"Март дойде ли веднъж- ще видим кой е мацка, кой е с мъж"

• 18 986
  • 297
  •   1
Отговори
# 150
  • Варна
jivotinche аз доколкото знам не е опасно да се преноси 15 дни. И аз и двете ми сестри сме преносени. Знам че ти се следи количеството и качеството на околоплодните води и плацентата и ако нещо не е ок се предизвиква раждане. Ако преносиш 15 дни обаче те приемат и те принуждават да родиш защото бебето започва да се трови от водите които вече не са с такива качества с каквито са били.  Майка ми беше така с третата ми сестра и положението хич не беше розово ама слава богу се оправиха. Та 5 дни не са много, изчаква се най-много 15 дни.

# 151
  • София
 Аз да се похваля, че днес си купих календалра на Мулти Мама с бебоците - много са сладки. И един пъзел с бебчовци си купих и мисля като го наредя да го сложа над креватчето в спалнята, пък ще видим. Ето го
 Някой се интересуваше от аутлета на Wenice - на бул.България се намира на ъгъла с Гоце Делчев мисля, че беше. Ако не се лъжа и на Солунска има техен магазин, но аз само в този на Илиенци съм ходила.
 krisi99 Dez не живее в BG, та и да ти каже откъде си пазарува няма да ти е от полза. Аз лично нямам някой конкретен магазин от който пазарувам, а обикалям. Най-често пазарувам от KidsMania (не са някои известни), защото ми е близо, продават ишлемета и собственичките са ми приятелки. Най-обикновено бельо и пижамки си купувам от Даяна и Ники, позната още като Бялата къща в Хаджи Димитър. В Премама също има много хубави неща, както и във FOX в МОЛ-а на Стамболийски и Oviesse в City Center, но те са по-скъпички (от време на време обаче правят намаления и може да си вземеш доста изгодно някои неща).
 Ники като беше бебе (демек преди около 3г.) съм си купувала хубави дрешки и от Пинокио (магазина е в жк.Дружба на пазара), но сега нямам идея какво предлагат. Абе общо взето сама ще си набележиш любими магазини като почнеш да пазаруваш по-често.
 Dez, и аз мисля живот и здраве до 3 годинки да си гледам и този бебок, както направих и с Ники. В никакъв случай не ни е било лесно от финансова гледна точка (майчинство беше 160лв. в началото и чак после го увеличиха), а имаме и кредит, но за мен детето ми е най-важно. Не съм спирала да работя през цялото време, благодарение на шефа ми, който направи възможно да изкарвам пари, седейки си вкъщи и така се справихме.

# 152
veroniki много ти благодаря. всички магазини, които си споменала знам къде се намират. ще отида да разгледам.
А календара от къде е купен - страхотен е.

# 153
Ей разбих се днес от обикаляне,ама ми беше приятно де..два часа се мотках из Хиполенд и така ми се прииска пак да съм дете. Flutter Накупих подаръците за каката,даже и непланувани неща,но без кухня защото не харесах и утре-другиден ще ходя и до Джъмбо.Абе обичам ги тея коледни празници,а откак щерката се пръкна на Бъдни вечер-още повече. Sunglasses
В Хиполенд има чудни комплекти за изписване на Бебето,започват от 30лв.и много сладурски космонавтчета и якенца  много подходящи за март-април,пак на Бебето.Харесах и кошара на две нива,и още куп неща-но тях януари.

БОДЛИВКА- къде е този аутлет на  Венис?  newsm78 Много ме заинтригува с това? Много ще се радвам ако утре дойдеш на лекцията и да се видим.
В петък ходих на Илиенци за пердета , леле колко се е променило за една год. и да ви кажа имаше страхотен магазин на Венис в началото до входа .

Тя veroniki e ти е отговорила-на Бул.България и Гоце Делчев/на кръстовището се розовее от далече  Laughing/

veroniki от борса "Даяна и Ники''съм пазарувала още преди да се роди Дарина и наистина има доста евтини бодита,ританки и комплекти,мерси че ме подсети. Peace

А също и да ви кажа за един нов/поне за мен/ на Wenicе-в Младост 3, точно на кръстовището преди Хит, във високия блок до пицария Верона.Мами от Младост,ако сте ходили моля споделете впечатления,че аз най-рано през уикенда ще имам път натам.

dyMa кажи за пердетата,видя ли нещо интересно на Илиенци,че и аз съм на тази вълнА.. Wink

# 154
Днес Ви засипах с въпроси, обаче още нещо да питам :
имам някаква ужасна настинка от 3 дни - мога ли да пия примерно Фервекс или нещо от този род. Опитвам се да търпя обаче вече всичко ме боли.

# 155
Здравейте мамчета! Stop
Да ви питам, май някоя от нас беше писала, но да чуя и на другите мнението, искам съвет за добра марка ел.фурна за вграждане и котлони, че ми предстои скоро да купувам, оглеждам се, но все си мисля, че нещо ще пропусна, благодаря предварително! Hug
Софийски мами, утре съм на линия за лекцията, ще се радвам да се видим, имам предложение, какво ще кажете после да отидем до Хепи, което се намира на съдебната палата и  Света Неделя, близо ни е, а е и просторно и на мен лично ми е едно от любимите заведения, като обстановка, меню, обслужване.
Това е за сега от мен, Лека и спокойна вечер на всички! pregnant

# 156
  • Варна
krisi99 недей да пиеш фервекс,аз лично винаги с него съм се оправяла,но откакто съм бременна не го пия. И аз искарах настинка и температура имах,но доки абсолютно ми забрани фервекса,незнам защо. Ако нямаш висока температура най-добре търпи и не пий нищо. Най-сигурно е да не пиеш нищо ако е възможно де,ако се наложи иди на лекар и ще ти кажат какво да пиеш. Дано съм била полезна.   Hug 

# 157
krisi99 Да можеш да пиеш фервекс, но премерено, също така можеш да вземаш , пиша ти кои лекарства са позволени - нещо хомеопатично за грип/грип-хил, анги-хил/, за болно гърло - биопарокс или тантум верде спрей, прополки, стрепсилс с мед и лимон, също проспан / с екстракт от бръшлян/  - разтворими таблетки, фиторал - таблетки за гърло на растителна основа и за температура парацетемол, даже е по добре от фервекс ако е само за температура, можеш да взимаш и поливитамини, сама прецени на кое да се спреш според симптомите, които имаш. Отговарям ти така обстойно от личен опит, тъй, като и аз преди дни едвам се излекувах и даже още пия някои от лекарствата. Най- добре отиди на лекар, или пий лекарства в краен случай, както се получи при мен, нямаше друг начин, но има лекарства и за бременни за това понякога е излишно да се правим на герои и да се сетим да се лекуваме, когато е вече късно и се усложни състоянието ни.

# 158
Благодаря момичета за бързите отговори - бяхте ми много полезни! Hug  bouquet

# 159
  • София
 krisi99, това, което показах на снимката е пъзела, който си купих. Календарите са два вида, аз си взех многолистния от 10лв. Ето ги
Купете „Мулти-мама Календар 2009” и помогнете на българските тризнаци да посрещнат

Дядо Коледа!

Еднолистен календар

Размери 50 х 70 см, с лайстна отгоре и отдолу

Цена за 1 бр. с ДДС: 5,00лв

6-листен календар

Размери 50 х 35 см, със спирала

Цена за 1 бр. с ДДС: 10,00лв

Ако вашият град го няма в списъка може да поръчате календар чрез доставка с куриер. Цената за това е 4.74лв за цялата страна с наложен платеж, ако поръчате наведнъж до 5 бр. от календара. Доставката е от 3 до 5 дни. Изпратете вашата заявка на info@multi-mama.org

Приходите от продажбите на “Мулти-мама Календар 2009” ще се използват за

Закупуването на коледни подаръци за всички мулти-семейства включени в проекта до 1 ноември 2008г.

Относно това какво да пиеш за настинката, най-добре се консултирай с лекаря си, защото всеки случай си е строго индивидуален. Във форума ще получиш много и понякога противоречащи си мнения, но нищо не може да замени съвета и мнението на специалиста.
 Ха-ха,  Joy  докато съм писала вече си получила две коренно различни мнения.

# 160
Dez, искам да Ви пратя писмо, но личната Ви поща е препълнена...

# 161
  • София
Добра вечер от мен  Hug 

Искам само да вметна, че дните за 90 % заплата са съответно 315 и 410, няма никакви 9 месеца и годинка, това само обърква народа и създава притеснения  Whistling

За утрешната лекция, аз ще нося папки с лекциите в ръка. Да кажа пак, че после ще бързам за работата и че ще завиждам за обяда  Embarassed

Nagaina, май аз засега "водя" с най-ниския хемоглобин и мисля, че го усещам като прималяване и прилошаване. След една операция преди няколко години ми беше паднал ужасяващо много (60), помня, че нямам сили дори да стана от леглото. А хемоглобин се вдига бавно и трудно  ooooh!

ПРАЗНИЧНА КОЛЕДНО-НОВОГОДИШНА СОФИЙСКА СРЕЩА:
1) Дата и час: 14.12.2008 г., неделя, 14 ч.
2) Място: миналата седмица уж трябваше да събираме идеи за място. Еми извън Джепето - Люлин, друго никой не предложи. Т.е. Джепето Люлин се намира на кооп. пазар Люлин, доста комуникативно и централно място - наблизо е спирката на метрото "Люлин", минават много маршрутки, както и трамвай 8, автобус 111 и тролей 7. Пицарията е точно до търговския център, има си табела, но който и да попиташ, ще ти я покажат!
3) Подаръци: носете подаръци - за мамите - на стойност до 10 лв. На място ще се тегли кой на кого ще подарява.

Започвам записването. Моля, казвайте дали ще идвате (независимо, че може да сте го казали вече миналата седмица!!!!!!!!!):
1) зелено човече
2) Дърта маймуна

# 162
  • София
 зелено човече , и аз се записвам за срещата  Peace А за хемоглобина - под 60 направо ме уби  ooooh! Shocked Аз около 100 съм като парцал  Tired , сега може и под това ниво да ми е паднал  newsm78
krisi99 , единственото позволено за бременни е парацетамол. Фервекса го съдържа също, но има и разни други неща, затова не се препоръчва. И все пак - д-р е най-добре да те види  Peace
За Венис - сестра ми каза, че имат магазин и на Солунска Peace , беше подарявала на сина ми много хубави неща от там  Simple Smile Бодливка, и аз преди време въздишах по комплектчетата на Бебето в Хиполенд  Crazy

# 163
  • София
А за хемоглобина - под 60 направо ме уби  ooooh! Shocked Аз около 100 съм като парцал  Tired , сега може и под това ниво да ми е паднал  newsm78

За да няма някой грешно разбрал, това беше преди няколко години (не сега) след много тежка операция  Embarassed В момента съм под 100, но все пак  Whistling

# 164
  • София
А за хемоглобина - под 60 направо ме уби  ooooh! Shocked Аз около 100 съм като парцал  Tired , сега може и под това ниво да ми е паднал  newsm78

За да няма някой грешно разбрал, това беше преди няколко години (не сега) след много тежка операция  Embarassed В момента съм под 100, но все пак  Whistling
аз го разбрах, но пак не си представям как си се чуствала  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт