За изхождането (ЕБХ) - част 9

• 20 886
  • 441
  •   1
Отговори
# 75
Здравей Кейт888
Моя син също е доста голям и доста късно махнахме памперса ,и при нас казваме от време на време ,че му се пишка,а за акането -много рядко да го направи в гърнето.
Въоръжи се с търпение и постоянно обяснявай,че тъй не се прави ,има си място,.Децата ти се големи и по моя син съдя,че всичко разбират,но понякога и за мен е загадка защо проявяват своеволия.Може би просто защото са деца.
Може пък да искат повече внимание
Напоследък си мисля,че сина ми ,нарочно ака в гащите ,защото знае ,че след това ще го изкъпя,а той обожава водата
НА щерка си пробвай да и обясниш ,че вече е голяма ,или пък че Дядо Коледа няма да и донесе подарък,нека да тси поговорят с баба си
А малкия като не иска на гърне ,заведи го в банята ,измислете си ритуал,с пущането на водата и др такаива,или пък под душа там да ходи да кляка.
Макар ,че при нас ,пускането на водата в тоалетната се оказа приоритетната цел
И най-вече ти се примири и го приеми нормално ,че ще ти трябва доста време и търпение
Успех

# 76
И аз да потърся съвет. Александра взе много да се противи като я слагам на гърнето, ако не е на кеф, но това което ме затруднява е борбата която водим за да сменим парчетата. тя се усуква, плаче... какво да правя??? newsm78

# 77
Силвал,когато сина ми се научи ,че може да се обръща по корем и обратно,направо си беше мисия невъзможна да му сменя памперса,затова му давах нещо в ръчичките ,пеех му ,или му разказвах нещо

# 78
Моят син също не се кефи никак, когато му обувам каквото и да е на дупето - памперс, многократни пелени, тензух...Голям нудист ми е  Blush И той вече се върти, но засега успявам някак си да го обуя, макар и доста трудничко.

# 79
Ох,момичета, като ви чета, и мъка ми става. Много е трудно това ЕБХ на моменти.  Аз вече не слагам никакви тензухи или памперси, направо панталонки. Не ползвам вече и каиданку през деня че стана много студено. Съвет за вечерта - каиданку е супер вариант, за6тото топли на дупето и детето не усе6та много че мама става да го изпишква.  Само че има голям напредък с това, вече почти нямам мокри чаршафи, през нощта. През деня почти винаги дава сигнали. Силвал, като питаш какви - освен онези които писах в предната тема, самият тои става нервен, почва да нервничи, да издава силни звуци или пискливи или подобни на рев, но не е рев, идва да ме търси и даме дърпа, наи-често е да отива сам към вратата на тоалетната. О, не съм ви споделила - преди около седмица проходи отиваики към тоалетната, за мое разочарование, не към мен, а да пишка.

За брошурата, мислех си че един от наи-важните козове да привлечете повече привърженици на ЕБХ е комфорта на детето, и отличните тоалетни навици които създава, че на ранна детска възраст имате едно дете съзнаващо и изразяващо тоалетните си нужди. Че отнема сравнително по-малко време ако го практикуваш една година и след това всичко е по-лесно, а иначе сменяш памперси 2-3 години.  Бих наблегнала на стерилитета на децата на второ място след комфорта, а за времето на родителите на трето място. Опазването на околната среда е коз, но според мен не и такъв че да зачисли много мами в отбора, за това бих го оствила като не на последно място.  Нека на последно останат парите които се пестят.

Защо казвам комфорта на детето - защото съм жена и знам и наи-хубавите превръзки колко са гадни пред варианта да не съм в цикъл, извинете ме за езика. Една жена знае какво е на детето да му е сухо и чисто (не ме приемаите за феминистка, не съм, но мисля че маиките са по-важни за решението дали ЕБХ или памперси, тъи като те гледат децата в повечето случаи, такива татковци като Лиудмил мисля че са голямо рядкост). Особено важно за здравето и стерилитета на момчетата е ЕБХ. А да не говорим че ЕБХ са практикували и нашите родители, и че е не6то толова естествено, че създаването на памперса е донесло голямо удобство на родителите, но че трябва да се замислят за комфорта, здравето и добрите навици на децата си от по-рано.  Да се каже че дете научено на 4-5 месечна възраст след това е песен за ЕБХ, трудностите идват когато се почне късно.

В брошурката бих сложила и интересни факти може би на гърба, за страни в които се практикува ЕБХ по-често, дори и от скоро. или за авторитетни институции които препоръчват ЕБХ - има ли такива? Както например СЗО препоръчва кърменето, страшен коз. Факти за стерилитета - това е много наболял проблем в БГ напоследък, не сте ли забелязали? Ние като мами тук ни е лесно, но докато станем...някои от нас,...маи дори и ЕБХ-то на родителите ни с тези пристегнати пелени ни се е отразило. а да не говорим в Китаи как сео питват да спрат ръстта на населението, и в други азиатски страни с ЕБХ - мисля че има връзка. Извинете ме пак за неначетността - опитох се да прочета статиите от библиотеката, но не се отвариат! Така че не ми се сърдете ако говоря някои не6та без информацията която имате вие.

Бих ви препоръчала някои опитна от тук мама да намери време да участва в Часа на Мама, или да пишете за някое списание, или да пратите направо някои разказ - просто  по-масово ПР 6те ви помогне.

И честно да ви кажа- през маи се прибирам за малко в БГ, и там 6те го изпишквам Мирко както ми падне по градинките, въоб6те няма да се замисля!!!!!!! Тук миналото лято бях черната овца с този памперс, бабите го гледаха детето и го оплакваха  - ох, горкото то, с памперс, със затворени панталони, горкичкото дете!!! Сега лятото в БГ ще бъда ако трябва черна овца без памперса!

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 09:31 от Martani

# 80
  • София
(...)
За брошурата, мислех си че един от наи-важните козове да привлечете повече привърженици на ЕБХ е комфорта на детето, и отличните тоалетни навици които създава, че на ранна детска възраст имате едно дете съзнаващо и изразяващо тоалетните си нужди. Че отнема сравнително по-малко време ако го практикуваш една година и след това всичко е по-лесно, а иначе сменяш памперси 2-3 години.  Бих наблегнала на стерилитета на децата на второ място след комфорта, а за времето на родителите на трето място. Опазването на околната среда е коз, но според мен не и такъв че да зачисли много мами в отбора, за това бих го оствила като не на последно място.  Нека на последно останат парите които се пестят. (...)

Впрочем и за мен това е водещата причина, да си кажа Simple Smile Опазването на околната среда е хубаво нещо, но го правя в друга насока - изхвърлям отпадъци разделно, не карам кола. Памперса бих искала да го махна заради самото дете - за да се чувства по-добре, за да е по-здраво, за да го разбирам по-добре.

И сега да споделя - пак търпя неуспех  Embarassed Ще се хвана да изчета линковете с информация от първа страница, за да видя къде греша и какво да подобря  Thinking

# 81

За брошурата, мислех си че един от наи-важните козове да привлечете повече привърженици на ЕБХ е комфорта на детето, и отличните тоалетни навици които създава, че на ранна детска възраст имате едно дете съзнаващо и изразяващо тоалетните си нужди. Че отнема сравнително по-малко време ако го практикуваш една година и след това всичко е по-лесно, а иначе сменяш памперси 2-3 години. 

Само да вметна, че това може да бъде доста подвеждащо. Чела съм за доста бебета и дечица, а и моето е сред тях, които стискат и чакат да бъдат поканени, но не изразяват в будно състояние нуждите си. Искам да кажа, че може да остане някой разочарован, ако очаква това, а то не се случи.
Иначе много ме изкефи посоката на прохождане на Мирко, лелин сладък  Laughing.
Кейт, бях останала с впечатлението, че съм отговорила, но не си намирам мнението, значи само съм си мислила  Blush. Девойката явно разбира колко е важно това за теб. Да не би да си много настоятелна и да го прави само за да ти покаже кой в крайна сметка ръководи парада?

# 82
Чиги, права си, не трябва да има нищо подвеждащо. Това ме навежда на мисълта че и за стерилитета трябва да се ползва нещо достоверно, изследване с ясни резултати, а не само приказки като моите.  Аз обаче не знам как да формулирам езика за да изразя това което имах предвид с точно тези думи.  Изразяването на тоалетни нужди  при много от по-малките го има, малко или много, зависи родителите дали хващат сигналите от самото начало. А стискането също е по-добре от пишкането и акането навсякаде.  Може би има по-добър език за изразяване на тоалетна хигиена и навици и усещане за комфорт и чистота при малките. А иначе сривове в ЕБХ знаем че всички имаме, при прохождане, при промени, в тялото на детето, в обстановката, здравето - това е ясно.  И ние често търпим разочарование, нали затова пишем тук, да намираме решения и търсим подкрепа.

Може би било хубаво и да се пише какво е необходимо за практикуването на ЕБХ - примерно - да изпишкваш детето редовно, екип памучни или тензухени пелени, и търпение....нещо от сорта, не приемаите буквално думите, нямам намерение да отнемам задачата на Евридичка! Тя ще решава как да го изрази.

# 83
Мартани, безкрайно си ми полезна! Hug Много ти благодаря! И аз си мисля за комфорта на детето, че е добър аргумент. Макар че, от друга страна, почитателите на памперса ще изскочат със следното: "С памперс му е 100% по-комфортно, отколкото с напишкана многократна пелена на дупето". И аз не съм сигурна, че не са прави Simple Smile Уф, аз хич не съм пропагандист. Както съм писала и в друга тема, никак не държа някой да разбира и споделя моите каузи. Затова и рядко говоря пред приятелките си с деца за ЕБХ и че изпишквам/изаквам Никола. А когато съм го правила, съм срещала откровено неразбиране и неприемане. А приятелите ми са интелигентни хора, повярвайте! Laughing Та затова се чудя кои аргументи биха били най-силни и работещи Thinking newsm78
ОБАЧЕ, имам сега да ви се хваля! Simple Smile Таткото ни последната събота за пръв път гледа сам Никола за около 4 часа. Бях им оставила кърма и всичко, бяхме се упражнявали да го облича и да сменя памперс. Реших да го оставя с памперс, докато го гледа мъжът ми. Добре, обаче таткото се зарибил от ЕБХ покрай мен и опитал да го изпишка. Е, не му се получило, но много се радвам на този пробив Sunglasses
И още за хвалба - Никола много добре си показва напоследък през деня, когато му се пишка - ако суче, спира да суче или почва да дърпа и извива зърното. Ако си играе самичък, почва да мрънка и да ръмжи. Ако е на ръце или седнал у мен, почва да се дърпа и пак да ръмжи. Нощем не хващам повече от 1-2 пишкания. Едва дочаква да сваля памперса, горкият, и се изпишква. Айде и аз с новогодишните обещания, ама от 1 януари, живи и здрави, ще гледаме да махаме нощния памперс Simple Smile Така като го кажа пред вас и го напиша черно на бяло, ми се затвърждава намерението и го чувствам вече като ангажимент Simple Smile
Ха, и да ви пошушна: Нашата Димитриана е обявено от екипа на "Естествено" за най-голям ЕБХ пропагандист на 2008 година! Получи грамота и награда Simple Smile Напълно заслужено! bowuu  bouquet

# 84
защо бе Евридичке с напишкана многократна пелена, няма ли комплект нови панталонки под ръка, а пелената не се ли вади като се напишка, и остават само панталонки? А и нали идеята е че се хващат изхожданията навън:? Всичко е сухо.  А и ще видиш като пораснете колко по-лесно ще ти е. 

Браво на таткото иначе. А Дими трябва да агитирате за краен редактор на брошурата и да участва в тв и други по възможност предавания и списания.  Да не пречи на дипломната обаче сега точно.

# 85
Еври, браво на вас! Големи отличници сте! Да ти кажа как се успокоява Александра през последните два дни и как си оправихме съня- слагам я да спи по корем!!! Първата нощ спа непробудно, така че засега това ми е репението на нощние блъскания.

Чиги, опитвам с играчки с какво ли не, ама само като е заплесната нанякъде не мрънка. Затова съм решила да ушия няй-сетне това кайданку и да пробвам така.

Мартанче, радвам се да те видя/чуя пак:). Както казах наближава времето на кайданкуто, но малко ме притеснявам момента с акането. Не ми е ясно да слагам ли или не тензухи? То голяма хамалогия. Хем е с дупка, хем с тензух да предпазва.
Много голям напредък имате обаче! Поздравления!!!! Значи ставаш да го изпишкваш, така ли?

Да, права си. ЕБХ-то си е работа, но да се надяваме да му берем плодовете после.

# 86
Забравих- Еври, с многократните не би трябвало да е мокър. Нали се слагат тези поларени парчета за да пропускат мокрото и да не остава до дупето.

Поздравления за Дими! Да почерпи!!!!

# 87
Ехоо Hug Разписвам се, че отдавна не съм се вясвала Embarassed
Пишкането го хващам основно сутрин, когато хващам две от около 3-те акита за деня Grinning Иначе не съм си правила труд, щото просто на моменти нямам сили да държа отпуснати близо 9 кг Rolling Eyes
Това за брошурата много ми допада. Но и аз смятам, че данните трябва да са достоверни. Моите лични доводи са на първо място - комфортът на детето, после идва идеята за стерилитета, а на трето място ми е еко-то. Защото аз за нощем все пак си ползвам пампа, а и за разходка също Rolling Eyes
Мисля,ч е на този етап трудно ще се намери здравна организация с тежест, която да е изкарала данни в подкрепа на ЕБХ newsm78 но н пречи да се потърси Peace

# 88
Силвал, тензух задължително, малки сте. Хамалогията е по-малка, като ходиш да изпишкваш детето само махаш едната страна на тензуха, другата си седи. После леко я пъхваш обратно. Гащи не сваляш.  Ние върху килимите слагаме чаршафи които сменяме поне 2 пъти в седмицата, но когато беше с каиданку не е пишкал изоб6то върху тиах.  При акане клякаше и навеждаше глава напред, да гледа дали и какво излиза,  Confusedама ние го взимахме и го отвеждахме в тоалетната да не гледа много много. 

Махнах каиданкуто, защото по едно време реши нарочно да ходи да пишка върху плочките за да маже, Mr. Green, и защото стана студено. Като цяло, не е хигиенично! НО-- тези панталонки са супер за опознаване на сигналите - малкото да почне да ги издава по-ясно, и родителите да ги разбират по-добре. Виждаш на момента,не се чака дори и минута до разбирането. Ние носихме каиданку около месец, след което се обучихме и двете страни. Сега като носим нормални панталони без нищо, не ги сменяме по цял ден. Пишка когато предлагаме. Стиска или казва. Когато много сигнали подава но ние не му обръ6таме внимание, чак тогава пуска малко в панталонките и идва да ти покаже, и пак пишка в тоалетната останалата част. Напредъка за мене съ6то много бърз, не очаквах. Дължа го на каиданку.

Асенце, много добре споделяш за твоите доводи, ако и другите мами направят така, на Еври ще и бъде още по-лесно просто да обобщи.

Момичета, заминавам по работа и празници след това, така че ви пожелавам много ЕБХ успех и весели празници!  bouquet ще проуча какво интересно има по ЕБХ в провинциите, и ще направя снимков материал. Дано този път успея да ги кача, че при мен не6то много бавно върви интернета на снимковите страници.  (Чиги, не успях със снимка.бг, ще пробвам другите.)

Последна редакция: ср, 17 дек 2008, 08:29 от Martani

# 89
Мартани приятно пътуване и весели празници  bouquet Hug
А за брошурата и аз мисля като Мартани
Когато четох за първи път за ЕБХ,си помислих  ,а защо не.Пренаталното обучение  ни кара да вярваме ,че дацата разбират и чуват отще в утробата на майка си.Защо тогава да не можем да повярваме ,че това крехко бебе има своите осъзнати тоалетни нужди и ако майката се вслуша в тях ,то това още повече ще засили комуникацията и с детето и .
Всеки родител иска детето му да расте  здраво и да се развива бързо.Мисля ,че все повече родители в днешно време осъзнават колко много децата ни се нуждаят от нашето внимание и ,че точно това внимание е катализатор за по-доброто им развитие
Другото което ме спечели за ЕБХ е екологичната страна.Вярно ,че ползвам компютър,че карам кола и пр.,но не може ли да и спестим нещичко,макар и малко

Общи условия

Активация на акаунт