Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

• 50 931
  • 367
  •   1
Отговори
# 30
Привет и от мен с пожелания най-чудесни за Никита, Николети, Нини и всички празнуващи, мами,деца и т.н и пъра пъра и ...... Hug Hug Hug
Ето я тортичката, която направих за един Ники на 6 годинки (на сестра ми момченцето), който оня ден и рожден ден имаше даже, та днес беше голямото празнуване.

В тортената тема съм написала от какво е тортата, ама то вътре си е въпрос на лични предпочитания и вкус.
Утре и рибоци малко. Wink

# 31
Ето рецептата за супата:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=320407.msg9453434#msg9453434

Много е вкусна, аз я наченах и не мога да спра  Embarassed .
Hug Hug Hug.
Ще я направя при първа възможност.
  И аз!!! Wink

# 32
Честит празник на всички именици ...и не само !   bouquet
Отново тук е пълно с апетитни предложения ! 
Крисче,много сладурска тортичка !

При нас вчера Мерлуза,пълнена със спанак и скариди ...с Лъскави задушени моркови за гарнитура ,а от главата - Рибена чорба .

# 33

Страхотна тортичка си направила   bouquet

# 34
Лео, Габи,    Hug Hug Hug благодаря ви. Много ме радват думите ви, особено когато са казани от признати майсторки като вас.

Ето и част от снощните рибоци
Панирана бяла риба

Солена рибка

Иииииииииииииииии
Короната на Котка

# 35
Крисче гледах в тортената тема но и там няма подробно описание  Sad Направо си я zаплюх таzи торта, може ли раzкажеш по-подробно zа начинаещи като мен.

# 36
От тази сутрин:
Пържени филийки с айрян:                                       същите с пудра захар:

# 37
Krische, короната ти ми взе ума ! Зашеметяваща !  newsm20

# 38

Страхотна тортичка си направила   bouquet
  Присъединявам се,към поздравлението!  bouquet  bouquet  bouquet
  И имам въпрос,Krische .....КОлко време ти отне да направиш този шедьовър? Rolling Eyes

# 39
  • Варна
Момичета имаше един ябълков сладкиш, не помня кой беше пуснал рецептата,
отгоре си стояха нарязаните и подредени ябълки, и доста от вас го правиха!
Ако може да ми помогнете с рецептата, предварително благодаря! Hug

# 40
Нела Hug  ти ме развесели рано сутринта. Между другото трябва наистина да благодарим на Котка, че ни открехна. И на мен много ми хареса вкуса. А и тестото докато го месих беше много приятно "на баране". Едно меко, едно нежно, едно уханно (от маслото) абе, разкошотийка Wink Wink Wink

Марински, сега разказвам. То може би и на мен щеше да ми изглежда недостатъчно описанието преди месец Heart Eyes Блатовете са готови. Поиш ги с каквото на теб ти допада. Аз поя с малко мляко и алкохол и после напръсквам с карамеления сироп на Пепи (от библиотеката). Крема е "Шоколадов мус (Olimpia(Скарлет) " (пак търсиш по това име в библиотеката)
Редила съм блат, крем, банани, блат, крем, сладко от вишни разредено с малко вода - така кашичка да стане, последен блат, (всички блатове са напоени, но без да прекаляваш, че иначе пък става кашок). За под чаршафа се маже с маслен крем. Аз разбих 250 гр масло с кайсиев мармалад. Използвах половината количество за тази торта. Другото си го замразих. Т.е. спокойно ще ти стигнат 125-130 гр за 1 доза за такава торта. И отгоре пльосваш чаршафа. Моят е от 2 дози руска мастика 2. Другите работи са направени предварително и само ги наредих. Ааааааа тунела е направен от разтрошени обикновени бисквити с масло и малко мляко на око - като за сладък салам. "Обличаш" някаква купичка, чийто размер ти пасва за тунел - само половината купичка и в камерата да стегне. После обличаш с моделиращата маса. Самите вагончета имат за основа бисквитки, облечени с руската мастика, а Пепи ми каза да си отрежа парче блатче, ама нямах в момента и затова аз ползвах бисквитки. Това е, ако има още - питай, на мен много ми помогнаха всички момичета от тортената тема, на които съм задължена. Все пак това ми е3та торта и без тях нямаше да се справя.

Селма, Влакчето си играх една събота или неделя беше. Цветенцата ги цвъцках една вечер, след като вечеряхме, докато гледах нещо по ТВто. Една друга вечер си направих борчето, храстчето и мечо и прасчо. Ама то си беше забавно - седя си, дзяпам си няква тъпотия по телевизора и вместо да чопкам и да ям нещо след като съм се наяла Simple SmileSimple SmileSimple Smile си правих животинчета Simple Smile. И вече самата торта направих в петък вечер и специално и аз си засичах време, защото ме учудват момичетата от тортената как правят толкова много торти. Та, на мен ми отне 3 часа. Като включвам в тях и времето на замесване на една моделираща маса дето отиде в кофата + още една, която беше истинската. Т.е. ако ги имате готови, е по-бързо. Ако се прави и с готови кремове, също се скъсява времето.

# 41
Момичета имаше един ябълков сладкиш, не помня кой беше пуснал рецептата,
отгоре си стояха нарязаните и подредени ябълки, и доста от вас го правиха!
Ако може да ми помогнете с рецептата, предварително благодаря! Hug
  Да не беше този на Лео?С карамелената коричка?

# 42
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=72935.msg1257444#msg1257444

Ей това е на Лео, аз поне не съм яла по-вкусен от този Peace

# 43
  Krische......голяма играчка е сладкарството! ooooh! Но сигурно е и много приятно! Grinning
  Всъщност,украсяването на торти няма ли някакво отделно име(не "сладкарство",а нещо друго)?Струва ми се,че правененто на торта и украсяването й изискват различен род майсторство..... Thinking

# 44
Krische.... тортата и короната ти са разкошни! newsm51

От мен (вместо запис), едно жалко парченце постна торта от вчера, друго от празничната трапеза не успях да снимам:

Грозноватичка е Embarassed, но като за постна толкова...

Общи условия

Активация на акаунт