За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 182
  • 441
  •   1
Отговори
# 270
Меги, в такъв случай, гърнето ще е още по-неудобно, според мен.
И Нико си гледа надолу и се кефи на струята си, обаче мен не ме питай как придърпвам легена на всички страни с крака, за да може струята да пада точно в легена. Не че не бърша и пода след почти всяко пишкане в легена, не успяваме да го опазим  Crazy
Над мивката като пишка, нямам този проблем - и да опишка, мия банята често.
Та гърнето е много малко като диаметър, доста по-малко от един стандартен леген и по тази причина няма да ти е удобно, струва ми се.

# 271
да се похваля на бързо и да питам нещо...

от сутринта Катерина е с един памперс... newsm44...хванах и всички нужди...

но това става като съм или сама или мама е при мен...като сме с мъжа ми съм много разсеяна и все правим нещо...

и един въпрос...понеже още е мъничка и я изхождам легнала върху повивалника...нали това не е грешка...може би към третия месец ще я изпишквам в легенче...но засега така май ми е най-удобно...

# 272
и един въпрос...понеже още е мъничка и я изхождам легнала върху повивалника...нали това не е грешка...може би към третия месец ще я изпишквам в легенче...но засега така май ми е най-удобно...
Аз мисля,че ако има грешка-тя ще ти покаже,че грешиш с поведението си.Общо взето няма правила в ЕБХ-всичко е супер индивидуално-както го усещате с бебето.

# 273
  • София
Меги, в такъв случай, гърнето ще е още по-неудобно, според мен.
И Нико си гледа надолу и се кефи на струята си, обаче мен не ме питай как придърпвам легена на всички страни с крака, за да може струята да пада точно в легена. Не че не бърша и пода след почти всяко пишкане в легена, не успяваме да го опазим  Crazy
Над мивката като пишка, нямам този проблем - и да опишка, мия банята често.
Та гърнето е много малко като диаметър, доста по-малко от един стандартен леген и по тази причина няма да ти е удобно, струва ми се.
hahaha И аз затова не бързам да купувам гърне. Прехвърляме легена понякога  Laughing
Вече се шегувам, че Дари е като на театър - застава на първи балкон и се надвесва да гледа какво се случва на сцената Simple Smile Случвало се е даже почти да няма какво да пишне, но да се напъне да изцеди малко, че да гледа и слуша как тропа по легена  hahaha

Е, най-накрая се наканих да купя пелени за многократна употреба. Мисля да е през ekomama.net. Притеснявам се от чужбина да поръчвам, а в България има май само БамбиноМио и bebe.to. Дано остана доволна  Peace Малко се колебая между ImseVimsе FuzziBunz (с джоб и размери са) и Wonderoos (с джоб и един размер са), клоня към ImseVimsе FuzziBunz. Ама ужасно много ми омръзнаха тези гадни памперси. Надявам се с многократните пелени да потръгне повече ЕБХ, че в момента ползвам основно памперс, рядко уцелвам да я изпишкам успешно Sad

Лорини, и аз мисля, че вероятно ще е добре като за начало. Само произнасяй съответния звук, който ще използваш нататък, докато тя върши работата. При нас е "Пиш-пиш-пииишшшшшш".

Последна редакция: пт, 27 фев 2009, 11:15 от julie.k

# 274
Джули, моля те дай линк на пелените м/у, които се колебаеш  Blush Hug

# 275
  • София
Колебая се между Wonderoos
и
FuzziBunz.

Ох, в предишното мнение съм объркала едната марка, сега ще го редактирам  Embarassed

# 276
Джули, аз най-вероятно бих взела от FuzziBunz,  размер L, защото Бобо отдавна мина 10 кг. На тези без размер им нямам много доверие, като знам как различно пасват на бебешките телца, различните марки памперси, не бих рискувала  Rolling Eyes
Моля, някои от по опитните с ЕБХ мами да ни помогнат в избора на пелени  Praynig Определено не намирам достатъчно време да изчета темите назад, така че много бих се раздвала ако ни съдействате  Hug

# 277
За повече инфо и поръчки на бебешки пелени може да погледнете тази и тази теми.   bouquet
Втората тема е с много прегледно подредена инфо на 1ва страница, с линкове, отзиви за пелени и пр.
Лесно можете да се ориентирате.

# 278
Много, мноооого благодаря  Hug

# 279
 Да се похваля с придобивка: бебешки памучни гащички, р-р 22 и 24 (производител ф-м Ларж, разлика почки няма или е няколко мм  Joy, отговярят на ръст 74-80). Що магазини обиколих и накрая в кварталния, който зарежда най-прости и "допотопни" бебешки дрешки, попаднах на тези. Имаше и цветни и бели Simple Smile

# 280
  • София
Евридика, благодаря много! Първата тема от вчера я чета, на половината съм; втората не бях виждала, непременно ще я изчета!
Мег, точно така, в по-забутаните магазинчета има гащички за бебета. В по-големите има за ръст 100 и нещо само, което си е 3-4 години  Shocked А веднъж питах за гащички малки номера - нямали. Случайно се загледах и питах за нещо и се оказа, че имало комплекти гащички с потник, но не се сетила продавачката да ми предложи  Grinning Така че и за комплекти трябва да се пита  hahaha То аз съм далече още от гащите. За лятото обаче се надявам да ползва и тях!

# 281
julie.k,  , значи аз съм с два вида пелени- единият е фъзи, размер м. За през нощта е точно с него- един единствен път е пропуснал рано сутринта, но пък и аз я изпишквам нощем. На практика тя в момента е 6.5 кг ( размер м е от 7 до 11, ако не се лъжа) и като гледам е абсурд да й става до 11- но пък тя е по-дребничка на ръст и е шишава на коремче и бутчета.
Много зависи Дари какви килограми е, а и как е като телосложение.
Wonderoos не съм пробвала, и не мога да си кажа лични отзиви.
Но иначе, колко бройки смяташ да си вземеш. Защо не опиташ да си вземеш по 1 бр и от двете и да видиш от кой си по-доволна?

# 282
  • София
anamar, пише, че размерите на FuzziBunz са:
S     3,2 - 8,2 kg
M     6,8 - 13,6 kg
L     11,3 - 20,4 kg
И аз мислех М да й взема, понеже сега Дари е около 8 кг (при ръст 68 см) и на месец качва по около 500-600 грама.
Засега съм си записала 1 брой от Wonderoos и 2 М на ФБ. Но вече си мисля ФБ да са 1М и 1L, за да мога да сравня. Като за начало десет подложки ще купя (те стават и за W, и за FB), по-нататък още, като се ориентирам по-добре. Благодаря ти много за съвета! Радвам се, че си доволна от ФБ  Hug Довечера ще се посъветвам и със съпруга си и ще пусна поръчката. Нямам търпение вече, така съм си харесала едни червени размер М  Embarassed

# 283
  • ул. "Мечтание"
Привет, мами! Аз много отдавна не съм наминавала насам!  Blush
Ама искам да си похваля (тихичко) детето!

Три дена подред хващаме (почти) всичко - само днес едно ако изтървах, че той напоследък тихомълком си върши тая работа.  Crazy

Той ясно си "казва", като започне да нервничи безпричинно и да се вре в мен, ама пусто мързела му с мързел забравям да се сетя по какъв повод го прави!  ooooh! Whistling

Ама и използването на многократни пелени доста ме амбицира, макар че имам само един комплект и продължаваме основно на памперси.

Вчера ги пратих на разходка с баща ми и Божката по едно време почнал да мрънка и да се сърди. Баща ми шаш и беж вкъщи! Пък то на детето му се пишкало и акало и искало в гърнето, а не в памперса!  Joy baby_neutral

Само малко ме притеснява през ноща, че се буди да пишка, при това доста често и имам известни питеснения, че не може да се наспи хубаво.  Rolling Eyes В най-добрите дни, му се събират 3 часа непрекъснат сън! Като новородено през ноща си спеше минимум по 4!  Sad И не знам как да се справя с това. Разбира се, може и да не е от пишкането да се буди, но аз поне други идеи нямам!
Днес цял ден му обяснявах, че през ноща и когато сме навън и няма къде да пишка, да си пишка спокойно в памперса. Ама да видим тая вечер колко ме е послушал.

# 284
  • София
Аз май оспамих темата тези дни  Embarassed Но не мога да се сдържа:
1) Тези дни Дари пишка по 4-5 пъти в легена (като голямо надничане и взиране пада  hahaha), днес се изака пак там! Някак си, като й вляза веднъж в ритъм я усещам, много се радвам. И дано се задържи така, че досега няколко седмици подред много малко улучвах;
2) Снощи й поръчах многократните пелени. Днес по обяд ми се обади Валентина от сайта, обясни ми, че поради празничните дни куриерите ще забавят доста поръчката и ми предложи тя да дойде лично и да ми донесе вкъщи поръчката. И сега първите пелени на Дари се перат в пералнята  Party Много съм доволна от Еко Мама, да ги похваля  Simple Smile Нямам търпение да пробваме придобивката, ще споделям непременно как върви употребата! Надявам се да са по-сухи и да са повече за красота, отколкото за "пълнене"  Flutter

Общи условия

Активация на акаунт