”Времето сякаш бавно минава, нямам търпение МАРТ да наближава”

• 19 013
  • 296
  •   1
Отговори
# 75
Привет, мами!

Най-напред - Честит Рожден Ден на малката Елена на dideto! Да е жива и здрава и много да я слушкат мама и тати, а през март и бебето да я слушка. Mr. Green

Роси, как беше малкият Нептун?

Ей, добро настроение, не се напрягай... Не мисля, че някой точно теб е обвинил. Всичко на срещата беше прекрасно и всички много се радвахме.  Wink Все пак сме нормални хора - стават и грешки, а и зеленичкото едва ли ще е сърдито, щом няма проблем, че е изтрита снимката. Не съм чела докрая, но пък имам предложение - дайте да забравим за случката и всичко ще е наред.  Hug Hug Hug на всички ви.

Ще допълвам като прочета и следващите 2 страници. Wink

За кошмарите и контракцийте - аз да ви се оплача, нощес по едно време такива филми на ужасите сънувах - кървища и т.н., че се събудих съвсем не навреме. Cry На всичко отгоре като се събудих за първи път усетих стегнатия си корем. Не беше болезнено, ама много стегнат и бързо преминаха нещата - мисля, че беше за около минута - две, доколкото можах да преценя в просъница, ама се притесних. После дълго не успях да заспя, ама то защото и малката красавица се поразбунтува. Питам се, дали и те сънуват с нас и се страхуват в съня си като нас?

Чета, чета и не сващам... все пак дали стъклени шишета да се ползат е по-добрия вариант, или пластмасови? И номера с изваряването и стерилизаторите пък съвсем ме хвърли в размисли... Какъв стирилизатор да се вземе и за двата вида шишета??!?!?! Дано не ми се смеете много, ама направо съвсем се обарках. Embarassed ooooh!

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 12:39 от Tony_st

# 76
Добро утро мами Hug

Ейййй да знаете само колко мило ми стана, че сте се сетили за моята Елена Hug Hug Hug
Сърдечно Ви благодаря!!!

А сега ще почерпим разбира се:D

Желая Ви много весел и прекрасен ден  bouquet  bouquet  bouquet

Целувки от мен, Елена и бебо  bouquet

# 77
  • София
 dideto, да ти е жива и здрава малката сладурана.  baloni Желая и весело и безгрижно детство и много късмет.
 На всички останали лек и пълен с положителни емоции ден. Аз отивам да свърша малко работа, че от сутринта само ровя из форума и не мога да се отлепя от компа - голяма краста е, ужас!

# 78
ЧРД НА ЕЛЕНА НА DIDETO!  bouquet
ДА Е ЖИВА, ЗДРАВА И МАРТ- ГОРДА КАКА! baloni

Слънце...много ми харесват влюбените снежковци  bouquet

Да ви кажа за къпането:  наистина в болницата всички бебета ги миеха под чешмата, а за вкъщи това ми беше много удобно особено в първите месеци, но нище не може да замени къпането на бебето във ваничка. Особено като станат по-големички( напр. след 6-я месец) и започнат да цопат и пляскат Laughing

За топленето на банята: една включена духалка за 10-15 минути върши прекрасна работа.

За стерилизирането: прочетох няколко мнения че стъклените не може да се стерилизират в МВ? КАжете къде сте го прочели ? Аз мисля да си взема обикновен стерилизатор, но ми стана интересно защо не може?

И последно: четох че няколко мами споменавахте Яков в Майчин дом Варна... и аз мисля при него да раждам живот и здраве. Дали да не си направим график Mr. Green

Желая ви много весели ритничета  bouquet

# 79
  • София
Привет!
Честит рожден ден на Елена на Дидето! Да расте здрава, усмихната и послушна кака!      bouquet  newsm67 smile3510
 Nagaina , аз си признавам без бой - не всеки път като е бил наакан съм му мила дупето с вода.  Embarassed Но той по принцип никога не се е омазвал много, та с мокри кърпички сме решавали въпроса.  Blush
Маймунке, като те четях се сетих за нещо като виц как се гледа всяко следващо дете  Laughing , ако го открия ще го пусна тук. За стерилизирането на шишетата - аз го правех в началото след всяко хранене, но със стерилизатор в МВ печка е много по-лесно.  Wink Иначе някои си карат още от началото на яко миене с четка, веро и вряла вода.
Таи, щом пише че става за 0м, значи е така  Peace Това, че са с голям наклон не бива да ви притеснява - всичките ги правят такива, водят ги анатомични Crazy. Нашето е на Макси Кози и пак е така.
Едит: ето го обещаното  Laughing
1. Дрехите за бременни:
При първото дете започваш да ходиш с дрехи за бременни още щом теста покаже 2 чертички.
При второто дете си ходиш в ежедневните дрехи, докато ти стават.
При третото дете, дрехите за бременни вече са ти станали ежедневно облекло.

2.Подготовка за раждането:
При първото- през цялата бременност правиш дихателни упражнения.
При второто- нищо не правиш, защото помниш от първият път, че не помагат особено.
При третото- молиш за епидурална упойка още от 8 месец.

3.Облеклото на детето:
При първото- переш на висок градус, гладиш и подреждаш по вид и по цвят.
При второто- переш само тези дрехи, по които петната са вече силно забележими.
При третото- "е, какво толкова, ако момченцето е в розово?!".

4.Плачът:
При първото- вземаш го на ръце още щом започне да криви устичка.
При второто- вземаш го на ръце само, ако плачът му е на път да събуди по-голямото дете.
При тетото- учиш най-голямото дете да люлее най-малкото.

5.Биберонът:
При първото- ако падне на замята, го даваш на детето само след като го извариш.
При второто- изплакваш с вода и даваш.
При третото- вдигаш и даваш.

6.Памперсът:
При първото- сменяш на всеки час, дори и да няма нужда.
При второто- сменяш на няколко часа, ако има нужда.
При третото- сменяш, ако околните се оплакват от миризмата.

7.Времето, което отделяш на детето:
При първото- отделяш на детето повечето от времето си, следиш развитието му.
При второто- отделяш по малко време всеки ден, като следиш голямото дете да не бие/бута/души по-малкото.
При третото- отделяш много време всеки ден, в търсене на спокойно място, където да се скриеш от децата си.

8.Детето е глътнало монета:
При първото- търчиш по спешност в болницата, пререждаш се на рентгена.
При второто- наблюдаваш акото, чакайки монетата да излезе сама.
При третото- удържаш си монетата от джобните на децата.
  Laughing

Последна редакция: ср, 03 дек 2008, 13:00 от Elwing

# 80
Дидето да ти е жива и здрава рожденничката и март да ти е една незаменима помощничка за бебето

Сестра ми ползваше стерилизатора за МВ и за стъклените шишета, проблем е нямало

# 81
Момичета, бъдете на щрек!!! В Бургас и В. Търново има болни от дребна шарка...Вижте малко повече:

Инкубационен период

Инкубационният период за варицелата е между 10 и 21 дни след контакт; повечето случаи се появяват между 14-я и 17-я ден. Например, ако едно дете се разболее от варицела, прихваната от училище, братята и сестрите ми вероятно ще проявят признаците след 2 седмици.

Продължителност

Лещенката обикновено продължава от 7 до 10 дни при децата, но по принцип по-дълго при възрастните.

Бременните, както и хора с болест или проблеми на имунната система не трябва да се приближават до болен от варицела. Ако бременна, която не е карала варицела и се зарази (особено преди 20-та седмица от бременността), плодът е изложен на риск от вродени малформации. Ако се разболее от варицела 5 дни преди или 2 дни след раждане, живота на плода е застрашен от варицелата (майката е предала вируса на бебето, но не е имала време да произведе и да му предаде антитела, които се борят с инфекцията преди раждането.
Ако майката е карала варицела в миналото (преди бременността или по всяко време преди една седмица до раждането), тогава плодът получава антитела чрез плацентата. Това означава, че имунитетът на майката преминава и в бебето чрез плацентата и кърмата и новороденото е малко вероятно да се зарази. Но антителата не дават 100% гаранция, просто е по-малко вероятно новороденото да се разболее. Или то може да се зарази, но да прекара по-леко болестта. Бременните трябва да значат, че съществува увеличен риск от усложнения от варицелата ако се разболеят за пръв път по време на бременност. 

Hug  Пазете се!!!

# 82
  • Стара Загора
Бременните трябва да значат, че съществува увеличен риск от усложнения от варицелата ако се разболеят за пръв път по време на бременност. 

Туй малко не ми е ясно как така "ако се разболеят за пръв път". Тя варицелата се кара веднъж. Имам 2 приятелки които я изкараха бременни, много ги плашеха, едната я караха да го маха - слава Богу децата се родиха живи и здрави.
Честит Рожден Ден на порасналата вече Елена и от мен. Щасливо и безгрижно детство и желая!!!

Нефертити още ли не са ти казали пола??? Аз май съм по нетърпелива от тебе  newsm78 Mr. Green
Доста от редовните мами скоро не са писали - сещам се за Слънчоглед, Мелинда, Вече жена му и още няколко

# 83
  • В Перлата на Майн-ата си, Германа (DE)
Момичета, какво смятате да слагате като постелка в зимния кош на бебето? Моя има нещо като дюшече. А да ви питам още, за пелени, одеалца - искам нещо по хубаво като разцветка и качествено като материя - фирма, магазин от където мога да купя Simple Smile

# 84
Аз също  съм от тези, които не са казали пола ...   срам ме е да си призная, че.... не съм го осъзнала още ...че ще е момче    amiiii amiiii amiiii

# 85
Здравейте мами. Честит Рожден Ден на Елена на Дидето да е жива и здрава и много послушна кака newsm59  ura  ura  ura. Малката ни Пазарджишка среща просто надмина очакванията ми  newsm44 newsm44 newsm44 .На всички Hug

# 86
Която мама иска може да подпише петията за една година платено майчинство

http://www.bgpetition.com/miachinstvo/index.html

# 87
А да ви питам още, за пелени, одеалца - искам нещо по хубаво като разцветка и качествено като материя - фирма, магазин от където мога да купя Simple Smile
И аз ще очаквам препоръки относно пелени, одеалца и т.н. Дори и не знам какво трябва да е за количката какво за кошарата  Embarassed
savage_17 честито синя биба. Ама защо така, ти момиченце ли искаше.
Да кажа на Бургаските мами, че се записах на лекцията на 9.12 от 16 часа за "Всичко за безпроблемното Кърменето ", ако и някоя друга мама ще ходи да се обади, че да не се подминем като непознати  Naughty

# 88
Честита ти роденничка, диди   bouquet

Момичета, какво смятате да слагате като постелка в зимния кош на бебето? Моя има нещо като дюшече. А да ви питам още, за пелени, одеалца - искам нещо по хубаво като разцветка и качествено като материя - фирма, магазин от където мога да купя Simple Smile

Веселче, аз за моя зимен кош съм си ушила две калъфки в различни десени. Много по-готино стои от стандартното дюшече  Peace
Иначе се продават комплекти на колички, но са доста "постни"  Rolling Eyes
Може да си купиш плат, който ти харесва и да го направиш само на чаршавче. Аз използвах две чаршавчета с Маги, не ших бяла калъфка  Peace
Ще взема да ги снимам да видиш как стоят  Grinning

# 89
Здравейте мами!
Бързам първо да честита рожденния ден на Елена на Дидето,да и е жива и здрава и много да я радва  newsm59 !
Второ-нямам думи за Пазарджишката среща,беше много вълнуваща,даже не ни се тръгваша,направихме тричаса дърдорене  Mr. Green .Дессисс е много сладка бърборана,а Ан_Ив е невероятен човек!Благодаря ви момичета,чакам с нетърпение новата ни среща!Сложила съм вече снимчици!Слънце,другия път те чакаме с нетърпение!  Hug
Сега имахме и една фежруарска мама-Гери!
И накрая да ви се похваля,бяхме на ЖК,бебчето е добре,главичката му е 6 см,отново беше надупено и невидяхме какво ще е!
Това е за сега,до после!  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт