Отговори
# 30
Здравейте мами! Виждам че коментирате коледни подаръци та и аз да се включа. Подкрепям Акси за играчките на Фишър прайс страхотни са и интересни за децата.
Bbibbi, къщичката на фишър прайс я има в кикиморско царство http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/3162 но разбира се е доста по скъпа за съжаление от къщичката в сайта на фишър прайс.
Искам да ви попитам за режима на малчовците, веднъж или два пъти спят на ден? Моят син спи вече само по веднъж, но за 3-4 часа ако е много тихо и спокойно Party. Чудех се не би ли трябвало на тази възраст да спи два пъти? Как  е при вас?
Още не е проходил, надявам се скоро да проходи. Много е страхлив, дори го е страх да ходи хванат за едната ръка, трябва да го държа и да двете иначе сяда на земята и започва да лази.
Приятен ден на всички! Hug

# 31
Добро утро!!!
Едно кафенце със закуска от мен

master333, и моят Косьо спи по 1 път на ден, за около час и половина до три часа! Още не е проходил, но вече доста уверено ходи, държейки се само за нечий пръст само с една ръчичка Hug явно с прохождането ще сме на опашката, но когато тогава... аз съм проходила на година и 3 месеца, та сигурно на мен се е метнал

За подарък за малчо и аз много се чудя какво да му взема, обожава да "чете" и разглежда книжки особено от онези с твърдите корици! Иначе съм измислила подаръци за всички други даже и за себе си, но за малчо съм още в чуденка!!!

# 32
Здравейте и от мен, аз четох набързичко, че съм на едно обучение в София (голяма скука). )))
Заглавието е чудно. )))

За биберони - Калина от 2-3месеца мине не мине си го слага в устата през деня.
За шишета - сутрин и вечер пием мляко от шише, през останалото време със сламка.
За тръшкането - много рядко, но последните дни като и кажа да не прави нещо, започва да се ядосва, да хвърля, блъска, да се скубе.
Елха още не сме украсявали, иимам една мъничка с лампички, май нея ще слагам. )))

# 33
 Whistling  взеххххххххххххх и тоз държавен ..............ма как ви обичам за стиснатите палци....сега остана последния март месец...сега почивка, игра с Жорето и празници......нищо, че мъжо заминава събота Crossing Arms

# 34
Страхотно заглавие, нашето е няй-якото  Mr. Green

Булечка, мерси за закуската, добре изглежда м-м-мм

Дани
, мерси за капарото   bouquet

За прословутото тръшкане -  Дидко е шампион, но и аз не му се давам  Joy
В къщи вече почти не се тръшка, защото като започнат драмите му казвам - "Или спираш да ревеш и пищиш, или можеш да продължиш на спокойствие в твоята стая"  Crazy  Понеже той отначало не спираше естествено - водя го в неговата стая и го оставям.
Пищене, пищене и млъква след малко.
Като влеза в стаята виждам най-кроткото дете на света.
Сега знае - като му кажа "Или млъкваш, или ще си ревеш в стаята" и млъква  Mr. Green

За навън - и аз като вас прилагам "игнор" , но засега не действа.
 Четох някъде, че една мама - след като детето и се затръшкало в един магазин  -  легнала до него и започнала също да пищи и да удря наоколо, и то детето млъкнало сащисано.  Обмислям къде да направя цирка, дано има резултат, преди да ме приберат с белите усмирителни ризи  Joy

Джоли, може съвместно тръшкане да направим пред магазина на Мерцедес  Laughing Верно може някой да се върже хахаха

Пра, браво с бибата, герои сте !

Дидко биберон не щеше упорито, и аз като Лени се опитвах да му запуша устата с биберон в продължение на няколко месеца, но не стана номера. Сега съм щастлива, де  Mr. Green

Джаззния, супер сладко ти е детенцето, незнам как ще  го пазите като порасне  Grinning

Мишолина, идеята за елхата е много оригинална, хареса ми много, ако намерим тук такава - слагаме веднага.
Иначе не. Тази година ще минем само с клонки тук таме и много украса по таваните хахаххаха

Браво Галееееее, довечера ще пийна едно от теб  Laughing

Имам един въпрос към мамите които разхождат дечицата си без колички.
Как вървите заедно в една посока??? Т'ва ми се вижда невъзможна мисия.
Вчера реших малко да излезем до супера, без количка - в чудо се видях  hahaha
Аз наляво, Дидко надясно. Аз напред, Дидко назад. Ако го хвана за ръка - пищи. Ако го пусна - бяга ми.
Кошмар!
Вие какво правите?

# 35
Гале - браво!!! Почини си добре сега!   bouquet

Това с елхата не съм го измислила аз  Joy; има една много празнична тема в Домашния под-форум; с много красиви коледни идеи. Моята е обикновена; украсихме я вече - качила съм я на високо; лампичките много се тачат от Антон.

Не го изкарвам без количка; още е не толкова добър в ходенето (ще му направим прощъпулника в БГ с бабите). Като стигнем на площадката или където сме тръгнали го оставям да се поразтъпче. Напоследък сме все с колата; и тук захладня.

Антон все още спи по два пъти на ден - за по час и нещо, ако успея да удържа Мани да не го събуди. Вечер си ляга към 8:30-9, спи до към 7:30-8.

Трябва да ви пусна една серия снимки направена в разстояние на два дни; откакто проходи и пипа навсякъде  Crazy Имаме и ние вече случка с крем Бочко, с тоалетна хартия из цялата къща, надраскана с моливи стена, и малки ръчички в чекмедже с порцеланови чаши... Joy

# 36
Булечка, мерси за кафенцето и закуската. / то обяд стана , аз докато се натутам/ Yum

Джазче
, това с разходките и при нас се  оказа мисия невъзможна. Същото положение сме. Днес и аз ентусиастка сутринта реших без количка да отидем до пощата. То беше едно влачене .... едно чудо до там...... опитвах се да го направлявам като го държа за качулката и как да е стигнахме , но на връщане той явно се умори и почти заспа в ръцете ми , докато го носех. А , аз  sweating с 13 кг на ръце , едва се прибрахме. Извода е , че без количка няма да излезна скоро. Mr. Green
Мастер333, Румбата започна да  спи по веднъж на ден още преди да навърши годинка. Лошото е , че няма точно установен режим и това му спане е в различно време всеки ден .Rolling Eyes Зависи в колко е легнал вечерта, в колко е станал сутринта, дали е навън или в къщи.......В кащи много трудно заспива, с много кандърми Rolling Eyes И спи напоследък все по -малко. Лошо, много лошо. Thinking
Гале, браво!!!  bouquetТи си нашата гордост! Наслаждавайте се още малко с тати Heart Eyes

Хубав и усмихнат ден!   Kissing Heart
Днес времето тук е разкошно и явно ще бродим някъде следобед. 1swing

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 17:37 от pra

# 37
Благодаря на всички! Hug

За бибата сам я отказа когато му  никнаха кучешките-мен ми се ревеше, много трудно излязоха, голям стрес си беше просто реши, че му пречи в устата..така, че ние сме с 16 зъба  от около 1 седмица т.е обявявам КРАЙ на зъбоникненето. Жорето се успокой..да видим последните 4 кътника дето никнат около 2-3 г кога ще излязат.

Вечер се буди-но главно за да яде Whistling няма да ви казвам колко кила сме... Embarassed ама не сме дебели де Naughty
За тръшкането-не се тръшка, но раздава шамари, хапе, скрива се в някой ъгъл и се прави на обиден.
Още не е проходил самостоятелно, но то как и да проходи като аз го държах досега затворен в кошарата с играчките...а аз учех Confused ходи ама в кошарата без да се държи отдавна, но пусна ли го на паркета...предпочита да лази...е няма непроходило дете така, че все ще проходи Whistling за ужас на бабите дето все ме юркат ЩО НЕ ХОДЕЛ?
За украсата....хич нещо не ми е празнично...поредния празник в който нашия татко няма да е с нас-но по-важното е да сме живи и здрави, празници много.

За изгорената ръчичка почти не си личи-кожата седи по тъмна, но според мен до 1-2 седмици ще изчезне напълно.
за спането през деня...както знаете ние винаги сме имали проблем....т.е НИКОГА не спеше денем..т.е инцидентно на 20дена 1път по 20 минути, откакто се борим с хиперактивноста има напредък спи 1 път на ден по 1 час, случвало ми се е да спи и по 2 пъти, но много рядко просто трябва през ноща да не се е наспал.
сега ще се заловя да ви чета, че съм ви чела последните дни доста по диагонал. bowuu

Sick аз се замислям за нова количка-15кила ЧИКО+15 кила Жорка+5-6кила багаж много ми идва....някакви предложения какво да си взема и дали леките колички дето са по 5-6-7кила са достатъчни стабилни....някой с наблюденния....чудя се да не вземе пък да се обръща като е лека newsm78

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 12:34 от galentinass

# 38
Здравейте, милички!
Гале браво на теб! Сега само купон до март. Лошо че мъжо тръгва, ама ко да се праи. Ще празнувате с Жорката и за него.  Hug Количка, според мен по-лекичка взимай. То вече колко ли стоят в количките, пък и багажа им намалява вече. Поне при мен е така де. Моята е 8кг и е достатъчно стабилна. Дани има една съвсем лекичка, май не се е обръщала в мое присъствие  Thinking Нека се изкажат и тези с по-лекичките колички де.
Джаззния голяма любов към хляба  Joy Ама така трябва, според старите народни поговорки  Laughing
Джаз у вас аз също имам един опит в архива за ходене до супера. Оттогава се отказах. Нямам нерви да се занимавам да уча как се върви във вярната посока. Като му дойде времето, дано се научи  Joy Иначе Ескарина имаше цяла теория по Спок как се прави номера, ама тя да каже какво беше, че аз не помня Rolling Eyes
Пра честито ви безбибероние  Laughing Ама той Румбич умничък бе, не съм се и съмнявала, че лесно ще стане номера при вас  Hug
master333 аз не знам колко трябва да спят, пък и при нас е всеки ден различно. Вече никакъв режим нямаме. Кат се измори, слагам да спи. Кат не ще - да беснее. Така действам аз. Те нали уж си знаят сами кога и колко  Thinking
Лeни ти хубуу традиционалистка, ама с тез стъклени топки питала ли си Ноли дали е наясно, че не се топкат по земята? Аз като Джазчето мисля да се размина с клонки по стените. Не ми се бинтоват нарязани пръсти заради едната елха  Crazy Мързела си казва думата и ми говори да се учим на пазене на украсата догодина  Joy
Заминавам сега да поизчистя, онуй заспа  Wink

# 39
  • Банкя
Едно БРАВО и от мен за Галето! smile3501 Шапка ти свалям. Сега се отдай на почивка и на Жорето. Hug

Булечка Мерси за почерпката! А иначе за книжките - Марти има вече доста от тези с дебелите корици - постоянно ги разнася, разлиства и "чете" (тоест разправя нещо на картинките Mr. Green). Определено ще му взема и книжка за подарък. Wink

master333 Марти спи в повечето дни само следобяд. Но ако се събудил по-рано (7-7:30) може и да дремне преди обяд по време на разходката. Peace

И накрая да ви покажа моята елхичка на шкафа

Слънчев ден!

# 40
Айде и аз да се разпиша, макар и на 3та страничка  Laughing
Хубаво се пълнят темите, чак се изненадах като видях скоростта. Само се надявам като мине Софийската среща да не затлачим темите пак, че... Naughty

Ходихме до Русе да си приберем звяра, който се оказа, че бил много послушен. Ами как иначе - голям апартамент да се разхожда, пипа си навсякъде, пък тук кат в казарма  Laughing Разбирали се с баба си, после ми дойде идея за някои от нещата как са ставали, ама нейсе. Тук 2 дни беше ад докато му оправя режима. В Русе спал по 2 пъти на ден по час, пък тук хубаво го бях научила 1 път да спи по 3 часа и имах време за всичко. Но вчера спа 3 часа, да видим днес как ще е. Изпитваше  някакъв ужас от храната в началото. Та предполагам майка ми не е искала да му изнася концерти и да се прави на хамава, за да яде, та се е опитала да го възпита  Laughing Laughing Всичко си дойде на мястото надявам се Simple Smile НО съм твърдо решила, че на 2 месеца поне ще го пращаме към Русе при бабите, та и ние рахат да видим с мъжо  Heart Eyes Blush

вярката, колежката ти от работа барна за златната сватба страшен букет. Всички много го харесаха (аз тайно се надявах да те заваря там де )
Джаззния, любовта ни към хляба е същата. Оня ден вечеря хляб, а в Русе едната вечер омаха 4 филии и заспа кат пич  Laughing Малкия голям сладур  Heart Eyes
Акси, влакчето ми хареса. Има ли такива играчки по магазините или само по нета може? Thinking Скарана съм с този вид покупки, пък и съм привърженик на "око да види, ръка да пипне"  Mr. Green Елхичката е много хубава  Party Пък Крис също харесва книжки...но за основно ядене Rolling Eyes
Ескарина, още като прочетох преди няколко дни поста ти за млеката...настръхна ми косата  Sad Много, ама много се надявам да намерите решение и заместител на млякото, за да нямате проблеми с тези алергии  Praynig
Гале, и от мен имаш браво!  Simple Smile Мъчно ми е, че тати ще заминава за празниците, но пък е добра идея да те поглезят в Разград и да ти дойде празничното настроение. Украсете у вас преди тати да замине, Жорката много ще се радва  Simple Smile

Аз пък не смея да изляза навън без количка. Абсурд! Мишън импосибъл! Крис върви навсякъде другаде, но не и с мен, не и в мойта посока. Сеща се, че ме няма само ако иска да качи някои стълби и все пак ако до 2 секунди не съм до него се опитва да ги качва сам, доста успешно вече  ooooh! Отделно от това хванат за ръка не иска да върви, а черешката на сладоледа е, че се тръшка за най-малкото нещо, навсякъде и по всякакъв начин  #Cussing out Много ме нервира този момент. Днес изяде шамарче по памперса заради непрестанно тръшкане и невъзможност да го запаша, след като целия се беше разпасал.  Crossing Arms
бибата е нашта наааай-голяма любов. Без нея няма радост, няма сън, няма покой. През нощта ставам по 1000 пъти да му я слагам в устата, тъй като започва да се заревава (не винаги я намира). Дет я срещне я слага в устата. Имаме си и начини стотици за лапане. Тя седи обърната на земята, тъй ляга на земята и си я взема с уста. Ръфа си я, слага си я, после я маха и така 100 пъти. Пък голямото шоу е да му дадеш 2 биберона. ЕХ що файла е над 100МБ да пусна, ще се попикаете от смях. Взема едната, като види другата плюе тази, слага другата. Като види другата пак плюе и така до....безкрайност  Crazy Joy Joy Joy

Аз пък се чудя тия дето прогнозират какво ще е времето кой се лъже да им плаща??? Де го видяха тоя вятър 120км/ч идея си нямам (Че и в източна Бг най силен бил)...Заради тях снощи печката не си палнахме  Crossing Arms

Айде, спирам, че ферман голям изписах, кой ли ще го чете.  Laughing Laughing

# 41
Влизам да се запиша, че малко нямам време тези дни

# 42
Привет, включвам се, понеже гледам, че има питане по моя въпрос  Joy

Но преди това не мога да не кажа честито на Галето за изпита и на Акси - страхотна елха!

И така, по въпроса с ходенето, имаме много голям напредък. Калина ме държи за ръка и върви на където я водя. Пуска се от време на време, но все по-рядко се отклонява и то не на далече. Вече дори не я нося, когато пресичаме улицата, а пресичаме ходом, дори улици, на които няма светофар.
Отне ми два месеца, като още след първите 2-3 седмици имаше задоволителен напредък.  Първо на по-кратки разстояния, а сега вече до километър изминаваме.
Най-важното е да не вървите след детето, ако то се движи като браунова частица (както се движат наскоро проходилите деца, въодушевени от идеята, че могат да идат където си поискат), стига да сте сигурни, че е достатъчно стабилно и няма да се спъне или някоя друга опасност.
Аз първите "опити" ги провеждах в парка, където опасностите са сведени до минимум, няма улица, на която да изскочи и не е страшно, ако се отдалечи дори на 50 - 60 метра. Нужно е много търпение, за да не хукнете след детето, ако то хукне нанякъде, а да си следвате посоката и да разчитате, че то ще тръгне след вас рано или късно. Още повече търпение е нужно, за да продължавате с опитите, въпреки, че в началото няма никакъв видим напредък  Laughing Когато детето стигне до фазата, да върви в точно обратната на вашата посока, трябва да знаете, че успехът е близо  Sunglasses
Това за който си няма работа, като мен  Laughing

Джиджа, известно ми е това с двата биберона, и Калина има едно такова клипче. Попикавала съм се от смях като я гледам  Joy Ако можеш, качи някое клипче на Крис да го видим Simple Smile

# 43
Привет и от мен за днес Hug

Булечка , мерси за почерпката Hug Аз чак сега я видях, че не съм влизала цял ден. Blush

Браво на Галето за изпита  bouquet Айде посрещай празниците спокойна!

За книжките и ние имаме няколко и голямо четене, разказване и показване настава Laughing Много ги харесва Peace

master333, ние спим по 2 пъти на ден ако е станала по-рано (8:30ч), но ако стане след 9 - спи следобяда за час и половина - два (понякога 3).

Джазче, ние не сме пробвали да се разхождаме много надалеч, но около вкъщи почти съвпадат посоките ни Joy Laughing

Джаззния, много е сладък с хляба hahaha И ние сме негови големи фенове http://media.snimka.bg/1483/009221176-big.jpg

Айде и аз като Акси (да не остана назад Blush) да покажа нашата елхичка: http://media.snimka.bg/1483/009221392-big.jpg и http://media.snimka.bg/1483/009221393-big.jpg
имаме и мъничка ама тя е над TV в дневната hahaha

Последна редакция: чт, 04 дек 2008, 16:30 от mimoza°

# 44
Здравейте мамчета,
Хайде и от мен запис. Ние сега се прибираме от разходка, много приятно временце.
Гале честито за изпита!!!!  bouquet Сега се отдай на заслужена почивка и се зареди с празнично настроение и приятни емоции.
По въпроса за бибите - ние през деня не употребяваме, но заспиването без нея не става Thinking И аз много размишлявам кога да се опитвам да я махам, но при положение, че сме само с 4 зъба мисля да поизчакам поне да има с какво да се успокоява.
Джидже  Joy и ние сме така ако около нея има повече от 1 биберон, голямо чудене пада, кой е по-сладък.
Иначе спи по 2 пъти на ден - сутрин ок 11 за час и следобед ок 15.30 пак за час. Имаше кратък период, когато сутрин се будеше след 9.30 и спеше само по веднъж, но изведнъж си мина на стария режим.
Аз все още не съм украсила елхичката, но тези дни ще се организирам. Нашата е малка и ще я сложа на шкафа далеч от хулиганката. Акси, Мимоза вашите много хубави.
За момента само веднъж сме излизали без количката и беше сравнително успешно, но в момента в който искаше да тръгне в друга посока,а аз я дръпнех надаваше голям писък.
Джаз у вас бравос за напредъка с тръшкането. При нас понякога действат заплахите  Mr. Green понякога игнорирането, но като дойде свекърва ми и всичко отива по дяволите....

Хайде, че и аз се поулях, а и някой се събуди  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт