За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 174
  • 441
  •   1
Отговори
# 285
Ще чакам да дадеш отзиви за пелените Grinning Замислям се тези дни вече и аз да взема някакви, защото с тези памперси много ме хваща мързел и не се старая достатъчно.

# 286
Здравейте! Simple Smile

Имам един въпрос към мамите започнали с ЕБХ от самото начало - на каква възраст беше първия "сух" ден на вашето бебче?
Или по друг начин казано, кога беше деня без нито един пропуск?
Знам, че е индивидуално при всеки, но ориентировъчно да ми кажете.  Peace

# 287
Калинке, при нас този ден беше съвсем скоро, може би преди около две седмици или иначе казано 1 година 2 месеца и 3-4 дни. Може би щеше да е по- рано, но понеже живеем в една къща със свекърва ми, всеки ден водим Калина за няколко часа при нея и почти задължително има мокро бельо като я взимаме. Нещо не се сеща често да и предложи, а тя пък не е дете, което дава сигнали. От много време обаче почти безпогрешно знам кога и се прави нещо. Между другото от няколко дни дори и при баба си не се напикава.  Днес например кака и и помогнала да се изпиша като я събула и я сложила на гърне  Grinning. Преди това пък имаше продължителен период, през който второто пишкане за деня по никой начин не можех да го хвана или по- точно тя не ми позволяваше да го направя, така че наистина изцяло сухи дни има отскоро.
Лейди Фрост, аз пък напротив- чудя се как успява това моето дете да се наспи толкова бързо Laughing. По някое време през нощта току отворя очи и насреща ми нейната нахилена физиономия. Не се притеснявай, в повечето случаи отнасят веднага след като се изпишкат.
Поздравления на всички за успехите.

# 288
  • ул. "Мечтание"
chiges  Hug!

Само дето това рядко се случва... да заспи веднага! За секунди се разбужда... А сутрин се буди недоспал, кисел, все търка очи и си дърпа косата (така прави когато му се спи). А през деня повече от два часа не спи... Да видим как ще я караме де... Ще измисля нещо...

# 289
  • София
Да дам накратко обещания отчет за пелените Simple Smile

Фъзитата и Wonderwoos ми изглеждат напълно еднакви като материя - отвътре полар, отвън промазана (предполагам) по-плътна материя. Разликата им е само в копчетата.
Тази нощ не съм преобувала Дари, понеже след кърменето направо заспа. Гащите не пропуснаха от 23:00, когато я приспах с кърмене, до 6 часа. Обаче подложката вътре беше много мокра и (което не ми хареса) сутринта кожата й беше влажна. Определено си искат по-редовно сменяне, не е за по цяла нощ, ако се буди така за нощно хранене.
10 подложки не ми стигат - вчера излизахме на голяма разходка, само на 2 пъти я изпишквах (за 6 часа), като веднъж я и преобух. Изпраните пък бяха още влажни, за снощи се оправих, но тази сутрин вече сложих пак памперс. Следобяд ще имам изсъхнали гащички и пак ще я обувам, както заслужава  Blush

Доволна съм от пелените, ще си поръчам допълнително подложки и гащички, за да не правя все сметка имам ли и ще ми стигнат ли. Детето заслужава уважение, така редовно ползва легенчето (вчера и тревичката напои!), че не искам да й връщам химическата тоалетна само защото аз не винаги мога да я изпишквам  Peace

PS Време ли е за нова тема? Или на 30 страници? Мога да пусна?

# 290
За мократа кожа - няма как да се избегне с памучни пелени. Или трябва да се сменят на всяко пиш, или вече да сте много напред в ЕБХ. Но на малките бебета мокрото не им прави впечатление. Мокрото не е проблем, но нааканото може да бъде.

Аз само мога да се похваля, че вече знае какво се прави в легенчето  bowuu но това сигурно ще ни направи опита с гърнето по-труден newsm78 Пък нещо не се отказвам от идеята да взема гърне с махаща се приставка (нищо, че засега не намирам...)

# 291
Ние се справяме почти отлично  Simple Smile много съм доволна  Simple Smile Яд ме е само , че не започнах от самото раждане и че след това започвах и спирах толкова много пъти  Blush Но важното е , че напредваме  Whistling
Момичета, много ви благодаря за подкрепата  и споделения опит  bouquet

# 292
Джули, темите в този подфорум са до 30 страници. Има време за нова тема Simple Smile
Много се радвам, че си доволна от пелените и че с Дари се справяте така добре  Hug

Ние пътувахме за празниците, бяхме на ски малко и Нико изкара цялото пътуване и времето извън къщи без памперс. Аз нали преди ви бях питала как се справяте без памперси по време на пътуване и се бях тръшкала, че не мога и ми се вижда невъзможно това...
Е, не е невъзможно Simple Smile Един път само му сложих памперс и го събух сух - той си беше стискал и чакал да му предложа, милият  Heart Eyes

Редовното предлагане върши чудеса! Детето знае какво да прави и имаме дни, в които на всяко предлагане пишка по мъничко, сякаш да не ме разочарова  hahaha

Иначе си носих за пътуването многократните пелени, както и гащи и парчета тензух за нощите. Убих се да пера, но хубавото беше, че парното в хотела беше много силно и изсъхваха много бързо. Не съм ги гладила, не мисля, че е проблем вече това, за моето голямо бебе.

# 293
Калинка , нямало е такъм сух ден, имало е например до 90 %, после пък по 5-10 %, ама много зависи аз в каква кондиция съм, тя дали е на кеф.
Евридик@, тъкмо по празниците се бях присетила за теб, и за това че преди време питаше как се процедира по пътуванията, че и аз бях в голяма чуденка. newsm78

Е, да се отчета, въпреки че успеха беше нулев.
Носех легена в който по принцип си пишка, многократни пелени и желанието си да сме сухи. Пристигнахме в хотела, тя се изпишка един път,, и оттам опули едни ейй такива очи да разглежда, и оттам - пусто любопитство- нищо, всичко й беше толкова интересно, че последната грижа беше да иска да пишка.  Simple Smile
Изпрах й пелените и оттам ново двайсет-  оказа се, че сме само на климатик, на балкона няма простор, а аз в раницата нямам и една верьовка, която да използвам, за да ги просна. ooooh!
Прибегнахме до памперсите- е да де, ама аз не нося, а то е събота привечер и се оказва че в града има една аптека, която не работи събота и неделя. Намерихме наркооп-(да,да още съществуват), влизам аз, пуля се, гледам, накрая питам " а памперси, прощавайте"- "на кантараа!". Гледах тъпо секунда, две и се светнах, че е в края на магазина при сирената, кашкавали и т.н. Отивам там и един чичко " А Вие?" . "Емии, памперси, за от 4 до 9 кила...", а той оттам извади един пакет, с ножа с който реже сиренето го разпори, попита колко, аз- десет , уви ми ги в едно пликче и айде по живо по здраво.
Това от нас, насявам се следващия път по-успешно. Wink

# 294
  • София
anamar, не ви ли насипа памперсите в книжка кесия  Joy Голямо приключение е било!
Евридика, много се радвам за вас! Вниманието и търпение се връщат. Браво за хубавото прекарване, пак да идете на почивка!
За гладенето - аз също мисля, че не е проблем. Даже многократните пелени, за които четох, поначало не се гладят  Peace Иначе аз вкъщи всичко й гладя, с изключение именно на многократните гащи и подложките им.

Шада, ще се справим и ние, виж какъв хубав пример ни дават момичетата тук  Hug
Мег, за акото не се притеснявам, напоследък го изпускам само при по-разстроен стомах (тогава, докато се напъне, то свършило  hahaha). Мен пък ме е страх гърне да й предложа - да не го приеме твърде изискващо  newsm78 Засега твърдо предпочитам легенче, по-късно гърнето.
Вчера пак пишка на тревичка и й беше интересно Simple Smile

# 295
Anamar, и аз много се смях на вашето приключение. Прости оф-топика и любопитството ми, но в кой град се случва това?
И каква марка бяха памперсите? Simple Smile
Ние лятото сме замислили, освен другите почивки, да ходим на палатки на един язовир и тогава вече Нико ще пишка и ака на тревичка, където му видят очите. Сигурно само по едни гащи ще го пускам да си щъка, а тях и да ги мокри, бързо изсъхват. Да видим, де, живот и здраве  Laughing

# 296
Градът - Калофер. Много чисто, много спокойно, попаднахме и на кукерски празници- страхотно беше. А марката- наистина не знам, бях прекалено втрещена в магазина, за да видя, нещо неизвестно, със сигурност не е от най-разпространените.
Много хубави намерения за палатките   bouquet

# 297
привет и от нас...аз не пиша често понеже още няма какво...гледам да я събличам по-често и да се изпишква...и доста добре се представям...даже ей сега киселееше и реших да и предложа и сега спокойно си засука...

само да ви питам как се справяте с разходките и изхождането...понеже тя още е малка да я разсъбличам, а  тия дни сме все навън и ми е едно криво че не мога да  и осигуря чисто дупе...с кърменето навън нямам проблем...за мен няма по естествено нещо от това...и мисля от утре понеже ще съм сама да я пробвам и нощно време...въпреки че тя яде полузаспала...и ако се разсъни после час и половина не ми мърда...та ще се помъча да я видя как е нощно време...

Hug Hug Hug

# 298
Пролет вече иде, малките слънчица ще излязат навън с майките, а брошурка за ЕБХ просвета още нямаме.

Някой има ли нещо готово или пак аз ще върша цялата работа?

# 299
Людмил, не следиш темата Simple Smile
Изпращам ти текста на брошурата на лични. Пуснах го тук преди време и като цяло се хареса от момичетата, така че е ОК за отпечатване в този вид.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт