Отговори
# 75
Днес ми е форумско Mr. Green

Тали, HugНе се ядосвай.Ще дойде момента и ще ги заковеш Peace Всичко се връща Hug
А на този вид работари като теб ,Цецето и Дес /о,да не забравя и мъжО/аз им казвам пчелички.Та този тип хора работят да премала .Здрави ,болни те са винаги насреща.И когато работодателя ги стимулира малко те започват още по-усърдно. Не знам до кога обаче... Hug

# 76
Талитоо Simple Smile Еми от една порода сме, затова се спогаждаме.... Simple Smile Съзнавам какво ти е, аз преживях нещо подобно, но когато бях бременна и работех до 19ч, зарязах всичко и се върнах да почивам, сега изобщо няма да ме видят дори  Hug Peace  bouquet

# 77
ПРИВЕТ МИЛИЧКИ  Hug
Влизам само за малко и да ви кажа,че тия зъби ще ни уморят вече  Tired Докато избият ще изтрещя  ooooh! А няма още нито един нов  Crazy Иначе сме добре,нищо ново  Rolling Eyes
Аз малко телеграфно,ама ще ставам,че ме дърпат за крачола  Whistling

# 78
  • София
Пу трета - от 12 на там ( или на сам ) никакво спане  Naughty. Само мрън мрън и писъци. Дадох и в 5 панадол -та заспа към 6. При което баща й и рече да става в 7 и ние съответно с него. Днес за сметка на това й го върнах тъпкано  Mr. Green. цял ден я  влача с мен по задачи. Яде в 2 вместо в 12 . Милото . После обаче дремнахме от 2 и нещо до към 5. Та сега след едно кафенце вече може да приказвам иначе  #Cussing out

# 79
Имам питанка: Има ли дечица, на които вече са им излезнали кътниците /освен Кари на Кремито/ помня само нея Simple Smile, че бяха 4 на веднъж. Ние вче от почти 3 седмици се борим с това, мисля си че са кътници, защото отпред няма индикации да излзиат зъби, но ако са предни зъбчета до сега да бяха излезнали бе, кво  етова чудо...?Когато излзиа зъба после боли ли пак много?

# 80
  • София
Здрррравейте!  Hug

Докато ми стане рибената чорба, а Василия ръфа една бисквита,  да взема да се отчета и аз набързо.

Ходих днес да взимам мазило на Василия за дупето, бях се засилила да купувам Тридерм, но рекох да звънна за всеки случай на педито да се консултирам, и тя рече, че Тридерма не бил добре за толкова малко дете  newsm78 и в крайна сметка взех Дактакорт. Един път я мазах като се наспа, дано да има бърз резултат.

Гале, къде ме прати пък ти с тия кътници.....ние ги чакаме къде първи клас да се появат нашите. Аз мисля, че мъката е преди да прорежат, от скромния ми опит с два зъба  Mr. Green Но и двата пъти, след 2-3 месечни мъки, като пробиеше зъбче, и детето веднага си оправяше съня. Сега спи непробудно, а докато избиваха се будеше по няколко пъти  на нощ. Слава Богу, че всичко се разминаваше само с едно даване на водичка, но не знам какво ни чака със следващите , докато ги докараме до 22  ooooh!   

Бакси,  празнично ти звуча, викаш.....Ми на мен хич не ми е празнично  Joy В главата ми са само циклене, лакиране, боядисване, шлайфане, фугиране, водопроводи и все в тоя порядък...Напраууу не го виждам, андявам се до средата на другата седмица да приключим с "мръсната" работа и да започна да вкарвам мебелите. Дето още не съм ги купила...Абе няма да е баш тъй, както ми се иска, но пък и не си заслужава да правя баснословна инвестиция, след като не е мое. Макар че и сега хич няма да е малко  Money Ще се постарая поне да си създам някакъв уют, да ми е приятно, като се прибирам в къщи. Защото сега не е така - заварих обзавеждане, което хич не им е по вкуса, но няма къде да го дяна. Кухнята, която ще е и дневна и трапезария  ooooh!,  ще я правя в зелено и оранжево, дано да намеря и подходящи мебели все пак. Нямам търпение да го докарам до перденцата и разните му джаджички, които ще избирам най-накрая  Heart Eyes

Времето ми свърши засега, ще пиша пак по-късно. Хубава вечер ви пожелавам!

# 81
Гале ,разбирам как се чувстваш,и Ангел е в това състояние вече седмица,аз все обвинявам кътниците,но и при нас никакви ги няма.Навярно не е от зъбки,а някаква криза в развитието  им,която ще отмине.Хубаво е,че поне се застоява в кошарата пред телевизора(не,че е полезен,но поне ще си отдъхнеш малко)
Жу, дано Таня не прихване от Стефан,а той бързо да се оправя!
Весето,хубаво е да посетите очен лекар.Аз съм си правила компрес с белтък(рохко сварен,помага),но не бих го правила на дете,изписвали са ми и едно течно мехлемче(антибиотично),мисля,че се казваше Фуситалмитгел,но незнам дали става за малки деца,най добре да се консултирате с офталмолог,защото все пак си е инфекция.
Софинце,и при вас ли зъбки?
Цеце,Ангел преди време имаше гъбички на дупето и кожен лекар му предписа Дактакорт,като ми обясни ,че и той е кортикостероид,(но го изписвали на малки деца) като Тридерма(при Тридерма има и гентамицин и клотримазол,ако съм запомнила добре)Каза ми да мажа поне 10дена,въпреки ,че след 3 ден се вижда ефекта,но трябвало по-дълга употреба,за да е напълно ефикасно(аз лично го мазах само 7дена)

# 82
  • София
Като пристпя Нина ще се включа пак - сега само да кажа - Цецеее, гоорих с Маруся и тя ще дойде в неделя.

# 83

Ето снимки малко от Чудните мостове.Намерих си фотото, после ще ги махна, а сега гледайте  hahaha

# 84
Момичета, не съм ви чела, толкова съм ошашкана, че ще се пръсна. Confused Симона повърна към 16ч, цял ден е хленцава, тече й носа, в 18.30 й дадох малко супа и към 19 и нещо я повърна. Confused Confused Confused Много плачка, Т е 37.3, няма разстройство. Като повърна заспа. Звънях на педи и тя каза да взема вомитусхил. Обаче сега се чудя - да й давам ли течности? По колко и на колко време? (педи каза по 10-15 мл ама не питах през колко време Tired) През нощта, ако се събуди гладна какво да й дам - мляко ли и колко?И обикновено ли или лечебно? И изобщо да й давам ли този вомитусхил и кога - да я будя ли или да я оставя да спи?

Толкова съм притеснена. Confused Confused Confused

# 85
Дита, може повръщането да е инцидентно. При всички случаи обаче се прави следното - каквото и да даваш, го даваш в количество не пвоече от чаена лъжичка на не по-малко от 5 минути. Най-добре е веднага да вземете лечебна хумана от някоя аптека и да правиш по рецептата за мляко - по 30 мл, после като ги изпие (по чаена лъжичка през 5 минути)  пак правиш. Ако спи, не е нужно да я будиш. Ако се събуди гладна, процедираш с хуманата. Тя е и за мляко, и за течност, освен това съдържа някои вещества, които се губят при обезводняване.
След като минат 12 часа без повръщане (броиш от последното повръщане), увеличаваш постепенно количествата, а храната е най-добре да е кашава първите 24 часа след повръщането. Ако няма разстройство, може да яде всичко.
Не се притеснявай! Опасно е ако повръщането е много пъти, тогава трябва да викнете бърза помощ.
Сетих се и още нещо - вземете рехидрин от аптеката и го давайте вместо вода. Той има натриев цитрат, който спира повръщането и соли срещу обезводняването. Може с готовия разтвор на рехидрин да правите хуманата, вместо с вода.

# 86
юл4е, а вомитусхила? Да го давам ли? Значи сега да не я будя, да не й давам течности, ако се събуди гладна не повече от 30 мл мляко, по чаена лъжичка през 5 мин?

# 87
Ох, Деска, моля се да е било инцидентно  Praynig Praynig Praynig Аз никога не съм се сблъсквала с такова нещо и не мога да ти дам съвет, но искрено се надявам, че утре ще ни зарадваш със здравичка Симонка  Heart Eyes Прегръщам ви !

# 88
Вомитусхил-а по принцип е доста силен и имаше някакви странични ефекти. Т.е. той е за много повръщане, когато не можеш да спреш да повръщаш, даже и когато няма какво - не инцидентно като вашето. Засега не й слагай според мен, щом  е повърнала само веднъж. Ако пак почне да повръща, тогава й го сложи.
Като се събуди Симона й правиш малко мляко и даваш по лъжичка през 5 минути. Като свърши дозичката мляко, правиш нова и продължаваш да даваш. Ако случайно повърне, трябва нова почивка на стомаха - 2 часа без никакво ядене и пиене (защото стомахът е раздразнен и пак ще повърне, ако ще и капка да й дадеш). След това пак почваш отначало. Писах ориентировъчно 30 мл, защото ак ое повече, докато стигнеш до края на дозичката, може да е престояло млякото.

# 89
Деси - има ли промяна, в смисъл субуди ли се детето? Бъди само спокойна, защото от напрежение хората правим погрешни стъпки.Юлето ти е казала с подробности какво да се направи, ако не разбираш нещо питай и Све да прочете и да сравните какво сте разбрали заедно.///
Стискам палци да не се повтори повръщането на малката, може и от храна да е нещо, да е преяла и да й е станало тежко.Нещо различно да си е хапвала.

Приятна вечер дами, аз се оттеглям вече.

Общи условия

Активация на акаунт