Дядо Коледа пристига с подаръци за Януарските дечица

• 12 199
  • 289
  •   1
Отговори
# 120
Пак да кажа нещо за гърнето... Според мен не е правилно да се слага детето или някой да му показва, без да си е свалил гащите... В смисъл, детето трябва да разбере, че на гърне се седи без гащи, иначе може да се научи да седи, но да сяда с гащите и да си върши работата в тях... Малко тъпо го обясних...  Embarassed  Това е личното ми усещане, не претендирам че е вярно...  Peace

# 121
Пропуснала съм вчера да чиститя рожденния ден на mari_rus,
Поздрав с пожелание за здраве, къдсмет, щастие и най-хубавите емоции от живота.
Да си жива и здрава и така усмихната.

Ане, референтните стойности за деца от 6м до 2 г са 106-145 за хемоглобина. Онзи ден устанох, че всъщност и лекарите са доста наясно с факта, че за децата долната граница не е 120, но все гледат да се презестраховат.

Микки Ние в такъв случай сме близо до долната граница, но не сме извън нея. Предписаха ни капки, и да засилим месцето. Аз ще започна вечерното кърмене да го заменям с АМ. Не съм сигурна дали ще го хареса но поне ще опитам. Чудя се да прибягвам ли до медикаменти или да опитам с храната да му набавям желязо. Въпреки, че така ще стане по бавно.
Продължавам да чета по въпроса, да видим как ще го оправя това малчуганче.

# 122
Забравих месечинките днес,

ЧЕСТИТО НА ДНЕШНИТЕ МЕСЕЧИНКИ, ДА ПРОДЪЛЖАВАТ НАПРЕД С МАЛКИТЕ КРАЧЕТА, ЧЕ РОЖДЕН ДЕН ГИ ЧАКА!
  261uu baloni

# 123
Привет Hug

Десит - не знам как да те стресна, за да си по-сериозно в даването на жълтък Rolling Eyes Сама трябва да се убедиш в полезността на продукта и ще започнеш да го даваш редовно Wink  Аз не пропускам, защото знам, че съдържа много желязо и затова Любов е толкова силна Mr. Green, а и жълтъците са от домашни кокошки.

От вчера давам на Любов краве прясно мляко. Четох, че се дава след 1 годинка, а нас ни делят 2 седмици от годинка. Баба ми ми изпрати домашно мляко от един съсед на село и реших да го приложа добре и да дам на Любов.

Дадох и го като попарка със сухар и бисквитки и малко го разредих с водичка. Много й хареса, повече от най-любимите й неща.

От три дни я кърмя само вечер, за да може след месец да спира да цока и без това тя не търси гърда, единствено ако аз й предложа.

Режимът и Храната са тези:

20 ч.- 7:30 ч. - сън без пробуждане ( много рядко да промърка към 4 ч. , но сама заспива отново)

8 ч. - попара с мляко; попара със сирене; кис. мляко с бисквитки; млечна каша; плод с овесени ядки или бисквитки

10 - 11 ч. - сън

12 ч. - различни пюрета на хип, като редувам месо през ден; в деня, който е без месо давам жълтък и пшеничен зародиш; пил. супа и др.

14:30 - 16 ч. - сън

16 ч. - същото като разновидностите за закуска

20 ч. - кърма и 3 бр. обикновени бисквитки

# 124
Първо,ЧРД на Мари!Здраве, много усмивки и късмет и желая!
Второ, честито и на месечинките! Хайде не остана.
Честито ходещи крачета на Йоаннаnewsm68

Ох, много ме развеселихте с тез гърнета. Я Зимна и Джули, да не тормозят по-големите децата, а ми да вземат пример от Миа и да сядат те на гърнетата  Joy Joy Joy Хамаха, нали сте майки, трябва да сте пример за децата   hahaha
Монд, Ивето май не е съгласна с украсата на елхата  Laughing

# 125
Момичета - чухте ли, че и повечето от нас щe ни хване платено майчинство на 90% до 1 година.

Момичета, днес на заседание на Комисията по бюджет и финанси бяха приети промените на 2-ро четене.
ЗАВАРЕНОТО ПОЛОЖЕНИЕ Е ВКЛЮЧЕНО  newsm44

Това означава и тези, на които не са им изтекли 315 дни и тези, на които са им изтекли, но не са изтекли 410 дни ще ползват отпуск 410дни  Peace
Няма изричен текст за дохода, но от НОИ ме увериха, че няма да се преизчисляват обезщетенията  Grinning

Това, което не ни удовлетворява са 12-те месеца, които се изискват да имаш като осигурителен стаж.
Имайте предвид, че промените ще станат окончателни другата седмица, когато се гласува в зала, така че ще се опитаме и там да запазим 6-те месеца, но шансовете не са големи.

Това е от мен, моля ви стискайте палци, защото утре ще се гледа предложението ни за близнаците  Praynig

Последна редакция: чт, 11 дек 2008, 13:58 от DesiT

# 126
  • София
Хм, аз жълтък специално не двама  Thinking
Слагам му в следобедното пюре обикновени чаени бисквити в които има някакъв яйчен меланж, давам му и баница с цели яйца, но специално варен жълтък не съм давала.

# 127
DesiT,  аз много не разбрах, със задна дата ли ще ги изплтят в такъв случай или само за дниете от 01.01.2009 до навършване на годинката. Моля те поясни малко повече. Embarassed
Жълтък яде само със застройките на супите, специално не давам. Мисля, че менюто му е достатъчно балансирано. Сам набляга на месните манджи.
biko, аз имам много специално мнение за домашните яйца и мляко, ако не са от твои роднини, но ти си знаеш, дано имате късмет и да е здрава малката Любов. Hug

# 128
Здравейта, най - после да се включа и аз при вас ...
вече имам чувството , че сте ме забравили ...

чак днес видях темата за срещичката ни през май месец ...
даже се притесних, че съм изпуснала срещата , мале .... ква съм ....

ама гледам там много много не се пише в тази темичка ?!

# 129
Здравейте!

ЧРД на Мари!   bouquet

Аз жълтък на двете деца също не съм давала, баници, супи, застройки-от там каквото закачат.
Съвсем не съм убедена в прехвалените му качества.

Честит 11-ти месец на Боби! Hug
И на останалите му наборчета! Heart Eyes

Тези дни така ме болят всички зъби от долното чене, че място не си намирам.Що обезболяващи изпих...
Почти не говоря в нас, а мъжа ми вместо да се радва че цари тишина, е видимо притеснен Rolling Eyes
Чак накарал една позната мед.сестра в стоматолог. кабинет да ми се обади да ми свали анамнеза и имам час за утре.
Ако зависеше от мен щях тихо и кротко да си стена в нас и никакви мерки нямаше да взема Embarassed
Сигур се тревожи за себе си всъщност, да не падна нещо в боя и цялата грижа за децата да падне на него Mr. Green

# 130
  • Бургас
Здравейте!

DesiT, и аз съм толкова "сериозна" с жълтъка като теб Blush.

За спането - по 2, понякога по 3 пъти спи през деня. Храненията - 4 пъти на ден.

Много е гадно това с архива и че не можем да видим старите темички Sad

Един единствен път дадох манго (в пюре от Семпер), обаче така се запече детето, не е истина ooooh!

Отчета от консултацията ни: 10 кг и 75 см Heart Eyes

Честито на всички, които имат повод днес да празнуват  bouquet

Мари Рус - Честит Рожден Ден! Пожелавам ти на теб и на семейството ти - много здраве, любов и само положителни емоции!

# 131
Ewito: не съм много наясно, но е логично и за декември да ни изплатят по-високата сума, тъй като за декември не са ни изплатени обезщетенията . Моля Incadescent да ни помогне? Hug
Но при всички положения другата седмица нещата ще се изяснят !

# 132
И аз не схванах за майчинските. Хем ще искат 12 месеца осигурителен стаж, хем няма да се промени обезщетението  newsm78. Доколкото знам повечето са се осигурявали 6 месеца на по-високи заплати.

А, и забравих да се отчета за резултатите от днешната консултация : 10,160 кг (+160гр) и 78 см (+1).
И как качи само 160 гр, като си изяжда всичко  Thinking. Без претенции е малката Рая относно храната....пу-пу-пу..... за разлика от батко си, който като бебе си беше злояд и сега продължава да си е такъв  ooooh!
ТрендаФИЛа, дано не е нещо сериозно  Praynig. Мен така са ме боляли зъбите от нерви. А моя мъж би се радвал, ако спра да говоря  hahaha.......и сина ми също  hahaha

# 133

Тези дни така ме болят всички зъби от долното чене, че място не си намирам.Що обезболяващи изпих...
Почти не говоря в нас, а мъжа ми вместо да се радва че цари тишина, е видимо притеснен Rolling Eyes
Чак накарал една позната мед.сестра в стоматолог. кабинет да ми се обади да ми свали анамнеза и имам час за утре.

И аз така тези дни освен всички вируси и зъби много ме мъчат , те са ми слабото място - явно много ми спаднал имунитета.
трендаФИЛа ти какви обезболяващи пи , аз като я кърмя все още ме беше страх да пия каквото и да било и си търпях болките.

# 134
Ааа, как да търпя 100 зъба да ме болят наведнъж!Кърмя, ама пия обезболяващи, щото...
Хексалгин и парацетамол редувам за сега.

Общи условия

Активация на акаунт