера дали наистина му се пишка и да не прекалявам с издържането. Струва ми се, че на този етап, ако го слагам на гърне, може да прекаля с държането му на гърне и да "избода очи, вместо да изпиша вежди".
Вероятно след годинка ще взема гърнето.

# 267
Сега има "нова мода" - щом реша да сложа нещо на дупето, памперс, гащи, каквото и да е - рееееев... ужас. писъци и крясък, все едно му слагам габърчета на дупето  ooooh! явно при първите топли дни ще зарежем тотално памперса и парчетата, то е голяма мъка да ги слагам, не ще.
Да и ние бяхме така-цяло лято само по дупе-отгоре слагам рокля за благоприличие и уж да я пазя от всички бактерии,ама не искаше дори гащи-тогава бях измислила смешен надслов :"Свобода за бебешките дупета".Ако имам второ дете-ще му го избродирам на първите гащички. Wink

Мег,не си спомням кога я сложих,ама и тя рано седна стабилно и рано "пробвахме".Спомням си само,че и се стори толкова кошмарно интересно и прекрасно да е на гърне,че не искаше известно време да се изхожда над легенчето вече.Дори нощем. Crazy Все се опъваше и се напишкваше-докато не се сетих да я сложа полусънена на гърнето и да я придържам да не падне заспала. Laughing
Така че-пробвайте,ама да знаеш,че може и клопки да има. Wink

Иначе Евридика е права,че с гърнето малко по-трдуно се познава кога наистина му се пишка на детето,ама цаката е просто да не се държи повече от нужното.Хубаво е родителят да си стои до детето и да вижда какво прави.Поне докато детето не проходи и не успее само да стане.

# 268
И аз не съм купила гърне и честно казано не виждам засега смисъл от него. Тъкмо си е свикнала на легена Лили.

# 269
 newsm78 оф, аз нали съм скарана със всички съвременни съвети за гледане на бебе и хич не ми беше хрумнало да оставям детето да седи на гърнето... идеята ми беше просто вместо да го държа над легенчето да го сложа на гърнето - ако не свърши нищо за 2-3 мин. ок, следващия път..
Тъкмо се е светнал, какво се случва когато пишка и точно като при Митко на offioly гледа надолу и спира и пуска струята  Joy

Общи условия

Активация на акаунт