Борбата с рака...-Коледна весела тема!!!- №7

• 46 853
  • 460
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте дами!
Дайте мнение кого да избера доц.Гергелчев от св.Ана или проф.Бусарски от Александровска.И двамата са неврохирурзи и за двамата само добри неща чета.Някоя от вас да е чувала нещо за тях?!?!?!?!

# 331
  • София
Здравейте момичета  Simple Smile
Денят ми беше като на състезание. Къде се класирах, къде на последното място, имаше и провал - закъснях  #Crazy
Ама туй да ми е проблема, нали  Laughing
Пясък, ще ти кажа за съня - да си булка на сън е гадничко, щото си го преживяла вече.
Туй подсъзнанието го намеква.
Може и да не съм права, но аз очаквах нещо почти като в книгите на Даниел Стийл, ама.....
Нейсе, преживява се  Joy Joy Joy
Я да видя, какво друго беше написала  newsm78
Нещо не го намирам, ще ме прощавате  smile3532 Нали съм бабиера.
Но утре ще го намеря и ще ти кажа  smile3521
Маги, туй дето казах на Пясък... може и за теб да се отнася.
Нали написах вече, те момчетата не са виновни.
За плетките - ами какво да ви кажа newsm78
Кви плетки, боже, то не бяха блузки, полички, костюмчета.
Бях влюбена в плетивото, в бродериите, шиех какво ли не - костюми, палта, рокли ....абе много съм била кадърна, като си спомня hahaha
Но ... времената се менят. Обичах да се занимавам с подобни неща, но сега нямам време, а ми се иска, защото всяко едно такова занимание ти отвлича вниманието и се явява като психотерапия.
Спомням си , преди много години. Майка ми ... Но това е друга тема.
Та един лекар каза - преди всичко трябва да я карате да се занимава с какво ли не, за да отвлича вниманието си, да я накарате да не се задълбочава в нейния проблем. Трудова терапия, така го наричаха. Убедих се , че има успех. Вярно много трудно е .
Баси много се разфилософствах Joy Joy Joy
diMM, не мога да дам мнение, защото не зная нищо точно.
Чувала съм за проф. Брусарски само суперлативи.
Бих заложила на него.

# 332
Някоя от вас да е чувала нещо за тях?!?!?!?!
Аз  Hug
Пиша в Деца с увреждания и мамите на дечица с неврухирургични проблеми препоръчват именно проф.Бусарски или д-р Георгиев,но за втория не съм сигурна дали не е само за деца Thinking
Както и да е....Бусарски е добър избор Peace

# 333
хули,  любов, за сестричката исках отчет, ама нейсе.  Joy Има ли новини и тя как е? Нали, занеш, че стискаме палци!  Praynig Praynig Praynig

Да споделя нещо за дамите с химия (ангелари  Hug ) - на мен страшно ми изсъхва кожата от химията, като на баба става (по принцип ми е суха) и тук препоръчват Eucerin (има за тяло, за лице), но да е с урея/ уреа (не знам как се пише  Blush, на английски е urea). Бяха започнали даже ранички да стават от сухота и за два дни мазане изчезнаха, много добре ми действа.  Peace

На другите ви казвам само, че ви обичам и отивам да оправям стяата - Дани заспа, а утре ме чака обикаляне цял ден. Между другото, тук има супер разпродажби през януари - стигат до 70%!!! Оказа се обаче, че това си било занаят, не може всеки току-тъй.  Joy Joy Joy С мъжа ми пробвахме, но аз по принцип имам проблем с пазаруването (мога да обикалям и 5 часа, но трябва да има повод, така безцелно ми е трудно) и се задоволихме само с влизане в 3 магазина, то свят ми се зави, клаустрофобия и какви ли не фобии ме хванаха.  Joy А трябва да купя нещо дребно на родителите, та утре пак ще ходя, но с една приятелка, дано се справя. Wink

Хубава вечер, дами!  Hug

Последна редакция: вт, 06 яну 2009, 22:17 от кана

# 334
      Хули, наистина нищо не спомена за сестричката си ?!
      кана, 11 от 12 вливки  Sick, и веднага след това отиваш да готвиш  #Crazy, шашнах се ......!!! Браво на теб !!!!

Нещо ми става / аз все да се оплача, ама..  Confused/ , ужасно ми е лошо, все едно съм изпила няколко водки , не че е постоянно, но се повтаря все по-често , не знам дали е от кръвно , по- често е нощем, както спя / ако спя въобще/.Намалила съм цигарите 5 пъти, с тенденция спиране, нищо друго не съм променяла в начина си на живот .
   Това от мен за сега, да взема да поработя, че няма време .Лек ден!!!

# 335
Добро утро!
Как е, софиянки? Студено ли е? Confused В такива моменти човек си дава сметка колко е обвързан от "цивилизацията"...И  "къде съм аз, къде сте вие?!!"- къде е България, къде са другите...

Пясък, от нервите е. Напрегната си. Може и кръвното леко да си вдигнала. Може да си вземаш нещо билково за отпускане. Спомням си на практиката в университета така ми се гадеше, чеее...Споко.

Кана, забравих да си кажа по питането ти- аз съм за йога, масаж (откога си мечтая... Crazy) и за плетене, ма незнам дали ще ми се отрази добре на нервите. Thinking По принцип съм се занимавала с много подобни- макрамета, икебани, всякакви цветарски произведения- булчински букети, кошници с цветя, венци, шила съм чанти от кожа, правила съм мартеници, шила съм за собствени нужди дрехи и и чаршафчета за бебето навремето. Исках да се науча и да плета, но нещо бързо се отказах, което ме навежда на мисълта, че не ми идва отвътре. А би било хубаво...За йога си трябва курс, поне в началото. Но в София вероятно бъкат.  Laughing Научила съм моя мъж да ме масажира. Даже вече не протестира.  Joy Ама и аз се правя на много зле за достоверност.  Joy

Нина, страшен грип. Аз минах, но леко. Ама с антибиотици навреме.

Соня, при вас ще затварят ли училища или Сокола ще спонсорира?

# 336
...на мен страшно ми изсъхва кожата от химията, като на баба става (по принцип ми е суха) ....

Кана, мани ги тия препарати. Аз ще ти препоръчам нещо адски банално, лесно и с гарантиран успех. (Прилагала съм го върху себе си, така че пиша от "първа ръка").
За целта трябва да си купиш само зехтинец. (Такъв за консумация, екстра върджин)
След като се изкъпеш. Подсушаваш косата. Слагаш на върха на пръстите зехтин, втриваш и масажираш корените на косата. После пак. Докато втриеш във всички корени.
Това го направи примерно два месеца постоянно ... Ще ти се оправи косата... newsm47 newsm47...

# 337
весе,   сладурче,  Joy Joy Joy така ме разсмя тази сутрин!  Hug Каква коса, бе душицо златна?  Joy Имам следното на главата - мъх + съвсем малко твърди косми, но като цяло е супер рядка и расте само отстрани, та ще я бръсна като свърша с химията. Wink За коЖата ми идеше реч.  hahaha Иначе за зехтина си права, веднага се сетих, обаче пусто не помага - пръстите на ръцете чак ми се цепят, а на паласките отсрани така ми беше изсъхнала, че бяха станали малки ранички. Та за това ми препоръчаха този крем и наистина помогна. Wink Но мерси, че се включи.   Hug  bouquet Hug

пясък,   и аз мисля, че е от нерви - или кръвното ти прави номера, или ако имаш нервен стомах, а може и двете (аби, и аз го помня това с университета  Joy , мани, мани) Вземи си нещо леко - валериан, мента и глог, например, уж помагало (мен така ме беше стегнала шапката в началото, че ми действаше макс. за 1 час, колкото да предремя). И стига си се извинявала или оправдавала, като се оплакваш.  Hug Ние за това сме екип, знаеш ли как като някоя от нас се притесни и веднага щом сподели във форума, й олеква.   bouquet
А за мен и моите вливки - какво да ти кажа, май съм някакво извънземно  Joy - минават и даже не разбирам (2 вида имах). Нито повръщах, нито нещо друго, даже не съм лежала, все сме навън; все едно си правя някакви процедурки и като се прибера, ежедневите си е като преди диагнозата.  Blush Пожелавам го на всеки, на който му се наложи да прави химия. И за да те успокоя - познавам и друго такова "извънземно" - и нас нина ги изкара така, така че. Wink

аби,   абе той и моя масажира, ама ми е вече жал за него, та за това.  Joy Иначе за йога, да, трябва курс, ще чакам някой да ми препоръча добър такъв. Wink
Ама ние бая талантливи сме се събрали - всичко ни идва отръце: шев и кройка, плетки, пръстенчета, икебани, букети, страшни сме! Simple Smile

Хайде лек ден, изчезвам!  Hug Усмивки и целувки на всички ви!

# 338
Милички я помагайте, запазила съм си час за утре за ренгенов остеометър( не знам как се пише) та понеже по телефона го запазвах и заобяснявах на тази с която говорих, че съм на хормонално лечение и съответно искам правилното изследване (защото кабинате провежда няколко вида изследвания).....та тя ми се стори доста неадекватна. Когато отида утре някоя знаели какво точно да изследвам? Скъпички са прегледите и не ми се дават пари напразно. Дано се включи Специалната та май говореше за такива изследвания.
Кана и на мен ми стана смешно когато прочетох за косата....вместо за кожата но пък Весито ми напомни тази прекрасна и лесна процедура. Не съм я правила обаче и се чудя косата после не оставали мазна? И след колко време се мие? Аз лицето съм си мазала със зехтин но само два три пъти.
За сънищата - аз понеже сънувам винаги когато спя много съм се ровила, съновници имам колкото щеш, сега и с този интернет...но констатирах, че всичко е ала бала (поне при мен) Ама то мойто е извън пътя. И на масата да дремна пак ще сънувам. Преди сънувах и хубави и лоши сънища а напоследък (последните 10 г.) само лоши или едни такива никакви - нито лоши нито хубави. Майка ми прочела, че трябва да се сложат няколко кестена под възглавницата за да не сънуваш кошмари.....ВЯРНО Е от както спя върху тях пак сънувам но някак си не помня съня и поне започнах да се наспивам. Много е неприятно иначе - събуждаш се по изморен от колкото си легнал. По едно време си мислех да се науча да ги разгадавам....то много сън много нещо, ама се оказа че нямат никакво значение, просто отражение на действителността изкривено по някакъв начин от мозъка. Обаче, сестра ми и майка ми каквото сънуват става - слава богу че сънуват рядко защото все лоши неща сънува и те....но казвам ви като по учебник са. Намирала съм описани точно техните сънища в съновниците.

# 339
Привет, девойки newsm51
И аз страшно много сънувам, но винаги такива едни хубости. Все съм някъде на екскурзия, все по купони. Приказки, общо взето. Чак не ми се събужда понякога.
А пък това грип ли беше не знам, но беше някакъв ужас. Очите ми бяха подпухнали като на алкохоличка. И кървясали, и подути, сутрин не можех да ги отворя. Доктора каза, че е бактериална инфекция.Много бавно и мъчително мина-. Но мина.
Днес в Стара Загора е приказна зима. Пече едно хубаво слънце, капят капчуци.
Кана и моята "коса" все още е в същото състояние. И встрани ми расте само отдясно, в ляво - няма newsm78. Чакам я да дойде тая буйна коса, ама нещо още не иска. Но пък аз съм търпелива. Винаги съм имала желание да ушия един гоблен, ама не знам защо така не съм пробвала. Все си намирам някакви причини. Най-вече липса на време. Сега като тръгнах на работа пак не ми стига времето за такива развлечения. Но пък добре че си имам кученцето та поне разходките продължават с пълна пара.
Искрено се надявам на софиянки да не им е студено, щото много гадно.  love001 Дано бързо мине тази криза - малко са ни другите глупости, ами сега и студ,  режими - не ми се мисли даже.
Много целувки от слънчева Стара Загора newsm44

# 340
Здравейте!
И тук времето е чудесно. Само за разходки. Слънцето грее, снегът се топи, красота...
Да ви кажа за моята коса, от почивката така се сгъсти и расте, че ако не е студено мога да излизам и без перука, но като си помисля, че имам още три химии хич не се радвам.
Аби, по-малките училища по селата ги затварят. Много им е трудно на малки дечица да пътуват до града, но какво да се прави системата, държавата и т.н. Тъй като, аз работя в голямо СОУ / с около 800 ученици/ съм спокойна, че няма да остана без работа, а и предмета ми "Български език и л-ра" все още се учи Joy Joy Joy

# 341
лелееее Сонче страхотна професия имаш и сигурно се смееш на грешките които допускам но, като учителка сигурно си свикнала.... Crazy Вас учителите се опитват от години да ви откажат от тази професия но въпреки всичко не успяват.
Нинче така ти завиждам, че сънуваш хубави неща......другото е ад.
Честит имен ден на всички които празнуват. Да ви е живо и здраво името и от здраве да не се отървете.  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 342
  • София
Здравейте момичета.
Да дам отчет. Но не мога да напиша нищо хубаво. Нещата са много зле. Нищо конкретно няма още, но ....
Другата седмица ще направим скенер и тогава ще се види с точност за какво иде реч.
И затова още днес започваме Метода на Шевченко. Като не може вече с друго, ще се лекуваме с алтернативна медицина. Точно ще се види на скенера дали има някакъв резултат от този метод, защото както съм чула и чела трябва да има седем дни  след започване на лечението.
Независимо от всичко аз продължавам да имам надежда, че ще има подобрение  Peace
Просто оптимизма не ме е напуснал.
А зехтина е страхотно лекарство. Можеш да си мажеш и кожичките Кана.
И на мен ми се бяха напукали, ама ми мина без нищо. Малко мазохистично подходих в счучая.
Оптимистче, това изследване беше за костната плътност, нали? Трябва да поискаш да ти направят изследването на цялото тяло, а не само на ръката, примерно.
Пясък, то си е от нервичките скъпа. Девойките са те посъветвали вече, ама и аз да кажа - мента, глог, валериан и много голямо количество майната му. Това последното трудно се постига, но не е невъзможно.
Ако съм пропуснала нещо или някой, после пак ще пиша .

# 343
Optimistche,благодаря,  наистина професията ми е хубава. И аз много си я харесвам, макар че заплащането е нищожно. Обичам децата, не само малките, но и големите /класна съм на 11 клас - езикова паралелка/. Много ме обичат и те. Всеки ден ме питат кога ще се върна та да ги "спася" от тая, която ме замества в момента. Много ми липсват и на мен, но ще изчакам до март, да свърша с химиите...
За грешките, вече не им обръщам внимание, защото прекаления перфекционизъм ме доведе "дотук", т.е. до тая диагноза. Като гледам другите как го карат през просото нямат никакви проблеми. До този извод стигнах. Поне за себе си. Живот и здраве като почна работа, ще променя много неща...
Хули, стискам палци за сестричката! newsm17 newsm17 newsm17

# 344
Привет на всички,незнам дали въпросът ми е за тук,но да попитам,видях зачервено и болезнено образование точно под гърдата ми и се шашнах,мисля,че е пъпка.но нали е на гърдата и Shockedтвърдо е и ме боли,и незнам да не е лошо топче newsm78,как мислите,малко е обаркано,но се стреснах #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт