Графика на БТ. Моля за мнението ви !

• 126 105
  • 842
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен, момичета!
Както писах последно след като ме посети МЦ, започнахме със спермограма (правена в клиника по стерилитет) - резултати отлични. На 4-ти ще ходя отново при гинеколога ми и ще го тормозя да направим график за по-сериозните изследвания (още не съм се насочила към специалист по стерилитет, защото от скоро пробваме и затова смятам да се консултирам с гинеколога си, с който доста време съм доволна и два пъти годишно следим всички нужни изследвания и прегледи).
Продължавам с меренето на температурата - орално (въпреки вашите коментари засега ще оставя така нещата) и се чудя да комбинирам ли с тестовете за овулация.
Знам че има отделна тема "Има ли смисъл от тестовете за овулация", но реших вас да питам за мнение, защото досега съм само на мерене на БТ и графиките май добре показват нещата (въпреки, че имам много пропуски в някои от тях и неточно мерене в събота-неделя в предходните месеци). Т.е. според вас да взимам ли и тестове този месец

# 616
Ела , миличка много съжалявам ! Не се предавайте момичета , продължаваме напред!  Hug Heart Eyes

# 617
Лейди Ю , аз също меря БТ орално въпреки, че гинеколга ми каза да е анално, иначе няма смисъл. а за тесове за овулация, непременно ги използвай и тях, за да може всичко да е по-ясно!!! Пожелавам ти успех!!   bouquet
И един въпрос- от колко време пробвате, защото ние от Юни, 20008, и на мен това ми се струва доста време. За спермогама още не сме мислили, но знам, че от там трябва да се почнат изследванията!!!

# 618
Не мисля че е чак от такова значение къде се мери температурата. Важното е всеки ден да е на едно и също място, по едно и също време и с един и същ термометър  Naughty Целта на строенето на графиката на БТ е да се види двуфазност... Във Фертилити Френд са приели като норма меренето орално, и като изключение - меренето вагинално..., за ректално не съм виждала коментари там.

bebe26 имаш чудесна двуфазност, според мен меренето ректално няма да ти направи графиката по двуфазна, а просто ще я вдигне нагоре по скалата с няколко десети от градуса.
lady u както вече съм споменала в темата за тестовете, според мен има смисъл. Заради тях, този месец стигнах до важното откритие, че моята овулация не е в деня, предшестващ повишението на БТ, а ден или два преди това (най-вероятно два). По тази логика, като си погледна графиката от януари и като се върна по спомени назад и ми просветва, че от година насам сме се старали за бебе точно, когато вече е нямало смисъл...
ела, ирина бонева прегръщам ви, милички! Щом работите по въпроса и се стремите да намерите проблема и решение за отстраняването му, значи сте на половина успели! В деня, в който видите двете чертички и ще забравите за всички мъки и разочарования до сега и единствената ви мисъл ще е, че си е струвало. Аз не мога да повярвам, че само до преди седмица бях в една от най-тежките си депресии, откакто сме почнали да бебеправим... Бях се отчаяла не толкова от факта, че не забременявам, а от решението ни да прекратим опитите от март (заради финансови причини)...

Стискам палци на всички ви! Не губете надежда, бебчо ще ви изненада точно, когато най-малко очаквате...!  Hug Най-тъмно е преди зазоряване!  Naughty

# 619
  • София
desitalee, въпреки че не си писала на мен директно, ти благодаря! Твоят успех ми дава сила! Пожелавам ти всичко най-добро! Heart Eyes

# 620
Red tree радвам се, че вдъхвам надежда! Последният ми пост е насочен към всички момичета в темичката, включително и към теб, а конкретно се обърнах към Ела и Ирина Бонева, защото много се натъжих от отчаянието, което лъха от последните им постове.... Гушкам ви момичета! Следващият месец е вашият!  Hug Hug Hug

# 621
  • София
Мерси мила, desitalee! Аз не съм отчаяна!

Радвам се много за теб!  Hug

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 13:20 от Red tree

# 622
Съжалявам ,еличка. А Т ти е толкова хубава бях сигурна че  ще ни зарадваш Hug
И аз,съжалявам. Hug

# 623
  • Бургас
Моята температура спадна още повече,дори не съм я нанесла,сега ще си чакам.Малко ми е тъжно,но продължавам.Може да бъда критикувана отнякой от момичетата,тъй като имам две деца,бебеправим сериозно от края на октомври.но на всеки човек му е тъжно за нещо.Особено,като видя,че ми пада температурата знам,че и този месец не се е получило,а винаги се надявам.
Извинявайте за поста.

Последна редакция: сб, 28 фев 2009, 10:17 от irina_boneva

# 624
   Съжалявам момичета мили , че този месец не успяхме ! Прегръдки и дано другия да е по-резултатен!  Hug  bouquet

# 625
  • ЕН
здравейте мили приятелки
вчера ми дойде М, но наред с М и много други неприятни истории. та мисля да спрем с опитите вече. да се отдадем на прекрасния секс , който в последните месеци  си мисля че не беше защото искам секс, а защото искам бебе. малко тъпо звучи , но май си е живата истина. сори за спама.  Hug Hug Hug

# 626
Честита Баба Марта, мили  момичета
Пожелавам ви на другата година да връзвате мартенички на вашите бебчета  Hug

# 627
  • Holland
Момичета бременна съм. Хем съм щастлива,хем съм и притеснена. Днес баз. ми температура е много ниска Cry .
 Дано всичко е наред и запазя тази бременност. Мисля утре да се обадя на докторката ми и да я помоля да изследва ЧХГ и прогестерон.
Момичета моля ви, кажете ми според вас този спад на какво може да се дължи и някоя от вас виждала ли е бременна графика с такъв спад на температурата?Само за това мисля днес и през час съм в банята да се проверявам имам ли кръв или не.
Моля ви дайте си мнението.

# 628
  • Бургас
Здравей!Много графики съм виждала в бейбиплан с рязко понижаване на стойностите и после покачване.Виждам,че си правила тестове за бременност,как беше днес теста,тоест наситена ли ти беше тестовата черта?

# 629
Рита, от една страна не е хубаво,че Т ти е ниска а имаш + тестове.Все пак не мисли най-лошото.Изчакай си утре Т и не пречи нищо да отидеш на говориш с лекаря си и да видите дали всичко е наред.Искрено ти го пожелавам. Hug

Общи условия

Активация на акаунт