Отговори
# 210
# 211
Здравейте, момичета!
Аз не съм ви навестявала няколко дни, но си бях у дома и никак не ми се стоеше пред компютъра. Но сега съм пак на работа и си ви прочетох от сутринта досега. Добре дошли на новите момичета! Честито на Буболечето-много се радвам. При мен нещата са без особена промяна-все така изморена се чувствам, въпреки почивката. Ужасното гадене се появява на моменти, но особено силно е вечер, а не сутрин. Хубав ден на всички!

# 212
  • Благоевград...близо до любимите...
Здравейте,мами!!! Вчера бях на доктор и всичко е наред.Видяхме бебо. С изследванията, които направих, всичко е идеално и така продължаваме напред. Следваща среща след Новата година.  Peace
Като се прибрахме от доки и каката каза " Дай да видя снимката  newsm78 - това е пъстък  (разбирайте "фъстък"), а не е бебе"  Mr. Green
Да ви попитам -някой знае ли дали можеш да имаш втори трудов договор докато си бременна!? newsm78 В смисъл, работя в момента, но заплатата на която ме осигуряват не е като за хора, а има възможност една позната да ми направи трудов договор на по-висока заплата без да работя само да си плащам осигуровките  newsm78
И друго-знаете ли някакви упражнения за бременни,щото през първата бременност не ми бяха необходими, но сега чувствам, че ми трябва движение newsm39
п.п. От утре излизам в отпуск до 05.01.09  newsm44
За протокола: ВТР ми е на 05.08.09

# 213
  • Варна
Привет от мен  Grinning Много пишете Simple Smile Добре дошли на новите бъдещи майчета, лека бременност!
Аз от вчера се чувствам по-зле, постоянно ми е лошо и ако не хапна нещо, ми става по-зле  Sick Поне в събота няма да работим, та ще си почина.
Шери, за майчинството казаха, че не е нужно да имаш стаж 12 месеца непосредствено преди бременността. Тепърва ще се изяснява  Peace Кой знае още какво ще измислят "умните" им глави Crazy.
За яслите и градините, моят син ходи на градина, но в групата са 40 деца и съответно той е две седмици на градина, две седмици у нас  Sad Отделно, че и отвиква и след това не иска да ходи на градина. Докато си го гледах до 2 годинки, въобще не се е разболявал, но после за съжаление си навакса Sad Затова съм решила, следващото детенце живот и здраве да си го гледам до 3 годинки, стига и финансите да позволяват.
Ох, в офиса мирише на кафе и ми призлява   Sick Дано вие да се чувствате по-добре, лек ден от мен  Hug

# 214
Добро утро Simple Smile на всички, и аз за сега нямам никакви симтоми чувствам се отлично физически, ама психически ми ту ревливо, ту заядливо..
 ivkab да може 2ри трудов, после обаче всички документи болнични, разни деклараации трябва да са ти също по две и двата ти работодателя да ги подават в НОИ, както и да подават еднаква информация пак в НОИ, че да ти плащат коректно болничните, което не е проблем лекарите издават по 2 идентични болнични.Другия вариант е приятелката ти да те осигурява на 2ри трудов договор на прилична сума( но максимума на сумата за социално осигуряване от двата тр.договора е 2000лв.за 2008 г., догодина може и повече да стане, ако ги надвишиш само ще плашаш излишно данък общ доход)до момента в който ще излезеш 45 дни преди раждане, след това приятелката те освобождава от нейната фирма и оставаш само при основния си работодател, а дохода за майчинството ще ти е сумиран от двамата работодатели..Цвети благодаря за отговора, мен обаче не ме устройва тоз вариант Sad, ама ще се оправя някак си..

# 215
  • Благоевград...близо до любимите...
Zo много благодаря. Hug
За детските градини: момиченцето си пуснах на ясла на 1г и 1м и въобще не съжалявам. Боледува,но съвсем не повече от останалите деца в детската градина, свикна много бързо и с удоволствие ходи,научила е много много неща(песни,приказки и т.н.) и е приучена на навици,които се съмнявам,че аз бих й изградила толкова добре.Контактува без проблем с деца на нейната възраст,не се срамува,отучи бързо биберона и памперса.Опитвам се всяка свободна минута да бъде до мен,за да не чувства отсъствието ми, а ако съм заета с домакинска работа, проявява голямо желание да помага.

# 216
Напълно споделям мнението на ivkab. Моята дъщеря тръгна на ясла на 1,9г и бях мн доволна, на втория ден започна да ми пее песни. Боледуваше първите 6 месеца. И после нищо сериозно.Когато тръгна на градина нямахме никакъв проблем с болестите.  Само в момента от едно не съм доволна че в нашата детска градина се опитват да ни вменяват вина, че едва ли не сме си зацепили децата защото сме ги пратили там, но аз твърдо не съм съгласна. Достатъчно се забавляваме когато сме заедно, но трябва да се научат и малко на ред, дисциплина и респект от учител, че да не им е трудно в училище.

# 217
явно съм ви подвела,но моля ви подпишете отново подписа,станало объркване,сега вече официална петиция...аз като пуснат датата ще я подпиша

# 218
Е,аз подписах и двете  Laughing
Оплаках се за кафеникавото течение, взеха ми проба и резултатите показаха че е някаква инфекция, следмалко отивам до докторката за рецепта, после ще ви кажа какво е станало

# 219
Здравейте и от мен.
И аз не съм влизала тези 2 дни и доста съм пропуснала като гледам. Едно честито и от мен на новите мами във форума.
Чета за симптомите и се чудя дали всичко ми е ок. Имам адски апетит. Трябва все нещо да ям. Малко да огладнея и започват едни ужасни киселини. Сестра ми казва "ти от сега имаш киселини, а като стигнеш 7-8 месец незная какво ще правиш".
До сега веднъж не съм повръщала, единствено дето много ми се спи през деня. А като свърша работа и като се прибера се кокоря до 1ч. през ноща. Нищо не разбирам. Все едно на обратно на това което трябва да е.
Моята лекарка ми каза ,че много ще ми следи килограмите и ще мми се кара ако качвам повече от необходимото.
Какво да правя като съм непрекъснато гладна  eat Sob
Беки аз също подкрепих идеята за създаване на инвитро фонд. Искрено се надявам нещата да се доведат до край и да има прозрачност при разпределението на парите. И само като си помисля че до преди 1 месец се гласях и аз да подавам документи за инвитро... ooooh!
Стискам палци на всички семейства които искат бебе да сбъднат мечтата си.

# 220
Здравейте момичета!
на мен ми става все по зле, с всеки изминал ден. Имам нужда да се тъпча постоянно  newsm22 от което ми е ужано гузно и се чувствам зле. Затова днес реших да не хапвам на закуска филия/както обикновено-/а да си взема кисело мляко. Е резултата е че цял ден съм като цапната с мокър парцал cry. не само че цял ден ми се гади, ами ми се вие и свят и не ме свърта на едно място, изпотявам се а после ме втриса...... Просто докато не изям две филиийки и..е много зле. Едвам стоя на работа, моля се да мине колкото се може по-бързо този период, че ще стана 100 кила до август. Вие усещате ли се напълнели?

# 221
Здравейте на всички! Доста често съм разглеждала форума и много ми харесва.
Е, вече дойде и време да се регистрирам и аз като мама. Много съм щастлива, още съм в 6-та седмица, но вече ми се въртят хиляди мисли в главата и толкова много неизвестни. Споделете моля ви, как се справяте вие, посетили ли сте вече лекар, избрали ли сте болница..... newsm78. Много се притеснявам да не изпусна нещо от първоначалната подготовка, знам че няма как това да стане, но все си мисля, че нещо ще пропусна.

# 222
на мен ми става все по зле, с всеки изминал ден. Имам нужда да се тъпча постоянно  newsm22 от което ми е ужано гузно и се чувствам зле.
Момичета, споко и аз съм така! Отворил ми се е такъв адски апетит, че не мога да се търпя  Close Така съм от 1 седмица някъде и направо не знам до къде ще я докарам. Имам си и ново 20 - от вчера не мога да си закопчавам дънките! Не ми стават на коремчето... Всичките ми чифтове са много тесни модели и няма никакво излишно място  Grinning Ходя разкопчана и на всеки две минути ми се свличат до не знам къде. Нормално ли е това? Иначе на килограми още не съм сложила, теглих се вчера, 60 кила съм си на 170 см.  Rolling Eyes

# 223
И аз имам проблема с панталоните и скоро срам не срам ще си купувам бременни панталони Crazy

# 224
  • Burgas
Здравейте Августинки! Добре дошли на всички новички! Искам да питам дали може да отида на фетална морфология направо в 18-22седмица или е задължителна и 11-13седмица. Идва ми малко множко пътя до София.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт