Ти какво сготви? Снимай, покажи! - 20-та тема

• 50 981
  • 367
  •   1
Отговори
# 345
  • Варна
Ох, и на мен ми се дояде боб със зеленце.  Rolling Eyes

Аз мога да покажа не какво обядвахме, а с какво си развалихме обяда  Joy

Кифли, както обещах, направих. Рецептата сама си я скалъпих и съм много доволна, че уцелих съставките без да гледам от никъде.  bowuu

# 346
# 347
Е пеп-4o,то бива -то може ,но на  твоето меню ,как да се удържи човек  Blush

# 348
Аз ще се самоцитирам от Коледната тема, защото от много сладко правене, за готвене не остава много време, но имам снимков материал и ще се включа и с него, ама сега Коледната вълна е по-силна, пък и както каза Пепика, да включим и помощниците. Та:

Аз искам да ви споделя, какво удоволствие изпитах, при меденко рисуването. Ние ги правихме с Дидито оня ден, ето така:

Неотменима помощ ми е. Аз правих с 1 кг брашно и станаха страшно много меденки. Добре, че беше тя, за да ми е по-лесно, иначе сигурно щях да съм труп.

А днес, на гости Дидито покани, по моя идея две приятелки. И без това все искаше, а и знам, как децата се радват на такива неща. Прекрасни момиченца, с които изрисуваха всички меденки, до една. Аз си мислех, че това няма да има изрисуване, такова огромно количество меденки, но малките ръчички им видяха сметката Joy Joy Joy
Беше толкова, хубаво, мило, забавно. Те се заливаха от смях, разказваха най-различни случки от училище, имитираха госпожи и господиновци, съученички и съученици и така се смяхме и рисувахме днес. Естествено имахме и пауза за сладко похапване. Беше невероятно удоволствие. Къщата ми беше пълна с детски смях и непринуденост. Аз едва се добрах да нарисувам 3 меденки, колкото да видя как става. Първите им бяха леко по криви, притесняваха се, но всяка следваща беше по-хубава и по-хубава. Не мога да им се нарадвам.

На следващата снимка, ги снимах в паузата, (пуснах ги малко обедна почивка), но се виждат част от останалите за рисуване меденки Laughing Laughing Laughing, А понеже темата е за сготвено, се вижда, че набиват питчици, които им направих, докато рисуваха. Ама и филенце съм им сложила вътре, като екстра, та това са Ивчето и Дидка:

Ето една много малка част от меденките:

А понеже много са слушкали децата, извадих от скритите линцерови, за да намажа на децата и да им дам да си носят в къщи не само меденки, а й от тези сладки:

# 349
Krische , много весело е било при вас и бая айранче сте дръпнали май ?  Laughing Като ти гледам снимките и на мен ми се приисква да съм била там ! Даже като прочетох , че с Дидито сте рисували и се замислих къде съм била вчера и защо ли не си спомням тези красоти ?!  Joy С готова глазура ли ги рисува и ако е така , колко тубички отидоха ?

# 350
Диди, не е с готовите. В Метро вчера нямаше от белите. Имаше само от цветните шрифтове, ама из си имах от тях Sad Таааааа аз бърках, а те рисуваха. Дадох им и цветните разбира се и има и цветни, ама на мен те по не ми харесват. Даже имаше сърчице и  луничка нарисувана с една дебела линия бяло, отдолу зелену и последната линия червено естествено. Аз като ги видях, умрях да се смея и ги питам отбора г-ци нещо на патриотизъм ли ги е избило Joy Joy Joy. И други смешни имаше, братати ангелчета, дядо Коледа като затворник през решетки и се заливахме буквално от смях. Такова удоволствие неземно с цял отбор сладки г-жички...... Wink

# 351
С Дядо Коледа затворник и аз се разсмях !  Joy Там му е мястото на брадатия , ако не изпълни коледните желания !  Twisted Evil
Като видя така нарисувани меденки и пак ми се възражда желанието да ги направя , но ще видим.Другата седмица ако имам време ще запретна пак ръкави.

# 352
Диди, аз надали бих се захванала, ако ги нямаше момичетата. Просто ми се искаше точно този дух да усетя. Да го усетят и те. Да чувам този смях. Да им остане този спомен, за този момент и тези аромати на Коледа. Защото нали са с белтък и си ги слагах тавите, в които ги редяха на 50 гр да се изсушат и дет се вика "пекнат", та отново се разнесе ухание на микса от подправки..... Не усещам нито умората (че снощи и на концерт, и на кръчма и на клуб та до 3 ч), не ме вълнува, че утре съм на работа.... просто беше много мило и Юютно... Това на мен са ми най-скъпите меденки.

# 353
От почивните дни у нас:
Паста:                                                                     Каша от домашна кокошка:                   

Хляб, тип италиански, по рецепта на pina-стана чуден,макр че го препекох ! newsm10

Успешна седмица на всички  Heart Eyes

# 354
пеп-4o,благодаря Hug, ама ги хапваме, няма да останат. Имам време до Коледа да пробвам и други рецепти тъкмо Peace.

yagodka, бузките - да. Сладките не особено. Hug

# 355
  • Разград
За закуска-пенкейкс

и двойна доза меденки

# 356

Тези мексикански сладки , според мен са същите ванилени кравайчета , а в моята книга кифлички.С изключение на едното яйце , което има в моята рецепта.Аз лично , не съм кой знае колко впечатлена.

А не, кифличките и кравайчетата са си друга тема Simple Smile Точно защото нямат яйце, са едни такива, топят ти се в устата. Може би и затова децата ми много ги харесват. В книгите ги пишат или Снежни топки или Мексикански сватбени сладки, или Руски чаени бисквити. Аз ги помня от малка, майка ги правеше много често, само че им викаше маслени топчета.

# 357
от вчера сладкиша - нова рецепта пробвах - интересно стана,  подходящо е за Коледа...
рецептата в блога

http://farm4.static.flickr.com/3276/3092218442_5dcf8f2cbb.jpg?v=0
Направих сладкиша преди малко (канех му се и си приготвях продуктите от преди дни, но все нямах време - стана много хубав, определено ще го направя пак-много вкусен-Благодаря ти, Lois  Hug  Hug
Ще пусна снимки скоро  Peace

# 358
Лелеее колко готвено ooooh!.
Пепчо да не ги вижда мъж ми тези Сълзици и този боб че как обииича милия Heart Eyes, Моцарела страшна питка Peace, Гелева и Крисчето - много са ви хубави меденките  Hug
Мило Креми що така наруши диетата ти Wink.
Мексиканските сладки май ще се правят и у нас.На вкус като Рохличките ли са newsm78, че по състав горе долу са сходни май newsm78
Ягодка винения ти кебап изглежда така апетитен Heart Eyes
Поли и ти си правила Коледни сладки гледам Wink
Показвам аз днес цял ден какви ги върших и отивам да полегна, че съм #Crazy ама и аз като Крисчето да кажа това за мен е сладка умора Heart Eyes
Бързите хлебчета на Лабрекс дето ставали за 30 мин - вярно е Peace и са много вкусни.Аз им сложих и сусамец.

Печено пиле с картофи на фурна и зелена салатка за гарнитура

И Коледни сладки творих - Рохличките на Наталина малко не могат да се познаят при мен Embarassed, но на вкус са страхотни.

и Меденки по рецепта на Мама Вики - те чакат украса.

# 359
Бъни, не се бъзикай Wink
Май, май имаш ново фото, а ?Хайде честито и със здраве да си го  ползваш и все по-хубави и вкусни снимки да правиш Hug
Аз нищо не съм готвила, вече от мързел го ударих на гладна диета, е и резултати има де -7 кг. останаха ми само 3 Laughing
Вие си гответе, аз ще продължа да се облизвам  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт