ФЪН ШУЙ VII (класически)

• 85 226
  • 795
  •   1
Отговори
# 540

напиши в гугъл "бял тигър" и го пусни да ти търси изображения

метален е заради годината
"бял" е уточнение на породата и без връзка с астрологията

# 541
  • София

А защо годината е на БЕЛИЯ ТИГЪР?
Имената на годините, според китайската астрология (започнах да се интересувам), се образуват от име на един от петте елемента и име на животно.
Тъй като елемент БЯЛО няма, логично е годината да е на МЕТАЛНИЯ ТИГЪР.
[/quote]

Точно така, в китайската астрология стълба на годината е съставен от небесен ствол и земна клонка (не претендирам за правилен превод), като в небесния ствол е един от 5-те елемента, а в земната клонка е едно от 12-те животни.
2010 г. имаме янски метал на янско дърво (елемента съответстващ на тигъра). Може да се каже и бял тигър, защото цвета съответстващ на елемента метал е бял. Когато се прави анализ обаче, не се разглеждат качествата на тигъра или на цвета, а качествата на елементите, в какви взаимоотношения са и т.н.

# 542
Можете ли да ми кажете нещо за това, да има часовник в спалнята. Става въпрос за стенен часовник.

# 543
  • София
Можете ли да ми кажете нещо за това, да има часовник в спалнята. Става въпрос за стенен часовник.

Без схема на апартамента с оказани посоки, не бих могла да кажа нищо.

#Crazy e много се обърках

.....моята най-благоприятна посока е ЮЗ, но през 2010 това е най-неблагоприятната  Sad Леглото ми е разположено на ЮЗ. Необходимо ли е да го преместя?
[/quote]
Да, объркала си се. Първо казваш "моята посока е", а после - "разположено на". Има разлика между направление и местоположение. След това, писала съм, че статията засяга общите аспекти. Да, на ЮЗ през 2010г. ще бъде разположена "жълтата 5". Да, носи лоша енергия, но това не означава, че всички, които имат спални на ЮЗ ще страдат от едни и същи проблеми. Има много фактори, които трябва да отчетем. Сами разбирате, че в една статия е невъзможно да се разгледат абсолютно всички нюанси.
Така че, за да се каже нещо конкретно по въпроса е нужна схема, посоки, дати на раждане.

# 544
още повече се обърках  ooooh!

за момента се отказвам .....когато ми остане време пак ще се заема

# 545
  • Варна
За Kalaka и другите, които все още не правят разлика между посока и местоположение, ще поясня накратко.

Като разделите дома си на сектори, зоните, които се оформят според посоките, са местоположението.
Посоките, благоприятни или - не, се определят от моментното разположение на конкретния човек в пространството, и по-точно в коя посока той гледа, накъде е обърнат.
Ако седя на стол в трапезрията и носът ми сочи на ЮЗ, значи съм ориентирана в тази посока. Но в същото време трапезарията ми може да попада в сектор СИ.

# 546
Попаднах на този материал

http://paper.standartnews.com/bg/article.php?d=2010-01-17&article=309561

В него е следният пасаж:

Има и други доказателства, че предците ни са познавали фън шуй преди векове. Цветозар Мръвков от асоциация "Фън шуй център България" припомня: "През 1868 г. се освещава Рашковата къща в Банско. Върху нея има нарисувана яркосиня двуглава птица с фантастични криле. Отдолу е отбелязана и годината, а тя е на дракона."
Мръвков е човекът с курсовете по 90 лв. от магазина в Софийските хали.

Не ми стана ясно как една-единствена синя двуглава птица (не се казва каква - орел, врабче или патка) с фантастични криле (не съм я виждал, но може крилете да са кожени с ципа, както рисуват драконите) е доказателство за връзка с фъншуй. Че годината е на дракона, няма спор - всяка нашенска година отговаря на китайска, но не пише дали пък случайно къщата не е осветена през януари.

Цялото негово твърдение ми изглежда много повърхностно, дори видях сайтовете, където се описват тази и още няколко къщи. Там има изводи, направени на следния принцип: сега вали сняг, в Памир също има много сняг и е имало от хилядолетия, значи прабългарите са от най-древната цивилизация.
В такива случаи нашият народ казва: "Една птичка пролет не прави".

Тъй като въпросът за източниците на фъншуй ми е много интересен, не ми се иска да правя прибързани заключения и моля за помощ всички от форума.
Ако някой има информация по този въпрос, моля да я сподели.

# 547
  • Русе
 Здравейте! Включвам се и аз в темичката.
 По принцип се интересувам от източни философии, учения и т.н. и знаех някои от принципите във фън шуй. Но сега ми предстои скорошно разместване вкъщи и от седмица ровя в нета за информация и малко се обърках. За това искам да ви помоля за малко помощ. Искам да разбера кои са най-благоприятните и най-неблагоприятните посоки за спане за мен и дъщеря ми. Но калкулаторите са все в руски сайтове и не мога да се оправя.  Embarassed
 Ето датите ни на раждане :
 моята - 29. 07. 1988
 на дъщеря ми - 1. 10. 2008

А за секторите срещнах противоречива информация. Например на едно място пише, че секторът на здравето е в центъра, на друго - че е на запад. На коя информация да се доверя...  newsm78 
 И още някои неща се чудя, но другия път. Wink  Ще съм ви много благодарна, ако ми помогнете!

# 548
  • София
Твоето число е 3, а на дъщеря ти 5, т.е. ти си източен тип, тя западен (ако не съм изкуфяла съвсем и не говоря глупости, не помня "тип" ли се казваше  Embarassed ). За секторите на здраве, пари и т.н. вече няколко пъти стана дума, че са от модерния ФШ, докато тук се набляга на класическия...

# 549
  • Русе
 Лято, много ти благодаря!   bouquet
 Аз си намерих една таблица за благоприятните и неблагоприятните посоки според личното число, но там числото 5 го няма, защото е център... Ще се поровя още. Ще прочета и повечко за класическия фън шуй, защото до сега май само за модерния намирах инфо. Ще си избера един от двата и тогава, ако пак нещо не съм доразбрала, ще питам. Надявам се, че няма да стана много досадна.  Embarassed
 Допълвам си поста, защото взех много да се обърквам. Прочетох, че и при класическия фън шуй има делене на жилището на сектори, но чрез компас, докато при модерния става с Ба Гуа според входната врата. Явно това не е вярно, но искам да ви питам - при класическия фън шуй изобщо ли няма делене на сектори? На какъв принцип става тогава фън шуй подреждането в дома, ако мога така да се изразя? Дайте някой линк, моля ви. Извинявайте, момичета, но съвсем се оплетох...

Последна редакция: пт, 29 яну 2010, 00:17 от Танче

# 550
Лято, много ти благодаря!   bouquet
 Аз си намерих една таблица за благоприятните и неблагоприятните посоки според личното число, но там числото 5 го няма, защото е център... Ще се поровя още. Ще прочета и повечко за класическия фън шуй, защото до сега май само за модерния намирах инфо. Ще си избера един от двата и тогава, ако пак нещо не съм доразбрала, ще питам. Надявам се, че няма да стана много досадна.  Embarassed
 Допълвам си поста, защото взех много да се обърквам. Прочетох, че и при класическия фън шуй има делене на жилището на сектори, но чрез компас, докато при модерния става с Ба Гуа според входната врата. Явно това не е вярно, но искам да ви питам - при класическия фън шуй изобщо ли няма делене на сектори? На какъв принцип става тогава фън шуй подреждането в дома, ако мога така да се изразя? Дайте някой линк, моля ви. Извинявайте, момичета, но съвсем се оплетох...

За число 5 гледаш число 8. Първо си написала, че според класическия се дели на сектори чрез компас, а после питаш дали има делене на сектори? Simple Smile Значи по компаса деленето е като торта, на която отделните парчета са посоките на компаса.

# 551
  • София
Танче, правилно ти е отговорила JeniB. Числото 5 се трансформира в 8 за жените и в 2 за мъжете, но помни, че твоето число е произлязло от  5, защото при анализа има някои особености. Става въпрос за летящите звезди, когато стигнеш до там с четенето.
Що се отнася до деленето на жилището на сектори, лично аз предпочитам да го деля на клетки.

# 552

Това не е ли схемата на Лилиан Ту със секторите слава, кариера и т.н.? В последния ред са написани те.

# 553
  • Русе
 Благодаря за отговорите, момичета!
 JeniB, написала съм, че съм прочела някъде, че при класическия фън шуй се определят секторите с компас, но Лято беше написала, че това със секторите е от модерния фън шуй.  Peace Та за това се чудих и ви питах, дали все пак има делене при класическия.

# 554
  • София
Има сектори и тук, но не са на пари и познати и там какво още беше, а да кажем - на бащата, на майката, на най-малката дъщеря;... И разни други неща, които за съжаление ми се губят вече  Embarassed, май трябва да си опресня малко знанията!

Общи условия

Активация на акаунт